Savas zārks.

Savulaik katrā latviešu mājā bēniņos glabājas tāds obligāts atribūts kā zārks. Tādu sev veidoja katrs, kas nebija ar "pilnīgi pliku pakaļu". Vēl vecaimātei un vecajam tēvam tādi bija. Tā teikt latvieši praktiskie - dzīvē visādi var gadīties. Ja var uzcel sev māju, tag jāprotas arī par zārku laikus parūpēties kamēr vēl jauns un spēcīgs.

Tad nu jautājums - cik daudziem no jums ir savs zārks.... jebšu šī tradīcija pa pēdējiem ~50 gadiem no vispārpieņemtas pārvērtusies par pilnīgi aizmirstu?

vilks28      Nestresojiet, gan jau būs kāda EU direktīva,kas aizlieks rakt zemē, un visus uz grillu pataisno un miers. Zārku jums te savajadzējās,kokmaterriāli ir jātaupa!

mtz      latvietim parastajam nav laika par zārku domāt-jākrāj dormeo matracim,tad vēl kirbi uz nomaksu...

NEZALE8      Es gan gribētu,lai kremē,ko uguns nespēja man dzīvai esot,lai izdara lidz galam pec nāves.Bērni ir ,lai tad domā.

vilks28      mtz, nu normāla lieta´´ rollapu´´ zārciņā ieklāt ,lai mīkstāk būtu!

never_pa      vispirms jāpārliecinās vai ir kapa vieta, jo ar zārku tālu netiksi, ij tas vēl visā procesā mazākais izdevums.

jozolsen      Latvijā ir direktīva,nedrķst glabāt cinkotajos zārkos.Tikai sadalošie materiāli ,koks.skaidene.finieris un utt.Par to mītu zārkiem bēniņos.Bija nedaudziem un veciem cilvēkiem.Šodien ar tiem bēniņiem pašvaki,praktiski retajam.Daudzīvokļu mājās vispār nav ,vai nedrīkst,komunikācijas ,ugunsdrošības noteikumi.Pagrabā pilns ar blusām,kaķu dēl.

babyjag      Inga, a pirms kremēšanas tā apstāvēšana arī Tev būs jāpavada zārkā, to gan lkm izīrē uz konkrēto laiku.
turklāt, man šķiet, zārks nemaz nav tik bezdievīgi dārgs, lai viņu nevarētu nopirkt, kad ir vajadzība. es piem negribētu tādu ozolkoka zārku - kurš tad viņu pastieps.. iedomājos visus savus draugus - krutos pilsētniekus, kam iepirkumu tīkliņi reizēm par smagu, kādu vēl zārku nest.
kaut gan.. to pakalpojumu (zārka nešanu) jau lkm arī var nopirkt..

_Krasula_    1 Man no bērnības līdz pagājušās vasaras beigām bija tikai viena vecmāmiņa. Nu, nebija viņai...bet naudiņu gan šim nolūkam bija nolikusi, un viss notika tā, kā viņa bija gribējusi.
Man nav...laikam nebūs...

Bazhix      Šobrīd to "zārku" glabā pārnestā nozīmē :)
Man ome ir sakrājusi kaut kādus latus un saka - zārka nauda. Resp., rūpējās, lai nebūtu jāzvana smskredit, bet varētu bez problēmām visu, ko vajag nopirkt... :)

Adamsone      Mazas pelnu urniņas ir tik parocīgas... :))
"Tā man vecmāmiņa, tur, uz klavierēm.. bet skapjaugšā tētis, noputējis galīgi".

Hipnotic      ASV ir tādas līķu fermas, ja pie mums tādas būtu - i zārkus nevajadzētu

Korneelija1958      Es pa tādām lietām vispār nedomāju kur nu vēl tik ātri!Piecos no rīta tik skaisti putni dzied ,saule spīd ,vēl kādas divas nedēļas un varēšu iet peldēt.Man te saka ka visiem babuļiem jāgādā kaste.Kādas muļķības!

jozolsen      Interesanta tēma, priekšdienām.Daudzi jau pat neuzdrošinās domāt ,kur nu vēl runāt.Itkā būtu nemirstīgie.Savlaicīgi pašam parūpēties par zārku.kapa vietu un arī testamentu.Sakārtot visu vēl dzīvam esot pašam,nevis nomest uz bērniem,radiniekiem,lai ņemas un plēšas.

bitite27      Es ar vēl mirt netaisos!!!Līdz 100 tāds gabaliņš! Tagad kokus necērt pareizos laikos,ķirmji sagrauzīs! Kā tad es tāda caurā gulēšu???:DDDD

Adamsone      Jā, jā Kornēlij1958, nodod sveicienu Aigaram un mīlējiet tos puikas labāk divatā.:D:D:D:D

ko_nu_vairs      Tas Sava ir galdnieks vai SIA nosaukums?

Usis      Katram zīmulim - savu penāli :) Tad nu gādājiet - jo trauslāks zīmulis, jo fiksāk vajag penāli!!!!

edmunds      labaak jau kljuut par zaali un kokiem mezjaa un neapgruutinaat radiniekus ar apbeereesanu un kapa kopsanu. otrs variants ir par bariibu zveereljiem - redzeeju cik naski un ar kaadu prieku tika likvideetas aitu iekshas mezmalaa.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu