Cilvēks kā vērtība.

Vai mēs visi esam vienādi? Vai ir iespējama absolūta vienlīdzība sabiedrībā? Vai jūties vienlīdzīgs ar pārējiem? Pieņemot ka cilvēks ir Dieva radība, tad tam vajadzētu būt pašsaprotamam.?

Muktiana (2013-02-21 08:36)      Dieva priekšā mēs esam vienādi. Ne jau velti pats Jēzus pakalpoja saviem mācekļiem utt., tādā veidā parādīdams, ka augsti vērtē jebkuru Dieva daļiņu jeb Dieva bērnu.
Spējas un karma mums katram atšķirīga, bet tam visam ir viens mērķis - lai mēs ikviens, katrs pa savu taku ejot, nonāktu līdz mērķim - savienotos ar Dievu un nonāktu Dieva valstibā.
Kalpot Dievam nozīmē - mīlēt visus Dieva bērnus un palīdzēt viņiem tur ātrāk nonākt.
Tāpēc jebkura sava tābrīža priekšrocība - vara,nauda, skaistums - jāizmanto citu jeb kopējā mērķa labad. Palīdzot citiem, vislabāk palīdz pats sev - tādā veidā tiek paātrinata sava mērķa galīgā izpildi - ātrāk iespējams pietuvoties DIeva valstībai.
Kamēr cilvēki to nezin, tikmēr viņi IT KĀ ir atšķirīgi.
Un pat tad, ja zin, vienalga ir ļoti grūti to faktiski izpildīt dzīvē. Kā lielisku piemēru tam, kā cilvēks "tuvojas Dievam" jeb realizējas pa tēmu var minēt to pašu Māti Terēzi...

Tessa (2013-02-21 08:37)      k-kads murgains savarstiijums ala man nebija ko dariit un es pajautaju.
man domat,katrs var atbildet tikai par sevi,saviem darbiem un vardiem,vienliidziigo nav. cilveki ir ljoti dazhadi,lieli sirdii un maziski, vienaldziigi rapojoshi un peleki nedroshi.kareivji un blakus gajieji.milzum daudz un dazhadi.
nezinu,kapec tiek piesaukts Dievs,uzskatu,ka jautajuma konteksta tas ir lieki.

Muktiana (2013-02-21 08:46)      Un vēl ir tā, ka garīgākās būtnes - svētie utt. - viņi neatļaujas ar nicinājumu izturēties ne pret vienu grēcinieku, jo zin, ka paši tādi ir bijuši (turklāt atceras iepriekš. dzīves).
Ja tic Ņūtona paskaidrojumam, tad Dievs mūs rada (ir teorija - par izdzīšanu no Dieva valstības par vēlmi dzīvot sev) un tajā brīdī mēs visi materiālajā pasaulē esam "iesācējdvēseles". Tātad katrs iet pa evolūcijas ceļu saskaņā ar karmas likumiem un visu izejas stafete ir "zems garīgais līmenis". Tiem,kam dzīve grūtāka, tie ātrāk sasniedz mērķi jeb ātrāk "garīgi aug".
Vai tiešām pamats, piemēram, 10klaniekam (kurš n-tos gadus palicis uz 2.gadu, bet tagad jau ir ieguvis prestižu amatu sabiedrībā) justies pārākam par trešklasnieku (kurš ir krietns šoferis)?
Tikai muļķi tā jūtas....
Un šie bonusi - gudrība, izglītības iespējas, nauda, vara, skaistums, slava - tie ir doti kā bonuss, ko cilvēks grūtā darbā nopelnījis (būdams par fermeri, sievieti-10 bērnu māti, krietnu ģimenes cilvēku, darbinieku utt.), lai testētu, ko viņš ar tiem tagad iesāks- vai būs kārdinājums paturēt sev un tīksmināties, vai šos "ieročus" izmantos citu labā jau lielākā apmērā.

Pedro_de_Bueno (2013-02-21 08:54)      Manā priekšā visi ir vienādi. Izņēmumi protams ir, jo šeit tak nerunājam par tādiem kā ES, kuri dienu un nakti domā kā tautai būtu labāk un kas viņai jādara. Nu nemāk tauta mūs novērtēt un tāpēc viņai arī neveicās.

mojito (2013-02-21 09:02)      Verttiba-kaadaa zinjaa? Kaa dziivai buutnei? Tas atkariigs no sabiedriibas....ir valstis, kur cilveeka dziivbiiba ir veerta apmeeram tikpat cik kakja dizivibaa Skandinaavijaa-teiksim meksikaa, tur killee pa labi, pa kreisi...

Visvaris1952 (2013-02-21 09:06)      Protams, ka vienlīdzīgi ( lai arī pēc fasona dažādi ). Tikai daļa ir vienlīdzīgāki par citiem. A īpaši vienlīdzīgi bija tie, kuri reiz stāvēja plikiņi bedres malā stobra galā, gaidot savus 9 gramus.
Tā kā nav ko sarežģīt skatu uz dzīvi ar slima suņa murgiem...

av2 (2013-02-21 09:12)      pats galvenais, ka tomeer finaaliaa buusim VISSI VIENAADI it vissaa.Ar kaajaam pa priekssu.
Bet pagaidaam, dziiviem esot , ir , kas iedomaajaas no sevis nezin ko, un ir , kas tiessaam ir veertiigaaki ( pleekaa vielaa biezzak), kaa citi. Tie pirmie vienkaarssi no malas izskataas smiekliigi .

Kamija (2013-02-21 09:46)      Caur "imago dei" visi cilvēki radīti vienlīdzīgi. Šis princips iedzīvināts cilvēktiesību daklarācijās un tiesību aktos, proti: "Visi cilvēki piedzimst brīvi un vienlīdzīgi savā cieņā un tiesībās."

Tātad cilvēks piedzimst brīvs un vienlīdzīgs savās tiesībās un [kā tiesību subjekts] tāds arī paliek visu dzīvi. Pastāv sociāli ekonomiskā nevienlīdzība, intelektuālā nevienlīdzība u.tml. Tā veidojas dzīves laikā kā paša indivīda darbību vai bezdarbību rezultāts.

Uz starta līnijas - visi ir vienlīdzīgi!

_CatNap (2013-02-21 09:47)      slidens temats. it ipashi, ja megina ticigais runat ar neticigo.
mans personigais viedoklis - noniveleshanas parasti ir ar negativu tendenci. ja visi klutu "vienlidzigi", tas butu cilvilizacijas beigu sakums.. kaut gan- tas jau laikam shaa kaa taa notiek.

limonija (2013-02-21 10:01)      Nebūt nav Bībelē teikts, ka visiem jābūt vienādiem. Jēzus taču māca - dod Dievam, kas Dievam pienākas, un ķeizaram, kas ķeizaram pienākas. Hierarhija ir pat Paradīzē - erceņģeļi utt.:) Jautājums par attiecībām starp hierarhiskajām grupām vienmēr bijis sarežģīts - šķiet, ka par harmoniju te var nesapņot...:(

nikijamelo (2013-02-21 10:16)      Dievs radīja cilvēku kailu, tātad vienādu ar citiem, Ieva iekodās ābolā, un mēs kļuvām redzami cits citam...
Vecajā derībā bija 10 baušļi. Jaunajā derībā bija 1 bauslis, ko deva Jēzus. Viņš neatcēla tos 10, bet aizstāja ar šo vienu!
Visa pamatā ir mīlestība - nesavtīga mīlestība uz savu tuvāko un visu pasauli un Dievu.
Un vēl - ja Dievs ir katrā cilvēkā, tad viss ir Dievs. Tikai cilvēkam ir sava cilvēciskā daba, kas ir egoisms un tas traucē mīlestībai.
Vai ciešanas ir sliktas? Vai ciest ir slikti? Vai mirt ir slikti?
Nogalināt ir slikti cilvēkam, jo cilvēks to dara sava egoisma dēļ, sevis apmierināšanai, sava ļaunuma dēļ. Mēs nevaram spriest par Dievu pēc sevis! Mēs varam par Dievu spriest, ja esam mīlestībā, jo tad mūsu spriedums būs patiess.
Dievs nenogalina aiz savas vājības, aiz sava egoisma. Ja viņš lieka kādam mirt, ciest - arī sava Dēlam cilvēka veidolā, tad tikai par labu - pasaules glābšanai.
Atceraties, Dievs nedomā par savu, bet kopējo labumu...Kad cilvēki iemācīsies kļūt par vienu veselu, ai, nu ko par to...;)

_Biezaa_oome (2013-02-21 10:21)      Nav vienaadi. Citi tiecas uz augshu, citi tos paareejos censhas vilkt uz leju.

uiii (2013-02-21 10:51)      jā, visi ir vienlīdzīgi un visus mīl vienādi, ne tikai cilvēki, bet visi citi dzīvie radījumi uz zemes, jo katram ir sava vieta, savs ceļš un jēga.
Cita lieta, ka pozīcijas ir dažādas, tas dara mūs atšķirīgus, bet ne nevienlīdzīgus.

lazdarr (2013-02-21 10:52)      Cilvēks kā vērtība. foto ...aizvakar gulēju uz galda...Tad saproti, ka esi niecība, puteklītis Visumā! Tādi esam visi- tikai katram savs ceļš- cits skrien pēc bagātības, stāvokļa sabiedrībā, pārākais censonis grib būt...davai, davai pēc mantas..Bet tev ielaiž ko vēnā un...čao kakao! Tā i vairs neko nezini, kas ar tevi...redzēsi zilās debesis vai viena vienīga tumsa....ko tāpat neredzēsi....Viss. Un šāds mirklis būs ikvienam- agrāk vai vēlāk, kamēr esi dzīvs- iespējams,esi vajadzīgs kādā zobratu sistēmā- vieni kā fīreri, citi kā pakalpiņi, vēl kādi pa vidu jauksies. Tad nu katrs pēc savām rakstura īpašībām plosās uz nebēdu....un kā te saka- kāda katram daļa par to, ko ES daru. Mūžīgā virzība tāpat paliek caur to visu.

slieks (2013-02-21 12:22)      Sabiedrībā nē, bet Dieva priekšā visi esam vienādi. Ciešam un priecājamies par vienām un tām pašām lietām. Tikai dažādos līmeņos...

kodums (2013-02-21 13:51)      arī politiķi uz tautu skatās kā uz pūli, kur visi ir vienādi...

liancite (2013-02-21 13:54)      ja būtu iespēja pamosties vakardienā...ehhhhhhhh...........;) ....nejūtos vienlīdzīga ar pārējiem! ES esmu ES, TU esi TU, bet ja kopā paveiksim ko, kas mūs vieno, kļūsim līdzīgāki! ;)

MrJones (2013-02-21 15:40)      Kaa tas naakas, ka tevi vispaar uztrauc par cik kurshs ir paaraaks..? Nekad visi nebuus vienaa liimenii... Vinji tev kaut kaadaa veidaa baazhas virsuu, ietekmee...? Nezinu par pashreizeejo situaaciju Latvijaa, bt sheit...UK vismaz taa nemeedz buut...pat otraadi, gadaas ka ir... Visaadi vipendroni (ja ir domaats..?) ...tad taas jau driizaak, vaajiibu izpausmes...par sevi paarliecinaatam, kas zina ko dara un kaadu meerkju labaa...tas nav vajadziigs. Vnk..domaa par sevi, ne tik daudz par citiem! Nav jeegas teereet savu energiju
negaacijaam... :)

Ananda_A (2013-02-21 17:29)      Vienāda ir cilvēka kā sugas energoinformatīvā matrica, citādi katrs pilnīgi savādāks. Piemēram, ja visiem iedotu 10 000 latu, katrs iztērētu savādāk un pēc mēneša atkal vieniem būtu, otriem nekā nebūtu.

snamlet (2013-02-21 18:58)      Piedzimstot mēs visi esam vienādi, tikai...ar saviem gēniem un iespējām izaugsmei, pilnveidoties. Un te nu absolūta vienlīdzība sabiedrībā nav iespējama. Vieni ir centīgāki, spējīgāki, arī audzināšana ģimenē ir svarīga cilvēka dzīvē. Neviena sabiedrība nav bijusi vienlīdzīga. Cilvēka vērtība kā apzinīgai būtnei visos laikos ir bijusi - kāds viņš ir pats..ar savām cilvēciskajām vērtībām...bez skaudības un naida, bez pazemības un padevības, bez agresijas un pārākuma. Ja to sāksi izrādīt, tad tūlīt tev kāds norādīs īsto vietu. Cilvēks vienlīdzīgs ir ar sevīm dotajām iespējām kaut ko sasniegt...Dieva gribai gan te ir maz nozīmes. Kā tas iespējas tiks izmantotas, atkarīgs tikai no paša...tāpēc nav ko gausties..ja neizdodas, sāc no gala.

Kamija (2013-02-21 20:04)      Interesanti, cik no šejienes Bībeles apspriedējiem, Bībeli tiešām ir lasījuši...? Nu tā, pa godīgo...

No 40 divi vai trīs? Tomēr ar Bībeli argumentēti viedokļi daudziem. Varbūt jāsāk ar lasīšanu... Lai nebūtu tik līdzīgi ar vienlīdzīgajiem.

limonija (2013-02-22 09:11)      Vienlīdzības nav un nebūs, bet ne jau par to kreņķis jāķer. Trakākais, ka sabiedrības liela daļa negrib saprast to, ka katrs cilvēks ir vērtība - neatkarīgi no tā, kurā sabiedrības grupā atrodas.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu