Kad mēs taisīsim ne-mierus?:)

edmunds (2011-02-06 20:04)      hefny: kad pienaaks mans laiks tad taa arii dariishu. paslaik zeel skatiities kaa pasnaavnieki pa tuksho padara sev galu. buutu vismaz vainiigo sev liidzi pakjeerushi, vai vismaz vinja durvju priekshu izrotaajushi ! :)

bet taisniiba jau ir kaa te dazji saka - latvieshu vairums ir vergu dveseles ne vien darbos bet arii domaas.

homo_literatus (2011-02-07 12:16)      Es pilnībā piekrītu Polus!
1.a. Ir jāpiedāvā labāka alternatīva, tikai tad kaut kas jēdzīgs no tā var iznākt. Pretējā gadījumā - nekas labāks par Ēģiptes nemieriem vai Oktobra revolūciju nav gaidāms.
1.b. Mums nav autoritārs/totalitārs režīms, valdība neveic represijas pret opozīciju, bet, tieši pretēji, - piedāvā amatus parlamenta Prezidijā:-) Regulāri notiek parlamenta vēlēšanas. Līdz ar to "apvērsums", piedāvājot punktā 1.a. minēto labāko alternatīvu, ir iespējams demokrātiskā un tiesiskā (t.i., atbilstoši pastāvošajiem likumiem) ceļā.
2. Pat vislabākā alternatīva nav spējīga nodrošināt tautai to, ko tā vēlas, tad, kad tā to vēlas, proti, kā jau Polus rakstīja - Rietumeiropas dzīveslīmeni jau rīt! Diemžēl, tauta ir aizmirsusi tautas gudrību - "Labs nāk ar gaidīšanu!"!
3. Ukrainas Oranžajai revolūcijai, Gruzijas Rožu revolūcijai un Ēģiptes nemieriem ir pavisam cits fons, mēs esam atšķirīgā situācijā. Un mūsu situācijā labāka alternatīva vienkārši nav iespējama! "Gāzi grīdā!" politika ieveda mūs šajā situācijā, un no tās ir jātiek ārā, un vienīgais veids, kā to izdarīt, ir veicināt stabilu un ilgtspējīgu, uz ražošanu un eksportu balstītu, ekonomikas izaugsmi.

GenaCom (2011-06-20 21:10)      Aizmirsti!

Vietēja mentalitātē....

Juris77 (2011-06-26 10:45)      Latviešu mentalitāte te ņepričom. Cilvēki nav spējīgi pašorganizēties. Lielas protesta akcijas VIENMĒR kāds organizē, plāno, finansē, apmāca cilvēkus utt. Latvijā to vienkārši neviens nedara, tamdēļ liekas, ka vainīga ir "mentalitāte". Tad, kad latvieši tiek pareizi organizēti, tad nez kamdēļ parādās "mentalitāte" un "spēja". Atcerēsimies kaut vai 1991.gadu. Cita mentalitāte? Vai prasmīga organizācija? Tautu pacelt uz masu protestiem ņe probļema - tikai nav, kas finansē, neviens no naudīgajiem nekādos nopietnos protestos vai politiskās sistēmas maiņā nav ieinteresēts. Principā šībrīža apstākļos uztaisīt "barikādes" vai teltis Rīgas centrā būtu elementāri. Paņem 100 autobusus un aizsūti uz visiem reģioniem, paaicini bezdarbniekus, pensionārus un citus dzīves nomāktos uz protestiem - iedod viņiem bezmaksas transportu, bezmaksas ēdināšanu un vēl kādam cīgas, šņabi un dienas naudu - 5 Ls dienā un tev būs tāds burziņš centrā, ka nemetās. Paralēli izdali plakātus, simbolus un apmāci aktīvākos bļaut lozungus. Domāju 50 000 bezdarbnieku savāktu mierīgi, pēc tam sekojot masu psihozei pievienotos arī paši rīdzinieki. Tā arī visa "revolūcija". Kamēr neviens cilvēkus neorganizē neviens uz savu galvu neko nedarīs. Grieķijā, piemēram, cilvēkus uz protestiem organizē nevis "mentalitāte", bet arodbiedrības.

fandango7 (2015-12-18 15:29)      ne jau pa velti ir tads vards.....labataji....

Closing_Time (2015-12-18 18:11)      Tam nav iemesla. Ūdens ir, maize ir. Nav ko te sprēgāt un dzīties pakaļ naudai, visādām, šmotkām un mantām. Un ja vēl ir ar ko nokniebties, tad vispār nav ko pļurkstēt. Izlutināti patērētāji tikai var būt neapmierināti ar dzīvi.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu