pareizticīgo ziemassvētki

Vai datums nosakāms par brīvdienu?
Vai vismaz par atceres vai atzīmejamo dienu?
Jā/nē.
Kāpēc?

Skaidrite_Leeninna (2012-02-27 21:01)      Kāpēc? => pievienojos Tevis teiktajam - Un, ja tomēr, visu šo skata LV starpnacionālo attiecību rakursā, tad tāda piekāpšanās būtu tikai laba, ja tā vispār ir piekāpšanās. Ir gadījumi, kad turēšanās pie principiem par jebkuru cenu nivelē šos pašus principus. Šis ir no tiem. Valoda? Neaizskarama lieta. ZS svinēšanas diena? Te ir jābūt tolerancei. manuprāt, emocionālais sabiedrības klimats kļūdu nedaudz veselīgāks.

Plus vēl... tās pašas tolerances sakarā. Viens no iemesliem, kādēļ Vienotība un NA ir pret pareizticīgo Z/sv. atzīšanu - mums jau esot pārāk daudz brīvdienu un papildus brīvdiena būs ievērojams zaudējus Latvijas ekonomikai. Tajā pašā laikā NA nekavējas ieteikt atzīt par svētku dienu 11.Novembri un ir jau gūts atbalsts Saeimā... Man nav nekas pret 11.Novembri, bet nevajag pretnostatīt divas sabiedrības daļas.

Elektrods (2012-02-27 22:40)      Ja kāds uzskata ziemassvētkus par tiešām reliģiskiem, tad lai arī ievēro visus tos baušļus ! Vārdos jau visi baigie katoļi, luterāņi, pareiz un vec ticībnieki (un vēl dafiga veidu), bet darbos no tās ticības tik vien kā grēku piedošanas izmantotāji. Reliģija = divkosība. Mazāk vajag pasakas 21.gadsimtā lasīt !

Elektrods (2012-02-27 22:55)      Tēma ir par to, vai Latvijai vajag svešu tautu izdomātus svētkus ? Ir ? Tātad atbildu: Latvijai NEVAJAG svešus svētkus un brīvdienas .
Pietiek mums ar savējiem.

hefny (2012-02-28 00:06)      Latvija-vēsturiski-ir protestantisma zeme-pārsvarā luterāniska,-kas tai arī 20-39gados ļāva/līdzīgi anglijai/veikt lēcienu darba un tehnikas ziņā.
protestantisma zemēs nav raksturīga ubagošana,paļaušanās uz dieva želastību-Anglijā-tos,kam nav darba,ubagus,dāvanu lūdzējus-pakāra!
Protestantismu ieviesa,kad ālējās cara krievu režima žandarmērija-1860.gados-ar varu.Tad tur vel tie ķīviņi-ar vecricībniekiem,kuri patvērās Latvijā,mkad tos vajāja.
Tā kā tagad populārs-muslima piekrit´weju loks,krisņaīdi uc--tad man lūdzu-0-ramadanu,Pateicības dienu,´´zidu jaungadu,ogļraču dienu un tad vel geju svētkus,lezbu svinamo,Cietumnieku brīvlaišanu,bastīlijas ieņemšanu!!!!
Valsti ir noteikti-vēsturiski un atjaunoti-vēsturiskās-svinamās dienas-eiropas Jaunais gads,Eiropas ziemas svētki-kas sakrīt ar katoļiem!

krievu politiskās jezgas provokācijas un psiholoģiskais terors-pret latviešim!
tad tiem vajag vēl 9.maiju-krievu sarkanā terora-fašitisko uzvaras dienu ,kad lēkā ar sarkanā terora-sarkanarmojas fašistiskajiem karogiem utt
murgi!
Un vispār,kopš kura laika židi te latvijā nemiytīgi jauc gaisu-cīnās tagad no savu kapu sadomātām lietām,par krievu valodu,par krievu svētkiem,par krievu kara okupācijas terorsvētkiem utt???!!!!
gribu Latvijā-lai Latvijā būtu īpaša labvēlīga dzīve-latviešiem,lai latviešim nav jāpamet Lavija.lai krieviem te būtu ēti-visādas sociālas garantijas,labumi,
latvijā jābūt vislabāk,visērtāk,vislabākie darbi,iepējas,pakalpojumi,biznesa iespējas-vispirms latviešim,pilsoņiem,
nevis ar okopājcija karaspēku marodieru puylkiem ienākušo pēctečiem,kā arī krievu-paqdomju-terora gados iebraukusīem!
Latvijā ir pietiekami daudz poļu,lietuviešu,ukraiņu,baltkrievu,gruzēnu-kuri iR pilsoņi,runā latviski,-lai mums te būtu labi,lai nodokļi būtu mazāki,lai nepiespiestu ar nodokļu un bezdarba finansiālo teroru -piespiedu izbraukšana,atgūto īpašumu-piespiedu izpārdošana-par sviestmaizi,lai iemotinātos

av2 (2012-02-28 07:16)      taa iet, kad neredz talaak par to savu "vispareizaako" ticiibu :(

Lucy (2012-02-28 10:36)      fargo nakui tu man ko uzspied,tu pajautāji,es pateicu savas domas,kam tev te tirzāt kas man patīk vai nepatīk..ak filozofs jo...:))
Te ir PA vai ne tā!!

dviiniite (2012-02-28 11:09)      Pagaidām mums nav divkopienu valsts, kad vieni svētki būtu jāsvin divas reizes.
SC izmantos jebko, lai šķeltu sabiedrību un virzītos Krievijas virzienā. Prasība pēc šiem svētkiem ir tikai SC kārtējā provokācija.

JurisK (2012-02-28 11:20)      Piekrītu dvīiniitei! Referendumā pamatīgi zaudēja, Krievijas ārlietu ministrija jau jaucās Latvijas iekšējās lietās. šitie provokātori - SC un Krievijas finansētā organizācija Dzimtā valoda pieprasīs jo vairāk, jo vairāk šiem piekāpsies it kā sabiedrības integrācijas vārdā. Sabiedrības integrācijai Latvijā jānotiek uz, pirmkārt, latvisku, otrkārt - eiropeisku vērtību pamata. SC zaudē vēlētājus, visa viņu politiskā darbība ir bijusi tikai nemitīga krievu nostatīšana pret latviešiem. Nedrīkst viņiem pakļauties. Man nav nekas pret vienu brīvdienu pareizticīgo Ziemsvētkos, bet ne tagad!!!

JurisK (2012-02-28 11:26)      Ja kas - SC un otras - PCTVL - labākie sabiedrotie jau kopš Atmodas laikiem ir tā saucamās Latvijas nacionālās partijas - par vismaz 60% varu apgalvot, ka tās ir VDK radītas, vismaz sākuma stādijā bija VDK slēptā pārraudzība. Iespējams, ka VL vairs nē, bet ir zināmas šaubas arī par to.

gravieris (2012-02-28 11:31)      man nav nekas pretī arī ZS strādāt.Tā jau pa daudz brīvdienu.Sabiedrības saliedēšanas vārdā var samazināt ticīgo svētkus.Lai katrs tic kā vēlas un darbs aizvilkties līdz baznīcai nav traucēklis

Tessa (2012-02-28 11:39)      (c)darbs aizvilkties līdz baznīcai nav traucēklis.
tas i,ka?pasaku pasutiitajiem,lai gaida,es ieshu?ne,nu,iespejams.
vai uzkart uz durviim pazinjojumu: Ушла на службу,кому срочная надобность-иска&
#1090;ь в церкви. psc.

gravieris (2012-02-28 11:56)      cerams,ka visu dienu negrasies tur pieri dauzīt pret klonu ,Tess? Nedaudz paklanies tur un esi atpakaļ pie darba:)))

Elektrods (2012-02-28 13:03)      Šoreiz piekrītu Hefny viedoklim. Ja gribam būt Eiropas valsts, tad jāskatās tajā nevis Āzijas virzienā.

Fargo, Tu neesi SC biedrs ? Tikai tie tā var līst pakaļā Krievijas vēlmēm. Ja reiz vāvuļo par 2 kopienu sadraudzību, tad neaizmirsti, ka 270 000 (!) labrātīgi (!) nobalsoja pret latviešu valodu ! Jo tāds tas balsojums patiesībā bija... nevajag liekuļot...
Un Ziemassvētki ir jāsvin ziemas saulgriežos !

dviiniite (2012-02-28 13:04)      Tieši tā fargo, cik tālu tad mēs iesim prom? Vai arī nemitīgi pakļausimies provokācijām? Kaut kur taču ir tā robeža.
Ne šis konkrētais pasākums valsti vienos, tieši otrādi- vēl vairāk šķels.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu