Cik daudz ir japelna?

sh.g.apriilii iztikas minimums ir sasniedzis Ls 174.22.
saskaitam gjimenes locekljus un saplusojam.sanak summa,kura daudziem nav.kadas ir prioritates?vai pietiek?cik daudz ir japelna,lai dziivot Normali?
(shoreiz nerunasim par aizbraucejiem,un arii par darbavietu parbagatiibu LV-reiz jau runajam chista v kosmoss)
tatad-vienkarshi iedomajamies,ka butu,ja butu.

jodo (2011-05-17 16:35)      2500-3000 noteikti ir kaut kādi nereālie cipari, kuros ir iekšā treknajos gados ņemtie kredīti. Saku no pieredzes...

Un arī tā sapratne, ko nozīmē labi dzīvot ir atšķirīga. Vienam melnos ikrus rīt ir ikdiena un bez tā mirst nost, citiem to pat i nemaz nevajag.

Atausa savulaik NBA basketbolista Latrela Sprjūela teiktais, kurš zemāk ir izklāstīts angliski:
"Sprewell`s career came to a premature end in 2005 when he refused a $21-million three-year contract offer from the Timberwolves, which he said would not be enough to feed his children."

Džekam nepietika ar 7 miljoniem $ gadā, lai "pabarotu bērnus". :)

psychobitch (2011-05-17 16:53)      naudas jau nekad nebutu par daudz, bet pie 500ls uz rokas es butu laimiga, nevajadzetu man nekadus tur celojumus uz Afriku...nu, bet ka ir ta ir jadzivo...

cilveex (2011-05-17 16:59)      Fufelis kaut kāds... tad jau par ar lielākajām Saemas algām justos dzīvodami tik-tikko, no rokas mutē, vai ne? Smieklīgi.
400Ls uz rokas uz seju un dzīvot var pat ļoti labi. Ļoti labi. Visam pietiek.(ja vien nav to muļķības dzīto ņemto kredītu)
http://www.saeima.lv/atalg/2011/at_4.htm

Maverick (2011-05-17 17:01)      Man liekās, ka viens otrs te mazliet "obožralsja" - grib dzīvot "kā Eiropā", bet strādāt - kā Āfrikā :)
Iesaku visam "ofisa planktonam", (kas šajos komentāros parasti sastāda nospiedošo vairākumu) kādreiz reāli parēķināt, cik naudas jūs ienesiet savam darba devējam, valstij - un cik izmaksājiet. Varu derēt, ka 90% valsts iestāžu rezultāts būs ar mīnuss zīmi :)

Informācija pārdomām - IKP uz vienu iedzīvotāju

Katara ~ 86.000 $
ASV ~ 47.000 $
Latvija ~17.000 $ (man gan šķiet stipri pārspīlēts)
Ķīna ~ 6.000 $
Indija ~ 2800 $
Kongo ~ 340 $

Aizdomājaties mazliet par savu vietu pasaulē ?

P.S. Cipari var nebūt gluži precīzi, jo pastāv dažādas aprēķināšanas metodikas, bet kopējā bildes, cerams, ir sakaidra.

dulla_pauline (2011-05-17 17:14)      Uz doto briidi man pietiktu ar tik, cik man bija pirms kriizes. It kaa dizhi daudz nebij, bet man pietika, tika iekraats pat nebaltaam dienaam. Tad sajutu, ka straadaat arri divos darbos bez briivdienaam ir to veerts. Tagad rukaa melnu muti ,bet motivaacijas nekaadas, jo zinu, ka dziivoju no algas liidz algai.Saprotams, ka ir labas lietas,pie kuraam jau pierasts un sev neliedzu, taada siika sevis lutinaashana, lai galiigi rokas nenolaizhas. Un baidos domaat par jaunatnes izgliitiibu. Paareejo es pieciestu, bet beernam tomeer gribas nodroshinaat iespeeju maaciities taalaak, ieguut labu izgliitiibu.

jaukais_saldais (2011-05-17 17:22)      Atbilde uz jautājumu ir: nauda un grāmatvedība ir divas pilnīgi atšķirīgas lietas. Jeb ienākumi, alga un statistika ir pat ļoti dažādas lietas.

krauklis966 (2011-05-17 17:26)      Ja bankas būtu pretīmnākošas ar kredītu summas samazināšanu, kaut vai par Ls30-50 un pagarinātu termiņu par kādu gadu arLs 600 es ar puikām normāli dzīvotu.
Ja kredītu nebūtu ar Ls 400 pietiktu, bet protams kad gribās Ls 1000.,bet ne vairāk. Tad jau nebūtu interesanti dzīvot.

jodo (2011-05-17 17:31)      krauklis966 (2011-05-17 17:26) viedoklis
"Ja bankas būtu pretīmnākošas ar kredītu summas samazināšanu..."

Banka jau panāca tev pretī tad, kad ņēmi naudu, kuru vēl nebiji nopelnījis. Gribēji dzīvot pāri savās spējām - izbaudi to tagad :)

arturka (2011-05-17 17:34)      nezinu.. jo nestrādāju i ienākumu naf

sirdsbads (2011-05-17 17:45)      Maverick, pie ASV kopprodukta nedrīkst nepieminēt bagātības un ienākumu sadalījumu pa sociālajiem slāņiem. Cipari būs traģiski un būs štati, kuros lielas iedzīvotāju daļas patiesie dzīves apstākļi diez ko radikāli neatšķiras no mazāk attīstītiem Eiropas nostūriem, uz kuriem ar pirkstu nerādīšu. Taču šie labprāt tic, ka dzīvo labākajā no iespējamajām valstīm. Go figure.

Lai nu kā, vienmēr patīk šajos topikos ieskatīties, dažādo un īpatnējo viedokļu dēļ. Reiz te autoritātes bija sarēķinājuši cik vajag mājai ārpilsētā un leksusam, piemēram.

Vucis (2011-05-17 17:54)      To, ko daži sauc par krīzi, mēs jau sen bijām pelnījuši, jo dažs labs jau "ot žiru besitsa" - osobņaki, mašīnas, plazmas TV, atvaļinājumi siltajās zemēs, pat kaķis pa 300 Ls. Daudz maksājam, lai apmierinātu nežēlīgo apetīti, vēl vairāk, lai tiktu no taukiem vaļā. Zāles, lai varētu gulēt, zāles, lai varētu pamosties, zāles, lai varētu ieēst, zāles, lai varētu pad***t, māxlīgi nagi, pielikti mati, uzpumpēti pupi družkai... utt. Pilnīx absurds!

Bet izdzīvošanai vajag pavisam maz. Dzīvošanai - nedaudz vairāk. Pavisam nedaudz. Viss atkarīx no apetītes.

karbonaade (2011-05-17 18:06)      Nūuuu, kad man tā krīze atnāca, es pamatīgi pierāvos. Īpaši jau pirms tam kruta nedzīvoju, bet tomēr. Strādāju mājās (bija birojs), ar mašīnu braucu ekskluzīvos gadījumos (bija interesanti iepazīt sab. trans.), līdz ar to atkrita vesela kaudze izdevumu, arī pusdienošana ārpus mājas. Tagad ēdu krietni labāk un veselīgāk, un arī lētāk.
Vienu untumu gan neatmetu, mācībās es tomēr pabeigšu. Labi, būšu apkrāvusies ar parādiem, bet diploms un profesija, kurā taisos rušinaties, būs kabatā.

Un tā man sanāk, ka bez mācībām man mēnesī uz diviem, ja neskaita suni pilnīgi pietiek ar Ls 400, kur ietilpst arī dzīvokļa īre un kabatas nauda jauneklim. Un galu galā, tā vietā, lai skrietu uz eksotiskām zemēm, es vēroju vietējā mežā dabas norises :) Jūs zinātājāt, ka kokiem lapas plauka, bet sniegs vēl bija? :)

Un, starp citu, es pat teiktu, ka esmu apmierinātāka un laimīgāka, nekā treknajos, kad darba bija pāri galvai, un viss tika pakārtots pelnīšanai. Es zinu, ka tā ir atelpa, labi, atelpa bez naudas. Bet ir forši :)

Ja apstākļi nav patiešām krimināli, tad pilnīgi droši varu teikt, ka viss slēpjas mūsu galvās un attieksmē :)

dulla_pauline (2011-05-17 18:25)      Vucis, izdziivot? Un kad tad dziivosi? Tad nafig vispaar pelniit? Seedi bazniicas laukumaa ar bomzhiem un eksistee.
Neiet runa par treknu dziivi, bet elementaaro. Piemeeram, ja man nebuutu apcirpta alga par 60% , tagad es pilniibaa nodotos savam valjas priekam, jo buutu atljaavusies nopirkt visu sev nepiecieshamo ekipeejumu. Taa pati mashiina. Nopeerkot daudz maz jaunaaku modeli, ir gandriiz 100% garantija, ka remontdarbos nebuus katru meenesi jaaizmet simti. Dziivokli iekaarto daudz maz lai buut eerti pasham un omuliiigi vakaraa atgriezties maajas . Nesaskatu tur nekaa nosodaama. Pienaaks vecumdienas un attapsies,ka patiesiibaa no dziives neko neesi redzeejis, tikai darbu, darbu , darbu. Taadu dziivi nav veerts vispaar dziivot.

saullla (2011-05-17 18:51)      nu es tā vienmēr esmu domājusi,kamēr nebūs minimālā alga 700ls un uz augšu tikmēr dikti labākus laikus nevar gaidīt,jo kamēr lielākajam vairumam algas bus entās reizes zemākas par tiem 700ls,tikmēr cilvēki mēģinās piekukuļot policistus(es te nerunāju par tiem kas principa pēc to dara),tikmēr nemaksās nodokļus,tikmēr domās kur ko nopirkt uz rokas lai kautkā izdzīvotu.Arī īres ligumus neslēdz lai tikai nav jāmaksā nodokļi,meklē kreiso degvielu,maximāli strādā mājās nenoformējušies oficiāli uttt....
ja citās valstis minimālā ir ap 1000ls menesi,kautkas ir dārgāks,kautkas lētāks,bet sasummējot sanāk līdzigi kā Lv dzīvot ar 700ls.
bet būsim reāli tas nekad Latvijā nenotiks,tātad ..........

Bet man notiekti vajag vairāk kā minimālos 700ls:DDDDD

saullla (2011-05-17 19:06)      tos 700ls es pareķināju ka normāli cilvēkam vajag nomaksāt iri,rēķinus,normāli veselīgi paēst katru dienu,nevis uz svētkiem tikai.Apģērbties atbilstoši gadalaikam,ziemā bez lielām problēmām atļauties nopirkt ziemas zābakus(nevis uz kredīta),atļauties apmeklēt zobārstu.Sabiedrisko transportu,atļauties nopirkt kādu grāmatu,vai aiziet šad tad uz kino,aiziet atpūsties vismaz kādu reizi mēnesī,un galugalā visi ikdienas sīkumi-šampūni,zobupastas,pulveri,mazgājamie,utt utt utt utt....Ja ir minimālā 700ls tad to var.Ja divi ģimenē tā pelna,tad varbut jau kāds var iekrāt lai vismaz reizi gadā kopā var kur aizceļot mazā braucienā......

Ja gribās labāku dzīvokli,vai mašinu labu,vai ceļot regulāri,un pirkt firmas drēbes,un staigat pa skaistumkopšanas saloniem,tad loģiski jau vajag vairāk.bet nu es uzskatu,ka izdzivošanas minimums,lai izdzivotu kaa cilvēks,nevis kā kāds dzivnieks,bez tiem 700ls mazāk nevar.Drēbes apavi dārgi,ēšana padārga,pārējie pakalpojumi ar nemaz tik lēti,rēķini ar nav gluži 5ls.......

Smilgzieda (2011-05-17 19:31)      Ak, mīļie!!!Jūs nezināt, ko nozīmē izdzīvot???..kad visa ģimene ogu sezonā pa mežu dzīvo, lai bērnus skolotu, apģērbtu utt.,rudenī pa kartup vagām un dobēm,kad studenti brauca mācīties un vecāki pat 10ls nevarēja uz nedēļu iedot!Visu savu darba mūžu godīgi strādāts...Bet te jālasa,ka vajag 700ls ...ej nost...

VisuNauduMocii (2011-05-17 19:32)      pofigs, VisuNauduMocii...:D

edmunds (2011-05-17 19:36)      bagaats ir tas kuram pietiek (seneka)
jateeree par santimu mazaak nekaa nopelni (teevs)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu