Kā mainīt ekonomisko un politisko iekārtu pasaulē, lai nenonāktu līdz krīzei?

Ik pēc laika iestājas pārprodukcijas krīze, ražošana apstājas, un to vienmēr izglābj nabadzīgākas valstis, kas kļūst par noieta tirgu un kuru iedzīvotāji emigrē kļūstot par lēto darbaspēku. Nu tā kā padomijas valstis pirms 20 gadiem. Kas būs tālāk? Uz kā rēķina iziesim no nākamās krīzes? Kāpēc viena daļa pasaules iedzīvotāju var dzīvot labi tikai tāpēc, ka citi strādā par pusvelti? Vai pasaulē ir iespējama taisnīga sistēma?

fabbiana (2013-01-25 14:24)      ja katrs būtu spējīgs parūpēties par sevi un savu labklājību, t.i. mācītos, strādātu un pelnītu, tad mēs visi kopumā dzīvotu daudz labāk, ziņas par latviešu čaklumu, gudrību un ko tur vēl, ir stipri pārspīlētas, pamuldēt un pameklēt vainīgos, to gan, un vēl pačīkstēt, ka krievi pie visa vainīgi

neko (2013-01-25 17:26)      Autores citētais Kārlis Markss ir attiecināms uz laika periodu 19 gs. sākums -20 gs. vidus; kopš tā laika viss ir mainījies un mūsdienu pasaulē krīzes rada pilnīgi citādi nosacījumi. Tā pat kā Engelsa aprakstītais ģimenes modelis ir interesantas tikai kā vēsturisks aspekts, kam nav nekā kopīga ar pašreiz faktiski esošo.

taizelis22 (2013-01-25 17:32)      Train,Shkjeele un citi bandiiti daudz ir kraajis,razhojis ,attiistijis!!!!Speejiigs tikai prihvatizeet,nolaist pa burbuli un paardot....Ja nebuutu robezhas valjaa,sen buutu uz dakshaam uzmaukti...Tad,kad augsha nezags,tad ari es nepiipeeshu!!!!!!!!

znxjbm1 (2013-10-24 12:22)      Ieviešot stingrāku kontroli uz spekulācijām, krīzes nerodas no pēkšņa belziena pa pieri, bet gan plānotās darbībās.

moons (2013-10-26 22:38)      ļoti vienkārši - ar kājām gaisā...

Skolniecins (2017-10-29 21:11)  1   Ateistiski-pacifistiski demokrāti, kas saprot, ka jādara ko vajag un māk savaldīt iegribas. Tjipa obligāto minimumu izpildi sabiedrības labā, bet pārējā laikā dari ko gribi. Nu, nevag būt tīram kapitālismam. Krīzes rodas iegribu dēļ. Es atbalstu komfortu visiem, nevis saujiņai izredzēto.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu