Valsts valoda un iebraucēji

Cik stulbi ir tie tā sauktie Latvijas iedzīvotāji, kuri, nodzīvojuši šajā valstī 10 līdz pat 40 gadus, joprojām neprot latviešu valodu!!! Cik stulbam ir jābūt, lai to nespētu apgūt! Paskat, viens otrs melnādainais latviski runā jau pēc viena Latvijā nodzīvota gada.

snamlet (2013-02-21 17:02)      Vai nu tā visi krievi ir stulbi??? Drīzāk domāju, ka latvieši ir stulbi, ka nemāca saviem kaimiņiem, kolēģiem, draugiem, paziņām latviešu valodu...vairāk būtu jāpadomā ko pats dari, ko un kā runā. Arī tagad vēl ir gadījumi, kad latvietis runās lauzītā krievu valodā, nevis pajautās vai pateiks latviski...īpaši jau tiem krievu pensionāriem. Paši vien pie tā ir vainīgi un savu dusmu, naida izkliegšana ir tikai naida kārtējā uzkurināšana, kas ir izdevīga vienam otram politiķim. Jaunatne gan tiešām labi zin latviešu valodu un par savu valodu nav jākaunās nevienam..viņi latviešu valodu ir iemācījušies, bet cik latviešu jauniešu prot kaut vai labi angļu valodu? Vai, dzīvojot ārzemēs, viņiem iet labāk?

mojito (2013-02-21 17:17)      Tam ar vareeshanu mazs sakars...kaa jau mineets, tas vairaak taads principa ( nu varbuut ne gluzhi) jautaajums, jo-kamdeelj maaciities valodu,ja tu vari lieliski komuniceet jau savaa dzimatajaa valodaa? Bet bez shaubaam, tas ir attieksmes jautaajums.

fargo (2013-02-21 17:57)      šodien pat uzskatāmi varēja pārliecināties, kurš ir vai nav stulbs un vai vispār tas ir stulbums vai kkas cits - celtniecība, priekšniecība un strādnieku pārraugs visi latvieši, strādnieki puse krievu un puse latviešu(aptuveni). cik reizes ir jāmin, kurā valodā visi šie cilvēki savstarpēji runāja? stulbums? vai tad?

gravieris (2013-02-21 18:53)      interesanti,kādā valodā sarunāsimies ar turkiem,/kīniešiem un somāliešiem,kad šie aizpildīs iedzīvotāju iztrūkumu šajā jevrpoijas nomalē.Latviski viņi nemācīsies ar garantiju.Man ir stipri lielas aizdomas,ka tad te pārpalikušie latvieši ar siltām jūtām apsveicināsies ar tiem dažiem krieviem,kas reiz dzīvoja Latvijā /protams krieviski/ un aiz laimes čurās biksās,ja tie pāris vārdus pateiks latvejiski.Nu nevar būt valsts valoda,ja valsts kā tādas vairs te nav! Teiksiet mums ir saeima,ministru prezidents?Tie te ir tikai vietvalži,kas pilda citu rīkojumus ...to rīkojumus,kuri tura naudas maku.

kreisais12 (2013-02-21 19:10)      kāpēc tevi uztrauc iebraucēju prasmes? Jo zemākas prasmes jo mazāka konkurence. Es parasti ar krieviem runāju krieviski, jo nelietojot valodu sāk zust iemaņas. Man ir svarīgi tas ko es māku vai nemāku, nevis citi

Oonka (2013-02-21 19:59)      Tāpēc - cienam sevi un savu valodu un runājam latviski! Elementāri.
Jo pat cilvēki no citiem kontinentiem spēj to iemācīties gada laikā.

hefny (2013-02-21 21:38)      kam gan jāmāk,ja pat vienotības =ēlerte-krievu delfos sola,ka Rīgas Domē krieviembūt tiesības sniegt papīrus,saņemt krieviski=pārkrievošana-maskavijas postpadomju īpašajiem dienestiem vēl dabiņi uzticēti-ēlerte laikam ar to lindermani sadarbijas /ar osipovu un citiem-pret latviešu valodu vērstajiem/,jo,ja kādai tautai atņem valodu-kā kultūras pamatu, tad vēl viķēle programmēdeportēt nodzimtām mājām uz pilsētām-nevis gateri veidot pie meža-pie mājvietām...ir šiem miljonu vērti uzdevumi vēlpalikuši..arī to Eiro-par varas makti,jo ,laikam jau miljonņš gaida..jo kur gan var tapt stāvus bagāti-nabagi,ne saimniekmāju atguvušie-tikt seimā-pie siles-miljonāros tapt iekšā//pasaulē-tā 5 gDOS1NENOTIEK,UN,JA NOTIEK,TAD TIE SKANDĀLI ATKLĀJ UN ATŅEM ŠITĀSADABŪTO=ATDOD VALSTIJ.mums tika-mljoāri 250-500gab pa divdesmit vai 10 gadiem, visu iznīcinot, nodokļu dēl-tadu izdzenājot uz citām valstīm.
Tessa, asnav naids, bet izmisums un pašsaglab´´sanās instingta galējā robeža..laikam pašai vēllabi iet un tuvredz;iba nesaskata plānoto un strukturālas,tīmekļa saistības,sakarības/kas nav nejaušas-stihiskas/...uttcik zinu,-padomijas darboņi-ir arī zirg;a joproām,izmisīgi,žokļus sakodušas-iekodušās deputātos. iespējās pie siles krampjaini turēties.Ja valdība, ministri, domniei-nebūtu ceļs-taciņa uz miljoniem,-tad būu par darbu-atbildība, nevis roācija ar lelu algu, tad eS parlaments uc varas iegūšana...skat ždanoku,kas par Latvijas naudu taisa kriev/krievalodīgo balndoņu rebes ES.nu tādas kombuļu ineses vien laikam ir-tikai angažētas.....un naida nav nekāda

neratni_stasti (2013-02-21 22:39)      Principā valodu var iemācīties tikai tad, ja apkārt ir vide, kur to lietot. Piemēram, ja Daugavpilī var dzīvot, nezinot latviešu valodu, kā lai cilvēks to iemācās? Vai viņš runās ar otru krievu cilvēku latviešu valodā? Nebūs par šerpu? Arī Rīgā - ja ģimenē runā krieviski un darba vietā runā krieviski, pa vidu tur veikals, tad pasakiet, kur tad ir tā vieta, kur krievu cilvēks var lietot un praktizēties runāt latviski?

HRDS (2013-02-21 22:49)      Bet Tu paskaties kas notiek uz ielas, ja latvietim naak pretī kaads cittautietis... :) Naaks anglis letinsh angliski stostiisises... naaks krievs, tad krieviski... kaads cits.. vienalga meigjinaas ar to runaat angliski vai kaa nu prot, bet tikai ne latviski...! Tad kursh ir Stūlbāks...!? tas kursh visiem grib izdabāt...? vai tas kas to izdabāshanu izmanto...? ;)

Evy_Siikuminjsh (2013-02-21 23:58)      To fargo: tu tiešām neesi tad Anglijā ne dzīvojis, ne ko redzējis- valodas prasme te ir tikpat būtiska, kā spēja orientēties metro. Sevišķi, ja vēlies būt pats sev priekšnieks. Varu tev sarakstu aizsūtīt, cik ilgi rindā pie ārsta vai cita speciālista (ātrās palīdzības nodaļā) var sēdēt latvieši, slovāki, bulgāri un visi tie, kas nerunā/nesaprot valodu, gaidot tulku. Un tas rada aizvien lielāku neiecietību no pašu angļu puses- galu galā, tam tiek tērēti viņu nodokļi. Lūk, no kurienes neiecietība un rasisms, nevis no tā, ka kāds cenšās valodu iemācīties. Ir jābūt muļķim, lai domātu, ka kaut kur kaut ko var panākt tikai ar latviešu valodas zināšanām. Protams, var strādāt lasot zemenes vai pakojot kūkas, bet, tur daudz ātrāk iemācīsies poļu valodu (un poļi ļoti labi runā angliski, kaut arī to neafišē), nekā angļu... secinājumus izdari pats...

edmunds19692 (2013-02-22 21:41)      A kas konkrēti ir praktisks izdarīts, lai šāda (t.i. autora minētā) situācija nebūtu? Pēdējos 20 gados - kas? Realitāte ir tāda, ka - NEKAS. Ir tikai stingri stāvēts uz principa "nedarīt neko"(tipa: avosj razsasjotsa), lai tikai smaka no šīs Pandoras lādes netiktu laukā. Paši vien vainīgi. Un tieši tāpēc smaidiņi rodās, lasot urrālatvisko patriotu vaimanas par šo tēmu.

rabinovics (2013-11-25 19:09)      paši pie taa esam vainīgi....runat vajag tikai latviski un buus spiests vins iemacities...paskatieties uz mūsu dienvidu kaiminiem lietuviesiem...ne lieka vaarda krievisii nepateiks

fargo (2013-11-25 19:16)      Evy_Siikuminjsh (2013-02-21 23:58)

man liekas, tu vispār nesaprati, par ko bija mans komentārs. jāmācās labāk lasīt.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu