Manas pārdomas tiem, kuri nezina, par ko balsot...

Sveicināti, ļaudis! Gan šajā, gan citos portālos vesela virkne cilvēku nezina, par ko balsot. Laikam jau mūsu valstij visai tipiski. Tomēr, ņemot vērā, ka neejot uz vēlēšanām vai balsojot ar tukšu konvertu, jūs visdrīzāk netiešā veidā atbalstīsiet ne tos labākos politiķus, piedāvāju jūsu pārdomām dažus savus prātojumus:
1. neejot uz vēlēšanām vai balsojot ar tukšu konvertu, jūs atdodat savu izvēli citiem,
2. vairums no mums ir darba ņēmēji, līdz ar to arī balsot mums vajadzētu par tiem sarakstiem, kuros ir darba ņēmēji (neiedomājaties taču jūs, ka kāds uzņēmējs liks virsū nodokļus savam kapitālam nevis jūsu aldziņām?),
3. nav vērts balsot ne par vienu partiju vai deputātu, kurš ir bijis pie varas līdz šim - lūk, kur šie cilvēki valsti noveduši pa 20 gadiem, un tā jau būtu zinātniskā fantastika, ja šie cilvēki pēkšņi mainītos,
4. nav vērts balsot par dažādiem nacionālistiem, kas uz strapnacionālās nepatikas rēķina mēģina celt savus reitingus, taču nekādā veidā nepiedāvā risināt daudz svarīgākās ekonomikas problēmas. Latviešu tautai daudz aktuālāka par krievu problēmu ir badā izmiršanas problēma.
Tātad secinājumi man ir vienkārši: vēlēšu par vienu no jaunajām partijām, kuras sarakstā visi (gandrīz visi, valžu locekļus svītrošu) ir darba ņēmēji - tātad cilvēki, kuri ir paši uz savas ādas izbaudījuši līdzšinējās politikas cūcības un kuri paši nekad nav bijuši iesaistīti līdzšinējā politikā. Tādējādi man ir maza cerība, ka šis vājprāts ies mazumā.
Ļoti ceru, ka manas pārdomas vismaz kādam palīdzēja.

gravieris      cik ļoti Tu maldies,ja domā,ka tikuši iekšā saeimā šie godīgie darba ņēmēji paliks tikpat godīgi un neapvienosies ar negodīgajiem koalīcijā pret vēlētāju...t.i.Tevi un mani?Šie godīgie darba ņēmēji tad paklausīgi spiedīs vajadzīgās pogas,kuras ar augšup paslietu ,jeb nolaistu īkšķi norādīs "visgudrākie" kretīni.Šī sistēma ir sapuvusi un laiks veidot jaunu vietā.Pašreizējās vēlēšanas to visu atbīda vēl uz 4 gadiem,kuru laikā vairs Latvijas nebūs...viss- nodzēra,notrallināja,izpārdeva,tautu iznīcināja.Kas? Pašu tautieši-kangari un viņu naudaskāre.Tikai ar tukšu aploksni var nobalsot PRET.

violinn      Klau, Jason...atvaino, bet tu tak esi muļķis. Tu kādreiz dzīvē pamēģini vadīt uzņēmumu, kam jānomaksā nodokļi....un tad gribētos dzirdēt tavu dziesmu.

ECO      ...johaidī..........nu dusmas gan rauj to palasot..:(..
Vai tad vispirms nevajag domāt par to ko radīt, ....visi tik pie tās dalīšanas raujās....kā pareizāk dadalīt:)
Kļusties tak par uzņēmējiem un iemācieties radīt - darba vietas, produktu....pakalpojumu...da vienalga ko, bet radīt..............................................nevis skandināt - es esmu darba ņemējs, es māku vispareizāk sadalīt....

art_deco      Es nezinu par ko balsot, jo neticu, ka kaut kas mainīsies (nu lab` - zinu, ka par PCTVL nebalsošu).

Kamija      Es gan skaidri zinu par ko balsot. Un iesaku arī citiem! Pieņemt kādu konkrētu lēmumu nav nemaz tik sarežģīti ;) Un gausties - vispār stulbi :)

PS Tie tak nav marsieši, kas tagad Saeimā & kas vēl būs... mūsu sabiedrības, tautas, nācijas spogulis :DD Tas, ka kādam pretīgi skatīties šajā spogulī ir tikai un vienīgi viņa paša problēma :p

PS2 Stāstīt pekstiņus, ka es- lūk, neesmu tāc, bet viņi TUR ir TĀDI... izklausās pēc pasakām & mazu bērnu fantāzijām :p

cilveex      "Es gan skaidri zinu par ko balsot. "
"Pieņemt kādu konkrētu lēmumu nav nemaz tik sarežģīti ;)"
UN?
KAS tas ir? Lozungs, kaut kāds? Es nesaprotu par tiem spoguļiem?
Pekstitiņi/šmekštiņi ir bezjēga, nevis nespēja izvēlēties vienu no klauniem!?
Kur ir...
Nē, kā tu to redzi?
"es skaidri zinu". Tad stāsti, kur skaidrība? KO tu redzi?
"nav marsieši". Tad kas? Nu, nav. Kas no šī ģeniālā secinājumā zvēro? Kads grauds? Labi. Nav marsieši, kas tālāk?
Secinājums par spoguli?

Ko tu dari, kad seja "tur" nepatīk? Ej vēlēt uz wc, vai noskrubini špakteli? Bet šī nav tikai tevis seja, tā ir virtuāla seja. Viņa nav ne "es", ne "tu"... nekādas atbildības par sacīto, par solīto, nav nekādas sejas.
Turpinu.
Tu skaties spogulī un tur ir nezināma, bet redzēta seja, viņa nepārtraukti kaut ko... vāvuļo, nu tad ņem un to frišini, vai ietriec dūri spogulī un saki tai sejai nē, jeb būs tāda šizofrēnija ar spoguļattēlu... cik gadus? Cik saeimas? Cik saeimas visi teiks - es gribeju, bet sanāca, bet kāds i, to dzīvos nost? Varbūt nē? Varbūt pietiek ripas rīt un spogulī nav nekādas sejas un viss ir jāmet krāsnī, nevis jāturpina 20! gadus veci murgi?

Kamija      Es tikai par to, ka visa šitā izrunāšanās - nebalsot, boikotēt, atstāt tušas aploksnes, visu izsvītrot... tāda tukša muldēšana vien ir :) Bez Saeimas tak nepaliksim.

Turklāt, 28 tūkstošiem balstiesīgo vispār pases uz šodienu ir nederīgas! Un arī viņi dzīvo mierīgi...

*Ko tu dari, kad seja "tur" nepatīk? * A man nekas arī nebūtu jādara vai jādomā. Katram savs darbs darāms [un pēc labākās sirdsapziņas] :D

Kamija      Ēnu ekonomika Latvijā sastāda aptuveni 30-40%... un kuram tas šķiet pieņemami?? :D

automiilis      Diemžēl kārtējā ilūzija ... 1) Bija kādreiz tautas daļā mīlēts tās aizstāvis, ... pa radio regulāri pensionārus aizstāvēja :) tabūns vārdā :) kā tika pie siles .... 2) politikā galvenokārt dodas ļautiņi, lai atrisinātu savas, ne citu problēmas, daudzi saprātīgie un labie, zinot kāda dubļu kaudze gāzīsies pāri, izvēlas turp nedoties ...

Un tāda gadījumā atliek mazākā ļaunuma princips. Kurš mazāk zaga, atvainojiet prihvatizēja, mazāk mānījās ar grandioziem solījumiem , mazāk atklāti smējās tautai acīs ...

JurisK      Ja Šlesers nebūtu apvienojies ar TP, balsotu par viņu. Tagad atliek tik viltnieks un sīkais melis Dombrovskis:) Lai gan domāju, ka Šlesers būs premjers un pie varas būs SC, PLL un zemnieki. Sūdi lieli briest!

JurisK      Jā, vēl. Nebrīnīos, ja uzzinātu, ka dažas no tām sīkajām godīgo partijām finansē Vienotības pretinieki, jo tieši Vienotībai tās atņems balsis.

automiilis      Izrādās, buldozera viltus asaras iedarbojas ne tikai uz pensionārēm ... :)

selnija_      Paldies par sakarīgo tēmu un komentiem. Man tiešām noderēja,lai gan šajā brīdī vēl neizlēmu kā rīkoties.
p.s: patiess izbrīns par Jura izvēli...

JurisK      selnij, tevi izbrīna fakts, ka balsošu par Vienotību? Kaut arī Dombrovskis pie vajadzības ir melis.

selnija_      Nē, Juri, runa ir par Šleseru. Par to pabrīnījos. Bet katram sava izvēle, es jau nekritizēju saproties, tik tā garāmejot saku.

profesijaprincese      Jāvēlē par Lembergu, tāpat visi blēži, šitas vismaz smaida!

Lauminja771954      Gudrinieks, katram pašam sava galva uz pleciem. Tiešām pat šet nav miera ! 2011-08-17

Peerliite771969      ja,ja,,,darba ņēmēji izvedīs valsti no ,,,,un spēs to sakārtot,,,,
atjēdzies, jaunieti,,,!
2011-08-18

filmasmultenes      Es vispar nevienu gadu nesu bijis balsot. Kautka vienalga tas. Tapat ka zinas neskatos. 2022-01-27 12:26

rebeka      Tas laiks atkal drīz būs klāt. Pie MK protesta pamanīju vienu kungu no vienas partijas/biedrības. Nē, viņam nebija plakāts rokās, nesvilpa un nevicināja karodziņu. Viņš pētīja bildes savā fočikā. Caur citu enerģiju - pie varas.
Tas varētu būt filtrs, ko konkrētā partija dara šobrīd, tieši ar darbiem.
2022-02-08 17:59

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu