Kas būtu sagaidāms no Krievijas, ja Latvijā sāktos līdzīgi nemieri kā Ukrainā?

Protams, tā tik tukša runāšana, taču kā būtu, ja būtu? Ja latvieši arī apvienotos protestējot pret esošo iekārtu, sāktos nemieri? Vai Krievija sēdētu rokas klēpī salikuši? Nu nedomāju vis.
Varbūt ir tādi, kas uzskata, ka esam pārāk mīkstmiesīgi un būtu pelnījuši nonākt Lielās Krievzemes paspārnē? Varbūt ir tādi, kas domā, ka citi gudrajie tad beidzot pieķertos, lai savestu mūsu valsti kārtībā? Vai ir tādi, kas uzskata, ka mums te viss baigi labi un nekādiem protestiem nebūtu pamata? Kā domājat?

miglainaa_plava (2014-03-07 23:30)      Deisa, kaut kā pēdējā laikā tev neiet ar humoru... Jau kura tēma...

Kāpēc lai Latvijā sāktos nemieri? Pret ko?
Viss ir atkarīgs no NATO reakcijas Ukrainā, ja tā būs pasīva, tad Krievijai radīsies apetīte arī Baltijas valstis okupēt. Sakacinās krievus un okupēs. Neticu, ka personiski es tur varu kaut ko mainīt.

Savulaik bija šoks par latviešu inteliģences filozofiju - tipa, visi esam cilvēki, pasaules bērni, visi vienādi, tautībai nav nozīmes... Salasījušies visādas augstas grāmatas, austrumu gudrības un uzskata sevi par pārākiem par nacionāli noskaņotiem - tas esot piezemēti.

Tāpat bija šoks vienā ceļojumā. Pārsvarā brauca latvieši, bet viena krievu aktīviste, tipa Ždanoka, vislaik auroja, lai gids runā krieviski, jo viņa to suņu valodu nezin un negrib mācīties! Pēc tā visa būtu loģiski, ka latvieši viņu ignorētu vai vismaz sarunātos tikai latviski, kā es. Taču nē. Latvieši veikli pārgāja uz krievu valodu un turpināja ar viņu draudzēties, kā nekas nebūtu bijis. Tād lūk tautiņa. Dažkārt liekas, ka es eju pret straumi, jo latviešiem jau nemaz nevajag to valodu, kultūru, principus, savu valsti. Tād priekšstats rodas.

Dzintars12 (2014-08-02 12:43)      Pie varas esošā elite dara visu, lai saglabātu plaisu starp latviešiem un nelatviešiem. Pēc viņu ieskatiem, tas būtu briesmīgākais, kas varētu notikt, ja latvieši un visi citi, vienā jaukā dienā, izietu ielās un pieprasītu tiesāt valsts izlaupītājus, valsts interešu nodevējus un tautas nīdētājus. Skaldi un valdi, sens un praksē pār baudīts paņēmiens, kā prettautiskam režīmam ilgstoši noturēties varas virsotnē. Skumji, ka liela daļa latviešu, jebkuru aicinājumu uz nacionālo izlīgumu, uztver kā valsts nodevību. Laiki mainās un mums ir jāmainās līdz. Žēl, ka liela daļa ortodoksāļu, nacionālajā jautājumā, neatceras, ka mūsu pašreizējie sabiedrotie, jau senāk mūs ir nodevuši. Tāpat, domājot par pirmās republikas dibināšanas laiku, man ir radušās aizdomas, ka angļu kuģi, kas bumboja Bermontu pārdaugavā, patiesībā, gaidīja, kuru tad īsti vajadzēs bumbot. Ja mūsējie būtu atkāpušies, tad, nav izslēgts, būtu papildus no sabiedrotajiem dabūjuši pa kupri. Jo galvenā viņu ideja, stāvot Daugavas reidā, bija radīt problēmas Padomju Krievijai, nevis aizstāvēt latviešus. Nezinu, daudzi aizmirst, ka Krievijas Impērija mums ļāva noformēties par nāciju, izskoloja mūsu gleznotājus, rakstniekus un militāristus. Bet tagad, Rīgas centrā, stāv piemineklis Rolandam, simbols, kas slavina tos, kuri atņēma mums mūsu ticību un iespēju izveidoties par nāciju pirms 800 gadiem. Dīvaini, cik viegli ir manipulēt ar cilvēkiem.:)

edmunds19692 (2014-08-07 19:46)    2 Pa punktiem:
1) nemieru izcelšanās iespējamība - diezgan augsta no nelatviešu puses. Par ieeslu var kalpot visiem jau sen zināmā, bet neviena neaiztiktā (tipa - lai kāds cits ar to krāmējas) Pandoras lāde - pilsonības un valodas jautājums. Vismaz šie ar tie gruzdošākie;

2) nemieru izcelšanās iespējamība no latviešu puses - praktiski nekāda, vai arī ļoti zema.

3) Krievijas iejaukšanās valsts iekšējās lietās šādu nemieru gadījumā - vērtēju kā ļoti augstu. [pie reizes dažiem NATO piesaucējiem šiet vēlētos atgādināt - NATA nenodarbojās ar dalībvalstu iekšējo jautājumu risināšanu]

4)Vai latvieši ir mīkstmiesīgi - viennozīmīgi jā, jo 25 gadu laikā tā arī nav varējuši/pratuši no tautas izveidot nāciju. Vai ir pelnījuši nonākt Krievijas vai kādas citas valsts paspārnē - nē, tomēr saglabājoties pašreizējām ekonomiskajām un politiskajām tendencēm, tas var notikt.

5) Vai daudz būtu, kas tam pretotos - domāju, ka ne visai. Palasiet kaut vai delfi komentārus tēmām par mūsu Bruņotajiem spēkiem, un salīdziniet tos ar komentāriem, kādus raksta piemēram Krievijas komentētāji par savējiem. Un sapratīsiet...

6) Vai kāds gribēs "sakārtot valsti"? Nezinu...neticu...

borzomi (2014-08-11 21:52)      Domāju,ka ir Žirinovska izteikumi ir pamatoti...

Dikti jau nu negribas "laisties" uz ASV.

Closing_Time (2014-08-16 12:29)    1 tie latvieši tāpat nejēdz vairoties, izmirs kā līvi. nav jēgas iespringt. Viņi taukos peldēsies, bet bērnus nedzemdēs, labāk seksa pozas studēs. Ir nācijas, kuras nav pelnijušas pastāvēt.

barss5 (2014-08-19 12:39)    2 Jā, šaubu nav. Tagad, kad redzam visu , kas notiek Ukrainā, Latvijas pilsonis neviļus aizdomājas, kas būs, ja Krievija nāks šeit. Un tad nu piesauc NATO kā potenciālo glābēju. Tikai, nezin kādēļ, negribam palielināt to aizsardzībai paredzēto procentu no iekšzemes kopprodukta. NATO blokam vajadzīgas valstis, kas arī pašas stiprina savas aizsardzības spējas, nevis skraida saplēstās bikšelēs un raud, kad kāds draudoši paskatās viņu virzienā.

fandango7 (2015-12-20 12:18)      johaidi21 kam tu esi vajadzigs ar savu patriotismu.tu blin krievu tanku tuvuma ieraudzisi ...un dirsdams skriesi uz visam puse, pareizi porzinkis pateica ...kam jus nahren esat vajadzigi ...micaties pasi sava sula

Alfreds_Trakums (2016-02-13 11:12)    1 Mēs jau esam Krievijā ! Kas tad ir tā saucamā mūsu ELITE - Ameriks - VĻKJS, LEMBERGS - PSKP,
Kargins, Krasovickis , kas mūs visus uzmeta par 1000 000 000 - VĻKJS un pārējie stukači no 1. videnes. Brīvību pērk ar asīnīm un tad tai ir cita vērte. Vai Daugavpils ROTKO ir māksla , kas jāatbalsta no LR budžeta. Kur skatās Satversmes aizsardzības birojs - Rotko māksla - CIP projekts - Antiņi stikla kalna jājēji.

Labrador (2016-02-13 20:07)      Piekriitu Alfredam-Latvijaa visas,ar naudu un tranziitu,infrastruktuuru saistiitaas sfeeras paarvalda Kremlim lojaalie zzs.Ostas,Dzelzcelsh,Gaaze,Riigas satiksme,Riigas namsaimnieks,Lidosta.Latviskajiem latvieshiem vien atlikusi kultuuras ministrija.

Alfreds_Trakums (2016-02-20 18:03)      Jums ir jāsaprot - mīkstmieši - jūsu vieta gāzes kamerā ir rezervēta !

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu