Veģetāriešu partija

Šoruden, kā zināms ir gaidāmas atkal Saeimas vēlēšanas. Lai BEIDZOT kko Latvijā mainītu uz labu ir jānāk jauniem spēkiem, jaunām idejām un citiem cilvēkiem. Tad nu man radās ideja par Veģetāriešu partiju, jo tie, kas neēd miroņus, jau defaultā ir labi cilvēki (un otrādi). Varbut, kādam ir idejas, kā to visu praktiski varētu realizēt un kādas vēl bāzes idejas šāda partija varētu izvirzīt? :)

mojito (2014-04-04 21:06)      Nez, nedmaaju, ka aa ideja ir dziivee piepildaama, cik tad tur to vegjetaarieshu ir ? 5-6% maksimums, Lielaakaa dalja no tiem 5% ir jau izleemushi, kurai partijai pieslieties, takaa, tur pat 0, 5% balsu nesavaaksi, kur nu vel aparvareet barkeru :)
Bet-lai veicas.....

Ps. naakamnedeelj cepshu shashliku, 2 dienas peec kaartas!

janisb (2014-04-04 21:37)      Veģetērieši ir visēdāju pārtikas rezerves kataklizmu gadījumam, tāpēc jo vairāk jo lābāk :D

non_grata (2014-04-04 22:32)      nevar buut lauva kursh need hieenas

hefny (2014-04-05 00:13)      hmmm..te tāda piedāvājumu pārbagā´tiba, ka atkal jādomā, kam/kāpēc/par cik uttt..pieslieties.

vienss (2014-04-05 03:27)      kapēc mums savu partiju nedibināt OHO PARTIJA visi jau esam reģistrējušies, programmu tik jāizstrādā kandidātus jāizvirza...

Muktiana (2014-04-05 12:05)      Digits, es jau domāju, ka Tu ņirgājies, bet izrādās nopietni (cik ne cik nopietni).
Nu ja tiešām tāda partija būtu, tad varētu ļoti ierobežot mežu izciršanu un zemes atdošanu netautiešiem. Ak, tik daudz būtu ko darīt! Ticības mācība obligāta, skolas formas vai vienkārši reglametēts apģērbs skolās (tagad meitenes, goda vārds, zeķubiksēs (tikai ar mini apspiestiem šortiem) staigā vai arī trenūzenēs).
Aizliegtu kazino bārus, ierobežotu alkohola tirdzniecību. Sievietēm piešķirtu tiesības un iespējas būt vairāk mājās un veltīt sevi bērnu audzināšanai. Aizliegtu abortus (izņēmuma situācijas tiktu īpaši apskatītas).
Veicinātu vietējo ražošanu, mazo uzņēmumu attīstību, aģitētu importa samazinājumu. Atvieglotu iespēju ģimenēm tikt pie mājokļa. Partijā nevarētu būt tādi, kas piekopj netiklu dzīvesveidu - paralēli salaiž ar vairākām utt. Tas pats attiektos uz sievietēm.
Veidotu politiku, lai nebūtu pamestu bērnu.

limonija (2014-04-05 13:49)      Ja nu par Hitleru - viņš bija gan veģetārietis, gan alkoholu nelietoja -īsts paraugvecis, ko neteiksi:D Lielā mīlestība pret suņiem viņam netraucēja dot pavēles likvidēt ebrejus un ne tikai...Un pret sievietēm bija 4K politika - Kinder, Kleider, Kuche, Kirche:D Bet autoram laikam patīk tieši tāda tipa sievietes;) Vienīgo partiju, ko es te vēlētos ieraudzīt, varētu nosacīti nodēvēt par Hērakla partiju, jo tās pamatuzdevums būtu sasmirdušo politikas Augeja staļļu iztīrīšana(bikiņ atkārosim grieķu mitoloģiju):D

Muktiana (2014-04-05 14:47)      limonija
nu paklau, un ko teiksi par kristiešiem? Viņi arī nogalina reliģijas vārdā. Nu ne šobrīd, bet vispār rakstos rakstīts, ka visi citi reliģijas pārstāvji ir bīstami, briesmīgi un iznīcināmi cilvēki. Tāpēc arī bija raganu dedzināšana utt. Un Tu domā viņi ir slikti cilvēki? Paskaties uz fargo! Viņš vēl nenogalina, bet pa lielam idejas vārdā varētu arī nogalināt kādu nekristieti (islamistu). Ticīgi cilvēki tiešām ir ļoti labi, viņi vismaz grib būt labi un tic, ka tādiem ir jābūt.
Tieši to pašu dara islāmisti.
Bet Hitlers arī nopietni urbās reliģijas lietās. Viņš jau gribēja tikai labāko - atlasīt āriešu rasi. Kaut kā viņš bija aiztaustījies, ka vācieši varētu būt tie īstie ārieši, pārējie-neīstie. Viņš jau no sirds "kalpoja tautai".
Tāpat kā kristieši no sirds kalpoja Jēzum.
Veco partiju likvidēšanai nav jēgas, ja tās vietā netiek veidota jauna, kas var ieņemt iztīrīto vietu. Labajiem jākonkurē ar sliktajiem, nevis jāiznīcina sliktie un jāsaprot, ka neviena labāka nav.

IngaGuna (2014-04-05 15:18)      ja nopietni, man labāk patiktos, ja būtu 2 partijas -gaļēdāji un veģetārieši. Tad varētu stāties vienā no partijām. Tagadiņ, 2miljoni un 20 partijas, nu tāda anarhija vien sanāk i nevar saprast, kurš savējs. Un lielā kompānijā savējos vieglāk pieskatīt, lai gaļu need un otrādi.

Vucis (2014-04-05 16:40)      Muktinj, un tie, kas nav kristieshi nenogalina :-D ? Pie kaadas religjijas pedereeja piemeeram Ljenjins un Staljins? Kaadas religjijas vaardaa noaglinaaja cara gjimeni, kaadas religjijas vaardaa tuukstoshiem ukrainju nomeerdeeja bada naavee, kura religjija vainiiga pie krievi inteligjences plaanveidiigas izniicinaashanas, polju virsnieku nogalinaashanas?

limonija (2014-04-05 23:46)      Pilnīgi piekrītu Vucim - t.s. ate(j)isti daudz vairāk nogalinājuši nekā kristieši visos krusta karos, kopā ņemot. Nogalina varaskāres dēļ, bet pārējais ir pupu mizu teorijas - visos laikos, visās reliģijās un citās mafijās ir pastāvējusi cīņa par varu. Elementāri, Vatson! Bet, atgriežoties pie partijām,- vismaz viena būtu nepieciešama, kas nepārstāv lielburžujus, bet iestājas par darba ņēmēju tiesībām(tipa-sociāldemokrāti), lai viņi būtu gaļēdāji vai vegāni - tas pēdējais, par ko es satrauktos...

fargo (2014-04-05 23:56)      šoreiz, tu muktiana, esi tālu pāršāvusi pār strīpu. lai Dievs tev to piedod un nepiemin.

riks (2014-04-06 15:44)      iesiet blokā ar ovolaktovegāņu par†iju? ja kas, Hi†lers arī bija veģetārietis.

Muktiana (2014-04-06 15:54)      Vai tad es teicu, ka ateisti nenogalina? Bet pat kristieši (citi ticīgie) reliģijas vārdā nogalina!
Lasīju spokos stāstu, kur islamiete bija iemīlējusies kristietī un viņas brālis islamietis nošāvis gan māsu, gan līgavaini pārliecībā, ka tā viņa zaimo Dievu, dzimtu, tautu utt. Nu, normāli tas ir? Vai tad Bībelē tāpat nav rakstīts (pēc kristiešu izpratnes), ka tie, kas pielūdz citus Dievus (kristiešu interpretācijā - kas tic Dievam caur citām reliģijām), ir pelnījuši būt sodīti ar nāvi?
Es vnk saku, ka pasaule jūk prātā - pat ticīgie, kuri meklē un ir atzinuši vienu un to pašu Dievu, savā starpā karo tikai tapēc vien, ka šo ziņu ir nesuši dažādi pravieši. Un katrs konkrētā pravieša sekotājs uzskata, ka viņa mācība ir laba, bet pārējās ir "elku mācības", kuras Dievs aicina iznīcināt. (Vēl sameklē kaut kādus citātus, kurus ārpus konteksta tā nointerpretē.)
Tas ir līdzīgi kā sasēžas pie galda melnais, sarkanais, baltais un dzeltenais (cilvēks), bet katrs stāsta, ka ir labākais (un īpaši fanāti pie sevis klusībā domā, ka pārējie ir tik grēcīgi, ka pats Dievs viņu aicina pārējos nogalināt.)
Arī Hitlers ļoti nopietni būrās pa Dievu rakstiem un arī vīņš izredzēja vāciešus un neizredzēja ebrejus, kam pats ticēja. Absurds.
Islamieši uzskata kristiešus par ienaidniekiem.
Kristieši uzskata jebkuru citu reliģiju par elku reliģijām un tāpēc ienaidniekiem.
Budisti uzskata gan kristiešus, gan islamistus par "opiju tautai".
Kristieši savulaik iebruka pie indiāņiem un stāstīja, ka viņu reliģija ir muļķības, Jēzus ir pareizais. (Lai gan viņiem pašiem būtu, ko mācīties no indiāņiem.)
Bet pasaulē vēl tālu ir līdz tai kopējai bildei, ka katrai reliģijai ir tiesības pastāvēt un katra no tām runā par vienu un to pašu Dievu vai viņa aspektu.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu