Ja sabiedrība uz poligāmām attiecībām raudzītos tolerantāk, mūsu demogrāfiskā situācija uzlabotos...

"Mans mīļotais ir precēts vīrietis, saka miljoniem sieviešu visā pasaulē. Un, pirms nosodīt krāpēju, jāpatur prātā, ka katra indivīda neuzticībai var būt cits iemesls, kas ne vienmēr nozīmē pliku piedzīvojumu kāri vai spontānu iegribas apmierināšanu. Piemēram, ļaušanās aizliegtai mīlestībai nereti ir nopietns grūdiens, lai beidzot pieņemtu lēmumu izbeigt sen mirušas attiecības."(C)
"Būtu lieliski, ja bagātu, veiksmīgu un veselīgu vīriešu mīļākajām dzimtu bērni. Bet kā pie mums notiek? Redzam bariem nošņurkušu vīreļu un skaistas, gudras neprecētas sievietes. Mātes modelis ‘skolotāja – traktorists’ viņām nav vajadzīgs, viņas blakus grib atbilstošu vīrieti. Kāpēc gan foršs, materiāli nodrošināts vīrietis, kuram ir sieva un divi bērni un kurš vēlas vēl bērnus, bet sieva noskalda “neesmu sivēnmāte, vairāk nedzemdēšu”, nevarētu kļūt par tēvu trešajam un ceturtajam bērniņam, ko pasaulē laistu cita sieviete? Ja sabiedrība uz poligāmām attiecībām raudzītos tolerantāk, mūsu demogrāfiskā situācija uzlabotos."(C)
"Ģimene ir novietne nestabiliem cilvēkiem, kam bail palikt vieniem. Motivācija būt kopā ir nevis kaisle, tiekšanās, mīlestība, bet “kā es nomaksāšu rēķinus”, “kas man uzraks dārzu”, “kas ieliks veļas mašīnā kreklu” . Tā ir negatīva motivācija, un nekā atbalstāma tajā nav. Demogrāfijas kontekstā priekšstati par tradicionālo ģimeni būtu pārskatāmi. Poligāmas attiecības nevar veicināt, bet nevajadzētu tās arī bremzēt.”

Tessa (2012-03-24 20:21)      selavi,tad butu jacepj statistiska tema jozolsena gara,adreseta sievietem,piemeram: Vai jums pec berna(-u) piedzimshanas ir mainiijusies seksuala apetiite?
man domat,tas bus galiigakais bulshits,tb vairums atbildes Ne))tu tai skaita.
ij kad jus iemaciisities neklausiities preceto pasakam?/nopushas/
es pati esmu no tiem cilvekiem,kuri neturpinatu attieciibas ar krapnieku.tatad,labi nebutu.
un she es gribetu ielikt viena ljoti man cieniijama cilveka viedoki,nezinu,vai vareshu kirillica.
"Почему люди считают, что имеют право разрушить чужие жизни? Уходя, обижая, не звоня, бросая на ветер слова... Вы что, Боги, чтоб решать кому мучиться, а кому жить счастливо? Если уж сказал , то будь добр любить до последнего вздоха. Если сказал , то разбейс

poeTessa (2012-03-24 20:23)      . Если сказал , то разбейся в лепёшку, но сдержи обещание. Если произнёс , то сделай всё, чтоб остаться. В противном случае, какой смысл жить, если каждое ваше слово равноценно нулю и не имеет значения?"
Иван Охлобыстин.
ta,luk.un cik cilveki piever acis,zaude pashcienju utt.delj vot shitadas filozofijas un piedziivojumu alkam.

kvarts (2012-03-24 20:35)      Tessa un poeTessa. Tā runā cilvēks no ideoloģiskā viedokļa , bet nevis no sirds. Kādēļ vienam cilvēkam būtu jāuzupurējās cita labā. Katram ir tiesības dzīvot tā kā viņš pats vēlas nevis pakļauties kaut kādiem uzskatiem par to kas ir "pieņemts"

poeTessa (2012-03-24 20:44)      kvarts,es runaju par sevi.un cilveku riciibu verteju aptuveni pec tas citates.ka dziivo citi-tie,kuri mirst vientuliiba,man ir,butiiba,vienalga.
es izteicu tikai savu viedokli par poligamiju un demografiska stavoklja uzlaboshanu.un,ja kas-no sirds.tie,kuri mani paziist ne-virtuali,pamas man ar galvu.
a,aizmirsu.jus tak par sirdi ij nerunajat.jus runajat par to,kas ir tuvak griidai.ups.

atenii (2012-03-24 21:09)      Pilnīgi piekrītu Tessai, poeTessai un visiem līdzīgi domājošajiem. Kāpēc dibināt ģimeni, ja neesi gatavs būt uzticīgs? Gribi savu poligāmiju? Saņem, dzīvo tā! Viens! Tā būs visgodīgāk.

Adamsone (2012-03-24 21:57)      Sen esmu teikusi, ka nošņurkušie vīreļi ir jāuzpucē un jālieto nost. Nevar laist genofondu postā - moš´ viņu tēvi un vectēvi bijuši tīri tā neko un bērnos tas viss parādīsies.

Decijs (2012-03-25 08:23)      poligamija nu ja kristietibaa bus taa pienemama tad drosi vien kaa pie muslimiem bus jadara sai variantaa, gribi otro vai treso vai ceturto mocii uz ienemumu dienestu pec izzinas, ka varesi uzturet esosas un nakosas ar visiem berniem...P

homo_literatus (2012-03-25 18:15)      Un kāds ir pašas autores viedoklis? Vajadzētu/nevajadzētu apļaut poligāmiju?

Kā redzams pēc komentāriem par vientuļajām mātēm, daļa komentētāju ir pārpratuši autori, par ko nebrīnos.
Kā gan poligāmija palielinās vientuļo māšu skaitu?! Vientuļās mātes ir tieši liekulīgās monogāmijas sekas!
Poligāmija tieši otrādi - nodrošinātu, ka neviena māte (sieviete) nebūs vientuļa.

Effy (2012-03-26 09:03)      ar pareizi un loģiski nostādītiem argumentiem var pamatot jebkuru sviestu. pie tam, ja to dara pietiekami ilgi un bieži, tad pat ieglavot, ka tas ir normāli.

MaryClaire (2012-03-26 09:32)      aiz stilistiski smalki sakārtotiem teikumiem slēpjam savas izvirtušās fantāzijas. lūk, kas tas ir. visatļautība. bezprincipu morāle. mazmājiņas ētika.

neviens normāls cilvēks [normāls! ar divām svītrām pasvītrots] "netaisa" bērnus demogrāfijai, attiecību saglābšanai, otra piesaistīšanai. un nav starpības - monoattiecības vai poliattiecības. es jau nemaz nerunāju par poligāmām ... jo nav noslēpums, ka poligāmiem cilvēkiem bez viņu atklātajām poligāmajām atiecībām ir vēl attiecības, kuras viņš pats nemaz nezina kā nosaukt ...
citēšu Tessu (C) "poka um ņesozrel, tjelo dolžno bitj devstvennim". lūk, tādos nenobriedušos prātos arī iemetas tārpi - puve pašā saknē.

Just_ (2012-03-26 09:56)      Ko tik ļaudis neizdomā, lai attaisnotu kalpošanu krāniņ- un vāveriegribām! Mīļākā/mīļākais kā svētki, kā tad, kā gan citādi. Bet cik ilgi konfektes ēdīsi, tāpat reiz gribēsies siļķi un kartupeli. "Psihoterapeita" vārds nav minēts (vajadzēja jau nu gan!), bet tāpat skaidrs, ka tas ir Arturs Šulcs. Nezinu, kāda ir šī psihoterapeita biogrāfija un reputācija speciālistu aprindās, bet, lasot viņa rakstus un intervijas un jo īpaši redzot bildes, ir radies priekšstats par ļoti nelaimīgu cilvēku, kuram pašam galvā ir ne vairs parastie, bet tie 10 cm garie Madagaskaras tarakāni. Un aizdomas par to, kā šādā veidā onkulis meklē sev klientus. Jo klienti viņam būs, ja šī teorija iesakņosies - tie būs piekrāptie, pamestie.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu