Prioritātes, jautājums?

Dzīvojam sabiedrībā, vai tomēr mežā? Sabiedŗībā kā jebkurā savienībā tiek upurētas egocentriskas ambīcijas kopīgā labuma vārdā.

Atmoda

Vēsturiskās taisnības vārdā dažu indivīdu tiesības uz taisnību tika vērtētas augstāk par kopējām sabiedrības interesēm, dažu indivīdu vēlme izveidot jaunu sabiedŗības klasi, eliti,- atkal tiek upurētas sabiedrības intereses. Denahrenizācija un prihvatizācija visa rezultāts, korekti terminēts - mežonīgais kapitālisms. Pēc vispārpieņemtām normām, varas uzurpācija un banāla zādzība lielos apmēros.

Jautājums, kamdēļ joprojām nav aktīva dialoga sabiedrībā. 21 g.s sabiedrība Latvijā???

Vai vispār esam kopums, un rīkojamies kopīgās interesēs?

19 g.s. nacionālisma un demokrātijas tēzes vairs nedarbojas mūsdienu sabiedŗībā, pienācis laiks kā normālā kāršu vakarā /mūsu elites zolītes turnīra stilā/, kad sanāk kopā un vienojas par spēles noteikumiem un vienmēr ikviens kurš tur dūzi piedurknē neatkarīgi no politiskās piedeŗības saņemtu pa gurķi.

Just_ (2011-10-13 22:30)      (ne)Cienījamais autors daudzina korekti spēlētu kāršu spēli, aizmirstot, ka kārtīs 50% panākumu tomēr ir likteņa ziņā. Ja neveicas, tad neveicas, nekāda māka un noteikumi nepalīdzēs. Būtu kaut ko cienījamāku par zoli kā piemēru minējis, nu, kaut dambreti, tak jau prāta spēle. Bet vispār autora un viņa pārgudro prātuļojumu sakarā atcerējos vecu anekdoti (nesitiet tikai!).

Čapajevs stājas konservatorijā. Viņam parāda flīģeli. - Uz tā spēlēt varat? - Kā tad nu ne, pat ļoti labi varu! Parāda akordeonu. - Bet uz tā spēlēt varat? - Nu, grūtāk, bet vispār varu. Parāda arfu. - Un uz tās? - Nē, nevaru, kārtis krīt cauri.

Decijs (2011-10-14 00:10)      Demokratija ir 6 veidu. pirms kadu ievies ir janoskaidro kuru no veidiem....

Kamija (2011-10-14 00:49)      Vispār jau tā saucās "evolūcija"...
Platona valstī indivīds kalpo sabiedrībai (reāls komunisms), modernā laikmetā - sabiedrība indivīdam (kapitālisms)... ;)

Diemžēl neuzķēru autora problēmu ;)

cilveex (2011-10-14 03:48)      "strīdēties nav vērts - padiskutēt gan ir veselīgi, konstruktīvā veidā vienmēr labprāt :)"
Jā, ir. Tapēc atbilde(nepamanīju tavu komentu)
Tas viss ir par piemēriem, par pūšanu no galvas. Ja kāds ir uzlicis augstāku latu uz kuras sēdēt, ieņem augstāku amatu, tad arī... gaidas ir citas kā no setnieka. Lai arī nav nenozīmīgu darbu, tad cilvēkiem ir paradums sevi salīdzīnāt, meklēt attaisnojumus savai rīcībai un tādi tiek meklēti "nosaukim tos par augstākstāvošiem" augstākstāvošajos. Atrasties redzeamakā vietā nozīmē pat vairak kā dubultatbildību, jo uz tevi skatas, citi vērtē savus darbus salīdzinot ar taviem. Kā tu paklūpi, tā zemākam ir morāls attaisnojums. Arī tevis minētajam darbsadevējam - pat muļķa darbinieks ļoti uzmanīgi vēro savu priekšnieku, kur nu vēl saprātīgs. Un noteikumi nāk no augšas.
Ko darīt, ko darīt... nezinu es "ko darīt". Gribu dot laiku jauizvēlētajiem. Lai arī nacionālpatriots-velētājs, man gribētos redzēt saliedētu valsti, saskaņas centru neizstumtu ārā. Trīsdesmit reizu grūtāk ir sadzīvot kā lamāties. Vajag mēģināt tikt pāri, nekas nav jaaizmirst, bet ir jāiet uz priekšu. Ja puse(gandrīz) iedzīvotāju ir krievvalodīgie, tatad tā, tātad ir nevis jāizvairās, bet jātiek pāri iekšējām bailem un tēlaini sakot, jāsniedz roka. Sašķelts nams nav dzīvotspējīgs. Sašķelta sabiedrība nevar pastāvēt ilgi.
Citi(citādi) cilvēki nav ienaidnieki, tie vienkārši ir citi.
Labi. Pirms kritizet, gribu dot laiku jaunizveidotajai koālīcijai. Pavērosim.

Vaukskis (2011-10-14 06:06)      Tāpēc, ka šeit ir vel joprojām par daudz okupantu un viņu Latvijai naidīgo pēcteču !!! Ni passaran !

garaamejoshais (2011-10-14 08:01)      mezhaa nah....

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu