Patriotiskākie iedzīvotāji Latvijā

Neesat kādreiz padomājuši par to, kuru pilsētu, rajonu jeb tagad saucamo novadu iedzīvotāji ir vispatriotiskākie Latvijā? Man ir bijusi saskarsme ar vairāku Latvijas pilsētu iedzīvotājiem, vairākus gadus gan strādājot kopā, gan tiekoties, gan sarunājoties utt. Esmu nonācis pie secinājuma , ka vispatriotiskākie iedzīvotāji Latvijā dzīvo Madonas un Balvu pusē! Pat tā grūti izlemt, kam dot pirmo vai otro vietu. Madoniešīem ļoti spēcīgs latviskums un muzikalitāte, Balvēniešiem latviskie ciemu nosaukumi un stiprs gars, kas laikam mantots vēsturiski no nacionālo partizānu pretošānās kustības un man divtik patīkami , ka Balvēnieši vienmēr par nacionālām partijām balso! Mana izvēle būtu šāda:
1. vieta -Balvi
2. vieta - Madona
3. vieta - ???????
Domāju , ka mēs visi pārējo Latvijas apdzīvoto vietu iedzīvotāji varam ņemt piemēru no viņiem, jo pēc manas pieredzes vairs pat nav ko likt 3, 4, utt. vietā. Pārāk mēs tāda viendabīga masa uz kopējā fona.
Ir kādam, kas piebilstams? Ja neesmu ko pamanijis , atgādinat un liekat man un citiem to pamanīt!

cirteejs (2011-06-17 21:29)      Psihs ņenormalņijs ar tendenci uz pedofīliju! Pievienojos Just!

emaria (2011-06-17 21:54)      Vispatriotiskākie latviešidzīvo ārzemēs

Zeltiite (2011-06-18 01:14)      Lokālpatriotisma līmenis ir tieši proporcionāls izdzertā alkohola daudzumam, bet apgriezti proporcionāls izglītībai (un vēlmei mācīties un saprast - kaut vai kas un kāpēc notiek ar Latviju)... Paši jau ciemos iebalsoja "savējos" Saeimā, cerot ka tie par to sagādās vairāk dotāciju un pabalstu, bet, kad vienalga nepietiek, mūk uz UK. Es pret stulbumu: kad izvēlas tos, kas pārdalīs mazumiņu, kas aizvien vairāk sarūk, savā un pa drupačai "savējio" pabalstīšanai, bonusā vēl pasolot "aizsargāt" no cittautiešiem, tai vietā, lai risinātu valsts ekonomiskās problēmas un nacionālo jautājumu atbilstoši pasaules pieredzei. P.s. kaimiņvalstīs Skandināvijā un citur Eiropā augstskolās ir mācību programmas, kur to apgūst profesionāli, tikai mums nav.

Lucy (2011-06-20 08:03)      Lisbete pie Balvu robežas pa labi pie ezera,stāvēja vēl pagājušo gadu.

prusacins (2014-10-13 11:44)      Cesvaine!

lazdarr (2014-10-13 13:21)      ...vai nu tik tālu jādzenās, lai voloģku apskautu, var jau Zeltiņos palūkoties.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu