Vai Vācija uzvarēja otrajā pasaules karā?

Labdien!

Tā kā pēdējā laikā PA ir izplatījusies nelāga smadzeņu infekcija, kura tiek pārnēsāta ar sarkanāmmatainām sporām un uzņemta caur elpceļiem, diemžēl man jāatzīst ka arī Stulmeni tā nav saudzējusi. Tāpēc lai šodienas PA diskusija būtu "īpaša", uzdošu sekojošu jautājumu:

Vai Vācija uzvarēja otrajā pasaules karā?

Politiski skatoties, parakstīja dokumentu par kapitulāciju, un itkā viss bija beidzies.
Turpretī tagad ja paskatiem uz pasauli, tad ļoti daudzi labprāt braukā ar vācu auto, pat uzvarētāju valsts pilsoņi. Brauc iepirkties un pat strādāt. Vācijā tiek ražotas elektropreces, kuras pasaulē tiek augstu novērtētas. Vācija ir stiprākā Eiropas ekonomika, pat pēc pilnīgas sabumbošanas. Vai nav dīvaini, ka pēc kara zaudēšanas, bada un pilnīga sabrukuma valsts piedzīvo tādu uzplaukumu.

_Biezaa_oome      Guten Morgen! Neviens no komenteetaajiem nepiemin skaudro ikdienu, kas redzama sheit, no iekshienes - kopproduktu pamataa veido iebrauceeji /kaa es, teodora un daudzi polji/, kaa arii muslimi, kas te peedeejaa laikaa stingri nosaka toni, taa ka par uzvaru tomer runaat paaragri.

limonija      Neaizmirstiet, ka ātro atkopšanos Vācijā pēc WW2 veicināja arī iebraucēju masas(turki), jo vācu vīrieši bija izslaktēti diezgan lielos apmēros...Vācieši cerēja, ka iebraucēji uzbūvēs, kas būvējams, novāks, kas novācams, un aizbrauks, bet tā gluži vis nenotika...Nu - arī darba tradīcijām sava loma un mentalitātei - kādas bija ražošanas tradīcijas PSRS rūpnīcās ar "mūžīgo saraušanu" mēneša beigās, lai plānu izpildītu:D Pašai reiz padomjlaikos gadījās nopirkt mēneša pēdējā dienā taisītu maģīti:) Domājat, ka tas labi gāja?;)

bitite27    1 Amerika sarīdīja un Amerika apklusināja-kāds tur labums un kam???Tikai ne Vācijai!

jozolsen      Neviens karā neuzvar ,visi zaudē.Kurš vairāk,kurš mazāk.Arī dzīvē.Karš ir drausmīgi,cieta divas paaudzes.Nāve, bads,atļautā slepkavošana-visi slepkavas,izvarošanas ,šusmas,mokas......Visi zaudēja un daudz.Arī mēs esam cietušie,vai tieši,vai pastarpināti.Uzvarēja Zviedrija,Šveice,Vatikāns..

salvis73      Vācija jau pati par sevi nezaudēja,zaudēja fašisms.Šikelgrūbers beidza rullēt!

av2    1 Esmu dziivojis tur , so , katraa zinnaa Vaacija, taada kaa ir taa ssodien, ir viena no valstiim, kuraa nekad negribeetu dziivot. Vot taa. Nekaa persaoniiga vaaczemes faniem .
Kurss uzvareeja karaa? Hitlers zaudeeja pamatriigi , vaczeme vinneeja. Ja neskaitata to valsts sadaliissanu uz puseem uz ilgu laiku. Labi , ka tas jau ir pagaatnee.

Kamija      Terminu "fašisms" sākotnēji lietoja Itālijas Fašistu partija, kura Benito Musolini vadībā valdīja Itālijā no 1922 līdz 1943. gadam. Vēlāk, lai arī nekad nav pastāvējis precīzas "fašisma" definīcijas, tas kļuva par daudz vispārīgāku apzīmējumu, kuru lietoja attiecībā uz veselu virkni autoritāru politisko ideoloģiju, partiju un politisko sistēmu.

Vācijā bija nacisms jebšu nacionālsociālisms!

Pirms II pk no 29 Eiropas valstīm parlamentārā demokrātija saglabājās tikai 12, bet 17 valstīs radās dažāda tipa vienas personas vai partijas diktatūras.

To kāds (dažbrīd slavināts, dažbrīd pelts) režīms tolaik bija LR, seciniet paši... ne jau demokrātija :))))

piparbecinja      uzdod šo jautājumu austrumvāciešiem...

kuks10    1 žetons bitite27 -tā lietiņa visa bija smalkāka un vinnēja žīdu bankas Asv..Pēc kara Čerčils teica,ka mēs nokāvām neīsto cūku..!)Kari ir bijuši un būs..tikai ,kas no tā vinnē..,kam tas ir izdevīgi..?!Letiņi vienmēr ir bijuši labi aizsprosti,vai laba lielgabala gaļa..Kam mums tas vajadzīgs,ja mēs esam uz izmiršanas sliekšņa..leiši piemēram ir tik mācējuši salīst purvos un pārgaidīt karus..un pēc kara veiksmīgi salīda Komunistiskajās partijās un veiksmīgi vadīja saimniecisko dzīvi..cik leiši ir ? cik letiņi pašlaik.?Mums jāvairojas kā Ķīnai..

Kamija      vispār jau to Čerčils par komunistiem teica... ja kas!

kuks10      Tur jau ir tas joks, ka ļaunais uzvarēja..!)))

Pelle    1 2.pasaules kara sekas - ES izveide. Sākās ar Eiropas Ogļu un tērauda kopienas izveidi, pamatmērķis kontrolēt tik svarīgo nozaru attīstību, neļaut Vācijai tapt bagātai un uzkundzēties. Vācija ilgus gadus bija vislielākā iemaksu veicēja. Kopš apm.2000.gada iemaksas samazina, jo dzīves līmenis krītas.
Vācijas laukos nav diezko salda dzīve. Viņu taupīgums mūsu izpratnē ir skopums augstākajā pakāpē, tāpēc nav ko žēloties.

ozolkorkis      Vācija zaudēja karu un, arī Prūsiju!
Krievija atņēma to!
Lietuviešiem (LietuvasPSR-ai)piedāvāja Prūsiju, bet atteica, jo negribēja migrantus Lietuvas teritorijā !

9.maija svētkus es sākšu svinēt tikai tad, ja Kaļiņingradas apgabalu atdos atpakaļ Kurzemei!
Lietuviešiem būs tikai Klaipēda!
Vistuvāk radniecīgā tauta senprūšiem ir kurzemnieki.
KURZEMNIEKI:"UZ PRIEKŠU"!
Augstaišus un zemaišus , poļus -nelaižam pie jūras!
2022-07-31 10:27

Labrador      Pašreizējā Vācijā visbeztiesigaakais ir tradicionālās orientācijas etniskais vācietis. Vācijā iebraucēju skaits aug ģeometriskā progresijā , savukārt etnisko vāciešu skaits samazinās dēļ tādām parādībām , kā feminisms , finansiālās problēmas. Domāju , ka pēc gadiem 20 tas būs islāma kalifāts. 2022-07-31 19:25

Labrador      Mūsdienu vēsture. 2.Pasaules karu uzsāka PSRS , uzbrūkot NATO. NATO ar ASV priekšgalā šo karu uzvarēja. 2022-08-02 03:21

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu