Kā godam sveikt Latvijas valsts himnu

Sveicu visus mūsu valsts neatkarības pasludināšanas dienā!
Gribu ar jums apstriest jautājumu, kā mēs Latvijas pilsoņi izturamies himnas atskaņošanas laikā. Esmu novērojusi, ka 18. novembra, 4.maija pasākumos, valsts himnas atskaņpšanas laikā liela daļa cilvēku izturās visai neatbilstoši = vīrieši nenoņem cepures, rokas bikšu kabatās, dāmas sakrusto rokas, daži šķobās un vaikstās, citi knapi kustina lūpas, un kā par spīti tieši viņus pamana un nofiksē operatoru kameras. Arī Saeimas deputāti nerāda priekšzīmi, jo daži pat nezin himnas vārdus. Var domāt, ka mūs neviens nav mācījis, kā jāizturās šādos momentos, bet vai tad paši nesaprotam? Galu galā, ja pats nezini, tad paskaties kā to dara citi = apkārt stāvošie vai citu nāciju pārstāvji savu valstu svētkos. Gribētos zināt citu šī portāla lietotāju domas.

elsa (2012-05-04 22:34)      Ne jau himnā un pozā ir vaina! Attieksmē un zināšanās .Šodien Rēzeknes pasākumā man blakus stāvēja ģimenīte. Krievi, kā jau visapkārt. Un kad 5 gadīgs sīcis mammai uzjautāja, kāpēc tas onkulis (Pabriks) liek to puķu pušķi pie Māras pieminekļa, tbi, kas tur nomiris un mamma nezināja, kas tas par pasākumu, tad es sapratu, ka vienai lielai daļai ir vienalga, ka tik ekšens. Pārējais pofig.Un paēst par baltu velti.

Markinc (2012-05-04 23:01)      nu i, ka nezin himnas vārdus?! es arī nezinu... nafig jāzina valsts (no kuras aizbēguši pārsimts tūkstošu iedzīvotāju) himnas vārdus??? Personīgi man šī pašreizējā LV ir pilnīgi pie vienas vietas ar visiem valsts atribūtiem un simboliem..

Effy (2012-05-04 23:32)      Nedaudz ne pa temu, bet ir bijushi gadijumi, kad himna aizkustina lidz asaram. kaut vai ta pati legendara hokeja spele, kad Latvija sasita lupatas Krieviju. Irbe vel vartos staveja. un kad pec speles atskanoja LV himnu un pacela musu karogu, vel paradija kadi musu hokejisti pashi izskatas, nu bac! tas bija emocijas! Pat majas piecelos kajas himnas laika.

Lucy (2012-05-05 10:07)      Sabiedriskā vietā es noteikti piecelšos,dziedāšu līdzi himnu,bet mājās tas būtu smieklīgi,ja es viena majās ceļos kajās un dziedu,ai,nu nevajag tak iet galējībās.Es joprojām mīlu savu zemi kur esmu dzimusi,augusi,dzīvoju!!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu