Būt vai nebūt mazākumtautību izglītībai Latvijā?

"Visu Latvijai!" vāc parakstus, lai ierosinātu referendumu par Satversmes grozījumiem, kas noteiktu, ka Latvijā izglītība, valsts finansētajās skolās, ir tikai latviešu valodā.
Kādas ir jūsu domas par to? Par, pret?

SievieteMelnaa      Just, kaa jau ierasts, ienaak un iekomentee arii manu viedokli un man jaastav klusu malinjaa. Reizem riebjas shitas.
Vaakt vinji var jebko, projekts izgaaziisies, uzreiz skaidrs.

LaskovijMerzavec      Izglitiba tiek finanseta no iedzivotaju nodokljiem. Un jabut ari vienlidzigas iespejas berniem macities vinju dzimtaja valodaa.
Nevajag jaukt ~ dzimta valoda un dzimtene. Tas ir dazadas lietas.

Cilvekiem jarada velme integreties, neviss ar varu japiespiezh.

Tessa      (c)Varbūt atgādināt, ka Latvijā ir daudzas mazākumtautības, ne tikai krievi? Un tām pārējām nav problēmu ar valsts valodas lietošanu.

mans piekriit Justei-nacionala naida kurinashana.topsiks ir provokatiivs un pretenciozs.atkal diikdenji grib sariikot kartejo izgashanas par nodoklju maksataju naudu.

Edg      Vācija integrācijas izgāšanās ir turku sakarā, viņu tur ir tik daudz ka viņiem pietiek dzīvo savā komūnā un iztikt bez vācenes un ne jau kautkādu latviešu svetdienas skolas dēļ (kurašķiet ir sen kā likvidēta, varu šinī jautajumā kļūdīties). Tā pati Dublinas svētdienas skola ir na jau Īrijas valdības finasēta. To pašu var teikt par skolu Maskavā Latviajs vestniecības telpās, ne jau krievija to finansē. Labak baskatāmies uz broļugām leišiem, tur jau PSRS laikos ar PSKP otrā sekretāra A. Brazauska (lai viņam vieglas smiltis) personīgu parakstu tika nolikvidētas pēdējās latviešu skolas Palangas apkārtnē. Par krievu skolu parpilnību leišos ari neesmu dzirdējis, varbūt tik kāda. Paskatieties arī igaunijā vairums krievu lai cik tas dīvaini nebūtu tomēr spēj runāt un saprast igauņu valodu, šī ir tā visu piesauktā integrācija. Lielbritānija un ASV kur visu pasaules nāciju ir pārpārem ir tikai viena izglītības valoda - angļu. Ja kādā cita valodā gribi, tad ne jau uz valsts kabatas rēķina. Jā ASV var arī mācīties citu pasaules tautu valodas attiecīgajās iestādēs, bet tās jau ir augstskolas un valodas mācās tulki un topošie diplomāti. Un tur augstākā izglītība ir tikai par maksu.

SoulToil      Edg (2011-01-18 21:16) personīgā pieredze
Vācija integrācijas izgāšanās ir turku sakarā, viņu tur ir tik daudz ka viņiem pietiek dzīvo savā komūnā un iztikt bez vācenes un ne jau kautkādu latviešu svetdienas skolas dēļ (kurašķiet ir sen kā likvidēta, varu šinī jautajumā kļūdīties).
>>>
Varu iedo linku uz plashu rakstu kaa vaacu beerni tiek paemoti dauziiti un iebiedeeti tajos rajonos kur turku izcelsmes vaacieshi ir vairaakumaa - kur iistenie vaacieshi klasee ir ap 25% vai veel mazaak - berni tiek dauziiti par to ka apaaraka pareizi un nevainojami runaa vaacu valodaa ! :O

Lucy      LaskovijMerzavec kurā valstī tad LATVIETIES VAR INTEGRETIES SAVĀ VALODĀ?:)))
MAN ATBILDE VIENA,JA KĀDAM TE NEPATĪK,LAI BRAUC UZ SAVU SENČU DZIMTENI UN DZiVO VESELS!!

psychobitch      vai ir vēl kāda valsts uz pasaules, kurā dzīvo tik daudz krievu kā pie mums, izņemot Krieviju pašu? salīdzināt citas valstis ar mūsējo ir stulbi un vienalga kurā jomā, jo tāda bardaka nekur nav...parakstus vajadzētu vākt par citām tēmām, bet nē, visi apmierināti ar visu...tautas šķelšana un viss, it kā krievi nemaksātu nodokļus šai valstij, nu jā, latvieši jau sen to nedara...un ar ko tad angļu valoda ir labāka par krievu valodu? Krievija mums uz kartes ir tuvāk kā Anglija...a ko tad visi angliski murkšķ, drīkst ja...nevienam nesienas klāt...ja latviski, tad ar visiem latviski...

cilvex      Es arī navu latviec. Krievs. Vecticībnieku sēkla.
3 ģimenes no viena, kad atnaca sarkanie, visvairāk neieredzeja staraverus. Megināja izpostīt visu, kam tie pērtiķi tika klāt. Vai tās bija mājas, vai mūsu kapličas. Sanāca.
Taisni brīnums, ka latviesi musu kapiem piesķir kultūrvēsturisku statusu, lai vismaz kaut kas saglabājas.
Veči, kas no rīta skaita tēvreizi, kas vakara iet gulēt ar lūgsanu un berniem to pasu māca. Kā atnāca sarkanie, tad nebija lielāka ienaidnieka kā vecticībnieku/staraveru. Vīri ar milzīgām dūrēm, labu izturību, bet ierocu nav, jo viņi nav nākuši kādā zemē karot, bet dzīvot.

irischka      Tas buutu ok, ka izgliitiiba ir lv valodaa. Varbuut tad arii taa daliishanaas krievos un latvieshos nebuutu tik izteikta vismaz starp beerniem/jaunieshiem. Skaidrs ka paareejas posmam ir jaabuut, jo ne visi vecaaki shodien spees paliidzeet beernam maaciibaas, kuras notiks lv valodaa, jo pashi lv valodu slikti zin.
Savu dzimto valodu var iemaciities arii gjimenee (ja taa nav lv). Svariigi, lai skolaa nav jaaizvleeaas starp ru un piem. eng valodu, bet ir iespeeja maaciities abas (un ru valodu ir iespeeja maaciities kopsh pirmaas klases).

KONSUL      viennozimigi parstavu uzskatus, kurus parstav mana partija `Visu Latvijai!`

KONSUL      p.s. bet noteikti sadala par mazakumtautibam - japadara elastigaka.... jo nereti nelatvieshi ir istenaki patrioti, nekaa latvieshi... un ne tikai vardos!

ar to vel VL ir jastradaa...

snamlet      Latvijā ir jābūt izglītībai mazākumtautību valodās.Latviešu valoda ir jāmāca jau bērnudārzā, plašāk skolās, tad pēc dažiem gadiem augstskolās(visās) mācības notiks latviešu valodā. Diemžēl patreiz dažās augstskolās mācības notiek arī krievu valodā(lai gan oficiāli noteikta valsts valoda). Valstij ir jāizstrādā pakāpeniska pāreja izglītības iegūšanai latviešu valodā. Piespiedu integrācija nestrādā. Lai iegūtu Latvijas pilsonību bieži iemācās sagatavotas frāzes, ar minimālu ballu palīdzību izdodas nokārtot eksāmenu, bet pēc tam tikpat ātri latviešu valoda "aizmirstas"(galvenokārt krieviem).Jauniešiem, ar nelieliem izņēmumiem, problēmu ar latviešu valodu nav. Citu tautību cilvēki(kubieši, madagaskārieši, sudānieši, azerbaidžāņi, armēņi, ukraiņi, baškīri u.c.)ļoti ātri iemācās latviešu valodu un nekādu problēmu ar valodu viņiem nav. Visa būtība ir tikai vienā - ja cilvēkam ir patiesa vēlēšanās dzīvot mūsu zemē, iemācīsies gan valodu, gan cienīs latviešu un citu tautu kultūru. Latviešiem pašiem ar cittautiešiem vairāk ir jārunā latviešu valodā. Nolikvidēt visu var ļoti ātri, tikai tam nav jēgas, tāpat kā referendumam.

puuchux      TIKAI,LATVIEšU, kāpēc mums bija jāmācās krievu(starp citu,tikai mums par labu)!

Profesors      VL iniciatīva atgādina anekdoti:
Kolhozā sapulce, darba kārtībā divi jautājumi: 1. šķūņa remonts, 2. komunisma celtniecība. Atklāj sapulci, priekšsēdētājs saka: tā kā dēļu šķūņa remontam nav, pārejam pie otrā jautājuma:)
Vēstures mācība esot tā, ka no vēstures neviens neko nemācoties:) Atcerēsimies lielos urrāpatriotus TB/LNNK - "Latvieti, nepadodies". Visu laiku ir sēdējuši vai visās valdībās, "slaveni" kļuva ar Batjkas "neiziešanu uz sakariem" Jūrmalgeitā, vēl ar 1. maija un 7. novembra svinību oratora Tabūna un Dura Jobeļa tekstiem, ar ko vēl šī "nacionālā partija" sevi ierakstījusi vēsturē? Tagad viņus pamatoti uzskata par pajoliņiem, bet patiesībā viņus vajadzēja ņemt pie dziesmas par to, kas ar viņu atbalstu sastrādāts - Kalvīša valdība, kuru TB atbalstīja un piedalījās, Krievijai notirgoja Abreni, nolaida valsti uz grunti, samaksāja gandrīz miljardu par Pareksu, visos sū.os viņi bijuši klāt! Tagad zibenszeļļi no VL, kuriem vēl piens aiz lūpām, referendumu rīkot grib, atkal "latvieti, nepadodies"?
P.S. No krieviem gribam cieņu pret valsti, ko paši necienām? Visas zagļu un valsts prihvatizatoru valdības bija latviešu pašu vēlētas - ko lai normāls cilvēks par tādu tautu domā?

av2      garaam.

riks      no vismaz 2 1/2-ēm uz to var skatīties. bet krievu skolotājas šā kā tā visu mācīs krievu valodā, vai mocīsies, kā Velns ar krupi.
un ka neiznāk, kā ar 1 dakteri - valodas nezināšanas dēļ pašitēja nodaļas vadītāja vietu, ar to pašu algu, ar to pašu izmeta no vōnunga, ieviesās bēniņos, draudzene viņam no manis aiznesa žurnālistu matracīti, viņš pateicībā nozaga gleznu un pazuda bez vestes!

LaskovijMerzavec      Lucy... pamegjini Kanada franchu daljai likt macities un runat tikai angliski.

Btw... latvieshi latvijaa manuprat jau ir mazakumtautiba... vai ari tulit bus...

SievieteMelnaa      Btw Laskovij svariigu aspektu aizskaara - KO vispaar var teikt un, kaadas prasiibas var uzstaadiit par to, kas notiks valstii, pamatnaacija, kura BRAUC no shiis valsts prom, automaatiski ljaujot citiem sheit apmesties, pirkt zemi, dziivot un nodibinaat savus likumus:)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu