Eirovīzija un citas dīvainās kultūras izpausmes Latvijā

Atvainojos, bet pilnīgs sviests. Kas tas bija???
Mēs piedāvājam un izvēlamies šādus mēslus?
Pēdējā sakarīgā dziesma, kura tika uz Eirovīziju, manā skatījumā - Dziesma par laimi.
Latvijas kultūrā panīkums?
Ir mums arī izcili mākslinieki, rakstnieki, mūziķi, aktieri utt. Bet mēs dodam priekšroku kaut kādiem izkrāsotiem klauniem, bez talanta, prasmēm, savas gaumes.
Kas notiek īsti? Uz teātri neejam, savus rakstniekus nelasam, mums ir pasaules izcilnieki koru mūzikā, vijoles spēlē, pie klavierēm, izcili mākslinieki, bet tas gandrīz nevienu neinteresē.
Domu varētu turpināt ilgi, bet tagad aiziešu pavemt. Tā šķērmīgi ap dūšu palika.

Just_ (2012-01-15 17:30)      Nu, nez, vai tā būs ar tiem "mēs". Tikai viens mazs piemērs. Mūspusē katru gadu martā notiek klaviermūzikas festivāls, kur obligāti piedalās vismaz viena pasaules līmeņa zvaigzne, tad nu biļetes (dārgas!) uz visiem, ne tikai "zvaigznes", koncertiem ir izpirktas jau mēnesi iepriekš. Arī simfoniskās mūzikas koncerti ir ļoti labi apmeklēti. Bet tā nekad nav bijusi un nebūs prece plašam patēriņam.
"Dziesma par laimi" bija tā, ko dziedāja Fomins? Ja tāda ir tava gaume, tad es nedodu ne piecas kapeikas par tavu "kultūras līmeni" un gaumi. Jā, kaut gan Eirovīzija ir sviests un šogad neredzēju nevienu pusfinālu, finālu tomēr mēģināšu noskatīties. Jāzina tak, par ko ļaudis runā. Gabals man no skatīšanās nenokritīs. Nevarēs izturēt, pārslēgs programmu. Tik vien tā bēda.
Un ja tu pa 8 gadiem pēc vidusskolas beigšanas varēji izdot tikai vienu dzejoļu krājumu ar vidusskolā rakstītiem dzejoļiem... Nu ja. Kā teica klasiķis: Mums, latviešiem, dzejnieku milzīgs bars, no tiesas tiem dodam šo vārdu utt.

I_am_so_ (2012-01-15 17:33)      autorei pašai nav vērtīga problēmas risinājumu un kur nu vēl vērtīga viedokļa. pietrūkst arī spējas precizēt problēmas sakni un diskutēt pēc būtības. problēma jau nav - ne Eirovīzijas pasākumā, ne pēc būtības. savulaik "ABBA" debitēja un tapa atpazīstama tieši caur šo pasākumu. acīmredzot, pasākums sevi ir izsmēlis. acīmredzot, reti kurš nopietns un sevi cienošs mākslinieks tur piedalās. tagad tas ir vairāk kā Okartes akadēmijas un citu šovu debitantu konkurss. un kas no tā? :) ne jau izcilu kultūras personību rokās un viņu pienākums ir kultūras dzīves vadīšana un līmeņa celšana. te nu ir lauciņš kur izvērsties kultūras menedžmentam un tādiem cilvēkiem kā autore. kamēr būs pierpasījums, tikmēr būs piedāvājums un Eirovīzijai būs būt. cilvēkiem apniks un Eirovīzija mirs transformējoties par citu mūzikas šovu. kas no tā? :) kultūras dzīve jau tāpēc nemirst, ja arī plebeju kultūras veidiem mūsdienās ir plaši pieejami mediji, sociālie tīkli un citi kanāli. veselīgāk tomēr ir pamainīt savu skatījumu, ja pamainīt apstākļus tomēr ir vēl par grūtu un, esot jūrā līdz ceļiem, gribas tikai saukt tukšas frāzes. ;)

SievieteMelnaa (2012-01-15 17:37)      Man shkjiet, ka Eiroviizija ir klaunu paraade, neviens sho konkursu nenjem nopietni un tas "nekoteejas", katraa zinjaa netiek uzskatiits par kultuuras pasakaumu. Pasarg dies, veel ko ne. tad nu atbilstoshi arii latvieshi suuta uz turieni vairs ne to labaako, bet spiezh uz kaut kaadu trulu shovu.
Par paareejo. Man ljoti patika Specialista69 komentars, ar uzsvaru "maaci saviem beerniem". Es lasu, eju uz teaatri, apmekleeju koncertus, apmeklejeu izstaades un muzejus, visur ar beernu un visur ir latvieshu maakslinieki. Bet..par ko grozu shobriid galvu..nu, daudz esmu lasiijusi, bet neredzu nevienu izcilu latvieshu rakstnieku. Lai buutu izcils, jaabuut pasaulee atziitam. Baigi gribeetos piemeerus dzirdet, ko citi uzskata par izciliem.

selavi_5 (2012-01-15 17:41)      Ar vārdu "MĒS" tu laikam domāji latviešu (kādu īpašu daļu no tiem).
Man jāsaka - es pie šiem "mēs" nepiederu, jo
- nesanāca Eirovīziju noskatīties,
- uz teātri eju (biļetes iegādājos laicīgi)
- lasīt arī sanāk laika,
- koncertus arī apmeklēju, utt.

Neķer kreņķi! Tas nav tavs lauciņš un neko tu nemainīsi ne ar kritiku šeit, ne ar vemšanu savā tualetē!

edmunds (2012-01-15 18:09)      eirovozijas dziesmas tiek piemekletas apzinaati taadas par kuraam balsotu lielaakais vairums televizijas skatiitaaju - taatad videejas itelevizijas skatiitaajs ir ar vienkaarshs cilveeks ar ikdieniskjaam intereseem un dazupraat neizkoptu gaumi :)

sherminator (2012-01-15 18:18)      Ja es arī to vīziju skatos, tad tikai punktu skaitīšanu. Tā kā mūsu pārstāvji finālā pēdējos gados nav redzēti, neesmu skatījies jau kādus gadus 3.

neko (2012-01-15 20:10)      Un no kurienes pārliecība, ka Eirovizijai vispār kas kopīgs ar kultūru?

elsa (2012-01-15 20:34)      Mēs te visu sadirsām ,lai kādam Es būtu iemesls pavemt. Aplausi.
Lasu latviešu rakstnieku rakstītas grāmatas, eju uz teātri, koncertiem, izstādēm, ja ir tāda rocība un iespēja . Klausos mūsu kormūziku. Man vemt negribās, jo nav ne vajadzības, ne laika.

grafins_Malishew (2012-01-15 20:41)      U vas latišei jest i pisateļi...i daže teatr.....

kuks10 (2012-01-15 21:04)      eirovīzija sinonīms vārdam sūds..?!))

babyjag (2012-01-15 22:58)      "ar savu pozitīvo attieksmi pret cilvēkiem"

piedod, pec shitaa man nemaz negribejas lasit talak.. ka Tava darbiba saja pulcinaa saistas ar sho topiku, kurs ir pilnigi pretrunaa ar propagandeto parliecibu? :)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu