Vai bez salūta nevar iztikt?

Aizkustināja piparbecinjas koments svētku sakarā:
*kamer tuukstoshiem nav ko eest, citus tuukstoshu uzspers gaisaa skaistaas uguntinjaas:))*

Kādēļ gan šo naudu nevarētu iztērēt pārtikai, zālēm vai apģērbam trūcīgajām ģimenēm? Pa lielam tak ne silts, ne auksts no tā salūta... var arī vienu gadu iztikt...

av2 (2010-11-18 07:05)      Sveetki ir jaasvin , bet.....tiessaam, "dziires meera laika" ir izmiekls passiem par sevi :(( Nedomaaju, ka sveetki paliktu .....nesvinaamaaki, ja uzssautu tikai kaadas 10 smukas rakketes Riigas centraa. Tiem kam ir sirdiiss svetku sajuuta, vinna ir tik un taa. Bet tiem, kam nav, varat kaut ....veselu nedeellu vaaleet zalves debesiis - tik un taa nebuus :((

mieru_tikai_mieru (2010-11-18 08:19)      par salūtu - ir vienalga. Neeju, jo tālu un daudz pārāk cilvēku. Bet par dzīrēm mēra laikā... Ziniet, pirms 2 gadiem, kad bija pirmais festivāls "Staro Rīga" aizgāju turp ar saviem bērniem un mammu - pensionāri. Laiks draņķīgs, noskaņojums - riebīgs, naudas - kā vienmēr nav, nekādas svētku sajūtas nebija, vienkarši - nebija! Un tad iestarojās Rīga. Apkārt tikpat tumšs kā manā sirdī, tikpat bezcerīgi kā mana dzīve un te - gaisma! Cauri tam visam! Nekad neaizmirsīšu to sajūtu, nekad! Un man gribētos, lai tie paši skumjākie un drūmākie arī šogad aiziet paskatīties kā Rīga staro. Nerēķiniet, cik tas viss maksā! Pamēģiniet sajust, ka arī jūsu dvēseles tumšajos kaktiņos piedzimst gaisma, prieks un cerība.
Galu galā - katram ir 2 iespējas: sēdēt mājās un gausties, ka ir sūdīgi un meklēt tam pierādījumus, vai tomēr iziet ārā un pameklēt citus pierādījumus; tam, ka latviešu ir daudz, ka viņi pat ļoti labi saprotas savā starpā, ka viņiem ir skaistas dvēsles un siltas sirdis. Es ticu, ka to var atrast, ja - to meklē :)
Gaišus svētkus! :)

Just_ (2010-11-18 08:51)      Man šķiet, ka cilvēki justos vienotāki ar "valsti", ja tā no šādiem pasākumiem atteiktos. Sak, grūti laiki, taupīsim visi, bet par to salūtam atvēlēto naudu (nosaukta precīza summa) nopirksim, teiksim, mēnešbiļetes tik un tik trūcīgiem skolēniem, kuriem uz skolu jābrauc ar sabiedrisko transportu. Tagad kaut kā muļķīgi sanāk - ik dienas visos iespējamso veidos baidīt cilvēkus ar stāstiem par summām , kas jāsakonsolidē/jāiekonsolidē no budžeta, un tad pēkšņi še tev - skaties un priecājies, gaisā lido raķetes un balta nauda! Tāpēc jau to "valsti" neviens vairs diži nemīl, ka nejūt tās solidaritāti ar iedzīvotājiem. "Valsts" apzināti likta pēdiņās, jo pirmais, kas, piemēram, man tagad nāk prātā, dzirdot šo vārdu, diemžēl ir labi barots un kopts vecis uzvalciņā, kurš diezgan nesakarīgi runā no tv kastes.

sniegaroze (2010-11-18 09:23)      Salūts šajā laikā, kad valstī nav ziedu laiki, ir arī manuprāt izšķērdība.
Ja svētku sajūtai noteikti vajag tādu ekstru, tad TV kanālos var parādīt salūtu no iepriekšējiem gadiem. Agrāk arī prata svinēt svētkus, bet salūts noteikti nebija galvenā svētku sastāvdaļa.

Kalvina (2010-11-18 10:09)      Svētkus ir jāsvin! Tomēr salūts pārāk dārgi izmaksā.....šiem laikiem:(

Tessa (2010-11-18 10:17)      piekritu daudziem,ka valsts ir palikusi skrandaina.ka daudziem nav naudas dekoderam,lai redzetu svetku programmu.nerunasim par dargajam aviizem un citam ekstram.bet es nedomaju,ka tie cilveki doma par salutu.vinjiem jau ir vienalga,vinji doma par daudz butiskakam lietam-ka izdziivot.
par sviniigo runu un salutu-es norobezhoshos.mana miesta -tradicionali-lielas skolas visos logos iedegs sveciites,arii ietves bus ar tam,koncerts,cilveku sveicieni svetkos.
labprat skatiitu Staro Riiga,bet nesanak.meitukam dz.diena,daudz cieminji parasti.
nu ta kaut ka:))prieciigus svetkus:)

salte (2010-11-18 10:26)      Tie kas pieraduši tikai ņemt un atbildību par savu dzīvi uzkraut citiem - valdībai, kaimiņam, dakterim, tiem vienmēr būs slikti!!!

IKA_10 (2010-11-18 10:34)      Svētki ir jāsvin! Un salūts ir viena no iespējām, kad cilvēkiem sanākt kopā un kopīgi gūt pozitīvas emocijas, ja arī ne krastmalā, tad vismaz pie TV...Man personīgi vairāk uztrauc tas, par to ko mums ne vienmērs stāsta un kur citus nevajadzīgi aiziet mūsu nodokļu maksātāju nauda...
Bet vairāk patriotiskas jūtas svētkos rodas ejot Korporāciju gājienā,lai ir tik grūti no rīta piecelties, laiks bieži vien ir draņķīgs...bet vienotības sajūtas pēc tam ir brīnišķīga....Šogad netiku, bet gan jau nākošo gadu...
Sveiciens svētkos visiem!:)

JurisK (2010-11-18 10:51)      Salūtam noteikti ir jābūt, bez kā varēja iztikt - bez tām gaudu dziesmām un runām Doma baznīcā - lūk tas ir liekulīguma kalngals! Sauciet mani kaut vai par staļinistu, bet citas dziesmas rindas ir daudz pareizākas - Ne cars, ne varoņi, ne dievi mums jaunu laimi nenesīs, tik pašu rokas pašu spēki utt. Jo ātrāk pārstās gaudot, vainot citus savās neizdarībās un kūtrumā, tai pašā laikā pie katras izdevības krāpjot valsti un Latviju saucot par Šo zemi,jo labāk būs katram pašam! Priecīgus svētkus, mana tauta!:)

boony (2010-11-18 11:19)      salūts taču arī ir nauda ko samaksā darba algās, nodokļos, tirdzniecībā, zinātnē un izglītībā, tā nav pa tukšo uzšauta gaisā nauda.

Palomino (2010-11-18 11:36)      Es piekrītu Būtlam un Lielzemniekam. Ne jau viens salūts izglābs nabadzīgos, drīzāk vajadzētu šķendēties, ka plāno palielināt nodokļus un PVN, bet tai pašā laikā joprojām (!) nedzird ne pušplēsta vārda par to, kā piedzīt gadiem nemaksātos nodokļus un to pašu nelaimīgo PVN. Tieši tādēļ, ka attiecīgās institūcijas izrādījušās tik bezzobainas vai neieinteresētas, nemaksātāji var dibināt firmas ar nosaukumiem "Agalas" un uzšķaudīt valstij, tātad tās iedzīvotājiem un viņu labklājībai, no augšas...

Natta (2010-11-18 11:53)      Salūts noteikti ir vajadzīgs-jo tas ienes emocijās un domās svētku sajūtu, aicina pat depresīvo iziet no mājas un dalīties pozitīvos iespaidos ar citiem. Šis prieka un emociju ārstējošais spēks ir ļoti svarīgs.
Arī es salūtu dažreiz paskatos pa istabas logu, nav noskaņojuma nekur iet, taču šoreiz iešu, jo gribu būtu tur, kopā ar visiem, priecāties un svinēt Svētkus!:)

garaamejoshais (2010-11-18 12:06)      Sveetki ir jaasvin!!!!! Var jau vispaar nekad nekaa neriikot, vsp visu budzetu izdaliit truukumcieteejiem, lai paeed 3 dienas....

Pat ja Latvija buutu bagaata zeme, tajaa taapat buutu truukumcieteeji, ko mosh vairs neko nesvinees.. ne uz laachpleeshadienu paraades riikot neko...

laukroze (2010-11-18 12:08)      nu pricipā runa jau neiet par salūtu, bet par mūsu valsti un mums pašiem..;) jā, es lepjos, ka manas saknes nāk no senas baltu tautas, kas kopā ir lietuviešiem ir vienīgās dzīvi palikušās baltu tautas pasaulē!!! man aizvien sāp, ka šo 20 gadu neakarības laikā tautas priekšgalā atrodas cilvji bez mugurkaula, kuriem interesē vienīgi un tikai sava kabata, ne visas tautas intereses kopumā..:( un man nav ticības šiem līderiem, kas atrodas patreiz "augšējos ešalonos," no viņu mutēm nāk lišķība un divkosība, tā ir tā sāpe, un ticības, ka kaut kas mainīsies uz labāku gnd. arī nava.

SievieteMelnaa (2010-11-18 12:10)      Mums te saluuts nebuus. Tas dara pretejo - atnjem sveektu sajuutu, nevis vairo kopiibas sajuutu ar valdiibu. Pashvaldiiba anyway nosmelj un sabaazh sev pa kabataam no jebkura projekta. Man nav nekaadu iluuziju, ka saluuta nauda tiek truukumcietejiem beerniem. Driizak tas ir kaarteejais torniitis privaatmaajaa kaadai no pashvaldiibas amatpersonaam.

rozamunde (2010-11-18 12:12)      Svētki ir un paliek svētki. Blenžot uguntiņās piemirstas tukšais vēders un aukstā māja - vismaz uz īsu, īsu mirklīti.
Arī bērniem dzimšanasdienas var svinēt vai atzīmēt no nekā, un var iztikt bez īrētām pirtīm, klauniem , limuzīniem.
Svētku noskaņu rada vienotība, mīlestība.
Nu, ko mēs katrs un ik viens saņemsim no valsts, ja nebūs salūta, nedegs Ziemassvētku eglīti, izslēgs visas krāsainās gaismiņas skatlogos? Šajā pelēkumā pēkšņi radīsies baigs patriotisms? Pēkšņi sadīgs maizes koki?
Drīzāk varēja nepirkt BMW mocīšus...

vnkdieviete (2010-11-18 14:47)      špdien jau ieekonomēja, ka parādē gaisa spēki nelabvēlīgo laika apstākļu pēc nelidoja, diez vai ietaupītā nauda tiks tādiem , kuriem nav maizes.

blaumane (2010-11-18 14:48)      apsveicu visus svētkos:))hm, kapēc redzam tikai slikto? kapēc mēram visu pēc sevis? nabadzība, jāsaka, ka liela daļa paši pie tā vainīgi, nerunāju par bērniem un pensionāriem, tiem, kam ir rokas, kājas, galva ar kaut kādām nebūt smadzenēm, var, varēja un varēs nopelnīt, ja cilvēks māk tikai gaidīt kaut ko, prasīt no citiem, vainot citus, tad tādam nekas nekad nebūs, ir jāmācās un jāstrādā, tie laiki, kad par tačkas stumšanu stroikā maksāja tūkstoti, ir beigušies, un paldies dievam, pamācieties entos gadus augstskolā, samācieties valodas un strādājiet normālu darbu, vienalga te, vai kaut kur citur, ja šķiet, ka neesat pelnījuši salūtu un svētkus vispār, tad nesviniet, es svinēšu, jo jūtos nopelnījusi, ar darbu, ar attieksmi, svētki jāsvin, svētkiem jābūt:)))

Torpedo (2010-11-18 14:54)      Da smiekliigi viss tas - nav ko riit lielaakajai tautas dalai, bet siem redz saluuts un karodzinji praataa - ausekliisi ibio! ..

vnkdieviete (2010-11-18 19:38)      blaumane !! Ne visiem tā veicās , daudziem pat priecātie negribās un gluži dabīgi, ka tracina fakts, ka krīzes laikā jāsavelk jostas, tikai tiem kuriem jau tās savilkta sen.,tiem kuriem treknie gadi bijusši tādi paši eksistēšanas laiki.
nevajag vainot cilvēkus , ka Valsts politikā viņus gremdē.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu