Lūdzu nosaukt kādu slavenu latvieti! Vai jūs zināt kādu?

1.ASV kosmosa pētniecības aģentūras NASA zinātnieks Ilmārs Dāliņš, kurš strādāja kopā ar Verneru von Braunu kosmisko raķešu izstrādē.
2.Gunārs Birkerts, kas ir pasaules līmeņa arhitekts.
3.Varis Bokalders - latvietis - pasaulslavens ekoarhitekts
4.Kārlis Balodis-pasaulslavens ekonomists, finansists un demogrāfs
5.Vilhelms Purvītis - latviešu gleznotājs ar milzīgiem panākumiem, ko apliecina starptautiskajās izstādēs gūtie apbalvojumi
6.Kārlis Irbītis -aviācijas konstruktors un dizainers. Pēc 1947. gada strādā Kanādā, par saviem izgudrojumiem iegūstot Kanādas un ASV patentus.
7.Anatolijs Lapiņš - pirmais slavenās automarkas Porsche dizaineris, un turpinājis būt kā galvenais Porcshe automašīnu dizaineris vairāk kā 20 gadus
8.Mārtiņš Saulespurēns ir slavenās kompānijas Blue Microphones dibinātājs BLUE mikrofonus izmanto tādi pasaulslaveni dziedātāji
9.Juris Upatnieks ir Trīs dimensiju hologrammas izgudrotājs, kura līdz pat šodienai ieņem svarīgu lomu pasaules zinātnē un medicīnā. 1976. gadā atzīts kā labākais ASV izgudrotājs.
10.Ulvis Alberts - pasaulslavens fotogrāfs
11.Mariss Jansons - pasaulslavens dirģents
12.Andri Nelsonu pasaules prese šobrīd dēvē par lielāko un spožāko cerību starptautiskajā diriģentu saimē.
13.Egīls Siliņš - pasaulslavens latviešu basbaritons
14.Elīna Garanča - vadošais mūsdienu pasaules mecosoprāns
15.Pasaulslavenā modele Madara Mālmane
16.Pasaulslavenā Latvijas modele Ginta Lapiņa
17.Pasaulslavenā Latvijas modele Karlīne Caune
Kur nu vēl daudzskaitlīgie latviešu bērni, kas nav dzimuši Latvijā, bet ir iemantojuši milzīgu polularitāti un protams latviešu sportisti, par kuriem varētu vēl vairāk sarakstīt.
Sho te iepasteeju, cerams, ka taa driikst:) Kaut kaads pastulbs , tak laikam latvieshu, zhurnaalists nupat pasludinaajis, ka latvieshiem , saliidzinot ar citaam Latvijaa dziivojoshajaam tautaam, neesot slavenu cilveeku. Shie nosauktie ir kaa viens no pretargumentiem. Varbuut va

fargo      bet kopumā raksts ir ačgārns, jo arī minētie latvijas izcelmes nelatvieši nav nekādas pasaules augstākās atpazīstamības slavenības, bet ir tajā pat atpazistamības līmenī, kurā slavenie latvieši.

Torpedo      ponytail, izlaizam to tavu dalu, kas ne par teemu, bet par manu necilo personu :D un keramies taa teikt tuvaak pie miesas .. :D Jā, pieļauju, ka nezina, ka bija 40 vai cik tur gadus 2 Vacijas un komunistsiskaa VDR bija pasaules 8. specigaakaa ekonomika, pielauju, ka neatskir Latviju no Lietuvas. A kapeec, lai atskirtu? Ar ko mes esam tik ipasi?? Tu pati atskir Zambiju no Zimbabves vai Zairas? :D

cuze      Rasma Rozīte

SoulDigger      Vispaar jau saraksts ir nekorekts ...
JA shis ir domaats kaa nacinaalas pashapzinjas celshanai, kaa pieradiijusm musm ir sava kukltuura sabiedriiba un sava vide, kuraa var izaugt arii aks patiesi izcils, tad sarakstaa ir jaatstaaj tikai tie cilveeki kas ne tikai dzimushi Latvija bet teksim pirmos 18 dziives gadus (pilnaaigai laimei tie butuu kaadi 24-25, kada rii vieteejaa kaada ´krutaa´ augstaak izgliitibas iestaade ir pabeigta :) ) ir pavadiijis Latvijas valstii, Latvijas sabiedriibaa ! (par shiem astonjpadsmit gadiem vareetu kopeejo arzemes pavadiito laikaposmu robezhliiniju notiekt kadus 2-us gadus ...)
Katram laikam ir savi varonji un katraa laikemtaa katrs no augstakminetajiem varbut bija pat populaars, bet laikai mainaas un cilvekeu atminja izdziest un prioritaates arii aiziet uz citiem laucinjiem ...

ApartamentiEspana    1 Tie, kas ir loti slaveni/populari vai zinami latvieshiem, Lv var but absoluti nezinami arzemes dzivojoshajiem. Jo talak no LV, jo mazak zina par LV, ja vien nav kada sadarbiba bijusi ar LV.

Arzemes dzivojoshie - stradajoshie latvieshi arii ir zinami shauram lokam, jo nav tada limena atpazistamibas. Labi, ka ar katru latvieti, kursh dzivo arzemes - par LV cilveki uzzina vairak. Gribas ceret, ka pozitivo vairak neka negativo.

Man pashai ir loti patikami, ka redzot latvieshus, kuri apmetas pie mums, spani secina, ka latvieshi ir loti patikami, inteligenti un eruditi cilveki. Tas tiesham ir patikami:)

No latvieshiem, ar kuriem var lepoties, pirmais man nak prataa bērnu ārsts reanimatologs Pēteris Kļava. Un domaju, ka shadi cilveki ir vel un vel, tik nedzird par vinjiem arpus LV.

´´Dzivojiet un miliet tagad, jo tulit viss beigsies´´ P. Klava (un vinsh jau nu zina par ko runaa).

SoulDigger      Veel jau var sastaadiit alternatiivo sarakstu - kas ir pretstataa pa liela leetai popularitaatei - bet ar civleekiem kas patiesi ir ietkemeejushi veetures gaitu un politiskos notikumus planetaaraa meerogaa ...
Protams ka jaasaak ar Jaunlatvieshiem - Krišjānis Valdemārs, Krišjānis Barons un Juris Alunāns u.t.t Ja nebutu vinju idejas un riiciibas un merkjtieciibas - iespeejams ka LAtvijas valsts arii netiktu izveidota tik aatri vai netiktu pat izveidota vispaar ...
Tad jau laiam logjiski naak Sarkanie Strelnieki - un varbuut kaads nezinaams zemnieku puisis kas ar pliniti rokaas staaveej biedam Ljenjinam pie saaniem un sargaa vinja miesu - varbutu vinjsh pat ir vissvariigaaksi latvietis cilveeces veesturee, jo pashiem krieviem nevareeja uzticeeties- paarak aju nu lieli uzmeteeji un nodeevji bija - un tamdeelj bij letinjiem jaasargaa vaacu sponsoreetais nemieru musinaataajs :) Ja krievu sho buutu sargaajushi, kazi buutu nolaists no kaatiem un visa musuu vasture butu krietni vien savaadaaka.
Turpinot pa sho liiniju - Jukums Vacietis, Jēkabs Peterss - shiem civleekiem bija ljoti buutiska loma visu sarkano naidnieku apkaroshana un likvideshana laikposmaa kad koministi bija veel pashi vaajaakie un ievainojamaaki un nekas vele nebij liidz galam izshkjirts ... Ja kaadam ir te veel kas papildinaams, tad laipni luugtum ;)

_Krasula_      Selekcionārs Pēteris Upītis.

riks086      Bez jau minētajiem, tā "uz sitienu" :
- Jānis Endzelīns.
- Rūdolfs Ūdris - latviešu ķimiķis, t.s. Ūdra reakcijas atklājējs (gājis bojā "lielā terora" laikā PSRS)
- Kārlis Neretnieks - Zviedrijas armijas ģeneralleintnants.
- esmu dzirdējis versiju, ka Imanuela Kanta dzimta esot kuršu izcelsmes;

cuze      Vija Vētra

moons      Krūmiņu Jurka

Diena      Paldies JuriK par šo diskusiju! Vismaz oHo tauta uzzinās slavenu latviešu vārdus! No savas puses sarakstam pievienoju latvieti Veru Zozuļu - Olimpisko čempioni kamaniņu sportā.

hefny      !.Latvijas prezidents-Kārlis ulmanis,
2.Kārlis Zāle- vināpieminekļa pasaulē autors "tēvzemei un Brīvībai", jo ir Brīvības piemineļi, bet Tēvzemei un Mātei Latvijai/las ir dzimtenei,-nav/.

fiffaaC      Sergejs Eizenshteins

LaskovijMerzavec      Cilveekiem, kuri ir ietekmejushi pasauli - nacionalitaate ir mazsvariiga...

Diezgan nepareizi ir uzskatiit, ka latvieshi ir devushi pasaulei kautko. Patiesiibaa ir otraadi, konkreeti cilveeki ir devushi Latvijai un pasaulei kautko.

0_0      īsts nesaprotu.... a kāda sarpība? 2018-03-29

Labrador      Dzintris Kolaac , Augusts Voss 2018-03-29

Labrador      Marks Rotkevichs (Rotko). 2018-03-29

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu