Vai viegli ir izvēlēties Rīgas mēru?

Kā Sarmīte Ēlerte Maskavā zinātniskajā komunismā eksāmenu kārtoja
Astoņdesmito gadu beigās, laikā, kad tik tikko sāka kļūt pamanāmas Latvijas cīņas par neatkarības atgūšanu pirmās dvesmas, viena no Atmodas aktīvākajām cīnītājām par brīvību, komjauniete Sarmīte Ēlerte, mācījās Maskavā, ar Darba sarkanā karoga ordeni apbalvotajā Vissavienības Valsts Kinematogrāfijas institūtā (ВГИК).
Un nevis vienkārši mācījās, bet kārtoja eksāmenus zinātniskajā komunismā un marksisma – ļeņinisma filozofijā uz vieniem pieciniekiem. Apliecinājums tam glabājas Ēlertes lietā institūta arhīvā, kur to atraduši žurnāla „Otkritij gorod” žurnālisti. Dokumentos, kas bija nepieciešami, lai iestātos prestižajā institūtā, ir, piemēram, raksturojums uz trim mašīnraksta lappusēm, kuru parakstījuši laikraksta „Literatūra un māksla” galvenais redaktors J. Škapars, Latvijas PSR Rakstnieku savienības partijas sekretārs E.Strods un vietējās komitejas priekšsēdētājs A.Vītols: «Элерте Сармите — член актива Союза кинематографис&#
1090;ов Латвии, член клуба творческой молодежи при ЦК ЛКСМ». (Ēlerte Sarmīte — Latvijas PSR Kinematogrāfijas savienības aktīva locekle, CK VĻKJS radošās jaunatnes kluba locekle.)

inito4ka      ...es varu izteikt tiki savu viedokli> man Ušakovs patīk. Daudzus kaitina tas,ka viņš ir krievs :)
bet pilsētai viņš patiešām ir izdarījis ļoooti daudz laba. Kaut vai promenāde man zem logiem!!!! :)) uz šejieni brauc pastaigāties no visas Rīgas ... bet nu tas tā,, sīkims.
Cilvēks nav zaglis un tas ir galvenais. Un nelec augstāk par savu dupsi. Un pie tam dzīvo ļoti pieticīga cilvēka dzīvi.

rihtigais      Esmu latvietis, BET arī uzskatu, ka UŠAKOVS ir cienīgs kandidāts. Tie latviešu tūdaliņi piegriezušies. Vai Amerika pazudusi ar melno prezidentu? Nevajaga baidīties savas ēnas!

bostix      pilnigi pajāt, kurš turpmāk tos krievus komandēs

Zeltiite      Un arī par sevi "pajāt"? Liberāļi un sorosīti (ēlertes, cigānes, ķīļi un vinķeles) grib atņemt mums : 1) ģimeni un laulību (tai vietā - partnerattiecības un gejisms) 2) dzimumu (tai vietā - uno un duo - ne sieviete, ne vīrietis - Džender ideoloģijā - viņķeles uzdevums bērnu dārzos to ieviest) 3) tautību (tai vietā - kosmopolitiskais tukšums pasē – Cigānes uzdevums) 4) savu naudu (lata vietā – eiro – pūlas Vilks un citi banku pakalpi) 5) izglītību latviešu valodā (tā vietā - visu angliski - to dzen cauri- ķīlis, pie reizes samazinot stundas latviešu valodai un literatūrai pamatskolās) 6) mūsu valsti - (tai vietā - kārtējā "savienība") 7) Pēdējais jaunums - jānomaina pat Latvijas valsts HIMNA! Domāsim! Ēlerte velti cenšas tēlot nacionālisti, jo patiesībā ir vistīrākā kosmopolīte un konformiste Kopš komjaunatnes laikiem meklē kā nostāties stiprākā pusē : Šķēles, tagad Vienotības! (citāts no Apollo, kur pārskaitītas lietas, par kurām bāleli neraizējas). Jo - parādi tik bālelam sarkano lupatu, lai balso, par ko kādam citam (bieži aiz robežām vajag), jo pats par savu labklājību padomāt (un ar savu galvu domāt) tāds, diemžēl, nespēj (vai negrib)!

mojito      Zeltiite-neviens Tev negrib neko atnjemt-tieshi otraadi, liberaalaa sabeidriibaa katram ir tiesiibas izveleeties-dfziivot taa vai citaadi, nevis "kaa partija teiks".
Tev kaads ar varu tautiibu njem nost? Ar varu uzspeizh kljuut par lezbieti? Vai varbuut runaat driiskti tikai angliski-savaadaak sods? Nepaliec smiekliiga....shitos pantinmjus regulaari lasu delfos , tvnet un apollo.
iesaku domaat ar savu galvu,nevis kladzinaat pakalj shitaas mulkjiibas..un par himnu -tas vispaar murgs vaajpraatiigaakais.

edmunds19692      autoram: tēmas pieteikumā krievu teksts ir nepareizi pārtulkots. It kā nedaudz, bet domu sagroza pilnīgi. Nedariet tā, nav glīti. Bet par tēmu: atrodiet 10 cilvēkus, kuri studēja t.s. "vissavienības nozīmes"augstskolās un nebija komjaunatnē.

fargo      mojito - neuzvedies taču kā auns! negrib atņemt? da viņi ideoloģijai neatbilstošu literatūru pārraksta! tikai nedaudz vajag paciesties un dzirdēsi aicinājumus pārrakstīt Šveiku. tiek banota literatūra, kino. "nepareizās" dziesmas radiostacijās neatskaņo, jo stacijas baidas no lielā brāļa. tā nav nākotne, visaptveroša cenzūra jau ir atvērusi durvis un stāv uz sliekšņa un jau diktē, kas ir pareizi un atbilstoši, bet kas turpmāk vairs nedrīkt tikt pateikts, nedrīkst tikt domāts.

un šoreiz pareizi zeltīte raksta - katram no minētajiem cilvēkiem ir doti noteikti uzdevumi, no mērķtiecīgas ģimenes vērtību graušanas Viņķeles ministrijā līdz pēdējo neatkarīgas valsts pazīmju likvidācijas LB veidolā. un tie NAV šie ielikteņi, kuri nosaka vai izvēlas mērķus, ta ir problēma jo daudzās valstīs, kuru vēlēto varu ir apsēdušas tūkstošiem mazu sorosorganizāciju. tām ir daudzi un dažādi nosaukumi, tās konrolē valstu sabiedrisko nišu publisko telpu. kā? veidojot "sabiedrisko" viedokli. tā. šo tīklu veidojot, tas tiek cieši savīts ar sabiedrisko saziņas līdzekļu atsevišķiem brendiem. "sabiedriskā" viedokļa caursišana notiek saskaņotās kampaņās. tādās valstīs kā Latvija, šis tīkls no margināla vai perifēriska jau ir kļuvis par dominanto, tagad šiem cilvēkiem jau pieder vara. vēlreiz, tā nav LV lieta. tas notiek globāli, Anglijā vai Latvijā.

edmunds19692      Rīgā vispār esot bijuši tikai 3 labi pilsētas mēri: de Tolli, Rubiks un Ušakovs. Pārējie visi tā....

limonija      edmunds19692 (2013-02-24 00:51) viedoklis< anglim Armitstedam jau arī nebija ne vainas...
Par tēmu - hmm, man ta Jūsu problēmas...:D Piekrītu Vucim.

Zeltiite      Labāk domāt par seksuālām un materiālām problēmām, ne kas notiek valstī. Nesaliekot, protams, ka tas viss, diemžēl, bet ir savstarpēji saistīts -gan sekss, gan nauda, gan miteklis, kur Tu realizē visu TO!!! Pēc kā iespējams izmantot tikai iespēju- melnstrādnieks Eiropā, priecājoties, ka sāk saprast vienkāršākās frāzes angļu valodā (kamēr citi Dzimtetenē to jau lieto visus gadus pēc neatkarības iegūšanas).

Zeltiite      Vārdu Dzimtene rakstu ar lielo burtu ;D (bet pāķiem to nesaprast ;D )

Lucy      Ne par Ušakovu,ne Elerti nebalsošu!!

Decijs      Elerte nu i nafig pedejais ko velet...

caress5      Kätad Ushakovu , kursh Maskavas vadiibä ... ... ... un tad veel kolaboracionisti, tä tik ir izveele... Kursh no jums Elerti ir tuvumä redzeejis?? 2013-04-21

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu