Vai alkatība būtu krimināli sodāma !

limonija      Daudziem padomjlaiku skolās ir labi iedzīts galvās par to "briesmīgo kapitālismu" - i ne mirdami neaizmirsīs...:D Eksistē taču arī citi modeļi, ne tikai Marksa tētiņa aprakstītais(skandināvu u.c.). Aiz ko ta visi tā nesas uz dažām zemēm pie viņu kapitālistiem dzīvot un strādāt?;)
Par alkatību runājot - Dieva sods nešķiet gana labs - obligāti vajag aiz restēm ietupināt? Alkatība ir viens no septiņiem nāves grēkiem. Un kur tad vēl līdzcilvēku necieņa? Palasiet komentārus tvnetā par dažiem mūsu "megabiznesmeņiem", kuri plāno politikā atgriezties:D

Torpedo_nobanotais      limonija, tu labāk pasaki, KURŠ no mūsu miljonāriem tiek sabiedrībā cienīts vai kkaut tikai ieredzēts, kuram kāds godīgs cilvēks gribētu līdzināties, jo tas ir unikāls piemērs, kā ar paša godīgu darbu, nepārkāpjot pāri savai sirdsapziņai, var saraust kaudzi naudas? Vai tad jūs neskataties - visos krievu detektīvseriālos 100% visi bagātie ir beigās ķeramie noziedznieki? Ja var pārkāpt sirdsapziņai, izmantojot citus cilvēkus sava materiālā labuma gūšanai (alkatībai), tad pēc tam daudz vieglāk ir pārkāpt sirdsapziņai ar veicot citus noziegumus. Un mani izbrīna fargo kā reliģioza cilvēka alkatības attaisnošana. Naudas raušana tak ir trula bezkaunīga nodarbe, jo kā labums ir tikai pašam rausējam - vnk viena no atkarībām aiz nespējas neko citu izdomāt ko sadarīt. Varētu pat salīdzināt ar azartspēļu atkarību. Un viss tas notiek uz līdzcilvēku, kas ir mazāk nekaunīgi vai ģenētiski ne tik spēcīgi rēķina. Ai, nu, vobšem varētu vēl daudz rakstīt, bet mūsu sabiedrība ir tā nozombēta, ka nabagie sāk jau aizstāvēt bagātos, balsot par labējām partijām utt. Kam nauda, tas pasūta mūziku, skolu programmas un groza cilvēku prātus ..
Fargo, kādu kapitālisms dod apziņas brīvību, ja visi ir tā nozombēti, ka vienā balsī slavē savus apspiedējus? Vienīgi es viens vēl saprotu lietu īsto dabu!! :D Labi, patiesībā mēs esam divi - es un Rubiks! :DD

Samila      Kādreiz viena cienījama juriste izteica tēzi - "saukt pie kriminālatbildības par nodomu". Dzīvē tas tā arī nerealizējās... [paldies Dievam!]

Tomēr alkatība var būt par atbildību pastiprinošu apstākli nosakot sodu.

siikaa16      Par alkatību dzīve soda.

neratni_stasti      Par alkatību pašu par sevi cietumā neliek, bet par alkatības izraisītām darbībām gan var saņemt sodu pēc Krimināllikuma.

Mirdzoshaa      Ko ta autors pats nepiedalās un nedod skaidrojumus savam nekonkrētajam jautājumam?
Ņemot vērā, ka jautājums ir agresīvs.

men      alkatība ir rakstura īpašība,bet zakšana gan ir kriminali sodama...trolli!

veejpuuta      Tā kā dzīvojam kapitālismā,cietumu nepietiks,lai visus sasēdinātu.

Alison      Tas fargo gan ir viens gudrs čalis. Patiesi labs komentārs.
Nevar būt visi vienādi, jo katra izvēles un ieguldījums atškjiras. Līdz ar to arī rezultāts. Nu nav taisnīgi tas, ka vienam neko nedarot, bet otram smagi strādājot samaksāts tiktu vienādi - tas taču katram skaidrs.
Par alkatību, kurai seko zagšana un laupīšana ir jāsoda, par to arī šaubu nav.

Gardena      Tad jau gana daudz ļoti turīgu cilvēku un lielākā daļa Latvijas deputātu, un arī laba daļa ierēdneļu būtu krimināli jāsoda!

av2      taa arii neviens iisti nespeej te noformuleet, kas ir taa alkatiiba :( Ar ko taa atsskkiraas no vena indiviida veelmes dziivot labaak,eertaak, ieguuildot 10x lielaaku darbu, nekaa otra slaisiissanaas. Es domaaja, ka vairaak buutu jaauztraucaas par cilveeku skaudiibu.Viss pretiigaa iipassiiba ir skaudiiba.

Helga_13      Bet protams!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu