Ļaunuma sakne?

Nauda ir latviešiem jūtīga tēma, bet par to runāt un to aprunā patīk visiem. Lasīju rakstu par dažādu cilvēku domāšanas veidiem un viena no tēzēm bija: "Vidējais(?) cilvēks domā, ka NAUDA ir ļaunuma sakne kamēr bagātais tic, ka NABADZĪBA ir ļaunuma sakne." Attiecīgi tam līdzi nākot kauna sajūta savā, zemāku ienākumu, sabiedrībā, kad cilvēks vidējais kļūst turīgs, jo parasti tiek uzskatīts, ka bagāti cilvēki ir viennozīmīgi negodīgi vai viņiem ļoti paveicies.
Es pieņemu, ka tiek vilkts vidējais aritmētiskais, jo tiek pārāk cirsts ar nazi.
Kas jūsuprāt ir ļaunuma sakne?

(p.s. personīgo viedokli šeit neesmu izteikusi, attiecīgi apvainojumus par to, ko es itkā uzskatu (mistiski izzīstu), lūdzu, paturēt pie sevis).

Rozmariins      skaidrs ka TEV shii teema ir bijusi saapiiga, ne velti tev ir viesstraadnieka statuss. ar tautiibu te nekam nav sakars, bet par tevi pasaka ka esi vismaz pa pusei krieviete. un ljaunuma saknje ir cilveeka stulbums.

SaintSin      Nauda dod iespējas. Ļaunuma sakne var būt veidā kā tā tiek iegūta. Galu galā nozagts eiro ir sliktāks par godīgi nopelnītiem tūkstošiem.

jozolsen      Rietmu kultūra-labklājība,mēras naudā un dzīves līmenī...Brauc uz Āfriku,tur vienkārši naudas nav...Kļusti par musulmanieti,arī naudai nebūs liela nozīme-idealoģija.
Tev ir iespējas no visa atteikties un dzīvot askētiski,neesi ´Launuma sakne´..Nauda ir ekvivalents arī darbībai,mērvienība..Vai arī turpināsi vāvuļot pie pilna leduskapja virtuvē..neizprotot pamatprincipus.

marekst      pavisam no drošiem avotiem zinu ka sievietes ir ļaunuma sakne :D

adamsone      Pašmērķīga varaskāre ir ļaunums. Nauda ir tikai līdzeklis.

suunuroze      Torpedo :D

limonija      Uzskatu, ka ļaunuma sakne ir egoisms, varaskāre, alkatība, nenovīdība, slinkums, nespēja apzināties savu nekompetenci. Godīgi pelnīt un izmantot iespējas, ko dod nauda, nav ļaunums.

miers2      pareizi jau iepriekš tika norādīts, ka ļaunuma sakne ir cilvēka stulbums! :( Jo stulbeņi gadās visās ļaužu grupās - gan pie nabagiem, gan pie bagātiem - Stulbeņi pārējos kaitina ar savām stulbuma izpausmēm.. - kam tas pamanāms vairāk, kam -mazāk. Naudas daudzums vai trūkums kaitina tikai tad, ja tas attiecas tieši uz mums pašiem

princesemelna      ...ļaunuma sakne latviešiem ir skaudība un tumsonība...nauda (vislabāk jau paša nopelnīta ,jo tad saproti vērtību) ir nepieciešama ,lai justos komfortabli

hefny      ;Launuma sakne ir miljonāri,kas paštapinājās pievācot kopējolabumu-nevis 2-3-4-5 paaudzes reāli strādājot, bet pievācot varu-uz potkomunistu bāzes un nomeklatūtas visatļautību,padarot reālā dara darītājus un izglītotus cilvēkus/zinātniekus/par strādājošiem ubagiem-un reāliem vergiem,piekopjot pretīgu genocīdu pret pilsoņiem/latviešiem,aisedzoties ar nomeklatūras visvarenību. jā nabadzībai ir nabadzīga domāšana, ar nabagiem var manipulēt/kā to dara sC&Vienotība/. ir arī darba darītāji-bet tie nav parasti miljonāri,bet ir vidējie uzņēmēji,kuriem vara t/ kā to veicināja k. Ulmanis/.-nomenklatūrai-postkomunistiem u to ģimenes piederīgajiem,vairuma, nav vajadzīgi.

planerdelta      Skaudiiba, egoisms, dumiiba, ljaunums - visa ljaunuma sakne.

Lucy      Stulbi visparinats,ka Latviesiem jutiga tema,var padomat,ka citam tautibam naudu nevajag un nav citam tautibam launuma/stulbums/!
Naudas vajag tik,lai neizjut diskomfortu,naudas trukums varetu but gan naida,gan launuma dests,jo tad cilveks klust vnk neiecietigs,naidigs,launs.Palasi kaut vai opolo vai tvenet ko tur cilveki aiz nabadzibas runa,ir,ka zveri satrakoti,ari tepat oho tas pats,galvenais nolaist tvaiku,kadu nahalavu izd... uz cita rekina parit,padzert un t.t
Mana skatijuma lielakais launums,ka slepkavosana,izvarosana,demulesana,zagsana nevar but,parejais ir pupu mizas,es vnk ar kretiniem censos nekomunicet!!

Priekshnieks      Kas ir ļaunums? 2016-07-15

Labrador      Ljaunuma sakne ir uzskats un riiciiba,ka nauda staav paari visam.Piemeeram,ja noziegums ir finansiaali izdeviigs,tad to attaisnojsoshs iemesls riiciibai.Latvijaa ir taa-ja kaads viltiigs nelietis,pateicoties iedzimtajai viltiibai un nelietiibai ,gadu desmitiem aplaupiijis un apzadzis tautu,taads tiek uzskatiits par viedo teevu,dievinaats un cildinaats,turpretii,ja kaads iespiiteejies un nesamierinaas,turklaat veel ciinas-taatad ljaunais nelietis. 2016-07-20

meitenepasaka      Nauda sabojā cilvēkus, bet akūts tās trūkums sabojā vel vairāk. 2016-07-28

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu