Vai esat padomājuši, ka paši apmaksājat visas nekārtības šajā valstī..:)

Visi mēs maksājam nodokļus, tādējādi apmaksājot visas tās nekārtības, kas valda šajā valstī. Šo jautājumu uzdodu cerībā, ka dabiskās privātīpašnieciskās tieksmes cilvēkiem liks aizdomāties pirms un pēc vēlēšanām, ko citi dara ar viņa naudu......

cilveex (2011-06-27 23:29)      "tiesi mees esam tie iidinji, kas 20 gadus nemaak ieveeleet sakariigas partijas un deputaatus."
Un jā un nē.
Varbūt pamēģini un pastāsti, kādā veidā ir bijis iespējams ievēlēt kaut ko "nepareizi"? Tā ir tāda labi izdomāta sistēma, kurā vienīgā vēlētāju funkcija ir leģitimizēt Aivara Lemberga izveidoto piebaroto suņpartiju sistēmu katrās Saeimas vēlēšanās. Un vienīgais ko vēlētājs spēja, ir klausīties tēvziemiešu demagoģiju par auseklīšiem, klausīties zzs un lc tukšrunāšanu neparko un justies Lielās Izvēles Priekšā, kad patiesībā, nekādas īstas izvēles jau nav bijis. Viņi VISI spēlē ar vienu treneri Ventspilī. Brauc pie viņa kā bajāri pie cara, saņemt uzdevumus un aplieicnāt lojalitāti. Viņiem pat tiek iedotas pazemojošas iesaukas, jeb pagaņalas, kā jau pahanam pienākas, Lembergs pret viņiem izturas kā pret šuneļiem. Tā nav banda, tie ir šuneļi. Gang ir Lembis un citi, kuri piedalas rebēs. Šie ir tikai vīreļi, kurus rādīt publikai - neko nerisinoši kucēni, visādi Ābiķi un citi klauni un kas jau tos beznozīmīgos pakalpiņu uzvārdus ir spējīgs atcerēties...
Vēlāk parādījās Šķēle. Arī otrs Š. Tie vairs gan nav šļura. Tie grib paši spēlē piedalīties. Sistēma mazliet mainījās, kļuva sarežģītāka, bet savā būtībā nekad nav mainījusies.
Nekādas izvēles faktiski nav bijis, ja neskaita kuriozus kā zīgeristu ar to gaišmataino Pajoliņu Kāviņtursauc Aizmirsu un diženajiem tautsaimniekiem, Haritonova draugaļām no partejiņas ar drosmīgo nosaukumu Saimnieks. Kuriozi, nekas vairāk. Sistēma darbojas joprojām. Pat jēlīši bija spiest ar regularām vojāžām apmeklēt Hūti, jo bez viņa pirsta nebija iespējama neviena koalīcija un neviens būtisks lēmums.
Un tagad tu saki, ka vainīgi ir vēlētāji... hm. Kaut kādā ziņā jā, bet aptuveni tik pat cik zaglis teiktu apzagtajam - vajadzēja būt uzmanīgākam. Mhm, vajadzēja gan, bet tas nav nekāds attaisnojums ļaundarim.
Dabiski, es stipri vienkāršoju, bet visumā tā lietas būtiba ir aprakstīta.

psychobitch (2011-06-27 23:30)      man šķiet, ka vairākumam ir pilnīgi vienalga, kas notiek ar viņu nodokļiem, jo ir laimīgi, ka vispār ir darbs un saņem kaut kādus grašus, bet lūk darba devējs gan var izlemt vai viņš maksās algu konvertā vai caur iestādēm, tā kā vajadzētu apelēt pie uzņēmēju sirdsapziņām un tie vēl ir vieņīgie palikuši, kuri ir neatkarīgi no valsts kases...

lotos (2011-06-27 23:44)      nu ja....gluži ka AITAS, glītā rindā ierodas pie cirpējiem,jeb kāvējiem :DD vairak par BĒ,BĒ pateikt nevar , tadi nu tie latvju bāleliņi ir ,krata ar galviņu un ik pa brīdim ieblējas, un ar to viss arī beidzas.......
tā kā atliek vien dzīvot tālāk :))

Carolina (2011-06-27 23:49)      Esmu gan aizdomājusies, bet nav jau par ko balsot.

a2uc (2011-06-27 23:56)      Latvieši nedomā, latvieši brēc. Brēc par netaisnību, brēc par cerību. Bet domāt?! Tu ko, tad jau tie vairs nebūs latvieši, - tad tie būs cilvēki :D
Tā nu tas IR, palasi augstāk esošos komentus.
Nu un, kas notiks tālāk, kad tie apdauzītie sapratīs, ka vairāk kā 6 (!) mēnešus pilda klaušas. Tāda ir nodokļu nasta. Viens idiots viena bals nenodrošina demokrātijas pastāvēšanu.
Ko mēs varam darīt šobrīd? Ieviest normu (likumu) - ar referendumu atcelt jebkuru likumu. Tā būtu ļoti demokrātiska kārtība.
Un tomēr, es neizprotu, kāpēc tie idiņi pakļaujas 100galvainajaim vergturim? Idiņi, pēc savas masas tomēr ir vairumā
Par Trešo Republiku!
Priekā!
V

Just_ (2011-06-28 00:19)      Kaut ko šitādu šodien jau manīju vienā rakstā, šķiet, tvēvēnetā. Tu esi raksta autors?
Par jautājumu - tiešām, demagoģija un mēģinājums izraisīt kaut kādu pilnīgi nevajadzīgu vainas apziņu jau tā depresīvā sabiedrībā. Es kategoriski noraidu jebkādus mēģinājumus man iestāstīt, ka "tauta pie visa vainīga, jo Tādus ievēlēja". Un nejūtos vainīga ne pie vienas valstī notiekošas nejēdzības.

hefny (2011-06-28 01:31)      tā,kā soferim ir visa veida-arī kriminālā-par būšanu pie stūres,par vadīšani,
T`PAT JĀATBILD AR SAVU MANTU=KRIMINĀLI--par būŠAnu-deputātos+valdībā!
bEZ ROTĀCIJAS +NAUDISKĀM BEZJĒGAS SAMAKSĀM-PAR SLIKTU DARBU!

JurisK (2011-06-28 02:15)      Ak, miiljie beerni! Tur jau taa lieta, ka ljoti daudzi, nemaksaajot vispaar nekaadus nodokljus un veel vairaak taadu, kas maksaa tikai nelielu dalju nodoklju, dziivo uz godiigo nodoklju maksaataaju reekjina. Un taadaa veidaa ir izkropljotas burtiski visas ekonomiskaas attieciibas. Par penziju nebaidies - buus, un ne no aiznjemtaas naudas! Pie tam penzijas lielums vislielaakajaa meeraa ir atkariigs no pasha naakamaa penzionaara. Mazaak jaalasa baumu lapas, vairaak jaadomaa ar galvu un jaaanalizee!

Lucy (2011-06-28 08:17)      ..un vai tu būtu viens/na no saimes mājas kurš te tagad sāks priekšvēlēšanu kampaņu bezmaksas?:))
Ikmeneša maksājumus maksāju piespiedu kārtā,jo nevēlos apaugt ar parādiem,tas,ka ir bezpridels,tas skaidrs:.

Dzastina (2011-06-28 10:25)      Jāierosina tautas nobalsošana/refendums par atteikšanos no nodokļu maksāšanas! Da kā vella pēc man būtu jāmaksā nodoklī, ja visu naudu idiņi notriec savām vajadzībām. Tad jau labāk to nodokļu summu, ko man piespiedu kārtā atvelk, patu likšu bankā un krāšu pensiju!
Nu, kas PAR šo ideju - referendumu???????

Decijs (2011-06-28 12:14)      marmorakaraliene (2011-06-27 23:15) viedoklis
Tukša demagoģiska pļāpāšana - nevienam no tautas šinī valstī neprasīs, ko vēlas ievēlēt, vai ko nevēlas. Viss izlemts jau pirms 20 gadiem,

Nu nee pie normalas tautas vissu var mainit. Ja tirlini un neko nevar tikai kaa gausties tad uz tadiem var taisit zaglu politiku... ko nu es stanu rakom adin raz trahnuli nu i cto pust i taroi trahajut DDDD.

Velet tikkai par tiem kas liekot roku uz bibeles zver ka stradas tautas labaa un nezags. Dos atskaites ko darijis. Ta kada problema nepatik tautai savs ierednis dodas pie vina majas nu pie kafijas aprunaties D. Kartibai ir jabut ir kaa pie esanas taa pie vemsanas P.

Decijs (2011-06-28 12:24)      Vienkarsi ja Letini pasi nejedz savu valsti sakartot un ja te vel uz Latgali par Eiropas naudu saks importet muslimus, tad toc ar garantiju tas paliks arii par kaiminu lietu un redzes te ne tikai daksas bet ko vairak tie nebus remdenie latvju tirlinbalini, bet kas mil prasit atskaites pa visam paudzem. Tapec visadiem sudu taisitajiem der atcereties to ka Latvija nav izoleta valsts un ka sataisitie pasmaju sudi var pec smakas sakt nepatikt visiem blakus dzivojosiem... Un to ir krietni daudz DDD.

Dzhokonda (2011-06-28 13:38)      Jēga kāda tagad nodokļus maksāt, ja jau sākas runas, ka pensiju drīz nemaksās vispār šajā super oligarhu valstiņā? nav jēgas spriedelēt. Ar labu tāpat LV nekas nemainīsies......

riks (2011-06-29 13:14)      "no tiem 500 000 LV nodarbināto, kas iemaksā naudu priekš 750 000 pensionāriem"
- нет такой буквы в этом слове! 1. "kuri", 2. pensijas ir sen nopelnītas (citādi nahren ta mēs maksājā/am sociālos!), cita lieta, ka tās uzticētas Brīvvalstij un ka valsts tā vietā, lai naudu vairotu, to piesūkusi un izlaidusi caur 3.14-npi vai atdevusi komsomoļcu bankai.
"Par pensiju nebaidies - buus, un ne no aiznjemtaas naudas! Pie tam penzijas lielums vislielaakajaa meeraa ir atkariigs no pasha naakamaa penzionaara. Mazaak jaalasa baumu lapas, vairaak jaadomaa ar galvu un jaaanalizee!"
- AnnaLīzē uz veselību, tak zinko - pensiju aprēķina algoritmi mainās ne tā, kā domā ar galvu, bet tā, kā nolemj tie 100 duriki un/vai ministrijas žurkas.
par provi - mana mamma 1/2 gad-100-tu norāvās par dakteri uz 1,5 slodzēm nelaikā retīrējās un tagad saņem knapi virs sūda 100-ļa.

riks (2011-07-04 21:54)      vispirms aņuks, kuru parasti samaitā.
- zinko. manai sievai laikam ir mīļākais. un zinko - dārznieks!
- kādēļ tā domā?
- atnāku mājā, sieva gultā, paceļu segu - a viņai uz krūtīm rozes! superstār! ziemā. skaidrs, ka mīļākais dārznieks!
šajā vietā aņuku parasti samaitā gan stāstot, gan rakstot ar tekstu: "manai sievai arī mīļākais. un zinko - dzelzceļnieks!"!
nepareizi. pareizi tā:
- kad Tu tā stāsti, es sāku domāt, ka vai tik manai sievai arī nav mīļākais. un zinko - dzelzceļnieks!
- kā tā?
- atnāku mājā, sieva gultā, paceļu segu - a tur dzelzceļnieks!

tad nu, uz šo aņuku atsaucoties teikšu: kad Tu tā stāsti, es sāku domāt, ka laikam gan paši apmaksājam visas nekārtības šajā valstī!

Ruugtaa_pukje (2012-03-10 13:31)      Man patīk -vienam jāapvienojas ar Lietuvu, otram jāmaina satversme...Latvijai diognoze uzstādīta jau pirms 21 gada.Pēc simptomiem bēru diena ilgi nebūs jāgaida....Šinī teātrī ir vajadzīgi ariī aktieri, kuri katrs spēlē savu lomu.Katram brīva izvēle-spēlēt vai nē.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu