Laiks revolūcijai?

Man šķiet, ka mēs visi saprotam, kādā situācijā atrodās mūsu valsts un tauta. Dažreiz šķiet, ka kāds ir pamatīgi pacenties, lai mūs iznīcinātu. Padomā, valdība ir "parūpējusies" par katru sociālo grupu, lai nevienam šeit negribētos dzīvot. Strādniekiem visās citās valstīs maksā vairāk, bet šeit Tu pat uz pensiju nevari cerēt, studentiem visur citur ir lētākas studiju maksas un lielākas iespējas, pensionāri būtībā ir atstāti izmiršanai, ideja par bērnu laišanu pasaulē jau sāk izklausīties smieklīga. Un jā, pēc kādiem gadiem divdesmit mēs jau skaitīsimies minoritāte šajā valstī.

Tie paši cilvēki, kas pacentās radīt šo situāciju, ir arī parūpējušies par to, lai mēs arī nevarētu sacelties. Man par lielu pārsteigumu (tikai šodien uzzināju), mūsu valstī ir aizliegts ģenerālstreiks - pats labākais un efektīvākais risinājums šādā situācijā. Iztēlojieties kā uz pāris dienām viss apstātos. Nekursētu transporti, nestrādātu bankas, veikali, rūpnīcas. Tad valdībai nāktos meklēt visiem pieņemamu risinājumu, ko darīt mūsu situācijā, vai arī atkāpties un taisīt jaunas vēlēšanas

Zinu, ka mēs esam pasīvi, bet cik ilgi mēs bāzīsim galvu smiltīs? Mēs esam vergojuši citām valstīm jau vairāk kā 750 gadus. Atceraties vienīgos 20 gadus, kad mēs tiešām bijām brīvi (jau iepriekš atvainojos tiem, kas uzskata, ka mēs tagad esam brīvi)? Mēs tiešām esam laba, gudra un strādīga tauta, bet tikai tad, kad paši esam noteicēji savā valstī, tāpēc aicinu jūs visus sagaidīt nākamo piketu, un pārvēst to par revolūciju, nevis sēdēt mājās pie televizora, ēst vakariņas un skatīties, ka daži censoņi mētā bruģus Vecrīgas šaurajās ielās.

Un atceraties, ja mēs varam mainīties un nebūt tik pasīvi, tad arī visa Pasaule var mainīties, jo mēs tiešām esam viena no pasīvākajām tautām. Grieķi un franči jau sen būtu gar zemi nolīdzinājuši valdības ēku, ja pret viņiem tā izturētos.

Mēs pat varam iztikt bez vardarbības! Atceraties Gandiju, kas atbrīvoja Indiju

PEKSIS66 (2011-03-07 23:20)      Cik piketos un par kādām tēmām cienījamais topika autors ir piedalījies? Ar cik un kāda līmeņa deputātiem ticies, lai savu sāpi paustu?

damewort17 (2011-03-07 23:42)      A jēga kaut ko uzsākt? pasaule ir plaša un atvēra.. nepatiks šeit, aizbrauks uz citurieni...labāk to laiku, kuru pavadīt bezjēdzīgā mītiņā katrs veltītu saviem tuvākajiem vai arī sev... galu galā, dzīvojam vienreiz, un lai es tagad kaut kur dotos cīnīties par kaut kādiem ideāliem??/ pff.... / uztaisa sev kakao un turpina uzjautrināties par ļautiņu spriedelējumiem :D/

voshelis (2011-03-08 00:13)      šai "pensionāru" republikai nav naakotnes-var mainīt vai nemainīt tos valdības kungus-labklājīgu valsti vairs neradīs neviens,vismaz ne vietējie bāliņi!? :))

jusii (2011-03-08 00:17)      Tie kas māk apjāt valsti, dzīvo normāli (un labāk). Tie kas nē, sū..... Tā i nesaprotu, kamdēļ man jālauza galva, kā apjāt valsti. Tai laikā labprātāk strādātu un normāli maksātu nodokļus. Pretēji pašreizējai situācijai. Tā ka dakšas rokā.

kaaposts (2011-03-08 00:37)      padomju laiki cilvēkus izlaiduši, kad maksāja arī par neko nedarīšanu, tagad tas nekaķī un visiem tas kremt, vajag darīt, nevis čīkstēt, tad būs ou keij

Dzhokonda (2011-03-08 06:56)      Neticu, ka vispār no valdības kāds kaut ko ņems vērā pēc miermīlīgiem protestiem.Taču-atstāt tā, kā ir tagad arī nevar.........

JurisK (2011-03-08 07:24)      Interesanti - kur tad sēž īstenie revolucionāri? Ja viņi neizmanto sociālo vietņu dotās iespējas savu ideju popularizēšanai, tad slikti revolucionāri. Mūsdienās pagrīdē nav jātup un marseljēza aptumšotos dzīvokļos nav jādzied. Revolūcijai nepieciešamas vismaz divas lietas - partija ar savu programmu un iespēja popularizēt šo programmu. Ja tā nav, tad tā ir tukša runa, buntošanās un grautiņu rīkošana ar vitrīnu dauzīšanu un alkohola zagšanu. Ar tādām metodēm neko nepanākt, kaut vai visi lauksaminieki te saved savas nosprāgušās govis. Lai gan kārtīgam lauksaimniekam nav ko vest - govis nesprāgst, tik nedaudz vēl par maz:)

irgo (2011-03-08 07:51)      Manuprāt vienīgais veids kā sagraut šo šobrīd valsti pārvaldošo kliķi ir nemaksāt nodokļus.....un bez naudas tā sabruks ....vai sāks pieņemt pareizus lēmumus...

rozamunde (2011-03-08 08:15)      Es nez uz kādu revolūciju te musina autors/e, bet man ir žēl mest ar bruģakmeni pa manu niecīgo nodokļu daļu stiklotiem MK logiem. Nu, žēl i vis!
Un man neko sliktu nav nodarījis tas policis, kuram jāuzrauga kāda ālēšanās - es viņam arī ar akmeni nemestu.
neredzu arī konstruktīvus priekšlikumus, lai atrisinātu samilzušās problēmas. Kaut vai - ja valsts dotētu monopoluzņēmuma izmaksas, tad nekādi sociālie spilveni nebūtu vajadzīgi. Neredzu no valsts kontrolējošām iestādēm konstruktīvu rīcību kontrobandas apkarošanā, nodokļu ļaunprātīgā nemaksāšanā uc.
Kamēr kontrobandas organizētāji, uzpirkti ierēdņi un tml nesēdēs kūdras purvos vai tuvu tādiem apstākļiem, tikam es lauzīšu loku no sava podiņa uz palodzes, kašņāšos pa savu burkānu dobi un slaukšu vellaģīmi. Un ne pirkstiņu nekustināšu kāda darboņa labā, kuram tik vien ir prātā kā piesēsties pie varas siles un aizmirst visus deklarētos ideālus.
Labāk adīsim vestītes vēja appūstiem ministriņiem, kuri nejēdz aizlīmēt logus.

gravieris (2011-03-08 08:18)      irgo...mēs jau maksājam visus nodokļus,jo nemaksāt nemaz nav iespējams.Tiko Tu ieej veikalā un nopērc puskukuli aizvakar ceptas maizes,jau nodokļi ripo valsts reno ķešās,ieslēdz vientuļu 45W spuldzīti - valsts kasē tiek nodokļu nauda.Par to,ka šīs valsts pilsoņi parādīja savu infantīlismu,pārliecinājos pēdējās vēlēšanās.....ievēlēt tos,kas neko citu nespēj,kā tikai aizņemties ? Tā vietā,lai pieprasītu jaunu vēlēšanu sistēmu un esošo "partiju"likvidāciju un saukšanu pie atbildības par genocīdu pret paša tautu?...tur jābūt latviešiem,kas neko citu nespēj,kā tikai dūri vīstīt aiz aizvērtām šķūnīša durvīm,jeb tumsā zem deķa....

cilveex (2011-03-08 08:40)      KONSUL>"Nevēlos likt kādam vilties, bet īstenie revolucionari un viņiem līdzīgie - oho.lv nesēž un pilnīgi noteikti neizmanto sadaļu ``pieredzes apmaiņa``, lai uzsāktu revoluciju!"

Lietas un veidi, kādos cilvēki mēģina panākt sev vēlamo ir ļoti dažādi. Piemēram mēs faktiski neko nezinam par masu protestiem Horvātijā, Zagrebā. Tur ielās izgāja desmit tūkstoši, turklāt jauniešu, kuri organizējās sociālajās vietnēs, tvīteros un vietējos oho.lv. Prasības bija aptuveni tādas, kādas vēlas te - VISUS prom, mainīt sistēmu. Horvātijā nobijās reāli un nobijās no Tuvo Austrumu variantiem, jo jaunatne 20-25-30, tie nav nekādi pensionāri vai lauksaimnieki, bet spēks, kuru savaldīt nebūs pa spēkam nevienai mazai valstij. Un it kā nieka 10 tūkstoši ir divas reizes vairāk par visu LV armiju(cik atceros, ap seši tūkstoši ir personālsastāvs).
Un ja iziet 10 tūkstoši uz kompromisiem nenoskaņotu pietiekami jaunu cilvēku, tad "elitei" nepalīdzēs ne degradētās alfas, ne šmalfas, ne brašā drošības policija, kuru noslaucīs kā vecas peļu spiras un vēl aiz restēm iemetīs, kuru paspēs noķert.(ēģiptē drošībnieki kā prusaki bēga no pūļa, kad pūlis tika tuvumā vietējiem "slepenpolicistiem")
Bet vai tas ir veids kādā darīt? Diezin vai. Es arī akmeņus nemestu. Bet būtu pietiekami daudz, kuri ne tikai to vien darītu, ja rastos iespēja "izpausties". Man šķiet, ka kritiskā masa bija gandrīz sasniegta, bet tagad balons ir noplacis. Rezignācija. Nemieri nemaz nav kaut kas labs, bet ja vadībai nepietiek saprāta, tad tā arī ir vaininiece notikušajam, nevis davestais pūlis.

monpansje (2011-03-08 08:54)      Mainīt Latvijā valdošās elites attieksmi nenoliedzami vajag, tomēr revolūcijai kā tādai noteikti ir savi mīnusi. Parasti revolucionāras ir masas, bet pūlis - tas ir destruktīvs elements ar vēlmi lauzt un graut visu savā ceļā, nekad nevar zināt pret ko tas pagriezīsies - var ķert katru un visus. Ideāli būtu, ja tautai izdotos panākt vēlēšanu sistēmas maiņu un tad jau normālām metodēm ievēlēt tādu valdību, kura veiktu revolucionāras reformas jau no "augšas"

riks (2011-03-08 09:20)      vairums nomoda laika paiet strādājot ar rokām līdz elkoņiem sūdos par ubaga grašiem.
bet kādu stundu - divas dienā jau varētu atvēlēt revolucijas sarīkošanai. vispār jau karu, revolūciju un citu sūdu ir tik daudz bijis - un pamatā tādēļ, ka kāds bērnībā pārāk maz vai pārāk daudz sists.
nu, kvīkā mūs visos caurumos, kā mazos ezīžus. sāk jau piegriezties.
ar to vardarbību gan mērā - vienmēr atrodas kāds, kurš paņems šnaba bodi vai policista formas klōzei noraus piedurkni un bumbas piešūs rīcības komitejai!

daisy777 (2011-03-08 09:28)      Interesanti, ko var panākt valstī, kur vienam strādājošajam uz kakla ir divi pensionāri un viens bērns?

Turklāt šie pensionāri ir paši vainīgi, jo divi pieauguši cilvēki spēja izspiest tikai vidēji pusotru bērnu uz diviem cilvēkiem savulaik (kad taču plūda piena upes ķīseļa krastos). Uz ģimenēm ar trim bērniem šķībi skatījās. Paši tad lai tagad strēbj to, ka neatražoja sevi.

Kurš tad rīkos karu? Šie pensionāri, vai?
Arābu valstīs bērnus pieražojuši maķenīt vairāk - tur ir, kam karot. Arī pagājušā gadsimta sākumā revolūcijas kareivji nāca no 9 bērnu ģimenēm.

KraaKraa (2011-03-08 09:35)      Decij, runa ne tuvu nav par visiem, bet par tiem, kas brēc, ka viņiem pabalstus ņem nost, ka viņiem pienākas, lai valsts par viņiem rūpējas. Jauni spēka pilni cilvēki šēž mājās un 9 mēnešus kasa kājstarpi, tik dēļ tā, ka pabalstu maksā un viņš ir diktam to nopelnījis no valsts. Un kamēr vien būs tā domāšana, kā apjāt valsti un visus pārējos, tikmēr arī varēs raudāt gaužas asaras, ka to griež nost un ceļus nelabo utt. Paši vēlēja, nu samierinieties ar rezultātiem. Demokrātijā visu nosaka vairākums, un vairākums ir lēmis, ka ši ir tā valdība, kas vajadzīga. A ja negāji vēlēt, tad muti cietu un kaktā iekšā. Nevēlētājiem vispār kā sugai vajadzētu, aizliegt, jel kādus pabalstus un atvieglojumus saņemt, ja ir tik slinks, lai aizvilktos vienreiz pa 4 gadiem nobalsot, tad nevajag pēc tam čīkstēt, ka viss it tūtā utt.

daisy777 (2011-03-08 09:36)      Cilvēks, kur te ir tie jaunie cilvēki?! Vecie nav papūlējušies radīt jauno paaudzi, kas varētu cīnīties vai strādāt - dajebko!

Te vienkārši nav nekāda pūļa jau sen vairs. Horvātijā noteikti ir kuplākas ģimenes.

cilveex (2011-03-08 10:01)      daisy777> notikumi rāda da māca, ka tas viss ir tikai saskaitāmie, pat jauniešu daudzums. Var novērot, ka revolūcijas notiek tad, kad tām ir pienācis laiks. Pasīvi un beztiesiski cilvēki dažu dienu laikā izdara to, ko neviens nav gaidījis.
Kad(ja) laiks pienāks, tas notiks pats no sevis un neko tur nevarēs apturēt un diži regulēt. Stihija, saproties.

iterators (2011-03-08 10:09)      izlasi no sākuma teoriju K.Marksa Kapitāls un tad kāp uz skatuves

JurisK (2011-03-08 10:09)      Ja tā godīgi, ko es domāju, kaut gan gadā tikai pusgadu esmu Latvijā - Latvijas valdība ir pašlaik optimālākā iespējamā, budžets ir optimālākais iespējamais, valdība pilda solījumu, pārceļot nodokļu slogu no ieņēmumiem uz patēriņu. Jo līdzekļi ir notrallināti, pluss vēl vispasaules krīze. Un līdzekļus vēl aizvien trallina - sākot jau ar jebkura sīkā ciema pašvaldībām. nerunājot nemaz par lielām pilsētām, par ministriju pasūtījumiem un tamlīdzīgām lietām. Pareizi te teica - velk pa savām migām, sākot ar aplokšņu algas saņēmēju grāvraci un beidzot ar parlamenta deputātu. Ne visi tādi, protams, bet krietni par daudz, lai valdības maiņas kaut ko varētu iespaidot. Ir vēl viena lieta, par ko tautā dusmas - kas tad īsti stāv aiz Latvijas valdības? Kas ir tie neredzamie, iespaidīgie spēki, kas reizēm parādās kā vienāds dažādu politisko spēku balsojums saeimā reizēm diezgan pretrunīgās lietās. Ja būtu kāds, kas atklātu tos spēkus, jo jūtams, ka ir tādi, tas varētu, varbūt, kaut kādā veidā kaut kp mainīt, varbūt arī uz labu. Tas spēks noteikti nav ne Šķēle, ne Šlesers, varbūt minimāli Lembergs, bet ir kaut kas stiprāks un nezināms. Vismaz reizēm tā izskatās.

daisy_fuentes (2011-03-08 10:18)      Mums līdz arābu valstu masveida nabadzībai vēl ui ku tālu - šorīt pat mašīnu rindas pie Statoil nemaz nav sarukušas, un sastrēgumi tāpat nav mazinājušies (ar mersedesiem neviens uz barikādēm neies).

Kas tieši cīnīsies? Tie, kuri pie naudas iemaksas bankomātiem veido garākas rindas nekā pie izmaksas automātiem?!
Lielākā masa strādātspējīgo te iztiek tīri labi (skat, cik daudzi mierīgi apmaksā interneta pieslēgumu), tikai nodokļus nemaksā, tāpēc pensionāriem un bērniem nepietiek. (Pārējo skatīt Kraakraa viedokli - jaunās paaudzes, btw).

Arī Zviedrijā cilvēki salst, jo vairs nespēj samaksāt valsts pārdotās energoapgādes kompānijas rēķinus..

Gribas redzēt, kas ir pilnīga razruha? Šīs paaudzes nav pieredzējušas ne asinis un šausmas, ne badu - gribas ļoti izbaudīt?

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu