Vai jūs saprotat jauno vēlēšanu kārtību?

Tagad kandidāti ir sadalīti pa rajoniem, par Loskutovu pa piemāram nemaz nevaru balsot, jo viņš pārstāv Latgali, bet manu rajonu tas, ko es nemaz negribu. It kā balsots tiek par partiju, nevis kandidātiem, bet kāda tad jēga vispār dalīt pa rajoniem, noablso kā agrāk par partiju un izsvītro tos, kas nepatīk! Vai tagad pat izsvītrot es nevarēšu, ja man kāds nepatīk?

Te būs šis tas partiju ieskatam
http://www.kandidatiuzdelnas.lv/kandidati-un-partijas

cilveex (2010-09-15 11:48)      Un vēlreiz par to leģitimitāti.
Jā, tas ir fakts, ka neejot vēlēt, pilsoņa balsi sada "uz galviņām" un ka nekāds kvorums pēc likuma šajā valstī neeksistē. Bet ir arī tāda lieta kā sabiedrības neuzticība un ja vēlēšanas arī skaitītos notikušas pie 30% vēlētāju aktivitātes, FAKTISKI šī Saeima būtu neliģitīma.
Ievēlētie deputātiem un sabiedrībi visu laiku būtu iekšeja atziņa, ka viņi ir ievēlēti TKAI likumdošanas trika rezultātā.
Toties ATBALSTOT šīs vēlēšanas ar piedalīšanos tajās, pilsoņi akceptē šo likumdošanas triku ar sevi, jo kā tas var būt, ka akciju sabiedrībā, jebkuru lēmumu var pieņemt arī ar vienu balsi, lai arī akcionāru skaits ir simtiem tūkstoši? Tātad statūti ir nederīgi un nepieciešama kopsapulce jaunu statūtu izstrādāšanai.
Joprojām uzskatu, ka šī ir tā reize, kad atbildīgam cilvēkam nepiedalīties iestudētā farsā.

hefny (2010-09-15 13:39)      hmm
cilvxs nemaz -tā nemuld viss!
Man nav dotas tiesības-šo visu -noraidīt--lai tos,kas ir pret--visu čucību--ņemtu vērā,-lai rīkot būtu spiesti jaunas vēlēšdanas--ar jauniem vēlēšanu likumiem,kur ""staiguļiem""nespīdētu--trupēšana deputātu silē!
tikai tad--būtu ievērots principps-reāla-manas-tautas-griba!!
šobrīd--kā komunostu laikos-vēlē-par ko gribi,kā mēģini--tāpat tie visi,kas ir--tie būs pie siles-un ar algu--2000ls-6000LsMĒNESĪ+VĒL TRUKUMCIETĒJU BARS saņem satlaides par dzīvokļiem,auto,telefonu,ēšanu,ceļanaudas,rakstāmajiem, un citu--visu,ko iznieko savus murgus bidot!
Lai reāli pasaka--ko kurs IR IZDARĪJIS-PAVAICIS!
NEVIS TIKAI SOLA -SOLA--BET RĪGA SLĪKS NOST,NEKAS NESTRĀDĀ,CILVĒKI--VAI NU IZBRAUKUŠI,VAI VISUS ATLAIŽ,PENSIJAS VAIRS TIE,KAS DZIMUŠI 50,52 GADĀ NEVAR NOPELNĪT--/JO NAV REĀLI DARBS/--VISIEM BŪS BOMŽU VARIANTS--!!!!!!!aRĪ TIEM,KAM TAGAD 35-45--jUMS ARĪ ,JA ŠITĀ IET-----BŪS BOMŽU VARUIANTS,JO NODOKĻŪS SAVĀC MILJONĀRI LAIKAM,JO NAUDA--VISA--GAN AIZDOTIE 500MILJONI,HAN VĒL 500MILJONI,GAN NODOKĻĪ,GAN PENSIJU UZKRĀJUMI---VISS IR IZSAIMNIEKOTS!!!!!!
uN TAD TIK LIEK NODOKĻUS,CEĻ CENAS ZĀLĒM,PĀRTIKAI -VISAM--LAI VĒL BĀZTU KABATĀS,-TOTIES AUTOTRANSPORTA rIGAS sTIKSMES DARBINIEKIEM--`""VIENLĪDZĪGĀKAJIEM""ALGAS 8OOOlS mēnesī--!hi
Jautra vodevoļla!

lietotajC (2010-09-15 15:25)      cilveex spriezh preciizi kaa tiineidzheris - kam man vecaaki, es pats gudrs, nav taadu vecaaku, neko vinji man nav devushi, neko nedos, tik piljii man smadzenes. protams, ka ir iespeeja, ka cilveex un vinja piederiigie neko nav sanjeemushi no shiis valsts, kaut gan jaatziist, ka nevaru iedomaaties taadu situaaciju tiiri pat no veesturiska aspekta. protams, ja vinjsh neveeleetos dziivot PSRS/tagadeejaas Krievijas sastaavaa.

sheit jau nu jaatziimee, ka Pticka viedoklis lai arii nav apjomiigs, toties daudz saturiigaaks par cilveex praatojumiem.

a par nepiedaliishanos veeleeshanaas vispaar diezgan "interesanti" spriedeleejumi - atziistot, ka neejot uz veeleeshanaam cilveeks ne tikai zaudee balsi, bet gan taa tiek sadaliita, cilveex reizee aicina neiet uz veeleeshanaam. man jau liekaas, ka, tomeer, pusaudzhi buutu racionaalaaki.

un visbeidzot, visiem tachu ir skaidrs, ka deelj tiem, kas neiet, negrib, neciena, blah, blah, blah arii ir tik beediigi muusu valstii... :)

Feks (2010-09-15 15:59)      Teorētiski, cilvēkam taisnība, tikai pie mūsu apstulbinātās tautas domāšanas nekad nebus tā, ka 70% neaizies balsot... Un arī tad, ja tā pēkšņi notiktu - viss vienalga skaitītos likumīgi un tautas kalpi ar rezultātu būtu apmierināti...

cilvex (2010-09-15 16:17)      Esmu satriekts, esmu sagrauts... zem tādas argumentācijas nastas nespēju ne kustēt, ne ko iebilst. Tu, lietotajc mani piebeidzi.
"visbeidzot, visiem tachu ir skaidrs" Nu jā, ja jau SKAIDRS IR VISIEM, tad jau gan. Nē, es piekrītu, jo ja NEBŪTU skaidrs visiem, tad vēl tā, bet ja IR skaidrs, tad tur vairs neko iebilst nevar.

Ronija (2010-09-15 19:11)      LietotajamC saglabājušās kaut kādas smieklīgas ilūzijas...Mūsu valstī ir bēdīgi nevis to dēļ, kuri ,,neiet un negrib``,bet ievēlētā simtnieka dēļ,kas, protams, ir tikai peškas .Un par ko gan viņus cienīt?:O

daisy777 (2010-09-15 23:53)      Mūsu valstī ir tā kā ir tāpēc, ka pilnīgi visi zog - darba devēja laiku un resursus, maršruta taksometra šoferis sava darba devēja peļņu utt.
Produktivitāte tuvu nullei, diletantisms visriņķī un visapkārt, bet lielas algas grib visi. Uz to sabiedrība noraugās saprotoši, piedots netiek tikai lielajiem zagļiem, kuri tuvāk treknākai silei. Bet tiklīdz šie vaimanātāji tiek pie lielās naudas un projektiem, zog vēl badīgāk par citiem - katram savs krekls vistuvākais, vienvārdsakot. Lai pirmais akmeni met tas, kurš bez grēka :)))

cilveex (2010-09-16 00:06)      Ja "pilnīgi visi zog", tad nepareiza ir sistēma, kurā izdzīvošana un zādzība nav viena bez otras.
Ja kādā uzņēmumā VISI ir zaģļi un krāpj darba devēju, problēmau cēlonis VIENMĒR ir šī uzņēmuma vadība un darba sistēma.
Ir arī tā, ka teiciens "zivs pūst no galvas", ir pamatots.
Ar šīs valsts piemēru var mēģināt izpētīt kurš kura piemēram seko - vadība iedzīvotāju, vai iedzīvotāji vadības piemēram.
Ja ir vēlme mainīt lietas, tad ir jāsatriec pārvaldes veids. Pastāvošā vēlēšanu iekārta nav spējīga nomainīt pārvaldi. Cilvēks var balsot daparjebko - krievu kreisajiem, tb, pll... pie VISIEM razkladiem brandža paliks vecā, ja neskaita kārtējās rokādes uzņēmumu valdēs, siltajās vietās, tad nemainās NEKAS. VIENALGA par ko balso.

daisy777 (2010-09-16 09:19)      Cilvēk, tas, ka nekas nemainās, izskatās tikai no vienkārša cilvēka, pleba, viedokļa. Patiesībā, lai arī par mazu, bet tomēr kumosu noris nežēlīgas cīņas - cūciņas viena otru cenšas atgrūst no siles bez žēlastības. Te saduras ļoti daudzas intereses - nu, nav nekā jauna šai pasaulē. ;)))

labaa_feja (2010-09-21 00:07)      tas taapeec, lai noveerstu lokomotiivju principu. citaas normaalaas eiropas valstiis taa nekur nevareeja kaa pie mums. respektiivi vienu kandidaatu ieveeleet no visiem pieciem apgabaliem.

epson (2013-07-09 18:02)      aiz neko dariit-iespeejams pat no "mushas ziloni uzpuust"...! :))

lazdarr (2013-07-10 11:53)      Vai jūs saprotat jauno vēlēšanu kārtību? foto ..a man pofig! Gadiem jau nepiedalos tajos teijāteros. Kāpēc?...Gan jau kāds sapratīs. Sviesccc tas viss. Vajag piemērus???

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu