kamdēļ jāpārdod pelnoši valsts un pašvaldības uzņēmumi?

kālab ir jāpārdod pelnoši valsts un pašvaldības uzņēmumi? ja uzņēmums pelna, tad privatizējot vienreizējas peļņas vietā pēc brīža jau sūri tautiešu pelnītie līdzekļi par uzņēmuma sniegtiem pakalpojumiem aizies investora kabatā, mums kukiš. un sociālā ziņā, kad cilvēks ir galvenais valstī, sanāks ka ārvalstu investori diktēs noteikumus un centīsies apejot da jebko palielināt savu peļņu uz mūsu valsts piederīgo rēķina, un kur sociālais taisnīgums, cīņa par vidusslāni, pret noslāņošanos. kālab francija veica lielo uzņēmumu nacionalizāciju? zviedrijā tas pats.

kamdēl vajag steidzami visu pārdot? kāds taisās noraut kāpsli un emigrēt? vai es ko nisaprotu?

Elektrods (2011-09-16 16:27)      Jā, nez kādēļ arī Norvēģijā šis tas pieder valstij... Laikam duraki...

Bet Lapsuacij derētu padzīvot kaut kur patālāk no Rīgas, tad VARBŪT saprastu, ka Latvija nav tikai Rīga un Ventspils, ka ne visur reāli iespējams tikt pie darba. Godīga darba.

psychobitch (2011-09-16 20:15)      nu re kā es bezdarbniece atrodos turpat, kur lapsuaacis,kurš vaigu sviedros strādā oho onka labā, aprejot tos, kuri izmanto iespēju šeit aiz gara laika izklaidēties, da i valsts par to vēl arī pabalstus piešķir, noteikti lapsi no taviem maksātajiem nodokļiem iekasē:D...uh, kas par dzīvīti!:D

neratni_stasti (2011-09-16 21:37)    1 Jautājums būtu jāpaplašina no valsts uzņēmumiem uz vispār - Latvijas uzņēmumiem. Vot, pasakiet man, kāpēc tad, kad saimnieki nolēma pārdod Pūri, to pārdeva dāņiem, nevis kādam citam Latvijas uzņēmējam? Un kāpēc valsts neliekas zinis par to, kāpēc citi Latvijas uzņēmēji pārdod savus gluži labi strādājošos uzņēmumus ārzemniekiem? Un nestāstiet man te par liberālo ekonomiku un lielajiem ārvalstu investoriem, kas šurp drāžas ar lielajiem naudas maisiem. Valstis, kas pašas augstu vicina liberālās ekonomikas karogu, savulaik pašas spēcīgi aizsargāja tirgu, un ir daudzu pasaules valstu piemēri, kur valsts uzņēmumi strādā veiksmīgi. Starp citu, ir pētījumi, ka nozarēs, kurās monopols ir izdevīgs (piemēram, ūdens apgāde, elektroapgāde utt.), veiksmīgāk strādā valsts uzņēmumi, nevis privātie.
A kāpēc privatizēt valsts uzņēmumus - a tāpēc, ka spiediens ir uz valdību, ka tā vajag, a mūsējiem bailes spirināties pretim. Un bailes jau pamatotas... daudz ir to, kurus jābaro.

Biezpiens7 (2011-09-17 01:06)    1 Liberālisms...Efektīvie privātuzņēmumi...:D Kā tad,uz kā rēķina?Izmaksu samazināšana...Pilni lielveikali ar saķimizētiem sūdiem,konkurenci tēlo,dāņu lauksaimnieks mierīgi savos rapšu laukos bites apindē...Ja cilvēkiem nav cieņas pret citiem cilvēkiem,viens pīpis -privāts vai valsts uzņēmums...Ja nav godīgas konkurences,privāts uzņēmums var sataisīt lielākus mēslus kā valsts...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu