Izskaidrojiet, kas ir "zemākas šķiras" cilvēks?

Jautājums radās no iepriekšējā topika par "latiņas celšanu un nolaišanu". Tomēr šādi izteicieni ir dzirdēti arī citur.

veesmina      Varētu būt,ka cilvēkam kas to raksturojis skiet zemāks par viņu pašu intelektuāli. piem psihiski neizārstējamie vai alkaholoķi nekad manā apziņā nebūs līdzvērtīgi man , jo ar viņiem kontaktēšanās ir tikai izdabāšana, lai nenorautos.

riks      vārdu "asociāls" jau nu gan lieto visi, kam nav slinkums. Untermensch?

pareizāks apzīmējums, pareizāks, tikai (pocjemu eto, vi, jevreji, na voprosi vsegda voprosami otvecjajetje?) definīcijas studijā:
kas ir vispārpieņemtās uzvedības un sadzīves normas,
kas ir neiekļaušanās sabiedrībā,
kas problēmu radīšana citiem.
kas pieņēmis vispārpieņemtās uzvedības un sadzīves normas?
kādā sabiedrībā?
kādu problēmu radīšana?

Vivis      Cik zinu, Latvijas iedzīvotāji nedalās šķirās - kā olas vai augļi :)) Taču pirms padomijas laikiem Latvijā figurēja termini - inteliģence un strādnieku šķira. Inteliģenci vēlāk apšāva vai izveda. Tad nu atlikušie tagad cīnās par brīvajām vietām inteliģences rindās, skaļi bļaudami un norādot uz otru, ka tas esot no zemākās šķiras :)))

VecmeitaARrunci      Sajūsmā situ plaukstiņas-cik te visi humāni un toleranti.neko nešķiro un cilvēks cilvēkam brālis:))))))))))))))gribētu redzēt,kā jus brāļotos ar tādu bomzi,kuru redzēju trolejbusā-mati un bārda,cik nu aug,drēbes no pūšanas plīst pa vīlēm,krosenes ar saitēm sasietas,maisiņi pilni ar drazām un pāri visam-nāvīga smaka.varbūt brālīgi pastiepsiet roku narikam,lai kaifā šūpojoties,nenokrīt?vai varbūt labāk-siltu,mīļu jūtu vadīti palīdzēsiet recidīvistam?Un liekot roku uz sirds,varat apzvērēt,ka neesat nevienu aprunājuši,par kādu šausminājušies un pie sevis nodomājuši-kā var nolaisties līdz tādam līmenim???Sen jau ir šķiras un vienmēr arī bijušas.Visur un vienmēr.

greciga18      Atkarībā no vērtētāja vietas uz pedestāla!:)

Arturs48      Par šo jautājumu jāmeklē Frīdriha Nīčes darbos, īpaši ieteiktu Georgs Lancs fon Libenfels, kā arī angļu rakstnieks Edgars Rais Berozs. Es ceru, ka Jūs sapratāt par ko iet runa.

garaamejoshais      testpilots, nu nav bomzha deelj kura kautvai lieku reizi aatraa paliidziiba vai munji nebuutu saukti, un tas viss izmaksaa naudu un resursus kuri bija vajadziigi varbuut vairaak kur citur

abols23      Zemākas šķiras cilvēks ir mūsu prātā...Parasti viņus vērtējam pēc arēja izskata un nevis pēc intelekta....

Sorcerer      Vācieši lieto vārdu ``asociāls``....tāpat attiecībā uz latviešiem aiz ciešas mīlestības saites 6 gs. ilga perioda saistīti pret tiem - untermeni...kaut kas līdzīgs zemcilvēkam... tas zināšanai.
Pēc garīga sadalījuma tas varētu būt grēcinieka statusā, kā vairums bāleliņu karmiski. Ko tas īsti nozīmē? Tā ir tauta, kas iet pret Debesu Tēva Gribu un neievēro šos 19 Kosmiskā Izplatījuma Harmonijas Likumus. Kaut vai kaimiņi somi, tie spļauj un ķēzī savam kaimiņam austrumos?? Nebūt ne! Tāpēc kad draudzējas ar galvu. Ja nacistu tautai un vāciešu ģēniem plūstost asinīs un garā, tas ir labi redzams, kas notika 1917. gadā, kad slaktēja bāleliņi sātanista ļenina vadīti pareizticīgo mācītājus un inteliģenci, spridzināja dievnamus.
Tas ir nepatīkams fakts, tāpat kā ar fašistiem slaktēja Arāja banda bāleliņu vadīta baltkrievus. Tas ir tikai mazums, ko te var minēt, ko Debesu Tēvs Zina un soda tos šādi, kad tiem ir 4 klases izglītība un ir kalpu tautas statusā. To spilgti pierāda, kaut vai mūsdienu vergi Īrijā, kam ir viszemākais statuss EU. Tāpat poļi neizpaliek no soda, kad gāja iekarot Krievzemi, kas labi redzams kas ar tiem notiek šodien mīklaini. Ko no tā var secināt? Vajag ar steigu sākt dzīvot ar Debesu Tēva Likumiem nekavējoši! Tas ir sākt ar saviem tautiešiem nacistiem, tos izpotēt pret šo sērgu, iedot pilsonību šiem ap 300 000 pavalstniekiem bez pilsonības. Sākt vervelēt beidzot normāli krieviski un latgaliski! Kas atņēma tautību latgalietis?? Mūsu bāleliņi, nosaucot to par dialektu!! Vot i grēku nasta smaga nesama šai čivļu un nacistu tautai. Nevajag dalīt tautas kastās, ja tie nedzīvo ar Debesu Tēva 19 Likumiem jeb baušļiem, tiem laimi neredzēt un smagi vergot visiem, kam trāpīsies pa ceļam. Nevajag iet sektantu ceļu, ko

Ingaxx      KetijaBluma, kur vēl Tu šo izteicienu dzirdēji? Gribi par to parunāt?

dabonams      Visi tie kas citus uzskata par zemāko šķiru arī ir zemākā šķira.Narkomāni nez kāpēc vairojas starp tiem kas augšā sevi dēvē par eliti un dzērāji tāpat. 2010-09-14

signe17      kas vispaari ir cilveeku skjira..??? kurs izdomaajis,ka cilveeki ir jaaiedala augstaakas un zemaakas skjiras kategorijaas..? un kurs buus tas,kas vinjus iedaliis...??? vai neskjiet,ka tas ir sviests??? 2010-10-04

sahadza_jogists      Visa atšķirība ir - cilvēka iepriekšējo dzīvju pieredzē 2010-12-30

men      Tie kuri nesež kantorī un nežāvājās nie datora... 2014-03-23

caress5      Uz strädäjoshiem cilveekiem PARAZITEEJOSHIE !!!!
Piekriitu " garämejoshä" sarakstam plus citi politikji!
2014-04-04

terjers      Nuss, jebkurai zīdītāju sugai, kuras locekļi dzīvo kopienās/baros, veidojas iekšējā hierarhija pa vertikāli. Jo bioloģiski attīstītāka ir konkrētā suga, jo šī hierarhija ir sarežģītāka (cilvēkiem, kā attīstītākajiem no primātiem, tā pat var mainīties, atkarībā no situācijas). Attiecīgi, nezinot gan sarunas kontekstu, var spriest, ka ar "zemākās šķiras" domāts indivīds, kurš atrodas uz kāda no zemākajiem sociālās hierarhijas pakāpieniem.
Tā kā kopš Francijas revolūcijas laikiem - un it sevišķi padomju periodā - dominē doma, ka šī sociuma iekšējā hierarhija ir noraidāma, lielai daļai ļaužu sabiedrības dalījums slāņos nav pieņemams, kaut ikdienā mēs to redzam ik uz soļa (tb ja realitāte neatbilst ticībai, realitāte tiek norraidīta).
Te gan ieteiktu kādus sociālantropologus palasīties, aber oho hierarhijā uz TOP drīzāk pakāpsies, ieliekot kādu bildi ar vāji piesegtu plikumu. :)
2014-04-09

ziemciete      Skolas, kurā es strādāju, direktorei visi tehniskie darbinieki ir zemākā šķira, kurus var izkalpināt. Tādi viņai ir visi, kurš nav bakalaurs vai maģistrs. Nav izglītības-neesi cilvēks! 2014-04-11

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu