Nodokļu nemaksātājiem pašiem jāsedz visi izdevumi par veselības aprūpi.

Piekrītat/nepiekrītat? Kāpēc?

kloss (2012-03-16 20:11)      Piekrītu , Visi maksā gan nodokļus gan par medicīnu ... kāpēc nodokļu nemaksātāji būtu izņēmums ?

dviiniite (2012-03-16 20:15)      Šobrīd nepiekrītu.
Ja valstī būtu radīta vide uzņēmējiem attīstīt uzņēmējdarbību, sabalansēta nodokļu politika tādā līmenī, ka maksājot visus nodokļus uzņēmumi/cilvēki varētu pastāvēt/dzīvot, skurpulozi tiktu kontrolēta medicinai paredzēto līdzekļu izlietošana ar atbildīgo cilvēku materiālu atbildību, likvidēta korupcija tad piekristu.

Edg (2012-03-16 21:27)      Jautājumu 14.40 jau ieliki, bet vai visi to lasa? Izlasa topsika tēmu un muld uz nebēdu. Ja velies lai būtu apspriede par tēmu 14.40, būs vien jāliek jauns topiks iekš PA.
Godīgi arī mani dikti interesē ko circene ar šito ir domājusi. Jo ja jau minimālās algas ķīlniekus arī ieskaita potenciālajos nemaksātājos, tad nu gan ir jāiet revolūcija taisīt. Jo minimālo uz papīra saņem 70% strādājošo privātajā sektorā. Valsts darbā ir mazliet labāk.
Un kā jau es minēju, nodokļus mums atvelk man nemaz neprasot, es to vēlos darīt, vai nē. Lietas būtība ir apslēpta ne jau cilvēkos, kas grib vai nē. Bet biznesā kurš dod cilvekiem darbu. Un tas jau ir politisks jautajums. A kā mēs visi zinām, visi expolitiķi un tekošie politiķiem viņiem tuvi cilvēki un arī vienkārši labi cilvēki ir ļoti veiksmīgi biznesmeņi. Nu takš deputāts jau neies kost kājā labam draugam, radam vai vienkārši labam cilvēkam. Un visa šita bļaustīšanās ir tiakai acu aizmiglošana lai neredzētu citas vēl lielākas nejēdzības.

fargo_pa (2012-03-16 21:29)      bet Edg, tu pareizi akcentēji! es tieši gribētu redzēt atbildes uz daudziem no šiem jautājumiem.

fargo_pa (2012-03-16 21:29)      kā tu personīgi tos saproti?

kolina (2012-03-16 22:54)      Ideja ir laba, bet ne šim brīdim. 1.Vispirms valstij ir jārada apstākļi, lai varētu strādāt un maksāt nodokļus tie, kuri to grib darīt, bet nevar tādēļ, ka nav darba. Valsts šajā virzienā nav izdarījusi neko (100-latnieki neskaitās). 2.Par to pašu kvalitāti maksāt vēl vairāk...roka neceltos.

JurisK (2012-03-17 01:57)      Tas buutu taisniigi, arii izgliitiiba. Bet tas viss Latvijaa buus, kaa krievi saka - cherez zhopu. Visas taas konvertu algas, straadaashanas bez liiguma, maznodroshinaatie bembikos un nercu kazhokos - bardaks. Vieniigaa izeja - obligaataa veseliibas apdroshinaashana, liidz ar to arii samazinaats soc. nodoklis. Bet ieviest pakaapeniski, teiksim palielinot liidz pilnai maksai 5 vai pat vairaak gadu laikaa. Beerniem liidz 18 un pensionaariem - par valsts naudu veseliiba, no nodoklja, ko maksaa straadaajoshie. Tas buutu logjiski, bet reti kas logjisks notiek saeimas liimenii.

dviiniite (2012-03-17 11:21)      Pirms neilga laika viena ´´maznodrošināta´´ kundzīte-namīpašniece, Anglijā izkrāpa naudu no budžeta un dabūja par to nepilnus divus gadus+soda naudu, ja pareizi atceros. Tad tas, manuprāt, ir tas ar ko jāsāk, bet tad jau būtu jāaicina neatkarīgi tiesneši no ārzemēm:(. Circenei lietderīgāk būtu pakontrolēt iepirkumus, kuri tiek apmaksāti no veselības budžeta naudas.
Jau kādu laiku ir iespēja redzēt savas iemaksas sociālajā budžetā, uzkrāto pensijas kapitālu 1. un 2. līmenī ar kuru valsts rīkojas. Mani personīgi nošokēja tas cipars, kuru es esmu iemaksājusi no savām algām.

miglainaa_plava (2012-03-21 00:21)      Labi, ka cilv´ekiem ir vismaz KAUT K´ads darbs, pat ja nemaks´a nodok´lus. Neviens speciali neludz DD nemaksat nodokl´us, vi´ni vnk tiek nost´ad´iti t´ad´a situ´acij´a.

maika (2013-08-21 22:40)      Maksāju nodokļus un maksāju arī par to, par ko nodokļus esmu samaksājusi.. bez maksas var saņemt tikai tik, lai uz vietas nenomirtu.. un arī nomirt var nejauši gadīties, ja nodokļu apmaksātajiem "ātrajiem" salūzt lētā mašīnīte pa ceļam..
problēma nav nodokļu maksāšanā vai nemaksāšanā, bet gan samaksāto nodokļu izšķērdēšanā..

marija19561956 (2013-09-08 13:04)      Pati dzivoju un stradaju arzemes un ciemojoties Latvija eju pie arstiem un maksaju ne mazu naudu un krietnu zuksni naudas atstaju Latvijas veikalos. Ko jus varat man parmest.to ka vairak ka 30.gadus nostradaju Latvija un godigi maksaju nodoklus un krietni liela vecuma biju spiesta braukt darba meklejumos uz citu valsti.Tadi esam daudzi un mums butu jaapvainojas uz savu valsti.mes necikstam .bet vel palidzam savejiem Latvija.Jaunie cilveki.jus daudz ko nezinat un neesat pasi piedzivojusi.nerunajiet par lietam .ko neparzinat.Ja mes aizbraukusie varetu dzivot sava zeme ta.ka seit svesuma.tad aizbraukuso butu pavisam maz.Te nav zelta bedre.bet mums nav citas izveles un katram savi motivi.

Closing_Time (2013-09-08 21:28)      vēl nav dzimis neviens nodokļu nemaksātājs

kalatura (2013-09-21 22:20)      es nodokļus maksāju regulāri,bet apdrošināšanu nē...tāpēc iesniedzot gada deklarāciju,plānoto 70Ls (ārstniecisko izdevumu atmaksāšanas vietā)saņēmu nepilnus 7 Ls.:)Forši!

klava4 (2013-10-04 19:57)      neredzu jēgu...nodokļu maksāšanai...var maksāt..kādus 50.latus mēnesī ,bet ne vairāk... jo veselības aprūpe ,,izglītība viss ir par maksu..Nedod dievs..saslimt...zāles maksā bargu naudu..

limonija (2013-10-07 19:36)      maika (2013-08-21 22:40) viedoklis - piekrītu. Nav ne mazākās ticības vairāk, ka mūsu "augšas" prot sakarīgi nodokļus apsaimniekot. Var maksāt kā caurā mucā, un to jau gadiem darām, bet vainīgie vienmēr tiek meklēti kaut kur pašā sistēmas apkšā, uzskatot, ka "augšas visu dara pareizi pēc definīcijas". Neko nevajag ieviest "principa pēc", bet gan tādēļ, ka tā būs labāk un racionālāk. Vai būs? Circene neprata pamatot(TV dialogā ar Ingu Spriņģi)...

juritis4 (2013-10-16 19:24)      Reiz dzīvoja cilvēks, tēvs, strādnieks, vienā personā. Audzināja savus 4rus bērnus, maksāja nodokļus, no zagļiem arī nebija... savā medicīniskajā grāmatiņā viņam bija tikai viens ieraksts- puika 3,5kg... bet tad pus gadu pirms pensijas viņš mira... valstij atstājot 3 bezdarbniekus nodokļu nemaksātājus, bet 4tais bij gudrāks un nemaksāja apzināti, jo tēvs par viņu jau bija samaksājis... un tādu neizdomātu pasaciņu nav mazums...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu