Diogēnisks jautājums

kāpēc mūsu valstī tik daudz bomžu, bet tik maz filozofu?

Cipars_Lielais (2013-04-16 19:59)      Drastje, pie in;zenieru tr;ukuma un "ekonomistu" pārprodukcijas mums v;el te filozofus vajag!

hefny (2013-04-16 22:04)    1 hmm..
Filosofijas priekšnoteikms ir domāšana. Domāšana kā proces, darbs. Un domas formulējums jēgpilnos teikumos/reizēm tie,kas saprot,-aPROTARĪ APRAUTUS TEIKUMUS, IZTEIKTĀ ASOCIATĪVO DOMAS saturu, bet to pašu var arī izstāstīt garos, paplašinātos teikumos, kur ideju pamato secīgi, ar pierādijumiem un secinājumiem utt/. Domāšana ir garīgs darbs. Darbs, no kura nogurst tāpat kā zemi rokot. Tikai viens nogurums ir smadzeņu šūnu/ nosacītajos muskuļōs/, bet zemi rokot- roku muskuļos.
2 filosofu saruna reizēm ir kā galda vai lielais teniss: kā Ziedonis reiz teicis- ar bumbiņu uz sitienu-atsitiens. Un, domājot ,runājot pierakstos goolē neskatīsies/coppy-paste nepielietosi/,- tam visam jābūt galvā. Un , pie tam, filosofējot,-,runājot vai domas izklāstot,,pamatojot, aizstāvot,- tas viss vēl jānoformē kādas loģiskas sakarības kārtulās, kādas filosofiskas skolas peņemtajos akadēmiskajos vai mazāk akadēmiskos/ dzīves filsofijas tradīciju pasāžās/rāmjos/a.
Apmēram tā: k ā spēlējot šahu-ar vieniem kauliņiem un laukumu, dambreti-ar citiem,cirku-vēl savādākiem, bet bokss un futbols,-tā ir cita flosofiska sacensība, kur katra ar saviem noteikumiem/. Kaut kā tā.
Iesākumā var mēģināt sacerēt trioletas,sonetus, vai pamēģināt tulkot dzeju. Būs smadzeņu un domas,un stila, un domāšanas vingrinājumi.Veiksmi! ;)

allldis (2018-12-09 13:59)    1 Tēma plaša! Interesanti lasīt komentus,jo daži ir asprātīgi un daži vēl arī ļoti gudri, sakarīgi!
Tikai nesaprotu, kāpēc gudrie, sakarīgie un asprātīgie pieļāva un pieļauj, ka MŪSU valstī saimnieko psrs okupanti, prettiesiski atstātie svešo iebrucēji ar visām atvasēm un brīnāmies par sekām, kas ir dabiskas,kad uz pamattautas kakla esošie un tās valsti nīstošie lielā skaitā var nejēdzīgi naturalizeties un pamazām ieņemt visās svarīgākajās jomās amatus. Esot ciešā un atklātā saskaņā ar mums naidīgo agresorvalsti un tās kremli vadībā?Nu,kāpēc par acīmredzamo gļēvi,nodevīgi klusē akadēmiskās aprindas, inteliģences "elite" utt., kur paliek mūsu gudrākie, zinošākie un godīgākie pilsoņi(īstie)??! Lūk "filozofisks" jautājums!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu