Latvijas karavīri Afganistānā

Š.g. 01.maijā, Afganistānā bojā gāja 2 mūsu karavīri. Kā Jums šķiet, vai Latvijai ir jāsūta kareivji starptautiskās misijās, kurās mūsējie ir tikai marionetes politiskajās spēlītēs? Un vai šie upuri ir attaisnojami?

Kerita (2009-05-05 12:50)      Nevajag visus bāzt vienā maisā,zinu karavīrus,kas patiešām ir savas valsts patrioti un to izvēlas tāpat,kā jebkurš cits savu profesiju,tagad konkurence ir tik liela,ka visādi ļurkabikši,vieglas naudas tīkotāji,nemaz nespēj izturēt konkurenci,tik apriet citus......Ja esam Nato,tad protams jāsūta un ar varu nevienu nepiespiež...

tiritomba (2009-05-05 12:50)      iznīcini kopējās cilvēces domas par karu, un neviens vairs necietīs.
jā, pie viena - arī dzīvnieki nav vainīgi, ka cilvēks viņus grib apēst .... ja jau par to.

selnija_ (2009-05-05 12:55)      Man arī ir skumji par cilvēces stulbumu, par to, ka viens no pašapliecināšanās veidiem ir dienests armijā, karošana un viss, kas ar to saistīts. Mēs esam viena agresīva karojoša civilizācija, ar ko arī esam sev parakstījuši spriedumu.

Just_double (2009-05-05 13:02)      Nu ļoti skumji... Tādas neauglīgas skumjas izklausās cēlas un skaistas, un apgarotas. Interesanti, Imgine tikpat ļoti skuma arī par tiem diviem pusaudžiem, kurus, šķiet, pagājušajā gadā kāds vietējais būvnieks tepat Rīgā nolīga ēkas noplēšanai un kuri gāja bojā, jo nebija ievēroti drošības noteikumi. Tā jau ir, jau seni raksti vēsta, ka svētules labprāt ada vilnas zeķītes nabaga melnajiem moru bērniņiem Āfrikā, bet neredz, ka pašu kaimiņu bērni badu mirst. Jāuztraucas par to, ko mainīt ir reālāk, nevis par vispasaules ļaunumu un alkatību. /Dusmīga./

Imagine_PA (2009-05-05 13:09)      Just - vēl skumjāk paliek par nepamatoti izdarītiem secinājumiem absolūti nepazīstot cilvēku. Un ja savu iedomu/secinājumu dēļ Tu vēl ļaujies dusmām, tad kļūst divtik skumji.

Tessa (2009-05-05 13:12)      meiten,tu centies glabt pasauli?
ja,es nepaziistu shos puishus,bet ar varu vinjus neviens tur nevilka,nav 1984.gads,par laimi.notiek visadas shausmiigas lietas-kari,bads,slepkaviibas etc. tu pamegjinaji ta shauri panjemt,bet iznaca globali un ar vegjetarieshu piegarshu,tapec cinisms neliks gaidiit un tas atkal bus tikai normali.
no ta,ka cilveki tiek vai netiek sutiiti misijas,kari neizbeigsies,un no ta vien,ka tu needi galju,galas kombinatu darbiiba neapstasies,lai es ta prasti pateicu,bet ta tas ir.
tadai jaunajai meitenei ir jasakarto galva ieksh poziitivisma,nevis jagruzas par pasaules negacijam.
i bus tev laime.
es personiigi distancetos no jaunas meitenes,kura izmisiigi censtos kaut ko vai kadu mainiit,nevis dziivotu savu dziivi. nenjem ljauna,tikai padoma.

[Laskovij] (2009-05-05 13:15)      Kāpēc tikai dzīvnieki? Arī salāti, koki un viss parējies skaitās pie dzīvības. Nocērtot koku, mēs tāpat esam nobeigusi, kādu dzīvību. Braucot ar mašinu, cik kukaiņi tiek nosisti pret vējstiklu, cik vardes paliek sabrauktas uz lielceļa??

Tagad ir miris Tev pazīstams un tuvs cilvēks, Tu sēro, bet ja būsim godīgi, kur biji tad, kad AVS un partneri saka karu Irākā? Kad gāja bijā tūkstošiem cilvēku, kam nepalaimējas piedzimt citā zemē,... Kur biji pirms mēneša?? Kapēc nerakstīji tādu topiku?

Viens no politogiem teica... kad iet bojā bija viens, divi cilvēki - ta ir traģēdija, bet kad tūkstošiem, jau statistika...

/...pie tam gandrīz nevienā komentā nekādu stulbumu vai apriešanu nemanīju...patiesība mēdz būt skaudra un nežēlīga.../

Imagine_PA (2009-05-05 13:24)      Es konstatēju faktus, nevis veicinu revolūciju pastāvošajai pasaules lietu kārtībai. Tas, ka sabiedrība deģenerējas ir fakc. Tas, ka kļūstam ciniskāki, neiecietīgāki un ļaunāki arī ir fakc. Es necenšos mainīt pasauli, ja man ir citāds skatījums uz lietām – who cares.
Un runājot par dzīvo būtņu ciešanām – augiem un kokiem nav dvēseles, Laskovij, derētu pastudēt kādu litrečeru. Un gaļēdāju spriedumi par veģetāriešiem – mol, arī skudru taču saminam, ir atspēkojams, bet šoreiz šī nav īstā tēma, kur to apspriest.
Jūsu viedie komentāri mazināja manas dvēseles ciešanas, transformējot tās citās sajūtās, paldies, savāda terapija, bet tomēr palīdzēja.
Secinājums – PA sadaļa domāta suņu rejām – kurš skaļāk un izmanīgāk ries, kurš spēs anonīmi izriet vissmalkākās notis un nepieķerts aizlaisties prom. Suņi rej, bet karavāna iet tālāk...
Tessa, man nav ne mazākās vēlēšanās, lai visi pēc manis tiecas.. atkritīs nevajadzīgais un paliks tikai noderīgais = vērtīgais.

ssselasss (2009-05-05 13:26)      Imagine, tad īsti kā tur ir-kareivji, vai karavīri? tās nu ir divas dažādas, kaut cieši saistītas lietas..viens ir profesija, otrs dienesta pakāpe....nedomāju, ka mirušais instruktors tur, viņā saulē priecājas, ka tu, delfi, kā arī tvnet viņu pazemini...

p.s. vieglas smiltis un līdzjūtība tuviniekiem...

Silver (2009-05-05 13:34)      1. Par to, vai mums to vajag vai nevajag, vajadzēja domāt tad, kad gribējām iestāties NATO. Tā ir cena, kas ir jāmaksā par to, lai mūs uzskatītu par pilnvērtīgu NATO locekli. Ja domājat, ka to negribat, tad cīnaties par to, lai Latvija paliek par neitrālu valsti! Ar pāris kritušajiem tam nav nekāda sakara.

2. Neviens viņus tur nedzina. Viņi ir kareivji un viņu profesija ir karot. Un karā cilvēki mēdz mirt. Ja viņi to nezināja, tad paši vien ir vainīgi. Pie tam, cik es esmu dzirdējis, tad visi viņi raujas tajās misijās dēļ kāposta.

Manuprāt Latvijai bija jāsaglabā neitralitāte un nebija jāstājas NATO. Manuprāt, šie upuri ir pilnīgi bezjēdzīgi. Bet ja nu mēs esam uzņēmušies saistības, tad tās ir jāpilda un nevar sākt ņerkstēt pēc pirmajiem upuriem.

p.s. Arī man bija jākaro Afganistānā, bet es simulēju un izvairījos no armijas, tā ka arī tad bija izvēle.

Kerita (2009-05-05 13:36)      Skaidrs,ka mums ir vajadzīga sava labi apmācīta profesionāla armija,un jābūt Nato,lai justos drošāk...cita lieta,ka Afganistāna gan būtu jāliek mierā,lai karo paši savā starpā...Un cik gan jauniešu pie mums neiet bojā autoavārijās,kautiņos...utt.,procentuāli vairāk kā armijā!;)

SoulOil (2009-05-05 13:37)      Mjaaaaa, ta nu gan - uzdeva vispaariigu jautaajumus un cereeja sanjemt marginaalas atbildes kas atbilstu Imagine konkreetajam gadiijumam ! ;)
Un kad to nesanjeema tad saaka apvainot visus rieshanaa ... Kut gan manupraat te meeneshiem ilgi nav bijis taaada topika, kur buutu tik ljoti pardomaati argumenteeti un nemaz ne tuvu uzbraucoshi, bet pat ljoti saprotoshi un pareizi komentaari par teemu ! ;)))

SoulOil (2009-05-05 13:41)      Manuprāt Latvijai bija jāsaglabā neitralitāte un nebija jāstājas NATO. Manuprāt, šie upuri ir pilnīgi bezjēdzīgi. Bet ja nu mēs esam uzņēmušies saistības, tad tās ir jāpilda un nevar sākt ņerkstēt pēc pirmajiem upuriem.
>>>>>>>>
Nu sorry veciit, nebiju iedmaajies ka Tu esi TIK NAIVS (tas veel ljoti maigi sakot) ! ;)))
Musdienu pasaulee taadiem nozheelojamaam siikpirzhu valstinjaam ka aLatvija peec definiicijas nekad vairs nebuus lemts palikt neitraalajai - agri vai veelu muus kaads savaaktu ... Taa kaa kameer tas nav izdariit labaak tad musm pashiem izveeleties - kameer mums to dod veel, zem kura platas muguras mees pasleepsimies un kursh par mums shefiibu uznjemsies ! ;)

JurisK (2009-05-05 13:42)      Latvijas neitralitāte ir murgs, Nato ir nepieciešams, līdz ar to Latvijas karavīriem jāpiedalās nato misijās. Un skaidrs, ka karavīrs var aiziet bojā. Paldies dievam, ka ir izvēle, un tie, kas izveelējušies kļūt par karavīriem, arī apzinās riskus. Līdzjūtība tuviniekiem!

[Laskovij] (2009-05-05 13:51)      Imagine.... Tu esi 100% droša, ka augiem NAV dzēseles??? Vai litrečeru, kuru ir sarakstījis cilvēks ir 100% nekļūdīga? :) Nekas personisks:)

Un ja par topiku, tad noteikti arī šajā mirklī, kāds ugundzēsējs metas liesmās, riskē ar savu dzīvību, lai vilktu ārā no liemām, kādu alhaholiķi, kurs aizmirsa nodzēt cigareti, par piemēru...

Un daudzi no tiem, kurus tagad Tu apsaukā par rējējiem arī riskēs ar savam dzīvību/veselību, ne mirkli nedomājot, kad pienaks dzīvē tāds mirklis...:)

vilaki (2009-05-05 13:53)      Kāpēc vispār jākaro?!...nekad neesmu sapratusi un nesapratīšu...

Uhuhuu (2009-05-05 13:55)      Jautājumā ir būtiska kļūda. Šie kareivji nav jauniesauktie, bet gan profesionāļi. Kā profesionāli elektriķi, celtnieki utt. Līdz ar to situācija ir cita.

Uhuhuu (2009-05-05 13:57)      Jāsaka, ka autore grib manipulēt un uzspiest savu viedokli citiem. Pēc pirmajiem 4 komentāriem, kuru būtība ir, ka tie ir profesionāļi, parādās viedokli neraksturojošs epitets "rējēji". Un līdz ar to arī ir skaidrs, ka iebridusi pakasīties. It kā Delfos vietas nepietiktu. Nu stulbi kaut kā.

daisy777 (2009-05-05 14:30)      Man atkal iepatikās doma, ka cilvēki kļūst aizvien ļaunāki un ciniskāki.

It kā viņi tādi nebūtu bijuši jau kopš aizlaikiem :))))

Protams, Kaligula, Atilla, Staļins un Berija gan bija izcilākie humānisti, kas valdīja pār apgarotām un harmoniskām cilvēku kopienām, kur nebija vietas ne ļaunumam, ne naidam, ne varaskārei, ne alkatībai, ne nāvei.... aleluja!!!

hot_a_bitch (2009-05-05 14:36)      Aizvakar no stalažām nokrita un rokas salauza četri celtnieki....
Vai nav pienācis laiks Latviešiem nostāties pozīcijā un pateikt kategorisku "NĒ!" darbam celtniecībā!

A misijas dalībnieki ir tādi paši apmaksāta darba darītāji kā ponicisti, dakteri skolotāji un citi.... UN, ja kāds izvēlas PROFESIONĀLU DARBU, tas ir tādu darbu, par kuru maksā (pie kam ne slikti), tad tas arī uzņemas PROFESIONĀLU RISKU!

`Diemžēl šauj abas puses! Un arī abās pusēs ir kritušie....

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu