Kur starpība

Nu kur ir starpība starp neiešanu balsot vai iemest tukšu aploksni :)?

Kamija      Domāju tas ir kārtējās latviešu debīlisms :DD Nē, infantilisms :P

Šodien pāris tādus satiku - ieteicu, lai labāk netērē savu laiku, bet sestdienas rītā labāk ieiet vannā vai palasa avīzi... nav ko vilkties uz iecirkni :))

typhoo      Kaa vienmeer kuce no mezha paspiideeja ar muljkjiibaam un peec tam ieposteeja linku, kuraa ir uzskataami lasaams, ka vinja kaarteejo reizi izgaazaas... vismaz vienaa punktaa...

fifidrilla      Nesaprotu, nu ko tur neizlemt? Ja galīgi nezini par ko balsot, tad nobalso par kādu nezināmu mazu partiju, nu joka pēc.

Kamija      *nobalso par kādu nezināmu mazu partiju, nu joka pēc*

Vēl viena īstena latviete! :DDD

KONSUL      Mja... varat protams atkal nosaukt konsul par parak aktivu vai kadu nu tur vel ne;p bet doma iemest baltu aploksni, balstot ``uz dullo``, lasit majas avizi vai senjot = ir kas vairak par berneskibu un nezinashanu!:(

Toties jusu kvelie pretinieki, kuriem ir balstiesibas - VISI aizies uz veleshanam un balsos par savejiem!

dviiniite` perfekti teikts - pie viena var arii atteikties no pilsonibas!

ehidna      Nu tak tajā kopproduktā, balsotāju procentos!:)

maukonitis      Jābalso ir visiem un nekādā gadījumā nedrīkst neiet un jābalso par labajiem!tukšā aploksne ir tāpat k;a tukšais šaviens biksēs, kaut kas ir bijis, bet nekas tāds arī nebija!;) Ir jābalso par Vienotību, Visu Latvijai un ZZS, tad arī vis būs kārtībā!:)

aluxx      tukša aploksne ir tas pats kas pilna aploksne ar saķeksētiem vai neķeksētiem klientiem.

vivija33      neejot balsot nodarīsiet mazāk ļaunuma,nekā balsojot ar tukšām aploksnēm,jo taisnība visiem tiem,kas saka,ka tukšās aploksnes paceļ 5%barjeru un Saemā neiekļūs jaunie spēki,kas varbūt tiešām ir mūsu vienīgā cerība...cittautieši gan zin par ko balsot, un skatieties,lai vēlāk nebūtu tā,ka deputāti ir tikai no SC un PCTVL!ja nevēlaties,nebalsojiet,bet tukšas aploksnes gan nemetiet,lūdzu!es vēl ceru uz mūsu tautas saprātu...

viduveejsIQ      Balsošana ar tukšu aploksni ir tas pats, kas balsošana par visām lielajām partijām vienlaikus. Tā palielinās nepieciešamo balsu skaitu, lai pārvarētu 5% barjeru un tai pat laikā tiem sarakstiem, kas būs pārvarējuši tos 5 % dos lielāku vietu skaitu Saeimā. Respektīvi atsijājot 5% neieguvušos sarakstus un tukšos(nederīgos) biļetenus, Saeimā iekļuvušajiem sarakstiem 5% pārvērtīsies 10vietās, 20% 40 vietās utt.

Visuredzošās lapsas acis pamatīgi izgāzušās pirmajā komentārā.

lapsu_aacis      viduveejsIQ (2010-10-01 10:52) viedoklis
raadi ar pirkstu, kurj TIESHI! :) pakjidaasim sho tipa izgaashanos :D

SievieteMelnaa      Skatoties kam taa starpiiba nepiecieshama. Pasham balsotaajam - kapeec kaut kur doties, ja nevelies balsot? Referendumaa ir savaadaak, tur jaaiet un jaasaka "nee", bet veeleeshanaas "nee" var pateikt tikai pasiivi - nebalsojot vispaar.

Jonis87      Balsot par jebkuru no sīkpartijām vai nebalsot ir vienādi bezatbildīgi šodienas situācijā. Ja patiešām 5,1% nobalsotu par sīkpartijām, kā piemin Valdis Liepiņš no Vēlēšanu reformas biedrības, un 16,7% nebalsotu, tad šie pilsoņi dotu ievēlētajām partijām kopā 22 deputātus. Tie "Saskaņas centram" dāvinātu septiņus deputātus un "PLL" – divus. Atcerēsimies, ka pēdējās Rīgas domes vēlēšanās kopā 21% balsu tika nodotas par 12 latviskām sīkpartijām, kas nepārvarēja 5% barjeru. Šie latviešu vēlētāji uzdāvināja "Saskaņas centram" piecus deputātus, uzvaru vēlēšanās un mēra amatu. Daži cilvēki domā, ka, neejot balsot vai neieliekot aploksnē derīgu balsojuma lapu, viņi izdara protesta balsojumu. Tā ir rūgta maldīšanās. Saeimā tā vai tā būs 100 deputātu un nenodotās balsis palielinās deputātu skaitu tieši tām partijām, par kurām sevi pievīlušais protestētājs negribēja balsot.

automiilis      Šajos komentāros varam redzēt cik sabiedrība saprot gan kopējo sistēmu, gan arī kā mācījušies skolā matemātiku!

1) balsot par sīkpartijām NAV tas pats, kas neiet, bet līdzvērtīgs TUKŠAJAI aploksnei!
2) tukšā aploksne - pacelt 5% robežu un palielināt to balsu vērtibu, kuras atdotas par iekļuvušajām partijām
3) nebalsot, palielināt visu citu balsotāju balsu vērtību

5% robežas pacelšanas + un -

+ Iespēja atstāt aiz borta PLL, lai dodas turpat kur savulaik iedomīgais LC
+ veicināt stabilitāti, jo mazāk partiju, jo vairāk laika atliek darbam (ja grib) un mazāk jāplēšas savā starpā

- palielina SC balsu skaitu, bet nedomāju, ka viņi varētu savākt 51%

JurisK      Neiešana vēlēt un tukša aploksne nepalīdzēs sīkpartijām, bet pavērs plašāku ceļu uz saeimu PLL. Tā kā katrs mājās palicējs vai tukšās aploksnes metējs stutē Šleseru uz premjera krēslu.

joens      Ņemot vērā mūsu likumdošanas samudžinātību, bez kvalificētu ekspertu atzinuma (vēlams, ļeģitimēta Satversmes tiesā) neņemos apgalvot, cik reāla ir tukšo aplokšņu kampaņa. Ja tiešām tās paceļ 5% barjeru un tiek veiktas MASVEIDĀ, teorētiski var būt situācija, ka 5% nesavāc neviena partija.

cerise8      Nu izlasi tak vēlēšanu likumu :) 31. un 38. pants. Teorētiski var būt ka neviens nepārsniedz 5%, bet praktiski tas ir gandrīz neiespējami :)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu