latgales posts

Kapeec latgaliishi nespeej savu zemi apdziivot un raujas projaam no taas?

wolands (2011-07-19 10:49)      Kapēc posts? Normāla attīstība. Cilvēki, kas vienmēr dzīvojuši laukos izmēģina dzīvi pilsētās, Īrijā un daudzkur citur. Pēc tam atgriežas vai neatgriežas savās dzimtajās vietās. To vietā nāk pilsētnieki, kam pilsētas dzīve piedriezusies un kļūs par pavisam nesliktiem lauciniekiem. Nevajag "turēt" cilvēkus laukos. Tikai redzējuši alternatīvas (uz iekrājuši drusku naudu) viņi sapratīs kur ir ītās kērtības. Tie kas nesapratīs - paši vainīgi :)

MMW (2011-07-19 11:28)      problēma jau ir tikai un vienīgi lauku iedzīvotāju galvās (tiesa ļoti saprotama un cilvēciska problēma) - gribas dzīvot tikpat labi kā citiem. Pilsētās dzīves līmenis vismaz pēdējo 120 gadu laikā ir bijis augstāks un līdz ar to laucinieki brauc uz pilsētu - tā bija cara laikos, tā bija starpkaru periodā, padomju laikos un, protams, arī tagad. Piedevām vēl padomju laiku iespaidā čaklums ir gājis mazumā un piesaiste vietai ar. Tā jau, ja neesi pilnīgs duraks vai alkoholiķis un esi gatavs kaut 8 stundas dienā čakli strādāt, tad iztikšana būs tīri laba (katrā ziņā labāka nekā visos iepriekš uzskaitītajos laikos, bet ja galva ir laba un esi gatavs strādāt vairāk kā 8 stundas dienā, tad tas ir tikai laika jautājums, kad piebiedrosies tiem zemniekiem, kas var atļauties braukt ar smukiem džipiem...

Lisbete (2011-07-19 12:00)      Ladgale...hi, hi, Latgalē vismaz šo vārdu uzrakstīt prot visi:)

Zelta_rokas (2011-07-19 13:38)      Beidzot arii Latvijaa ir kaads tukss ciems! ja paskatiitos kartee, tad taadi ir visaa pasulee! Kaapeec par taam vietaam neuztraucies?
Pameegini tur gadu nodziivot, un tad nebuus nets jaapiesaarnjo ar stulbiem jautaajumiem!

kuks10 (2011-07-19 15:25)      zemūdens akmeņus nezinām, bet man liekās tur daudz zemes ir pārdodas ārzemniekiem..un viss tiek darīts ,lai nebūtu darba vietas..bija kaut kādi projekti ES naudu..,bet lielie kungi cieti pateica ,lai paši ar savu naudu taisa biznesu..?!)Pēc desmit gadiem būs ķīniešu ciemati..?!))

Ingaxx (2011-07-19 17:01)      Latgalē varētu sākt ar aitkopību nodarboties, kas ir, vilnas izstrādājumus vairs neražo? un jēra gaļa paliktu līdz ar to lētāka. Un padomā tik, ko tik cūka neapēd- visdārgākā gaļas pašizmaksa tai taču sanāk, kad atceros savus laukos nodzīvotos gadus... Bet aitas - ganās tik! Apēd aizaudzētos laukus tīrus...

Moonlight_shadow (2011-07-19 20:46)      Latgales? Kurzeme vispār ir tukša palikusi. Talsu, Tukuma rajons, normālas saimniecības pamestas tukšas no vienas vienas vietas. Latgale vēl salīdzinoši dzīva.

veesmina (2011-07-20 13:45)      Gadās, ka ir sliktas zemes ir par iemeslu. Saimnieks raujās un iegulda līdzekļus piem, kartupeļu izaudzēšanai, bet ziemā pašam vēl jāpēŗk, lai būtu ko ēst. Cik var kā caurā maisā ? Dzirdēts arī graudaugu audzēšanā, ka tik cik Latgalē iegūst ražu no hektāra, tur Vidzemē vai Kurzemē par tādu smieklīgu ražu nemaz tīrumā ar kombainu nebrauc. Vismaz manā pusē apkārt purvāji un līdz ar to zeme neauglīga un dari ko gribi.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu