5. kolonna

Agrāk man parāva smieklu, kad sveštautiešus Latvijā sauca par 5. kolonnu, bet tagad pēc notikumiem Ukrainā, nākas domas mainīt. Es visu laiku domāju, ko tad Latvijas krievi nebrauc uz savu visādiem resursiem bagāto Krieviju un nedzīvo tur, īpaši, ja te viņus visādi ierobežo vietējie nacionālisti, liek valodu latviešu mācīties, bez tās nedod pilsonību utt. Es jau tādos apstākļos būtu sen pārcēlies uz Rodinu. Bez izrādās, ka Krievijai viņi Krievijā uz vietas nav vajadzīgi, bet kļūst interesanti tikai tādos gadījumos kā tagad Ukrainā, kad var tipa ievest karaspēku viņu "aizstāvēšanai" pret vietējiem "fašistiem", kas visas ceļu malas kokus nokāruši ar jaundzimušo līķīšiem utt. .. ja paklausās Poccia TV oficiālo ziņu kanālu, kas to un līdzīgu "informāciju" maļ 24 stundas diennaktī .. Un tad es padomāju, ka pie vajadzības arī Latvijā, Igaunijā un citur var tikt izspēlēts līdzīgs scenārijas, kad vietējā 5. kolonna pieprasītu, teiksim, Latgales vai Narvas apgabala atdalīšanos un Krievijas armiju viņu "pašnoteikšanās tiesību" aizstāvībai. Vai, varbūt, kļūdos?

AivarsN  1   Maza tautiņa esam,tāpēc ar to jārēķinās,ka vienmēr tie lielie mūs apbižojuši un apbižos.Iekarot mūsu zemi pamanījušies gan francūži,gan zviedri,gan vācieši pat trīsreiz.Ja nebūtu līdzās lielais austrumu kaimiņš,tad diez vai tāda Latvija vēl vispār pastāvētu.

riks      saliekās arī, ka internātā "медленно, но уверенно" besī laukā pamatnācijas cilvēkus.
lērums mētā psevdonacionālis†us ar pretkrievu saukļiem, bet teksti javno kaļka no krievu valodas.
мало того, ir arī lērums krievu, kuri izliekās par latviešiem, kuri izliekās par krieviem - domu gājiens nodod un nu nevar būt cilvēks tāds analфāvits, lai pielaistu tik daudz orфorgāfisku kļūdu dzimtajā valodā.

fargo      torpēda. psiholoģiju nedrīkst lauzt, tā ir jāmaina. bet jāmaina, nevis jaatliek. redzi, cieņa pret savu valdou nenozīmē necieņu pret citu valodu. bet tāda šobrīd ir ļoti lielas krievu daļas apziņa. pats fakts, ka latvietis, aborigēns atlaujas runās savā suņu valodā tiek uztverts kā pļauka seja. izaicinājums.
vēlreiz - cieņa pret sevi nenozīmē necieņu pret otru. bet savādāk ir situācijā kurā kads etnoss vai sabiedrības grupa ir audzināti pārakuma apziņā. ja tu pietiekami pazemīgi neizturies, tas tiek uztverts ka izaicinajums. un to var tikai manīt uz sava komforta rēķina.
(bet latvieši un citas tautas arī ir šīs principa upuri - ja viņi ir sanēmušies un sāk runat latviski ar cilvēkiem, kuriem lidz tam runāja krieviski, tas notiek nevajadzīgi demostratīvi, it kā lai kaut ko pieradītu. un arī tas nav pareizi. tas nelikvidēs etnisko spriedzi, bet tikai vairos. iekšejā inteliģence, izpratne par to, kāpēc es daru to vai to, te var palīdzēt, lai nenoslīdētu naidā, bet ja tas būs naidīgi, nevis dēl pašcieņas, pretestība tikai pastiprināsies. un ņem verā, ka mēs šo apspriezam nevis gadu pēc neatkarības, bet divdesmit)
un nenolaidīsies citplanētieši un izdarīs to, ko jādara tautas vietā. to var mainīt tikai katrs, katrs, katrs pats. neviens cits to neizdarīs vai nekas nemainīsies. cerība, ka viss pats atrisinasies ir ļoti naiva un ļoti kaitīga. jo nav atrisinajies nekas pat divdesmit gados. dēļ etiniskām tirīšanās, manipulācijām, migrācijām, vesela valstu grupu fundamentos ir iebūvēta plaisa. aizlipināta ar apšuvumu, bet tur tā ir - dziļa, tik būtiska, ka nams var sabrukt acu mirklī.
no tās var izvairīties cik ilgi grib. tā ir tur iebūvēta, lai izmantotu, nevis lai neizmantotu.

vienss      Atbalstījāt Miermīlīgos Maidaniešus ! Tagad nu ir ziediņi . nav kas apsargā 26 Atomelektrostacijas . Neceļiet paniku, neviens neuzbrūk Ukrainai viņi paši dumpojas. Par teritorijām- bij Vitebskas guberņa, kurzemes hercoģiste .... Un par svētkiem - helovīnu, karlīnu, valentīnu , 8 maija.... ar ko labāki par par 8.martu , 1 maiju Latvijā 52 000 .ukraiņu, nepilsoņi , arī 5. Kolonna ??? Viss padomisks JĀNOPEĻ, Krievija , krievisks - krievs SLIKTS .... Trūkst vārdu. Ja Nobeļa prēmīju pieškirs krievam V.V. Pūtinam, ???

limonija      Manā mazpilsētā visi krievi runā latviski - brīvi, kaut ar akcentiņu(tas štrunts), aiz ko lielpilsētu iedzīvotāji savējos tā izlaiduši, ka neļauj šiem valodu mācīties? Un nekas te nenotiek demonstratīvi, kā fargo raksta - vnk te vienmēr tā ir bijis, arī padomjlaikos. Ne velti kurzemniekus sauc par lepniem;) Pašcieņa tā ir, nevis lepnība. Un nav te nekāda naida. Un šeit nekad neesmu dzirdējusi izteicienus - suņu valoda, gansi utt. ´´Pēc tādiem´´ jābrauc uz lielpilsētu:D
P.S. Kad 2011. gadā ´´skaitīju tautu´´, krieviski runāt nācās vien kādās pāris mājās - ar nesen iebraukušiem darba meklētājiem, bet vietējie krievi, ukraiņi, baltkrievi apvainojās, kad piedāvāju jautājumus krievu versijā:)

Jason      Un tikai tagad līdz tam aizdomājies, autor?
Bija taču iepriekš arī konflikts Gruzijā, kur krievi metās aizstāvēt sev pēkšņi radniecīgos osetīnus... un visādas Kalnu Karabahas...

DAfrika    1 Krieviem jau tikai Maskavas apgabals vēsturiski piederējis, bet es kā vēsturniece varu kļūdīties, daudz bastoju skolu jaunībā. Ka senatnē Krima tatāru haniem atņemta, tas gan fakts.

Polus      Torpēda, par SC balsosi arī turpmāk?

/tīri cilvēcīga interese, atceroties, ka na reizi vien šeit ir izpaudies vesels SC fanu pulciņš/

skarbaiskungs      Palasìjos pa netu pèdèjo dienu izteikumus no SC. Urbanovichs, Pimenovs tik smuki izsakàs! Mès, lùk, neko nesaprotot, bet vinji ljoti kompetenti Ukrainas situàcijà, itkà pashi bùtu piedalìjushies scenàrija tapshanà.
Pàrsteidza Lato Lapsa ar savu izlècienu. Laikam jau sàk beidzot ràdìt, kura roka vinju baro.

Torpedo      Polus, es jau fargo atbildēju, ka nekādīgi nesaistu tagadējos notikumus ar Krievijas kara draudiem Ukrainai , ar sovjetiem, sociālismu, komunismu un tādām lietām. Krievija bijusi imperiālistiska jau no aizlaikiem - Latvija jau pirms 200 gadiem kurA TUR krievu cara laikā tikai iekļauta Krievijā un skolēniem skiolās 19. gs. beigās pat aizlieca sarunāties savā starpā latviski, nerunājot nemaz par to, ka visi priekšmeti bija krieviski.
Es simpatizēju kreisām idejām (pret cilvēks-cilvēka izmantošanas principu) un kamēr vienīgais spēks, kas kaut ko aptuveni uz to pusi spēs realizēt būs SC, tikmēr izvēlēšos mazāko ļaunumu un balsošu par viņiem. Kreisā flengā nav nekādas alternatīvas. It kā Sudraba teicās dibināt sociāldemokrātisku partiju, bet viņa jau drīzāk uztverama kā komisks personāžs, līdzīgi kā Einis

skarbaiskungs      Un vajadzètu KK ierakstìt pantu, ka priekshlikuma "par nepilsonju tiesìbàm piedalìties pashvaldìbas vèlèshanàs" iesniedzèju noshauj publiski.

Tessa      neka,skarbais, tad pilsonji butu apziniigaki, nepljutiitu gudri pie TV ar alinjiem,paceltu savus piektos punktus un vilktos velet,beidzot.
citadi motivacija padomat ar galvu rodas tikai tad,kad, piemeram,referenduma par valsts valodu piedalas arii nepilsonji-tad ja,skrienam un lecam!! bet citadi Es esmu Viiiiiiiiiiilies, jeeeeeeeeeegas veleeeeeeet naU.

Polus      Torpedo,

pirms atbildu detalizētāk, viens papildus jautājums: vai vari mazliet precizēt/izvērst to principu, kurš tev ir nepieņemams?

mp3      Zini, ja mūsu valstī kura nebūtu ES, uztaisītu puču kaut kādi atsaldētie ar ES atbalstu, es arī laikam gribētu, lai Putins nāk palīgā. Varbūt izklausās kreizī, bet kas labs no ES ir nācis? Likumi pediņu atbalstam, vietējās ražošanas līdz galam nomērēšanai un tamlīdzīgi jaukumi? ASV regulāri finansē nekārtības pasaulē, lai varētu cilvēktiesību vārdā gāzt esošo valdību un pievienot savai ietekmes zonai jaunas teritorijas. Rietumi ir daudz bīstamāki un pretīgāki par Krieviju.

Torpedo      Polus, es kā pacifists, veģetārietis un visādi citādi balts un pūkains, esmu arī par taisnīgumu saražota produkta sadalē. Ideāli, ka viss pieder valstij, nevis kādiem resnvēderiem-buržujiem savu perverso vajadzību apmierināšanai, bet 98% viņiem strādā un paši grimst nabadzībā. Bet tās tak ābeces patiešibas - nesaprotu, ko tu nesaproti. Nevēlos kādu pārliecināt un diskutēt - lai katrs dzīvo pēc savas sirdsapziņas. Mana man tā liek

vilks28      Es nedodu ne plika graša ,ja X stunda pienāktu ,ka mūs te baigi kāds mestos aizstāvēt. Nu neviens ar to kolonu izņemot mūs pašus galā netiks. Te parku nevar normāli labiekārtot , kaut kāds sū...s betona stāv ,kur nu vēl to citu.

vienss      Vēlētāji... ! Tak NA un SC= vienas lidmašīnas spārni. Vēlē... vēlē... . Ja kāds raksta bez "garumzīmes" birka klāt vai savādāk domā atkal birka " tu neesi latvietis" kur tad tā brīvība! Latvieši kas jūs esat ! ? ! Visi tik gudri zin kas kam kad piederēja ! Paši 250 000 ha pārdevat zemi. A bļaujat, okupanti ... 5 kolonna.... Paši esat kolonna paši sevi vēlē un raud ... sūdīģi sūdīģi ...

erucanob      Nesatraucies,pēc Ukrainas pienāks kārta arī Narvai un Latgalei.Lindermaņi un Šmindermaņi ne velti rosās.Un ne velti Rīgā par mēru iecelts Ušakovs.Ievērojot tradīciju,Vācijai vajadzētu pieprasīt atpakaļ Kaļiningradu,bet kaut kā Merkeles kundze ir pieklususi,nemaz nedzird.

Digits    1 erucanob , kāpēc tikai Kēnigsbergu? Vācijas vēsturiskās zemes jau ir visa Prūsija ar Dancigu (Rīgas sadraudzības pilsētu Šcecinu) centrā, kas pēc kara tika atdota Polijai kā kompemsācija par Lietuvas Viļņas apgabala un Polijas rietumu apgabalu (Ļvova) atdosāsnu PSRS - Urkainas un Balkrievijas PSR

bitite27    1 Bez jums sadalīs un paņems ,ko kuram vajadzēs-Varat būt pilnīgi droši-JUMS NEVIENS NEJAUTĀS!

EleonoraRuzvelta      2022. gads ! Karš ukrainā ! scenārijs tas pats ! Latvijai uzbruks ar tādu pašu iemeslu ! urīngalva solovjovs jau atvēma , ka krievija ievedīs latvijā karaspēku lai aizstāvētu krievus ! BET tas jau sākās sen, kad pēc 1991 gada Latvieši radikāli neatteicās latvijā runāt krievski un tad jau okupantu pieminekļus nenojauca. + krievu skolas neslēdza. 2022-08-19 20:44

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu