kāds būtu jūsu redzējums ?

Ņemot vērā situācijas saspīlējumu Ukrainā, radās fantāzija par tēmu :´´ a ja nu ".
Tātad , ja Nato sāk karot ar Krieviju.Tādā gadījumā Latvija, kā NATO dalībvalsts protams ir Krievijas ienaidnieku sarakstā. Atbilstoši nav izslēgts kariņš Latvijas teritorijā. Rezultātā, kā saprotams tās cīņas nenotiks aizaugušās Latgales pļavās, un mierīgie iedzīvotāji mierīgi varēs dzert rīta kafiju, lasot internetā ziņas.Tas neizbēgami novedīs līdz scenārijam, kas labākā gadījumā būs līdzīgs Donbasā notiekošajam, kad lielpilsētas un pilsētas tiks iznīcinātas milžu cīņās. Tātad jautājums uzpeldēja sekojošais : vai pēc tāda kariņa Latvija maz būs latviska, arī situācijā, ja uzvarēs NATO. Vai maz būs iespējams atjaunot visu bez imigrantu palīdzības, un vai maz viņi , nu jau daudzkrāsaini nevēlēsies te palikt uz palikšanu. Vai šoreiz šis kariņš būs neizbēgams Latvijas latviskās beigu sākums ?

boony (2014-08-29 09:35)      Vēsture ir tāda, ka abos karos izkāvalabākolatviešu genofondu. Tākā mēs esam maza tauta, tas ir atstājis ļoti sāpīgu ietekmi uz mūsu šodienu. Vēl viens postošs karš patiešām ļoti slikti ietekmētu latviešu tautu.
Visos veidos kars ir jānovērš, bet skatoties uz šodienas notikumiem Ukrainā un mīksto rietumu reakciju, māc bažas.

barss5 (2014-08-29 09:37)      tiu, skaidrs, ka tieša militāra kontakta NATO un Krievijai nebūs.
Bet...ja pieņem variantu un salīdzina militāro potenciālu, tad Krievija nav pierē ņemama.Kas attiecas uz armiju, tad NATO sen izveidojusi shēmas, kā vairāku dalībvalstu bruņotie spēki strādās vienotās kaujas grupās, zem vienotas vadības. Neviena Krievijas kodolraķete pat pacelties nepaspēs
Krievija lielā mērā cenšas izbraukt uz bijušās PSRS militārās reputācijas rēķina....tikai šobrīd tai nav pat desmitās daļas no tās militārās jaudas. Ir atsevišķas vienības, kas tiek uzturētas labā kaujas kondīcijā, bet lielais vairums ir trula gaļa ar novecojušu tehniku.

draboss (2014-08-29 10:16)      Te bez kara jau izbrauc/izmirst. Latviskajai Latvijai tiešām būs beigas, kā visām lietām, tikai īsti nevar zināt kad tas notiks, tomēr valdošās tendences rāda ka tas notiks samērā ātri.

av2 (2014-08-29 11:34)      gan jau lielie viiri sen vissu ir sarunaajussi. Domaaju, ka vienkaarssi dallu Ukrainas pievienos krievijai, un ar to viss arii beigsies ssoreiz. Peec tam buus ziema, krievi nogrieziis trubai kraanu Ukrainai utt.Ja pasaule speec paliidzeet Ukraini, izvilks kautkaa, bet ja nee? Lielvalstis nekad nereekkinaas ar neko, diemzzeel :(

Polus (2014-08-29 12:00)      Latvijas latviskās beigu sākums (?) ir tad, kad 23. augustā bariņš etnisko latviešu kaismīgi spriež par to, ka pēc pusotra mēneša parlamenta vēlēšanās balsos par prokrievisku partiju (kura - kāds sīkums! - pavisam nesen iniciējusi referendumu par divvalodības ieviešanu), kamēr Krievijas tanki braukā pa Ukrainu. Kaut kādā ziņā tas JAU ir daļēji zaudēts modernais - informācijas - karš. Lai arī NATO militāri ir nesalīdzināmi spēcīgāks par Krieviju, tam pat īsti nav nozīmes, jo modernais karš notiek cilvēku galvās. Krievija šos 20+ gadus ir darījusi visu iespējamo, lai Latvija saglabātos kā kurnoša, ekonomiski vāja, iekšējo politisko pretrunu saraustīta bufervalstiņa, kurai vienmēr var kaut ko norādīt, aizrādīt, piedraudēt vai izņirgāt. Protams, attiecīgi draudzīgi un alkatīgi bāleliņi tam vienmēr ir palīdzējuši (skat. Lemberga un Vešņakova mīlu, Kalvīša, Urbanoviča, Ušakova, Jurkāna tūres uz Maskavu, Savicka utml. kgb-šņiku ietekmi utt.). Ja pēc 20+ gadiem latvieši iet pie urnām un to netieši atbalsta, tad tas jau vairs pat nav beigu sākums, bet solīds progress virzienā uz beigām.

Kobra0149 (2014-08-29 12:19)      Ņemot vērā patreizējo emigrāciju, domāju, ka pie tāda scenārija būs viens liels bēgļu bars uz rietumiem. Jo kā nu vēl na haļavu tikt prom no šīs valsts. Un pēc ANO konvensijas - valsts kas uzņem bēgļus, nodrošina tos ar dzīvesvietu un darbu. Re kur latvju bāliņam klondaika!
Tas ar nosacījumu, ja NATO un pārdesmit latvju patriotu sadomās šajā teritorijā dot pretsparu agresoram. Ja nē, tad "dusi saldi mīļā Erna!" - i aizbēgt nepaspēsi, kā būsim atkal KF guberņa. Un tas liekas visticamāk, jo tagad kaut kā vairs neredzu tos aktīvistus, kas šo zemi par savu sauktu....

selnija_ (2014-08-29 12:23)      Ukrainu sadalīs pa gabaliņiem kā torti. Divus gadus tur būs ešošā situācija. Kara nebūs. Un krīze vēl nav sākusies, bet gan sāksies 2016 gadā.
Tie nav mani vārdi , bet ir pamats ticēt.

Mikucic74 (2014-08-29 13:47)      Tā vairs nav tā Ukraina, kas bija februārī. Ar šo krievi zobus aplauzīs. Nesaskaņas sākušās arī kremļa aizkulisēs, jo tās, pagaidām knapās sankcijas, dažam labam biznesus ir paplucinājušas.

fargo (2014-08-29 13:49)      muļķīgi un tuvredzīgi ir domāt, ka šobrīd kremlī valdošās revanšistiskās, impēriskās ambīcijas sevī iekļauj tikai ukrainu.
angļi un franči nodeva hitleram čehoslovakiju, cerot, ka ar to nacistiem pietiks un varēs izvairīties no kara. sanāca? krievijai kari un nemieri "tuvajās arzemēs" ir bijuši nepieciešami un tikusi apzināti kurināti. tas ir kā stāvēt rindā uz nošaušanu, skatoties kā liek kaimiņam pie pieres stobru un ar acu aižmiegšanu cerot, ka tava kārta nepienāks. pienāks.
ģeopolitiskie riski šeit nepazudīs, tie ir bijuši vienmēr un paliks. tu nevari pielabināties kādam, kurš nemaz nemekle mieru ar tevi, bet vēlas atņemt tev māju un tava paša dzīvība tam nav svarīga. ko tu viņam dosi? konfektes? glaimosi? bučosies. bet viņam vajag tavu māju. ar vai bez tevis.

inaralaima (2014-08-29 13:52)      Vakar viens gudrs cilvēks rakstīja,ka Baltijas valstis var ieņemt trijās stundās un NATO nokavēs ar aizsargāšanu.Baidos,jo dēls iesaucamo gados.

limonija (2014-08-29 20:34)      Polus (2014-08-29 12:00) viedoklis - vairs nav daudz ko piebilst...Palasiet pēdējā IR numurā interviju ar Urbanoviču - tiešām rodas vēlme balsot par tādu...perdeli(sorry, publiski parasti nelamājos)? Nav labi tā runāt, bet dažkārt esmu domājusi - varētu tā Krievija nokaitināt ASV, kaut vai Aļasku pieprasot atpakaļ...Tie viņiem parādītu, kur vēži ziemo - noslaucītu no zemes virsas, un labums būtu visiem...Slavenais Čērčila teiciens par "neīsto cūku" rullē;)

Lucy (2014-09-01 09:15)      Tehnoloģijas ir gājušas uz priekšu,tas nebūs tā,kā bija tajos baigajos gados,pāris ātombumbas un miers zemeslodei,a LV pietiks ar vienu bliezienu.

pizastornis (2015-11-26 21:37)  1   Tu jau tagad CT neesi latvisks, iztiksim bez tevis.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu