kapéc ir sitadas situacijas uz ielas un ne tikai?????

Skatiju albumu,Rígas Bomzi un Dzéraji utt.....sirds sáp un dvesele sito skatoties....ká var pielaut ka cilvéki sitáda situacijá dzivo????ok teiksiet,dzeraji,narkoskas,bomzi...,bet vai tiesam Latvijas valsts politikiem ir galigi pie kájas sí téma?ko jútiet kad redzat cilvekus tádás situacijás un stávoklos???

Marrtinnch      Man gan nav žēl kādam izlīdzēt. Man vienalga vai pudelei vai kam citam. Pirmkārt cilvēkam ir jānodrošina patstāvīgas 4 sienas, un minimālie iztikas līdzekļi, kaut vai lai taisa pritonu tajā sociālajā mājā, tad varbūt ar laiku kas mainīsies.

Tessa      Polus,nevisparini.autore runa par alkoholikjiem,paskaties to albumu,delj kura vinja sacepas.
es arii vienmer iedodu naudu,parasti vieniem un tiem pashiem cilvekiem,pec iespejas balsoju un ziedoju.bet dzerajam naudu nekad nedoshu,vel pateikshu,lai iet stradat,kuilji gatavie,siiro pa staciju.pie manis sen vairs nenak,nolur tikai shkjiibu aci.
un tad dzer trojnoj odekolon turpat.

Ingaxx      Nav žēl nevienu bomzi!!!!!!
Man stipri žēl tās vecās tantes un onkuļus, kuri bēdīgi noskatās uz piekrautajiem ratiem lielveikalos, pašiem groziņā tikmēr maizīte, ledenes un auzu pārslas, nekam vairāk nesanāk, toties rēķini visi nomaksāti! Bet es nevaru viņu situāciju uzlabot...

Spameris      Bomži ir visā pasaulē! Arī Ņujorkas Taimskvērā. Ij ko? Valdība pie vainas? Esot zinātniski pierādīts, ka aptuveni 10% cilvēku esot nosliece uz bomzismu. Tak što, ar valdībām tur mazs sakars.

Polus      Tessa, paldies par labojumu, tiešām palaidu garām niansi par alkoholiķiem. Pardon. Kur ir tas albums? Man darbā laikam nerāda, bet albumu sadaļā viens no pirmajiem ir "Jozis grib" - to neriskēju vērt vaļā :)

Jebkurā gadījumā, neesmu tik kategorisks kā vairums šeit esošo. Alkoholisms - tā ir slimība. Vai tad nodzeras tikai dumjie un neveiksminieki? Edgars Alans Po, E. Hemingvejs, Stīvens Kings, Eriks Kleptons, Johnny Cash, astronauts Buzz Aldrin, Roberts Openheimers, Čērčils, Billijs Džoels, Nora Bumbiere, Raimonds Pauls - ? Pieļauju, ka kāds no šiem arī ir gulējis uz ielas. Varbūt kāds tur nav palicis tikai līdzcilvēku pacietības un palīdzības dēļ. Kādas ir morālās tiesības nosodīt tos, kuriem palīdzības nav bijis? Varbūt kāds to nav pieņēmis - vai gan vienīgā slimība, kuras laikā pacients atsakās no ārstēšanās?

siikaa16      Neskaties bildes, izej ielās. Katru darbdienu sanāk redzēt divas bomžu tusiņu vietas. No humānām drēbēm,dažs labs, pat brendos staigā. Domāju,ka drēbes vispār nemazgā, nomaina uz citām. Bomžiem ir arī mobīlie. Viņi ir spējīgi gadiem, gandrīz visu dienu sēdēt uz viena soliņa. Neko nejūtu viņus redzot. Ievelku gaisu un ātri garām paeju.

selnija_      Man sirds par viņiem nesāp. Paši tādu dzīves ceļu izvēlējušies. Lai dzīvo kā grib, ka tik man netraucē. Bet ir bieži nācies šos no kāpņu telpas mest ārā. Iekārtojas ziemā uz dzīvi kāpnēs , turpat uz vietas kārto mazās un lielās vajadzības, protams dzer savu krutku un sildās uz mājas iedzīvotāju rēķina. Nekāda līdzjūtība te nenostrādā, ja sildās uz mana rēķina un d@@rš uz galvas, atvainojiet. Tādas apmetnes patīrīsi, pavāksi sūdus dažas reizes, ai cik ātri līdzjūtība zudīs.

Edg      Bomži ir bujuši, ir un būs visur pasaulē, tāda dzīve.
Bet LV atšķirībā no pasaules valsts ir radījusi situāciju kad ja reiz cilvēks ir nonācis šādā sitācijā viņam vairs atpakaļceļa nav. Formāli pieraksts pēc dzīves vietas ir atcelts. Bet vienalga tāpat ja tev nav deklarētas dzīves vietas tu jau esi bomzis. Jo darbā tevi nevar pieņemt. Redz neesot kur nodokļus skaitīt. A nav darba nav naudas kur atrast to deklarējamo dzīves vietu. Skaists apburtais loks no kura cilvēkam pat pie vislabākās gribas ir ļti grūti izrauties. Līdz ar to paliek tikai viena vieta - iela kur dzīvot.
Lūk par tādu valsti un deputātiem mums ir jāiet balsot, nu jau ir iesākuši sevis slavināšanu visās vietās un malās. Riebjas klausīties radio un skatīties TV.

limonija      Daudziem bomžiem ir kāda psihiska kaite. Normāls cilvēks tādu dzīvesveidu neizvēlas. Viņiem jau senāk ir sākušās "nobīdes", bet nav bijis neviena, kas pasniedz palīdzīgu roku savlaicīgi. Alkaši un narkomāni arī vienā dienā nerodas - pirms tam viņiem ir bijusi kaudze visvisādu problēmu, tas pats "vecais, labais stress" u.c. Kad degradācija ir notikusi - tad vairs gandrīz nevar palīdzēt. Piekrītu Edg - par valsts lomu un nostāju šinī lietā. Daudzās valstīs arī alkoholiķis vai narkomāns ir sabiedrības loceklis un viņam mēģina dot kādu iespēju, bet pie mums pat nabadzīgas ģimenes ar bērniem tikai visai nosacīti var cerēt uz palīdzību no valsts puses...Taisnība arī Polus - alkoholisms ir pieskaitāms pie psihiskajām slimībām(pēc Kulberga klasifikācijas), bet padomju autori laikam daudziem labi iedzinuši galvās, ka tā ir izlaidība:(

samuraja      Cik zinu ir ļautiņi kas deklarējuši savu dzīves vietu arī patversmē, ja kas.
Domāju daudziem ir rados kāds alkaš, un ir vairāk vai mazāk skaidrs ka neviens ar varu viņus par tādiem nav pataisījis. Un tā mistiskā glābšana - iedodied dzīvokli, naudu- tikai izlaiž cilvēku. Piedāvāsi darbu smagu- neviens nepieteiksies. Dzīvotgriba ir vissvarīgākā nezinu vai to var ieaudzināt , varbūt kādus 5 % no visiem arī varētu atgreizt lietderīgai dzīvei, bet pārējie nemaz negrib.

psychobitch      par tiem, kuri nevar par sevi parūpēties ir kādam jāuzņemās atbildība, jo paši vairs viņi lēmumus pieņemt nespēj, viņi ir aprūpējami un nevienu no viņiem vairs nevar atgriezt atpakaļ pie cilvēka pienācīga dzīvesveida, jo viņi ir kā primāti un viņiem ir viss vienalga, kā no tāda var iedomāties pieprasīt atbildību, viņi tikai ēd un kakā, bet tā ir sabiedrības daļa par kura pārstāvi var kļūt jebkurš un nevajag šos te stāstiņus negrib strādāt, sliņķi, dīkdieņi... šādu pateicīgu vidi kultivē valsts un priecājas par katru jaunu upuri!

fabbiana      patiesībā ļoti ātri jebkurš var kļut par bomzi, es neriskētu tik ļoti viņus nosodīt, jo, nu, darbu zaudēt, a, bet vienas dienas laikā iespējams, ja ir kredīti, un nav darba, zaudēt dzīvokli- elementāri, var saslimt ar visu ko dārgi ārstējamu vai ar smagām sekām, ir, protams, šī dzīvesveida piekritēji, bet man tom;er šķiet, ka vairumam ir noticis dzīvē kaut kas tāds, kas licis šādi dzīvot, par to ražošanu un strādāšanu, ražo pie mums daudz un visu ko, ar labām sekmēm, nevajag irst, ja nezin, kapēc internets un mēdiji visu laiku propogandē, ka viss ir slikti, ka visiem jābrauc prom, es nezinu, paskatieties kādas mašīnas pie tirdzniecības centiem stāv, atlaižu laikā veikalus apkārt gāž, ne jau zog viņi visi, kā daudziem patiktu domāt

MrJones      Vasaraa nemaniiju, bet tagad katru vakaru redzami pilseetas centraa, guljot uz ielas....pashi anglji gan, jauni cilveeki.... Mana attieksme? Hmm nezinu...par shejienieshiem, kaadreiz ir iedots kaut kas, bet reti...jo vinjiem ir visas iespeejas uz sociaalajiem pabalstiem un naktsmiitneem, bet laikam taa ir izdeviigaak ja uz ielas veel papildus paubago. Latvijaa taa situaacija vareetu buut daudz citaadaaka....un cilveeki, kas taadaa staavoklii nonaakushi...iespeejams, ar ljoti dazhaadiem dziives staastiem....

garinsh207      :)personiski pazistu vienu cilveku, pāri 50. sieviete. pameta gimeni, aizgaja pie cita. kopā dzera, džeks nomira. dzivoklis palika viņai, bet nu notreic arī to.dzivot vairs nebija kur, nestrdāja. tad gaja pie meites lugties, lai palidz. divas reizes ar meitu kopā iekartojam darbā. negagaja ne menesis un negrib strdat, tas slikti, ttas slikti un vispar-negribu strdatdodiet naudu:) ta nu ari dzivojas bomzu kompanijā. meitai miksta sirds, kad atnak mate ar asaram acis ugrits naudu, jo re, draugs viņu piekaušot, ja nebus naudas:) un tā jau kadus 10 gadus:) un nekas labaks neizskatās.meita apmaksā dzivokli, bet nu par bomzatņiku tas dzivoklsi ir parverties konktreti:)

Aga70      Mums visiem, kaut kad dziivee ir bijis jaapienjem leemums uz kuru pusi iesim, taatad, arii shim alkoholikjim ir bijusi izveele-ciiniitiis, un kaut ko dziivee sasniegt, vai vienkaarshi turpinaat dzert. Jaa, peec tam jau to sauc par slimiibu. Es to nosauktu par leenu naavi. Mees varam meegjinaat paliidzeet, kaa nu katrs to veelaas, bet tas viju no bedres neizvilks, ja pats to neveeleesies! Kaapeec? Taapeec, ka ar iistu dziivi un taas pienaakimiem vairs netiek galaa!

SoulDigger      Polus (2013-01-25 18:00) viedoklis
Tessa, paldies par labojumu, tiešām palaidu garām niansi par alkoholiķiem. Pardon. Kur ir tas albums? Man darbā laikam nerāda, bet albumu sadaļā viens no pirmajiem ir "Jozis grib" - to neriskēju vērt vaļā :)

Jebkurā gadījumā, neesmu tik kategorisks kā vairums šeit esošo. Alkoholisms - tā ir slimība. Vai tad nodzeras tikai dumjie un neveiksminieki? Edgars Alans Po, E. Hemingvejs, Stīvens Kings, Eriks Kleptons, Johnny Cash, astronauts Buzz Aldrin, Roberts Openheimers, Čērčils, Billijs Džoels, Nora Bumbiere, Raimonds Pauls - ? Pieļauju, ka kāds no šiem arī ir gulējis uz ielas. Varbūt kāds tur nav palicis tikai līdzcilvēku pacietības un palīdzības dēļ. Kādas ir morālās tiesības nosodīt tos, kuriem palīdzības nav bijis? Varbūt kāds to nav pieņēmis - vai gan vienīgā slimība, kuras laikā pacients atsakās no ārstēšanās?
>>>>>>>>>>>>
Lai gan 90% gadiijuam esmu ciinijie sun uzskatiijis POLUsu par kaarteejo nelaimiigo politisko birokraatu, kam viss cilveeciigais jau sen ka aizzudis, tomeer lasot sho PA zaru, laikam nakas tomer atziit savas kljuudas shajos pienjeemumos :)
Un uzrunaajot kopumaa visus kritizeetaajus - jus zinat cik nozheelojami skarbi tragjiska ir taa dziive musdienu sakrbi mezhooniigaa kapitaalisma atraugaa baismajaa kas patalbana notiekas par ekonimikas briinumu deveetaa Latvijaa ?!
Kad civleeki sanjem reekjinus par dziivokli kas lielaaki par vinju algu ?! Cik daudzi ir tik skarbi un meerjktieciigi audzinaati, ka gadiem var ciinitties un kaarpieties nerdzot gaismu tunelja galaa ?! Vai pensinaariem vispaar ir kaada gaisma, kas ir aarpus tuvojoshaa zaarka !? :O Vai gjimenes cilveeks kas godiigi noleemis maksat visus nodoljsu un sanjemt visu pilno algu legaali - vai tam vispaar ir kad naakotne veel Latvijaa ? Vai ir daudz taadi kas mieriigi var mnoakut savu sirdsapzinju beernu un naakotnes vaardaa - ka tik iedziivoties vilku baraa un gaudot visiem kopiigi liidzi ?! Vai p

SoulDigger      ...
Vai patieshaam visi esoshe alkoholikji ir bijushi jau no dzimshanas tadi nevieksminieki un to vien tik sapnjojushi ka apiemiizt sveshas kaapnjutelpas ??? Vai arii vinji ir pilnigi un galigi viilushies naakontee un nav atradushie sevi speekus ar zobiem un nagiem izkarot savu plekjiti mezhoniigajaa Latvijas realitaatee ?
Vienmeer viegli ir nosodiit un tiesaat, bet pacelties nedaudz augstaak, ieraudziit kopeejo tragjisko atbaidosho bildi aiz visas slavinasha skaistuma un progresa maskas un nedaudz pameegjinaat iedziivotie sarii citu aadaa - taa ri musu laila, laikemt aun valsts laielaak nelaime un galvenais iemesles kas novediis sho valsti liidz pilniigai izniiciibai un valstiskuma zaudeeshanai jau shinii gadu simtenii ...

Adamsone      Nu nezinu, nav tie trakākie laiki. Visus jaunākos gadus kārtīgi nepaēdusi skraidīju, citi tāpat. Par to, kas te notika pagājušā gadsimta vidū, vispār runāt nav vērts....
Nevienlīdzība ir pārāk izteikta un , galvenais, pārāk īsā laikā radusies. Viens otrs bomzis un viens otrs biezais, iespējams, vienā klasē mācījušies. Kontrasts pārāk liels.
Kurš izdomāja, ka tirgus visu sakārtos, sociālā aizsardzība tikpat kā nav vajadzīga, katrs par sevi un visi pret visiem....??? Soula patētika mani nepārliecina ne par 10 gramiem....Pa ielām vārtošos dzērājus redzu ievērojami mazāk kā padomju laiku atsevišķos periodos. Pensionāri, kas nevar izdzīvot, ir reālā problēma, ne bomži.

garaamejoshais      te nu gan valdiba anv vainiiga..:) Kaadi tavi priekslikumi ir?

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu