Vai esam liekuļu sabiedrība?

Par referendumu katrs būs svītrotājs.Ar 8. maiju un 9. maiju arī skaidrs.Kā būs ar 8. maartu?Okupācijas idealoģijas izveidoti.Šos svētkus svin tikai tur kur ir bijusi komunistiskā idealoģija.No demokrātisko valstu sievietēm var dabūt pa seju,ja iedomāsies apsveikt.Zviedrija,Norvēģija,Anglija,Irija utt.Turpināsim liekuļot,jo patīk?

Volupta  1   nez, tas uz pierādījumiem balstīts (c) - No demokrātisko valstu sievietēm var dabūt pa seju,ja iedomāsies apsveikt?
Nu ir atstājusi Padomija svētkus. Nepatīk, nesvini. Nepatīk hruščovkas -dzīvo citur. Tagad Tev ir izvēle ;)
Kā Tu vari neizmantot izdevību apsveikt 8.martā sievietes? :D varbūt izbīdīsi kādu projektu harēma dibināšanā?

dogville      Mana vecmaaminja neatcereejaas,ka ulmanlaikos buutu iipashi Maates diena svineeta,bet tagad to vai glorificee...

Malvine27  1   Jozis atkal nav dabujis,mekle kashki!Rokas nost no musu svetkiem!

mojito      Taa oficiaala nav sveetku diena Latvijaa, varbuut Krievijaa vel tai ir ofic statuss,kaa briivdiena.
Bet vispaar tas apziimeejums -sievieshu diena isigti neatbilst patiesiibai. Tas drizaak ir sievieshu tiesiibu un miera diena,kaa tika mineets augstaak Tessas komentaaraa.
Par cik Latvijaa sievieshu tiesiibas ir vienliidziigas ar viirieshu tiesiibaam,tad nav pamata to svineet kaa tiesiibu dienu,tamdeelj taa tiek atziimeta kaa " sievieshu diena" . Man personiigi nav nekaadas sveetku sajuutas,tachu mutvaardos apsveicu dazhas zinaamas sievietes tai dienaa :)

Speciaalists69      snamlet (2012-02-15 22:12)
tam ir pavasara saulgrieži. kas parasti sakrīt ar palu laiku. upes pludo, vizbules zied, kaķi kopojas, večiem kā mieti, punpuri plaukst, sievietes miklas.

Adamsone      jozoli - klusē, esi smuks un visi domās, ka esi arī gudrs.:D

neko      būtu jau labāk par 23. februāri jautājis - tas tak daudz tuvāk.

bye_bye  1   Starptautiskā sieviešu diena ir starptautiska sieviešu solidaritātes diena, ko vairāk vai mazāk svin lielā daļā valstu (tajās, kur pie varas ir sociālistiskās partijas, vai arī tām ir liela ietekme)
Šī diena veltīta visām sievietēm, neatkarīgi no to sociālā vai bioloģiskā statusa, tikai tāpēc, ka viņas ir sievietes (Mātes diena ir veltīta tikai sievietēm mātēm, Svētā Valentīna diena - mīlētājiem).
Sieviešu dienas svinēšana




Pirmo reizi Sieviešu dienu sāka svinēt ASV - 1909. gadā Amerikas sociālistiskā partija izsludināja februāra pēdējo svētdienu par Nacionālo sieviešu dienu. To svinēja līdz 1913. gadam.
1910. gada 27. augustā Kopenhāgenā notiekošajā Starptautiskajā sociālistiskajā sieviešu konferencē (Otrās internacionāles VIII kongresa ietvaros) vācu sociāliste Klāra Cetkina ierosināja sākt svinēt starptautisku sieviešu solidaritātes dienu. Viņu atbalstīja Vācijas sociāldemokrātu partijas Centrālās komitejas locekle Helēna Grinberga, apstiprinot 19. martu kā šādas dienas svinamo datumu. Jau nākamajā 1911. gadā 19. martu kā starptautisko sieviešu solidaritātes dienu visai plaši svinēja sociāldemokrāti un tiem simpatizējošie Vācijas impērijā, Austroungārijas impērijā, Dānijas karalistē, Šveicē.
1913. gadā starptautisko sieviešu solidaritātes dienu Vācijā svinēja 12. martā, Austroungārijas zemēs, Šveicē, Nīderlandē - 9. martā, Krievijas impērijā un Francijā - 2. martā.
1914. gadā lielākajā daļā Eiropas valstu šo dienu sāka svinēt 8. martā.
1921. gadā Padomju Krievijā II Komunistiskajā sieviešu konferencē nolēma atzīmēt starptautisko sieviešu solidaritātes dienu 8. martā, pieminot 1917. gada 8. martā Pēterburgā notikušo sieviešu streiku, kas aizsāka Februāra revolūciju.
1966. gada 8. maija ar PSRS Augstākās padomes prezidija lēmumu Starptautisko sieviešu dienu izsludināja par valsts svētkiem un brīvdienu.
1975. gadā ANO saistībā ar Starptautisko sieviešu gadu 8. martā sāka svinēt Starptautisko sieviešu

bye_bye      izlasi Tu, ķemnota un tad runā.

neko      ja tā ir "soliaritātes diena", tad jau loģiski būtu, ka sievietes viena otru sveiktu.

normiss      kam visu šo sūdu te vajag?!:DDD

snamlet      Specialists69(2012-02-15 22:48)
Pavasara saulgrieži ir constanta diena, bet...piemēram vakar un šodien mūsu pusē jau tā putni čivināja (nezinu, kas tie tādi bija) un gaisā bija jūtamas tāaaaadas pavasara vēsmas...kāpēc par to nebūtu jāpriecājas? un ja vēl saņem kādus ziedus...un jaukus vārdus...

pianissima  1   Jozolsen - Tevi apsveikt dzimšanas dienā noteikti arī būtu liekulība:)

bilesutirgotaja      liekuljoshana ir tad, ja tu pukes nes savai prieksniecei, bet apkopeejai -pigu:)
..ja miiljam cilveekam nes,tad kaada tur liekuloshana?

WhiteRabbit      Faktiski Sieviešu diena ir sociāldemokrātu iedibināta (cerams, man nav jāskaidro, cik ļoti un ar ko atšķiras sociāldemokrāti no komunistiem?) - kā svētki par godu faktam, ka arī sievietēm tika piešķirtas tiesības balsot un darboties pārvaldē. Manuprāt, ļoti cēls pasākums - jeb Jūs esat par dzimumu diskrimināciju? Tas, ka vēlāk šos svētkus pārņēmuši arī padomju režīma komunisti, neko nenozīmē - viņi ne to vien sačakarējuši, bet pat pašu komunisma ideju, kas citur pasaulē kā ideoloģija bija iecerēta atšķirīga.

kaisle___  1   Kā tad, ja izrādīsi sievietei uzmanību, noteikti dabūsi pa seju. 8.marta svinēšana nekādi nav saistāma ar liekulību, jo šiem svētkiem vispār nav nekādas politiskas nokrāsas.

krauklis966  1   Es labāk 8 martu svinu un dāvinu arī ziedus savām sievietēm, nekā skrienu līdz tiem stulbajiem jenķiem.
8 marts ir Starptautiskā sieviešu diena(ieklausies starptautiskā)
Pagājušā Vazelīndiena ir komercprojekts lai iztirgotu jaunā gada saldumus kam beidzies realizācijas termiņš. Jo kādreiz nebija ķīmijas un saldumu termiņš bija īss.

SNIEGBALTITE_  1   Nemuldi!!!!!
8.MARTS IR STARPTAUTISĀ SIEVIEŠU DIENA, nevis PSRS SVĒTKI!!!!!

Aunu bars!!!!!!

_CatNap      1) par liekulibu. sabiedriba ka tada var izdzivot tikai tad, ja individs piemerojas sabiedribai, i.e. - neiztikt bez shadas tadas liekulosanas.
2. 8. marts - nesvinu un nekad nesvineju, bet- nekad neapvainosu ar savu nihilismu virieti, kurs uzaudzis PSRS laikos un mani apsveic, kaa piem., bij. virs, kursh to ir iemacijis musu deliem.

violinn  1   Nu tak nepērc to puķi sievietei, ja nevari atļauties. Ko ņemies?

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu