Vai leģionāru atceres dienā ir jāliedz pieeja Brīvības piemineklim, ziedu nolikšanas pasākumam?

Jā/nē? Kapēc?

LaskovijMerzavec (2012-03-16 18:03)      Ir Lachplesha diena... nu i tad atceras visus.

Tiesham nesaprotu, kapec ir atseviskji jasvin legjionaru diena, veel njemot veera, ka taa bija vacu iebruceju karaspeka sastavdalja....

hefny (2012-03-16 18:17)      ne.tāpēc,ka nav jaaizliedz.īpaši 16.martā,jo tie latvieši cīnījās/zem svešas armojas mundiers/,bet pret padomju-sarkano mēri-sarkano-komunistisko fašismu,-kas IR totalitārs noziegums pret cilvēci-Latviju!
komunisma rēgs=noziegums pret cilvēci-jo bija koncentrācija slāgeri,veselas tautas-nevainīgu civiliedzīvotāju izvešana-iznīcināšana,un 50gadus ilgstosā-okupācija,ka arī vēl tagad postsovjeta murgi!
Tātad-jānoliec galva,kas saprotot,ko nozīmē-sarkanais fšisms-centās pasargāt no tā Latviju!
un pasaulē-latvijas armijas leģiona /armijas/cīņa-pret krievu boļseviku-komunistu režimu-ir apsveicama-viņiem pienākas pensija,goda zīmes-ciņā par Tēviju un Brīvību!
nevienam cittautietim-tai laikā pie Latvijas pieminekļa gan nav jāatridas-tas ir Latvijas -latviešu/pilsoņu/piemineklis:Par Tēviju un Brīvību--vienīgais tāds visā pasaulē!
merzavecs-Saprasāna irDieva dāvans,ne visiem tās tiek dotas!
Un kāpēc:to vakar pateica TV-raidījumā-korekti un precīzi noformulētu.
ne jau krievi,ne židi,ne angļi -noteiks-kur,kā,kāpēc Latvijai gidināt savus brīvības cīnītājus!
Ja tie būtu kara noziedznieki--nebaudies-tie sen būtu pakārti,dzīvi āpēsti",-to komunisti-nagu maucējo lieloski pieprata!Paskaties materiālus par krievu /komunistu necilvēcīgajiem konlāgeriem ,kur sadzina,saveda Latviešu bērnus,grūtnieces,māmuļas ,puikas,sievietes -mierōgos,civiliedzivotājus.ja ne,tad dodies pie šleserveidīgā-paprasi:ko-kā nagunmaicēji čekas pagrabos darīja!

fargo_pa (2012-03-16 18:28)      hefnuy, pirms krist histērijā - to neba putins aizliedza, ja kas, just padomā par to. un ne jau staļins latviešiem liedza sabiedriskajā transportā un ēdināšanas iestādēs runāt latviski 70/80/90 gados. nē, tā ir personiskās niecības izpausme, ar kuru būtu jācīnas, nevis ar "okupantiem", kuri jau paaudzi runātu "čista pa latvijski", ja vien paši latviesi uzstātu par šādu vajadzību. Zini? Neuzstāj! interesanti, va ne?

Tā būs liela diena, kad katrs latvietis reālis sāks apzināties, ka krievvalodīgie nerunā latviski tāpēc, ka latvietis to nemaz neprasa. Latvietis nerunā latviski, kāpēc lai to darītu iebraucejs? Cilvēks, emocionāli ir mazākās pretestības entity - emocionālā būtība, vienība. Kāpēc spazmot laviesu valodas dēļ, ja ir pērkamas komisijas, latvieši, kuriem ir psiholoģiski vienkāršāk? kāpēc? kāpēc ir bēdās jāvaino nelietīgie krievi? varbūt nav? hm just think bout that

LaskovijMerzavec (2012-03-16 18:51)      Hefny... man viens vecātēva brālis bija vācu armijā, otrs tika iesaukts krievu armijā un abi divi gāja bojā...

Jā un mans uzskats ir pilnīgi vienozīmīgs - gan krievu, gan vācu armijas bija okupanti...
Pirms kara "godīgi" sadalīja ... vieniem puse polijas, otriem otra puse un vēl Baltija piedevām...
Vāciešiem nebija koncentrācijas nometnes? Ebreji (un citas tautas) netika masveidā iznīcināti?
Domā, ka vācieši būtu godājuši latviešus... noteikti, ar kautkādu "zvaigzni" un geto, ja vien viņiem būtu pieticis laika un vēlmes ar to nodarboties...

Un pēc kara mierīgi mūsu "draugi" sadalīja ietekmes zonas, padomju zonā un rietumu... uzkāst tām valstīm bija, kas ir tādi latvieši un ko viņi ziemā ēd...

Un lielākā traģēdija bija, ka brālis pret brāli karoja, brālis par brāli ziņoja, brālis brāli uz nometnēm sūtija... VOT TO JŪS GAN nesaprotat..

barss5 (2012-03-16 18:55)      Mjā...diezgan skumji lasīt dažus tautiešu komentārus. Vēl viena vai divas paaudzes, un savu vēsturi būsim aizmirsuši. Kas tad mēs esam, ja nospļaujamies par mūsu vecvecākiem, kas cietuši un cīnījušies par šo zemi?
Visu cieņu leģionāriem - utainie savulaik muka jau no pieminēšanas vien!:)))))
Cerams, ka ar katru gadu šis pasākums kļūs arvien masveidīgāks un latvieši ne tikai paši nāks, bet arī jaunajai paaudzei kaut ko iemācīs! Tā vēl trūka, lai kāds man, latvietim, aizliegtu savā zemē atzīmēt šos svētkus:)
Drīzāk uzspļauju visādiem ievazātiem sūda helovīniem un valentīndienām.

IngaGuna (2012-03-16 19:50)      tā būtu netaisnība, ja aizliegtu piemiņas dienā nolikt ziedus pie Mildas (Brīvības pieminekļa). Jaunie karavīri, kas tika savervēti zaudētāju -Vācu armijas rindās un karavīri, kas pretojās padomijas politikai ir tiesīgi pieminēt kritušos un atcerēties 60 gadus senus notikumus. Maza valsts, maz iedzīvotāju, bet karoja abās frontēs. Uzvarētājus nesoda, tāpēc ir aizmirsts Diktatora cietsirdīgā un viltīgā okupācijas politika.

anete1979 (2012-03-16 20:09)      kas par mulkibaam pieeja bija visiem atlauta, nu ap 12 mes bijaam i visu vareja

Ivans_neBargais (2012-03-16 20:18)      LaskovijMerzavec (2012-03-16 18:03) viedoklis

Kur Tu esi dzirdējis, ka tiek svinēta kāda leģionāru dienā? Vienkārši šajā datumā cilvēki, kas ar to bija saistīti, piemin savus kritušos biedrus vai radiniekus. Zini, daži cilvēki arī uz kapiem aiziet ne tikai kapusvētkos. A tas, ka šī diena ir pārvērtusies par balagānu, ir mūsu bezmugurkaula valdības n-to gadu nopelns. Ja no paša sākuma valsts nostāja būtu "Tie ir mūsu netaisnīgā kārtā kritušie tautieši, un kā gribēsim, tā pieminēsim", nevis taisnojušies katra sū... priekšā, sodien daži sirmi vīri + vēl kāds, kura tēvs vai vectēvs krita kā leģionārs, noliktu ziedus un viss. Nevajadzētu ne kādus policistus ne nožogojumus.

taizelis22 (2012-03-16 20:27)      Kas to zhiidu mauku Zurofu ielaida Latvijaa!Vot no kurienes visas provokaacijas.Ar plaapaashanu nekas nebuus liidzeets,kameer zhiidiem neieraadiis savu vietu...Rumbulaa!

Vucis (2012-03-16 20:44)      Kas to būtu domājis, ka reiz pienāx tā diena, kad jūzerim ar niku barss5 piešķiršu +iņu par komentu.

Dzheina (2012-03-16 21:11)      briva valsts, kapec aizliegt, ja visi miermiligi?

Lillija1 (2012-03-16 21:14)      Kāpēc gan aizliegt? Lai,taču tie vecie vīri mierīgi noliek ziedus un atceras leģiona laikus! Pati esmu leģionāra meita, zinu, ka tēvam savulaik nebija izvēlas stāties leģionā vai nē.Viņam tolaik bija 17 gadu...

Artemisija (2012-03-16 21:34)      latviešus jāaizliedz?

blackhawk (2012-03-16 22:08)      Visiem sveicieni leģionāru dienā! Paldies latvju vīriem par to , ka cīnījās par Latviju, ka neļāva izdzist mūsu atmiņās vārdam LATVIJA, par to ka atdeva savu dzīvi tikai un vienigi, lai Latvija būtu neatkarīga! paldies Jums vīri! Noliecu galvu Jūsu piekšā!

jozolsen (2012-03-16 22:10)      Piemineklis- Brīvības piemineklis,veidots brivvalsts laikā,cīņam par Latvijas neatkarību.Vai šodien jāliek ziedi karavīriem ,kuri cīnījušies agresora armijās?Vienalga kurā pusē?Tad jau jāiet visiem ,arī karavīriem kuri dienēja Afganistānā.Vēsturiskais kārtējais kuriozs.Latvieši karoja PSRS pusē,tagad NATO pusē,svešā teritorijā.Atceres diena ir izvēlēta sākotnēji neveiksmīga un tā tas turpinās.Sajā dienā latvieši cīnījās svešā teritorijā (ne Latvijas) dažādu agresoru armijās.Patiesība ir patīkama ,vai nepatīkama.Pārējais ir pievilkts aiz ausīm.Un nekādi šī diena nav saistīta ar Latvijas Brīvības pieminekli.

blackhawk (2012-03-16 22:21)      jozelson ej pupās. pārlasījies krievu presi. neba mājās visu laiku krievu tv skaties? tas piz...c šitā pateikt latvju vīriem... Tu neko Latvijai neesi izdarījis tikai bojā gaisu ar okupantu preses tekstiem. vīri atdeva dzīvību par Latviju! Tu vari atdot dzīvību par Latviju? Neko tu nevari. Tu pat neesi tā vērts , lai tevi te pamanītu!

jozolsen (2012-03-16 22:45)      black....Paskaties kinohronikas par 1989-91 gadu pie tagadējās Saeimas ēkās.Kād tur bija atnākuši PSRS armijas oficieri,"pagrūstījāmies´ pretī,mani arī tur var redzēt un utt.Tu tur biji vāvuļotāj?:)

Vucis (2012-03-16 23:06)      Apbrīnojami, kāds biezs ķīselis var darīties viena pasažiera paurītī! Acīmredzot, nav pamanījis faktu, ka uz tā pieminekļa ir arī uzraksts - 3 vārdi. Aizej, izlasi un padomā par to jēgu. Grūstītājs hrenovs!

SweetPoison (2012-03-16 23:07)      Nekādā gadījumā, jo tikai neizglītoti tumsoņas nesaprot un nezin, ko nozīmē leģions un kā tas tīri tehniski tika veidots!!!!!!

JurisK (2012-03-17 02:39)      Shoreiz daljeeji piekriitu jozolsen teiktajam 22:45. Un barss - mees jau esam aizmirsushi veesturi - Latvijas sarkanos streelniekus, kuri paliidzeeja sagraut Krievijas impeeriju, kuri atbriivoja vairaak kaa pusi Latvijas no vaacieshiem un radiija iespeeju attiistiities briivas Latvijas armijai to pashu vaacieshu paspaarnee, pashiem cieshot sakaavi. Veesture ir dikti sarezhgjiita lieta! Un katra jauna politiska vara veido savu veesturi, nevienam taa veesture nav taada, kaada vinja ir patiesiibaa. Mans viedoklis - Bangerskis ir Latvijas nodeveejs, legjionaari - 2. pasaules kara upuri, okupaacijas varas propagandas upuri. Nolikt ziedus pie Briiviibas piemineklja, atceroties tos laikus, vinjiem ir pilnas tiesiibas. Man patika prezidenta nesen teiktais par legjionaariem. Runaat vinjsh nemaak, bet nemiizh!Par nacionaalaas apvieniibas politikjiem - ceru, ka vairs ne tagad, bet savos pirmsaakumos tie darbojaas, kaa saka krieviski - pod kolpakom KGB, paarlieku nepaardomaati provokatiivas, Latvijai ljaunumu nodaroshas, bijushas vinju aktivitaates. Par tiem antifashistiem pie piemineklja - atljaushos pakluseet, aaksti!

av2 (2012-03-17 03:02)      nevajag no mussas uzpuust ziiloni. Lai liek cilveeki ziedus kur vien grib, un kad vien grib.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu