Progresīvais ienākumu nodoklis - kam tas paredzēts?

Valsts ieviesīšot progresīvo ienākumu nodokli. Nepagāja ne 20 gadi ... opā, varbūt arī ne visiem. Ofšoriem ne, Ferrari īpašniekiem ne, uzņēmumiem ar miljoniem lielu apgrozījumu un likumīgiem zaudējumiem ne, bet omītēm gan. Jautājums: vai tev ir bagāta omīte?

lapsaacijs_albiins (2009-06-10 23:39)      uhuh, nu ko var cepties,a??? man tikko nodoklii 200 eirus no algas nogrieza i neko, dziiva esmu! cik reizes dobdjikiem jaasaka- VISUR ir vienaadi suudi! ko-nepielec, vai? te cilveeki skrien pie solicitoriem,lai savas 500000 eur veertaas maajas nezaudeetu,kuras uz krediita njemtas,jo viens no apgaadniekiem paliek bez darba! maksaa visi vienaadi, jo visi ir vienaados suu liidz aciim. un izkjepurosies tikai un vieniigi tie,kuriem buus nevis sveshu rakstiiti vai nopirkti diplomi, bet gan tie,kuriem buus smadzenes iistajaa vietaa un kuri par saveejiem buus gatavi melnu muti suudus meezt, lai tikai izdziivotu. jaa, pendzhu zeel, tacu par to lai atbild tie,kuriem tik ljoti patiik sanjemt savas aploksniishu aldzinjas. tie ir pirmie, kurus aiz kjuusha vajadzeetu pakaart mezhaa, lai pakalteejas saulee.
un nedi*$ man, ka visus shos gadus ir bijis nu,tik nepanesami, ka shiis aploksnju padariishanas ir bijushas jaapataisa teju par sveetumu! pashi vainiigi. un basta.

p.s. man knaabt var pat nepuuleeties, pasuutiishu najuh tikai taa.

PEKSIS66 (2009-06-11 00:19)      Šobrīd to darīt vairs nav lielas jēgas. Vidējo algu saņēmēju slānis strauji dilst, bet K&K algu nekad LR laikā nav saņēmuši. Toties administrēšanai nepieciešams birokrātiskais resurss.

izshautais_rieksts (2009-06-11 00:29)      ir galīgi vienalga..
:)

izshautais_rieksts (2009-06-11 00:42)      shēma vienkārša teiksim esi induviduāls komersants (uz kantoriem tas arī attiecas)
15 procenti no uzņemējdarbības ienākumiem
25 procenti par to ko atlec no uzņējdarbības netto
36 sociālais no brutto ieņāmuma (okei diskutabli, bet tomēr ņem, kaut gan pensiju negarantē)
23% pvn ko smaksāsi par individuālā patēriņa precēm sev, ja godīgi neformēsi kā uz komerasanta/uzņēmuma darbību.

i togo 15+25+36+23 = 99% ja strādā godīgi un nemuhļī pirkumus.

Izdevīgi būs strādāt algotu darbu, bet kas tādu riskēs radīt. Varbūt valsts iestāde.

:)

karbonaade (2009-06-11 01:09)      a godigi, man par to vairs negribas domat - kada jega cepties. ja visi striki truks, nopirksu vienvirziena bileti uz Jaunzelandi un basta. Un lai kads man pamegina teikt, ka nodeveja. Turos seit ar zobiem, nu jau ari man ir vienlga, kas ar so valsti notiek....
ganisu aitas un busu laimiga, vismaz izgulesos:)

lapsaacijs_albiins (2009-06-11 01:20)      zinjas iz jaunzeelandes. medmaasa ar augstaako izgliitiibu, natiivaa inglisha spiikere. mekleeja darbu jaunzeelandee 2 gadus!!!
iebraukshanas noteikumi nenormaali strikti, pat kaaziniekus pratinaajushi, kad kur cikos ceremonija, kas pienaakas kaazotaajiem, pieprasiija uzraadiit atpakaljbiljetes un apliecinaajumu tam,ka ir darbs un krediits par maaju irlandee.
nez,par kaadu vienvirziena biljeti tu,sirsninj, runaa? aushi un nyzi, patreiz ir nocietinaajushies pret shitiem mirgantiem kaa haizivis.

/meemaa apbriinaa par tautieshu maku biezumu, ka shitaadus extriimus var atljauties, kaa pusotru shtuku nomest zemee,lai atgrieztos maajaas ,deporteets, jau ar naakamo reisu/

:D

karbonaade (2009-06-11 01:34)      Lapsacij, a kas ir, paplerkstet nevar?:)) ja sadomasu patieasam kur doties, tad ievaksu pamatigu infu un izdomasu:) bet Eiropa ar nav ko lavt, pats saki, ka brauksi majas:P
Vel ir variants - viena slavu zeme, tur patiesam cilveks jutas ka baltais, ja tikai spej parvaret slavu biznesa ipatnibas:)
Bet ja man pa galvu vandas sitadas domas, tad ir skaidrs, ka ar sito iestadijumu, ko sacu par manu valsti, labi nav.
Manai matei atnem pensiju, bernam liedz izglitibu, bet no manis piedzen naudu arvien vairak un vairak. Tad ko man par to padomat? Un stradajusi ka zvers es esmu ari biezajos labajos laikos. Tad ko vel? Laikam vienigais ir apzina, ka es patiesam stradaju un tagad vel velku dzivibu, Bet pirms tam bija merki, ceribas un sapni, tagad tas viss ir pagulte... Tagad izdzivoju. bez kreditiem. un skatos,, ka tiem, kam vajadzetu sedet aiz restem par valsts izsaimniekosanu, vel atlaujas gudri runat (tas pats Getlinu andris).
Par SIA novesanu lidz bankrotam draud kriminalatbildiba, incanti, kas draud par valsts novesanu bankrota?

Un vel, lapsacij, nespried par situaciju te no talas zemes skatoties, ari suds medz no taluma izskatities savadak. Bet te septembri bus pilnigas auzas. reali berniem un pensionariem nebus ko est...

vulpes_albus (2009-06-11 02:07)      karbonaade, es tev iesaku fiksi aizsist niku ``pliks_kauls`` :D :D :D

sirc, es vienu nesaprotu, kaa cilveekiem nepielec,ka nejau valsti izsaimniekoja pie varas esoshie. mani shokee cilveeku shaurpieriiba shai jautaajumaa.tu tieshaam esi tik naiva,ka domaa,ka lv politikjiem un ``biznesmenjiem``, ir bijusi kaada teikshana par procesiem? tak pamosties beidzot un saac kustinaat smadzenes un domaat,kaapeec shii recesija tika apskalota pasaules masu meedijos jau pirms 2 gadiem? un kaapeec par to runaaja un briidinaaja,ka buus suudi un lieli? un kaapeec shii recesija vispaar notiek un kam tas ir izdeviigi un kaapeec ir izdeviigi. un padomaa arii,kas no taa ieguus vislielaako labumu un kaapeec. un tad paseedi un padomaa, cik lielu gabalu no piiraaga dabuus tie,kuri peec taaam domaam ,regulee procesus latvijaa :))) manas prognozes- caumurinju no barancinjas vinji dabuus. nevienam jau sen nav nekaads nosleepums,ka politika lv,balstaas uz tiira entuziasma baazes. un, esi reaala, neba nu tu riikots kautkaa savaadaak,ja buutu politikaa iekshaa. tu dariitu to,ko tev no augshas dikteetu dariit. un augsha, sirsninnj,ir ljoti pat taalu no lv.
es apbriinoju tos cilveekus, kuri shobriid ciinaas par to,lai valsts izkjepurojas un man pie kedas, shlesers, skjeele, lembergs vai zatlers, un man dzilji pie kedas, rubiks, godmanis vai repshe. es zinu vienu- mieriiga miega naktiis nav nevienam no vinjiem. un man ir pavisam pie kedas, ko vinji nopelna un izteeree. jo es zinu,ka lai iebaaztu ko savaa vai sava rada kabataa, ir jaaiebaazh arii tautas kabataa. savaadaak tas nedarbojas. un ,tici man, neviens no vinjiem NAV sliktaakais, kas ar latviju var notikt. mani vairaak satrauc taadi dobdjjiki saeimas logu dauziitaaji un ielaas skreejeeji. n

vulpes_albus (2009-06-11 02:08)      nesaliida.

no tiem tieshaam ir jaabaidaas.
eniivej.. ja tev no taa paliek vieglaak- lai arii kur tu brauksi, tu buusi tikai zemenju lasiitaaja, par kuru 5 gadu garumaa ,latvijaa dziivojoshie njirgaasies un raadiis ar pirkstu ,teikdami, kaada tu debiila un stulba,ka pati savaa valstii neesi bijusi speejiiga neko pasaakt... to atceries.
es shajaa situaacijaa esmu vairaak nekaa ieguveeja.jo es atgriezhos maajaas ar pilnaam somaam, ar naudinjaam, ar idejaam un bez rozaa brilleem,jo man ir bijusi unikaala iepseeja veerot lv no malas un daudz labaak redzeet, kas un kaapeec notiek tieshi taa,kaa notiek un ko es vareetu pasaakt, atgriezusies.

ak,jaa, pavisam piemirsu... shiis recesijas sekas, pasaule baudiis veel gadus 10-15. naakamie 4 gadi buus nenormaali smagi. tas,kas notiek lv patreiz, ir tikai saakums. taadelj, veel jo vairaak neizprotu, par ko tauta taa shuumeejas valdiibas sakaraa. glupi vai,ka reekjinaat neprot, ka valsti NEVAR novest bankrotaa taadaa veidaa, ka 4 gadus nav ko eest un 10-15 gadus ir jaakaarpaas laukaa. tas tiiri matemaatiski NAV iespeejams. :)

veelreiz-saki paldies visiem tiem,kuri atljaavaas straadaat par aploksniiteem, tad saki paldies aploksniishu daliitaajiem un tad saki paldies kukulju deveejiem. luuk,iistie vainiigie. ar tiem tad arii vari saakt kauties,kad iesi ielaas, kopaa ar paareejiem saeimai logus dauziit.

JurisK (2009-06-11 07:44)      Skarbi bet pareizi! Vai ir Latvijaa kaads, kursh shajos neatkariibas gados ne reizi nav apzadzis valsti - kaa teica JK - tas tad lai arii met pirmo akmeni saeimas logos!

gravieris (2009-06-11 08:17)      te lapsācijs nedaudz murgo par apsloksnīšu algu strādātājiem,itkā vainīgiem pie valsts bankrota...piemirstot par aploksnēs maksātājiem un galugalā par tiem,kas uzspieda ar likuma spēku tiem maksātājiem tā rīkoties.Zivs pūst no galvas un zinu ka tā galva nav šeit,Lavijā.Te ir tikai tie,kas rāvās pie varas,domājot tikai par savu kabatu,kam bij vienalga kuram pārdot savu valsti par sīknaudu,kam bij pie kājas visa pārējā tautas daļa.Tie tad arī te ir salaiduši svešu valstu bankas un lielveikalus,ļaujot tām pelnīt,sniedzot lētus kredītus un peļņu izvedot uz savām mītnes zemēm.Tikai saujiņa mantraušu te ir pie vainas,kuriem būtu pie laternām jākarājas,jo viņu vadītājus...tos,kas tagad mums diktē noteikumus no ārzemēm,mums neaizsniegt

VIZUAALAAmaaksla (2009-06-11 08:28)      genocīds...............arī visa kredītos pārdotā Rīga.................izsaimniekotā ražošana, lauksaimniecība....................mērķtiecīgs genocīds........................
Kam tas izdevīgi????
trīs x drīkst minēt:)))

JurisK (2009-06-11 09:04)      Vizuaalaamaaksla - tu marshrutniekaa vienmeer panjem biljetiiti? Tie zhiidi un masoni esam mees pashi, tak apjeedziet reiz kaut ko?

BuutlsBamtrinkets (2009-06-11 09:17)      Lapsācija domu par Repšēm un Godmaņiem turpinot(būs pagari, bet nekas, papīrs visu panes, patīk man tās tēzes:)) >

"Es novēroju nopietnāk arī darbu un veikumu visās dzīves nozarēs: te ļaudis vienkārši skaudībā nežēlīgi sacentās cits ar citu. Arī tas viss ir niecība un tukša vēja ķeršana.
Nejēga turpretī saliek savas rokas kopā un ēd pats savu miesu.
Viena ar mieru pilna sauja ir labāka nekā abas dūres pilnas darba pūļu un vēja ķeršanas.
Un es redzēju atkal kādu niecību zem saules:
tur ir kāds, kas ir viens pats bez draugiem; un nav viņam ne dēla, ne brāļa, un tomēr viņš nemitas pūlēties līdz nāvei, un viņa acis nevar beigt skatīties sakrātajās bagātībās. Patiesībā viņam taču būtu jāsaka: kam par labu es nopūlos līdz nāvei un neatļaujos sev nekāda prieka? - Arī tā ir niecība un greiza rīcība."

... un citur>

"Kas mīl naudu, tam nekad nepietiek naudas, un, kam ir prieks par bagātību, tam nekad nepietiek ar ienākumiem; taču arī tas ir niecība.
Ja manta vairojas, tad vairojas arī tie, kas to apēd, un kāds labums tad tam, kam tā pieder, kā tikai acīm paskatīties?
Salds ir darbinieka miegs, vienalga, vai tas daudz vai maz ko ēdis; bet bagātais, kas spēcīgi pieēdies, nereti netiek pie miega.
It īpaši liels ļaunums, ko es esmu novērojis zem saules, ir bagātība, kas tam pašam paliek par nelaimi, kurš to sargā.
Ja tāda bagātība kādā nelaimē aiziet bojā, tad viņam nav nekā ko atstāt īpašumā savam miesīgajam dēlam.
Kailam, kāds viņš nācis no mātes klēpja, tādam viņam atkal jāaiziet, un viņš nevar pat arī ne to vismazāko līdzi paņemt no savu pūliņu ieguvuma, lai to paturētu savā īpašumā.
Jā, arī tā ir ļauna un bēdīga parādība: pavisam tā, kā viņš ir atnācis, tā viņam atkal ir jāaiziet. Kāds nu viņam ir ieg

BuutlsBamtrinkets (2009-06-11 09:18)      norāvās...

Jā, arī tā ir ļauna un bēdīga parādība: pavisam tā, kā viņš ir atnācis, tā viņam atkal ir jāaiziet. Kāds nu viņam ir ieguvums no tā, ka viņš par velti ir pūlējies?
Un pie tam viņš visas savas mūža dienas ir pavadījis tumsā un lielos sirdēstos, un tās bijušas saistītas ar daudzām nepatikšanām, slimībām un uztraukumiem.
Un, ko es esmu atradis kā labu un skaistu, ir tas, ka cilvēks ēd un dzer un jūtas labi visu to bezgalīgo pūļu jūklī, ar kādām viņš zem saules nomoka sevi savā īsajā mūžā, ko Dievs viņam piešķir; un tas arī ir viņa dzīves uzdevums.
Bet, ja Dievs kādam cilvēkam dod bagātību un laicīgu mantu un piešķir viņam to laimīgo stāvokli, ka viņš var to baudīt, var ņemt no tā savu daļu un, pat neraugoties uz visām pūlēm, tomēr priecāties, tad tā ir Dieva žēlastības dāvana.
Tāds tad daudz nedomās par savu dzīves dienu īsumu, tāpēc ka Dievs viņa sirdi apdāvina ar prieku."

... un citur>

"Visas cilvēka pūles ir domātas viņa mutei, un tomēr viņa ēstgriba pilnīgi nekad netiek apmierināta.
Un kas vairāk atlec gudrajam nekā neprašam? Vai kas nabagam, kurš zina staigāt īsto dzīves ceļu?
Labāk ir ko ar acīm uzskatīt nekā iekārē apkārt maldīties; arī tā ir niecība un vēja ķeršana.
Viss, kas notiek, ir jau sen noteikts, un jau laikus ir stingri nolikts, kas kāds cilvēks būs, un neviens nespēj tiesāties ar to, kas ir stiprāks nekā viņš.
Tiešām, ar to saistās nereti daudz vārdu, bet tie tikai vairo niecību; un kāds labums no tā ir cilvēkam?
Tiešām, kas gan zina, kas cilvēkam ir par labu šinī viņa īsajā mūžā, ko viņš savā niecībā pavada, pats būdams ēnai līdzīgs? Un kas gan var cilvēkam pastāstīt, kas pēc viņa notiks zem saules?"


iposse (2009-06-11 09:41)      Nav man bagāta omīte..un mēs esam omītei 18 mazbērni un lielākoties visi braucam pie omītes viņu apraudzīt, palīdzam viņai un aizvedam ko garšīgu, izdaram mājas darbus..

adelheide (2009-06-11 10:01)      i nemaz negribu tajaa visaa iedziljinaaties...patiik Buutla teksti, bet tai pashaa laikaa apzinos, ka kaadam jau ir arii jaadara tas valstiski svariigais darbs, ko es personiigi dariit neveelos...un jaadara tas divtik labi - arii par mani, par veel kaadu..un veel kaadu... taa kaa - lai vinjam/iem speeks, izturiiba un galvenais, nervi!!!

PEKSIS66 (2009-06-11 10:19)      Ļoti labi atrast par krīzi vainīgos augstās sfērās. Šo to var ietekmēt, bet neviens no malas neliek nopirkt sūdīgas, bet dārgas mēbeles valsts iestādei no čoma, neliek par atlīdzību bērnudārzu remontos izmantot brāķētas flīzes... u.t.t. Nerunāsim par unikālo Latvijas birokrātijas triumfu - preču pavadzīmēm. Visi paklausīgi esam piedalījušies, neko nesakot. Kāda gan tur sveša vara?

antizefiirs (2009-06-11 10:38)      Lapsi, Tu pārāk tālu no Latvijas dzīvo.. :)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu