Ar ko lepojas latvietis?

Itāļi uzskata ka 80% pasaules kultūras vērtību atrodas viņu valstī, frančiem ir revolūcija, britiem Zelta laikmets un Šekspīrs, Amerikāņiem amerikāņu sapnis un demokrātija, Islandiešiem senākais parlament, krieviem Gagarins un 9.maijs utt.

Ko jūs ceļat priekšā svešzemniekiem kā lepošanās objektu?

sorrell      es lepojos ka mums bija tādi Jaunlatvieši- Kr. Valdemārs, kurš dibināja Ainažu jūrskolu un pie savas istabiņas, Tartu, pielika zīmi- Latvis, E. Veidenbaums, kurš gan daudz ko radīja alkohola reibuma, toties daudz reiz čāpoja no savām mājām uz Tartu ar kājām, Kr. Barons- es domāju, ka tas tāpat ir skaidrs:)

Monroe      Ar kartupeļu popularitāti,štovētiem kāpostiem,šašliku visās svētku reizēs,Laimas šokolādi,Rīgas tirgu,Latvijas mežiem, mūsu pludmali un Jūrmalu un spēju izdzīvot un pielāgoties visām varām,kas pār mums nākušas visos gadsimtos .

kalatura      Ēdieni (visi augšminēti+ šprotes un nēģi)-tie katrā valstī savi,taču kaut kas tāds...sirdij vai dvēselei..Dainu skapis,tautas tērps,dzintars,Sigulda,Rundāle,Aglona, J.Lūsis,I.Jaunzeme..
Mūsdienās-Dienvidu tilts,Slakteris(ar slaveno teicienu), :(((
Prāta vētra,hokejs,Štrombergs,E.Gulbis,Vaikule,Pauls(tātad-cilvēki un vietas,kas ir šeit,Latvijā)!

ponytail    1 Ziniet, ja angļi kā savu "britishness" (un tas nav kaut kādu ikdienas ļautiņu, bet gan MP presē paustais viedoklis) pozicionē ar PIEKLĀJĪBU... Nu, spēju katra vārda galā atvainoties un paldiesot... Tad latviešiem jau nu gan būtu kā dēļ savas galvas augstāk turēt! Briti ir liela nācija, kura, diemžēl, ir aizmirsusi gan savas saknes, gan vēsturi, gan kultūru. Mēs, iebraucēji šajā zemē, ļoti bieži par anglisko zinām daudz vairāk kā angļi paši. Par laimi, latvieši, būdami pasaules mērogos maza tauta, joprojām spēj atcerēties to, kas katrai tautai, kas vēlas izdzīvot (vismaz vēl kādu laiku) un kaut kādu mantojumu nodot nākamām paaudzēm, ir svarīgs un būtisks. Visu to, kas šeit jau minēts.:) Un vēl, vēl, vēl...

kuks10      Kaut kas no senču tikumiem un spītu..

slieks    1 Nu nezinu... Nepiesaucot augstos plauktus, gribu teikt, ka latvietis var lepoties ar savu izdzīvošanas spēju. Mēs taču visu zinām un visu mākam. Visu izštukosim un visu izdarīsim. Mums nevajag kā amerikāņiem rakstīt pamācību uz riekstiņu bundžas: ATVĒRT BUNDŽU, ĒST RIEKSTUS.:)
Bet - ko Dievs mīl, to viņš piemeklē, varbūt tāpēc arī esam nolikti uz izdzīvošanas asmens...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu