Par kādu var nosaukt primitīvu pasaules uzskatu?

Kas primitīvajā pasaules uzskatā ietilpst un ko var saukt par komplicētu pasaules skatījumu? Un kā šie skatījumi atšķiras sievietes vai vīrieša apziņā?

fokapirmais (2013-02-07 23:01)      Maigajam Nelietim piekrītu.

hefny (2013-02-07 23:10)      hmm....mazliet vikār
sot ir tad, ja pieņem,ka viena autora mirkļa rakstījums ir venīgais, mazliet sarežģitāks, ja ņem visu- visu teikto un mēģina sakārtot kādās strukturētās loģīskās vai asociatīvās sistēmāpārdomās,pārspriedumos,sakarībās, analoģijās, uc, tad secinājumos.
par mākslas rāmi un ķimiskām formulā: arī tās kādam ir viņa sisēmas interešu loks un pat ļoti svarīgs, nozīmīgas/varbūt pat atklājums un zātnisks/, kas iespējams, var radīt kādu apvērsum zinātnē, domāšanā, mākslas izpratnē. viss ir nosacīt, atiecināms uz kādu SISTĒMAS, DOMĀŠANAS NOTEIKUMIEM, pieņēmumiem, sakarībām, onsensu uc....

psychobitch (2013-02-07 23:56)      katram ir sava taisnība, bet patiesība ir tikai viena, jo lielākas izvēles iespējas, jo lielākas iespējas kļūdīties, aiziet maldus ceļus, prom no patiesības... saprast, kas ir patiesība - atgriezties sākumpunktā... un sākumpunkts esam mēs katrs, ceļā uz patiesību!

av2 (2013-02-08 00:01)      primitiivi dizivot peec izlasiitaam teorijaam. Sarezzggiiti ir passam vissu atkost - sev piemeerotu un optimaalu.

JurisK (2013-02-08 03:01)      Neviens veel nav atbildeejis - kas ir pasaules uzskats!:) Par primitiivu dziivesveidu man sakriit ar maverick, laskovij un psihobich - taads pats mans viedoklis. Pasaules uzskata, kaa taada, primitiivi dziivojot, nav. Pasaules uzskats veidojaas, vismaz domaajosham cilveekam, saliekot kopaa savas zinaashanas un pieredzi. Lielai daljai tas ir primitiivs, jo seko kaadai no daudzajaam dogmaam aklaa ticiibaa, taatad taadam cilveekam pasaules uzskata nav. Kaads ir maneejais - nezinu:)

BebriiC (2013-02-08 03:53)      Primitīvs? :) ZEME IR PLAKANA UN TO TUR 3 ZILOŅI! Vīriešiem šie ziloņi ir zilā krāsā, sievietēm- rozā zilonīši...
Viss skaidrs...? :)

Deisa (2013-02-08 09:42)      Primitīvs pasaules uzskats manuprāt ir tāds, kas balstīts uz mirkļa emocijām, sajūtām, kuras ietekmē apkārtējās sabiedrības stereotipi. Bez argumentācijas un pamatojuma. Kad sāk meklēt pamatojumu, dziļāku patieso jēgu un būtības sakni, tad tas nereti kļūst komplicēts, jo informāciju var atrast daudz un dažādu.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu