Alkohola tirdzniecības ierobežojumi

Šmigu līdz 23.00 netirgos - valstij naudas par daudz vai??
Tagad lūzu kāds kurš kko rubī no ekonomikas un pilitikas paskaidrojiet man , kapēc tā? Nēsmu nekur īpaši politiku, ekonomiku studējis tapēc mans vienkāršā cilvēka prāts nespēj laika m aptvert tādas lieta tad nu lūdzu , vai kāds nevar mani apgaismot..
visi zin ka ja kāds gribēs nopirkt šmigu pēc 22.00 viņš tā pat atradīs kur nopirkt, tikai nauda neaizies valsts kasē, tb netiks maksāti nodokļi un šmigas kvalitāte arī būs apšaubāma
visi zin kapastāv prostitūcija bet kapēc neviens pat neapsver domu viņu legalizēt , tur tač ir tāds milzīgs piķis valsts kasē
es čista nesaprotu...
eh vnk šodien pa tv redzeju ka saemā gribēja pieņemt ka smigu tirgo līdz 23.00 tur ntie miļoni nāktu klāt bet nē !! mēs tač esam tikumīgī, mums tak jālīdzinās eropas saveinības valstīm, tā aŗī nepieņēma

Feks (2010-01-29 00:48)      Pirmkārt, nekādi miljoni ar to, ka alko tirgos stundu ilgāk - valsts kasē neienāks. Ar prostitūtām ir tāpat, to prieka māju apmeklētāju - ja tā būtu legāla rūpala, nemaz nebūtu tik daudz. Nebaidies, tie - kam tas interesē, to sen ir izpētījuši un secinājuši, ka sakārtot šo biznesu vnk - neatmaksājas...
Otrkārt, statistika vēsta, ka pa šiem nedaudzajiem gadiem kopš LV ir alko tirdzniecības ierobežojumi, tā patēriņš uz 1 iedzīvotāju ir bezmaz vai dubultojies. Tātad, ja cilvēkiem ļautu dzert kur un kad vien gribās - viņi temptu vēl vairāk un tas nu nevar būt nevienas normālas personas interesēs.
Treškārt, ko teiksi par 1.kārt un 2.kārt..?

skudrukakis (2010-01-29 01:06)      bij jāuztraisa profil vēlviens lai vaŗetu vairāk vienā tēmā ierakstīt
anyway
skan loģiski, par šmigu hz neesmu redzējis statistiku bet labprāt uzmestu aci, bet tā pat man liekas ka tas ka cilv ir sākuši dzert kā saki vairāk , nedomāju ka tam ir kkāds sakars ar laiku kad var nopirkt un kad nevar nopirkt šmigu, uzliktu sauso likumu kautvai , tā pat takš dzertu vaitad ne?

Feks (2010-01-29 01:21)      Tieši to jau arī vēlējos pateikt, ka dzeršanas trakums pieaug pat tad - ja to ierobežo, bet tas nozīmē tikai to, ja neierobežotu - tas pieaugums būtu vēl lielāks. Protams, dzertu arī tad, ja būtu sausais likums, bet tomēr - ievērojami mazāk... Kāpēc tad ASV, kad palaida sauso likumu, notika bezmaz vai revolūcija. Un ne jau dzērāji bija tie, kas izgāja ielās, protestēja - ražotāji un tirgotāji. Tātad, viņiem katastrofāli mazinājās peļņa, tāpēc ka dzēra patiešam mazāk. Dzēra tikai tie, kas patiešām nevarēja nedzert... ;-))

JurisK (2010-01-29 03:48)      Es ljoti gribeetu, lai alkohola tirdznieciiba buutu kaa, teiksim Zviedrijaa. Ir nedaudz(mums gan vajadzeetu krietni vien vairaak) valsts veikalinju, kur noteiktaas stundaas un dienaas vari nopirkt nepiecieshamo. Nu varbuut dabiigos viinus un alu vareetu tirgot arii citos veikalos. Bet taa pie mums pagaidaam utopija. Un tauta strebj biezhi vien negodiigu komersantu krutkas, kas oficiaali nopeerkamas veikalos! Ne jau tikai vodkas, krutkas ir arii augsheejos plauktos. Ko pateikt pretii skudrukakai? Jo vairaak dzeeraaju, jo lielaaki valsts izdevumi veseliibas apruupei. Piemet uz aci, cik dziives laikaa tiek teereets dzeeraaju piedzemdeetam kropliitim, un, ja veel pareekjina, cik vinjsh vareetu ienest nodokljos, ja nebuutu vecaaki piedzeerushies ar peec 22.30 nopirkto krutku!

cilveex (2010-01-29 09:04)      Manuprāt, būtu jābūt aptuveni kā JurisK saka - ņemam zviedrus un ieviešam. Lai nav katrā pazobēlē "vinovodočnaja" nodaļa. Lai ir atsevišķi veikali ar alko un tabaku. Tā var nodrosināt lielisku kontroli, siem veikaliem jābūt pilnīgā valsts pārvaldījumā.

skudrukakis> "bet ja kāds nevar piedāvāt normālu argumentu"
Es netaisos argumentet domai, ka prostitūcija kā nodarbošanās ir laba un pareiza. Te nau vietas diskusijām. Tu tā uzskati? Es ne. Tu piekāpsies? Es ne. Normāla diskusija neiespējama, jo es savu viedokli nemainīšu necik. Vēl kaut kas?

iterators (2010-01-29 09:56)      un jūs domājat, ka zviedri ir laimīgi ar to?????

viņiem 70.gados spieda zīmogu pasēs par šmigas iegādi........starp citu sweden var nopirkt bioloģiski tīru šnabi un alu.

padzer zviedru vieglo alu (līdz 3%) un palieto zelējamo tabaku, moš paliksi pēc cilvēka:)

JurisK (2010-01-29 10:01)      Zviedriem, ja kas, viegli nopeerkami kandzhas aparaati, sausaas izejvielas braagai, visaadas pieshprices kandzhas dazhaadoshanai, pudeles un korkji - razho un pildi sev un radiem, ko veelies!:) Nezinu, cik vinji laimiigi, bet tos dzeerienveikalinjus apkaart negaazh:))

violinn (2010-01-29 11:11)      Man šķiet, ka tāpat jau par daudz alkohols tiek uzspiests veikalos. Tas ir ne tikai paredzētajos plauktos, bet pie kasēm / akcijas prece, pa lēto / , pie konfekšu kastēm. kaut kā tā vien saka - nopērc mani.
Ja ir vēlēšanās, lai mājas ir alkohols, es neredzu nekādu problēmu, lai to nevarētu laicīgi sagādāt. Kreņķis par to, ka nevar līdz 23 to nopirkt varētu rasties tiem, kas vakaros attopas, ka ir " pa īsu".

greciga18 (2010-02-02 07:58)      Un kā ar 1.septembri? To jau var laikus nopirkt 31.augustā!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu