"iesaka pensijas saistīt ar bērnu daudzumu ģimenē"

"Pēc deputātes Lienes Liepiņas («Vienotība») domām, patlaban tās ģimenes, kurās ir daudz bērnu, pārcieš lielas grūtības un viņiem no daudz kā jāatsakās, savukārt tie, kam nav bērnu vai to ir maz, «dzīvo zaļi». Bet nākotnes pensionārus, arī tos, kas patlaban dzīvo labāk nekā daudzbērnu ģimenes, vajadzēs uzturēt tieši daudzbērnu ģimeņu bērniem, kas neesot taisnīgi.

Tādēļ būtu jāveic izmaiņas pensiju sistēmā, veicot pensijas sasaisti ar bērniem, norādīja Liepiņa. Viņas uzskatiem pievienojās arī deputāte Ilze Vergina («Vienotība»), skaidrojot, ka neesot sociāli taisnīgi, ka bērni ir apgrūtinājums."
Viedokļi?

tiritomba      bez bērniem vienmēr ir vieglāk dzīvot, arī karjera attīstās straujāk, līdz ar to uzkrājas gan kapitāls bankas kontā, gan sociālo iemaksu līmenis augstāks, un vienmēr šie cilvēki piesakās arī 3.pensiju līmenim.
savukārt, cilvēkiem ar bērniem ir liegtas daudzas privilēģijas ... bet tieši bērni ir tie, kas maksā pensiju tiem, kam pienākuši pensijas gadi ... tātad, uz katru bezbērnu pensi katrs strādājošais apgādā gan savu senci, gan svešu bezbērnu cilvēku

Just_      Un kas būs, ja kāda pensionāra bērns nomirs 40 gadu vecumā? Viņam samazinās pensiju? Tās damočkas ir vienkārši, piedodiet, tizlas.

Zeltiite      Paga, paga - cilvēks veic iemaksas, maksā nodokļus (par sevi un citiem, ja turpinām domāt šādā veidā), atļaujas tik bērnu, cik spēj pats izaudzināt, bet beigās viņu apgādā cita cilvēka, kas nespēj tikt ar sevi un savu dzīvi galā, bērni??? Kaut nav teikts, ka bērni neturpina "ģimenes tradīcijas"... t.i. bērnus, ko nespēj pilnvērtīgi audzināt, nodokļu nemaksāšanu, pabalstu pieprasīšanu. Kur tad tā naudiņa radīsies??? Kā gan cilvēciņš, kas labākaja gadījumā maksā nodokļus no puses no minimālās algas, citus uztur?

Zeltiite      Un, ja turpinām domāt tikai šādā garā, sanāk, ka es tagad no saviem nodokļiem uzturu gan savus bērnus, gan šā cilvēciņa vecākus (jo viņš tikai kuļas audzinot bērnus un viņam naudas nepietiek nekam, tātad arī nodokļi no viņa neienāk, bet kāds cits tagad maksā gan par viņa bērnu pamatizglītību, gan vecāku pensijas, veselības aprūpi visai ģimenītei utt.), bet viņš man par to grib liegt pensiju vecumā.

Palomino    3 Man aizvien licies, ka sāls ir ne kvantitātē, bet kvalitātē. Zinu ģimeni, kurā 4 bērni, no kuriem tikai 2 ir normāli cilvēki (tajā izpratnē, ka strādā un valstij tiek nodokļi), pārējie 2 ir cietumnieks-recidīvists un sabiedrības padibene, kuri no valsts tikai ņem. Ja šo 4 bērnu māte saņemtu lielāku pensiju tikai dēļ bērnu skaita, es no tiesas apvainotos.

Papele      Nav māksla bērnus ražot, bet gan māksla viņus par cilvēkiem izauzināt!!

dikucis    3 Bērnu daudzums vīrietim tāds nosacīts jēdziens! Nav māksla sēklu iesēt un pazust, māklsla uzaudzināt un dzīvot ar saviem bērniem kopā!

selavi_5      Te nu8 diskusija var sākties gan! Ko darīt tiem nelaimīgajiem, kuri vēlas un pie bērniņa netiek? Viņi velta savu dzīvi viens otram un karjerai, ceļo nodarbojas ar labdarību. Vai tādēļ vēlāk viņiem būtu jācieš. Cik cilvēku, tik domu, katrs aizstāvēs sevi vai kādu tuvu, mīļu ģimeni.

Piekrītu av2 viedoklim arī.
2011-09-18

Braunings  3   Visām dāmītēm ar spiciem nagiem ,kuras nevar pat autiņu bērnam nomainīt,un nav izspiedušas nevienu bērniņu......dubultu nodokli un pensijā no 85 gadiem(pie bērna tikt visas var(kaut adoptēt)) 2012-03-13

sailing      tad jav tik tais beernus un jaastraadaa nav, pensja tiek maksaata par darbu un samaksaatajiem nodokljiem, nav ko jaukt dazhaadas lietas, atradushi variantu, tad lai arij sauc par "vairoshanaas pensiju" 2012-08-26

Deisa      Jau tagad netrūkst nelabvēlīgo ģimeņu, kur bērni tiek ražoti tikai tādēļ, lai saņemtu to pašu niecīgo ikmēneša uzturnaudu. Manuprāt šis ierosinājums nav izdomāts līdz galam. Cita lieta - ja pensija būtu atkarīga no radīto bērnu maksātajiem nodokļiem - tad uzreiz vecākiem būtu motivācija tos bērnus bīdīt, izglītot un audzināt tā, lai viņi pēc iespējas tālāk dzīvē tiek. Jau no mazām dienām arī teiktu, ka nodokļi apzinīgi jāmaksā utt., tad ieguvēji būtu gan sabiedrība, gan valsts, gan arī vecāki, kas godam savus bērnus izaudzinājuši. 2012-08-30

Madara_Zuze      ja kads sheit ir no tiem, kuri psrs laikos jau saprata apkart notiekosho, tad tie atceresies to pashu, ko stastija man teevs: psrs laikos bija t.s. bezbernu nodoklis, kuru maksaaja visi viirieshi peec 18 gadiem (iznjemot karaviirus un studentus) un liidz pirma beerna registraacijai uz sava vaarda. Nauda shii (vismaz teoreetiski) tika ieskaitiita pensiju fondaa. Un princips bija apmeram tas pats, ko tagad piedaavaa "liberastu-tautas ienaidnieku partijas" (citaats no manu daudzo pazinju ikdienaa lietotaa apziimejuma) deputaates: katrs, kam nav beernu, veic iemaksas naakamas pensijas fondaa patstaaviigi. Kam beerni ir, tie ir nodroshinaajushi kaadu, kursh par tiem veiks shiis iemaksas naakotnee. Princips pareizs, tikai tam, manupraat, ir jaabut plashakam: uz katru tagad stradajosho ir jaabuut vismaz vienam bernam. Ja nav - tiem piemeerots bezbernu nodoklis. T,i. - ja gimenee ir tikai viens beerns, tad nodokli maksaa viens no vecaakime (liidz "atskrien" otrs beerns). Kam bernu nav - tiem maksaa sho nodokli. Protams, zilie atkal vareetu vaideet un praidot par " diskriminaaciju", bet neko nepadariisi, shaads princips buutu reaali atbalstaams nakamo pensiju nodroshinashanai. Un tad nevajadzeetu paaugstinat pensiju vecumu, vai samazinaat pensiju apjomus. Protams - ja taa nauda tik tiesham nonak pensiju fondaa, un nevis valdiibas riiciibaa budzheta laapiishanai, bet tas jau cits staasts. 2012-09-08

Reezija99    3 Ideālais variants - pensijas valstij nebūtu jāmaksā vispār, lai bērni uztur dzīvību velkošos vecākus. Esmu pilnīgi droša, kad mana pensija jau sen izplānota, iztērēta un ieguldīta, bet kad gribēšu to saņemt, tad būs 100 un 1 variants, kad neesmu to pelnījusi :) 2013-08-04

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu