Vai latvietis savā dzimtenē var justies kā mājās?

Pirms dažām dienām mans dēls brauca ar autobusu no Dreiliņiem mājās no ciemošanās pie drauga. Kāds apdzēries krievs viņam kaut ko jautāja, bet dēls krieviski tikpat kā nesaprot. Dēls pieklājīgi pateici: lūdzu, pasakiet latviski. ...un tad viņam bija jānoklausās viņa un latviešu gānīšana no Dreiliņiem līdz pat Rīgas centram... Fašisti bija maigākais, ko šis vīrietis pateica. Dēlsmājās atbrauca satraukts un sliktā garastāvoklī, jo nesaprot, kāpēc viņam savā dzimtenē bija jāpiedzīvo šāds pazemojums. vakara arī - gāju 200 metrus no mājās līdz veikalam. Pa ceļam divās vietās stāvēja krievi un skaļi lamājās ar visiem b..un h..., pat sievietes klātbūtnē. Kāpēc latviešiem savā zemē tas viss ir jāpieredz? Kāpēc krievi, kas dzīvo Latvijā, ir tik nekulturāla tauta?

Musica (2011-06-14 17:41)      Katrā tautā pa kādam s**am pa virsu peld.
Un, diemžēl, tos arī visvairāk pamana un līdz ar to arī gāna visu tautu.
Neba daudzi latvieši labāki.

lapsu_aacis (2011-06-14 18:11)      abiem nabaga aBBizhotajiem , laiks pie galvas doka. adnaznaČna. :D

cilveex (2011-06-14 18:25)      štrunc par sāpi, bet uzmanības vērta ir pārējo pasendžeru astes iespiešana starp kājām un klusuciešana visu maršruta laiku, arī šofera. tā vietā, lai dauzoņu izlidinātu tuvākajā pieturvietā, visi izliekas, ka nekas nenotiek... pilnīgi aina acu priekšā, kā visi skatas kur kurais un izliekas neko nedzirdam, kad latieši, gan krievi.

hermy (2011-06-14 18:25)      man ir bijusi līdzīga pieredze.. kad bankā man krievu valodā jautāja, kur dabūju wester union veidlapu (to es biju paņēmusi pastā), latviešu valodā paskaidroju.. kad viņa man teica, ka neko nesaprot, skaidroju angļu valodā, tad viņa tādā skaļākā balsī teica, lai saku krievu valodā, uz ko es, savukārt, atbildēju, ka neprotu krievu valodā..vēlāk gan nomierinājos un cik vien labi pratu, izskaidroju, bet to, kādā uzstājīgā tonī viņa ar mani runāja, nekad neaizmirsīšu un man tas nepatika.. vēlāk, tajā pašā dienā, pusdienoju kopā ar itāļu paziņu (jāpiebilst, ka viņš ir studējis ASV, strādā lielbritānijā britu uzņēmumā ar angļu valodu viņam problēmas vispār nav - vārdu krājums ir bagāts un teikumus strukturē gramatiski pareizi) un te pilnīgi pa vidu mūsu sarunai iejaucās pie blakus galdiņa sēdošais krievs un angļu valodā jautāja itālim no kurienes viņš ir... pēc atbildes saņemšanas viņš domīgi angļu valodā ar spēcīgu krievu akcentu teica - jā.. tā jau man likās! tava angļu valoda ir ļoti slikta.." es paliku "uz pauzes" ar apmēram wtf sejas izteiksmi... Itālis bija mācījies krievu valodu un krieviski viņam jautāja, no kurienes viņš ir, viņš apjucis, par itāļa krievu valodas prasmēm atbildēja, ka tepat - no Rīgas.. tad kāda velna pēc cilvēks vispār ne pa tēmu iejaucas cita cilvēka sarunā un vēl aizrāda par angļu valodu (pats nerunājot Latviešu valodā Latvijā), kas pa lielam ir labāka nekā daža laba angļu valodas skolotāja Latvijā, tikai tas, ka itāļiem akcents ir drusku spēcīgāks, bet tas viss.. Briesmīgi apkaunojoši tas bija.. un skumji!

flame528 (2011-06-14 18:33)      Nu,radikāļi sanākuši, tikai 2 varianti vai nu visus krievus sist vai bučot....tikai neaizmirstiet,ka vispirms mēs visi piederam pie cilvēku sugas un cūciski nav jāuzvedas ne d bučotājiem,ne purnā sitējiem....

sorrell (2011-06-14 18:40)      ne gluži pa tēmu- bet pārdomas- vai, mums, latviešiem ir tāds līderis, kurš nonāktu slimnīcā un vai mēs, latvieši samestos viņam 180000, domāju ka nē, jo pat balsot nevaram savākties..

Just_ (2011-06-14 21:39)      Senta - un daudziem krieviem labuss ir lamuvārds. Es nebūt neuzskatu par normālu situāciju, kādā nonāca tavs dēls, bet ja viņš tiek gatavots dzīvei "lielajā pasaulē", tad tajā pasaule tādus teicienus, kādu lieto tu, uzskata par ļoti sliktu toni. Nacionālā neiecietība nav modē.

cirteejs (2011-06-14 21:54)      Sentai laikam šis tas galvā sakāpis- neko citu nevar pateikt izlasot viņas repliku(2011-06-14 21:13). Nez kādā pasaulē viņa dzīvo, ko ēd un ko strādā...lielu daļu no tā, ko viņa domā, mē sjau uzzinājām, daudzi notekti arī privāti!:)

riks (2011-06-14 21:57)      nav ne visi, ne 1/2 krievu, kas dzīvo Latvijā, tik nekulturāla tauta. 1-kārši tādi nekulturālāki eksemplāri vairāk высовывается un tādēļ pamanāmāki.

marmorakaraliene (2011-06-14 22:11)      Ja jau dēls krievu valodā nesaprot, tad kā viņš varēja zināt, ka krievs visu ceļu no Dreiliņiem līdz hvz kurienei gānīja viņu un visus latviešus?
Un kas būtu bijis, ja šis pats alkašs izrādītos latvietis? Nekad neesi redzējusi pārdzērušos tautiešus?
"Skola orientējas uz normālo pasauli"!!!! Normālās pasaules pilsoņi - tie ir tie, kuri mīž pie Mildas un plikām pipelēm un pakaļām gozējas Vecrīgā un Rīgas centrā. Normālās pasaules pilsonis ir letiņš, kurš ierosināja, ka Latvijā, ja divi pensionāri dzīvo kopā, viņiem pietikšot ar vienu penziju. Normālā pasaule sūta savus pedofīlus uz Latviju. Normālās pasaules mācītāji ir pedofīli. Normālā pasaule mums kā sveicienu ir atnesusi AIDS un narkotikas. Normālajai pasaulei Latvija ir atkritumizgāztuve - "mums" kā lopiem "izbaro" 3. šķiras pārtiku, "normālā pasaule" uzskata, ka Latvijas iedzīvotāji savā zemē nedrīkst audzēt to, ko audzējuši gadsimtiem, ražot to, ko ražojām savās rūpnīcās un fabrikās. "Normālā pasaule" šobrīd uzspiež tādus noteikumus, ka atrašanās PSRS sastāvā drīz varēs uzskatīt par Laimes zemi!
Es varētu turpināt, bet piegriezās.

piparbecinja (2011-06-14 22:21)      nu redz, izraadaas, ka ne tikai slaavi matjojas bez iemesla.... turklat skaidraa praataa...

piparbecinja (2011-06-14 22:24)      starp citu - ir dzirdets sab.transportaa, ka krievi savejos lamaa, ja tie stulbi uzvedas.

violinn (2011-06-14 22:26)      Tas ir vienreizēji kā mīl nopulgot to, kam nācās to ļarkšķēšanu klausīties. Ja esi pieklājīgs, tad pats vainīgs.:(((( Deģenerāti var uzvesties kā tīk, tas taču normāli, ne?

skumjasaciis (2011-06-14 22:38)      Nesen lasīju afgāņu autora grāmatu... Par tēvu un dēlu, kuriem izdodas izrauties no krievu okupācijas un nokļūt Amerikā. Tur bija apmēram tāda frāze - ... vienīgais, ko tēvs mīlēja tikpat spēcīgi kā savu nelaiķi sievu, bija Afganistāna, viņa nelaiķe zeme...
Mūsu valsts jau noteikti ir nelaiķe, pat kapusvētki jau bija...
Bet zeme? Sāpīgi...

iluuuzija (2011-06-14 23:06)      Uzskatu, ka Latvijā latvietim nav jāatbild krieviski, ja vien tas nav kāds tūrists no Krievijas.Tieši tas,ka pielāgojamies viņiem, nerada viņos nepieciešamību apgūt valodu.
Es personīgi atbildu, sarunājos,sveicinos ar Latvijā dzīvojošajiem cittautiešiem tikai latviski un nav ar viņiem nemaz tik traki, gan saprot, gan atbildēt māk...

lapsu_aacis (2011-06-15 00:18)      rekomendeeju sentai kaut reizi dziivee izbraukt no shitaas paaklandijas unj , arj katras iebraucamaas valsC valodas bagaazhu paurii, paklausiities uz ielaam, kaa lamaajas civilizeetajaa pasaulee, konkreeC sociaalais slaanis!!!
domaaju,ka rozaa oČkas, attieciibaa uz krieviem latvijaa, vinjai oazudiis meerkakja aatrumaa un sekos naakamaa gisteerija,arj viziiti pie galvas doka, arj shausmaam apjeedzit,ka deelinČ ticis gatavoC dziiveJ ne tajaa pasaulee akal :DDD


pee.es. ja kaadam te skjiet, ka civilizaacijaa busos kaaC iipash protestee, kad kaut kaaC panks paalii lamaajas, tad juus taadi suuda tuuristi pat neesiet bijushi.

av2 (2011-06-15 07:42)      LV krievi ir..iipassa suga , cik atceros. Riigaa vispaar riebaas atrasties to krievu deell .Labi ka nedziivoju tur tad, bet citaa pilseetaa , kur uz taadiem raadiija ar pirkstiem :)
Pasaulee ir pavisam citi krievi - pavisam normaali.
Nu bet "kunga praataa"vinni vissi paliek vienaadi ;) More po kolenami :D

Kamija (2011-06-15 07:53)      *viņš tiek gatavots dzīvei "lielajā pasaulē", tad tajā pasaule tādus teicienus, kādu lieto tu, uzskata par ļoti sliktu toni. Nacionālā neiecietība nav modē*

Patika šitas! Un + ordenis autorei par to, ka izdevies tik ilgi bērna nevainību saglabāt :))) Manējam tīnim gan "Vārdnīca" visiem dzīves gadījumiem jau no gadiem 13mit!

Par nacionālisma mērcē gatavotu rasismu naff labākas lasāmvielas par "Mein Kampf", NEpiederošās nācijas nopļauj kā zāli... :D

hefny (2011-06-15 08:21)      hmm
laikam arī es esmu tāds,kas daudz ko no krievu lamuvārdiem nesaprot,bET NOJAUŠ=no intonācijas jauvar saprast ,ka rupji.
pasaulē ir bijis experiments,ka pat mīļvārdus,ja pasaka kretinējosā intonācijā,ar tādu mīmiķu un žestiem,-tad ir vienalga ko pasaka,lai apvainotu!
un patiesi,nav jāsaprot dižā-lamuvārdu valoda,kas pārspējot pat angļu mēli-lamu sakarā!
Jo krievi latvijā ir 265-tad varbūt kāds saprot ukraiņu,poļu,lietuviešu,gruzīnu,baltkrievu,čigānu ,/zidu valodas-un attiecīgi tos lamuvārdus,-tā kā lai lielkrievu šovinisma aistāvji,kultivētāji utt-neiespringstiet un nemetieties izr;ādīt pakalpīgu sapratni un atbalstu,-jo man labāk patīk kā poļi-poliski kādu "`noliek vietā"`,vai gruzīniski,vi lietuviski.Labprāt apgūtu arī angļu slengu un ""pabiezos"`vātdus,lai Marku tevu saprastu un vēl kādu no hrestomātijas.Jā,un arābu eiropā daudz,arī latvijā-tas man šķiet intersantāk-šobrīd,kā būs rīt-rītdiena rādīs!
hmm
tā kā mnai interesē arī Alpi-labi būtu arī ko vāciski apgūt,bet neesmu manījuši,ka austrieši kaut kā nikni lamātos.
Tas,ka 41-45-te ienāca un ieviesa občinas obščepitu--tas mani neimponē.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu