Saeimas atlaišana

Skatījos LTV1 ziņas, klausījos jaunumus par referendumu un uzpeldēja jautājums - cik balsis ir nepieciešamas, lai atlaistu Saeimu? veru vaļā Satversmi un uzduros punktam 14. - Ne mazāk kā vienai desmitai daļai vēlētāju ir tiesība ierosināt tautas nobalsošanu par Saeimas atsaukšanu. Ja tautas nobalsošanā par Saeimas atsaukšanu nobalso vairākums no balsotājiem un vismaz divas trešdaļas no pēdējās Saeimas vēlēšanās piedalījušos vēlētāju skaita, tad Saeima uzskatāma par atsauktu. TIESĪBU IEROSINĀT TAUTAS NOBALSOŠANU PAR SAEIMAS ATSAUKŠANU NEVAR IZMANTOT gadu pēc Saeimas sanākšanas, gadu pirms Saeimas pilnvaru beigām, VALSTS PREZIDENTA PILNVARU PĒDĒJO SEŠU MĒNEŠU LAIKĀ, kā arī agrāk par sešiem mēnešiem pēc iepriekšējās tautas nobalsošanas par Saeimas atsaukšanu.

http://www.likumi.lv/doc.php?id=57980
Es kā kārtīga pilsone gāju nobalsot, taču sanāk, ka esmu nelikumīgas darbības atbalstījusi?

cilveex (2011-07-24 12:49)      Es un manējie balsojām "par". Te nav LABA varianta. Galvenais, tā ir nejēdzīgā vēlēšanu sistēma, manuprāt. Bet izskatās, ka SC būs nr1, bet bāliņi būs sadalīti starp marsiešveidīgajiem gaišajiem tēliem un tiem, kam liekas, ka korupcija ir tāda nekas lieta. Pēdējās vēlēšanās pers. man nebija par ko balsot. Šajās, izskatās, būs tas pats.

Evora (2011-07-24 13:16)      Vai tiešām citu nav ko sieviešiem dalīt, kā strīdēties par to kā rakstīts Caps Lock vai Bold. Eh,kur nav ko darīt, vai tiešām galvenais pierādīt dzīvē otram tādus sīkumus, kuram nu tagad taisnība, reizēm tā taisnības pierādīšana un kasīšanās ir vienkārši smieklīga.
Dzīvē ir daudz citu svarīgāku lietu pietiekoši, nav ko būt sīkumainiem, plēsties dēļ kaut kā PA.

jazzyy (2011-07-24 13:38)      Evor, kas tā par modi vissīkāko aizrādījumu uztvert par kasīšanos, plēšanos vai strīdēšanos? Man, piemēram, ienāca prātā, mož autore nezina, kas ir Bold. Nav ko smieties, tādas lietas arī ne visi zina.
Un par to 14.pantu - mēs mājās arī sākumā visu Satversmi pārlasījām krustu šķērsu, kamēr atradām, kur rakstīts tieši par VP. Un tad vēl padiskutējām, kā tad tur īsti ir ar to Zatleru.

Evora (2011-07-24 13:47)      par pantu viss oki, tas par tēmu.

riks (2011-07-24 17:25)      konkrētajā gadījumā Saeimas nahrenizēšanu ierosināja ne tauta, bet valsts prezidents. un ja atnāktu uz referendumu 5 cilvēki un 3 nobalsotu par Saeimas nahrenizēšanu, Saeima varētu iet uz nabagmāju.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu