Kapec latviesu viriesi kategoriski atsakas aizstavet Latviju?

Ukraini, krievi, gruzini, francuzi, spani, poli, amerikani, utt.aizstav ne tikai savas zemes, bet latvieshu virieshi anonimos komentaros skaidri pasaka, ka to nedaris. Iznemuma procents ir minimals un tas sastav no pensionariem un armijas cilvekiem. Kada var but valsts nakotne, ja tadi tevi, deli, virieshi?

velies    2 "kontrol_skupsts " Tev joprojām ir dota iespēja radīt pēc iespējas vairāk pēcnācējus-dēlus, kārtīgi tiem izskalot smadzenes un ieprogrammēt tos uz Tavuprāt pareizā viļņa, ka ir svēta lieta bezjēdzīgi karot citu interesēs, kas iepriekš iznīdējuši pašu tautu un iepriekš nogalinājuši pašu nožēlojamo tēvu, kas izrādījās neīsts karotājs!!!

velies_velies      "kontrol_skupsts", man tiešām Tevis žēl, ne katru dienu nākas satikt tik vienaldzīgas mātes, kas savus bērnus sūta drošā nāvē aizstāvēt citu merkantīlās intereses, pašas sevi nevainībā slavinot!!! :)

Vasilijs333    1 kontrolskupsta viedoklis ir visai precizs. mikstpedinju un memmiisu pilna si zeme. bet ne tuvu ne visi. bus, kas iet un dazs labs mikstmiesitis ari lidzi aizies

velies_velies      "Vasja", ņemot vērā to, ka jau kopš bērnības Tavi vārdi nav saskaņā ar Taviem darbiem, saprotams, ka esi nācis šeit tikai "zasvetitsa" uz kontrolskupsta rēķina!!! Būtu laiks padomāt par projektu "Dom2" :)
Kur īsti un kāpēc ir jāiet???
Nevienmēr visas vistas pakaļ gailim skrien un nevienmēr visi auni barvedim pakaļā skrien :)
Apgaismošu, ka tikai cilvēkiem ar savu iekšējo kodolu un pinvērtīgu IQ ir sava nostāja un viedoklis uz konkrētām lietām. Visi pārējie, bez pelēkās šūnas, blēj vienā mēlē, kā barvedis to izblējis!!!

Vasilijs333    1 ne visās jomās jābūt par ģenerāli. kas labs visur, tas lielisks nav nekur. un atbalstīt to, kas precīzi pateikts, nav nekas nosodāms. biežāk tā pat būtu jādara, lai skaļi neskan tikai tas, ko tukšā mucā kāds lētu surogātvērtību aizstāvis skaļi proklamē.

fargo    4 kur briesmu nav, tur drosme vairojas.

ukrainas armija un policija izrādījās inerts, uz rīcību nespējīgs monstrs, lai arī ukrainas armija saņēma pasakainus līdzekļus no budžeta(ņemot vērā ukrainas ekon. stavokli). bet kad vajadzēja karot
a. nebija kam.
b. nebija ar ko.
c. nebija, kas komandē.

miera laika padomju ģenerāļi nemāk neko citu, ka šiverēt pa aizmuguri ar armijas līdzekļiem. tie nav karotāji, bet ierēdņi pagonos. mirt tādu cilvēku virsvadībā? nekad.
un ukraiņi to arī nedarīja. un es nespēju viņus par to nosodīt.
viņi izveidoja brīvprātīgo bataljonus "azov" un "donbass", kuri līdzās steigā reformētajām specvienībām, izrādījās vienīgās kaujasspējīgās vienības ukrainas armijā un pierādīja to arī praksē. piemēram, noturot no visām pusēm ielenkto doņeckas lidostu mēnešiem. es domāju, ka par to vēl tiks uzrakstītas grāmatas un uzņemtas filmas.
bet, tajā pašā laikā, ukrainā ir ļoti izplatīta dezertēšana no regulārās armijas un notiek masveida izvairīšanās no obligātā iesaukuma. tas notiek tādos apmēros, ka jaunas vienības neizdodas noformēt un viņi tur taisa riču-raču ar pārformēšanu utt. jo nu visiem ir kļuvis skaidrs, ka ukrainas vecā armija nav derīga vispār nekam. vecie armijas kadri visu šo globālo armijas reformu protams vēl sabotē.(patrioti... kara laikā)
un tā ir realitāte, nevis teoretizēšana. tie ir konkrētie notikumi šajā brīdī - vakar, tuvākaja laikā.
kaut cik saturīgi teoretizēt par to, kas notiks ar latviešiem, latviju, manuprāt, var tikai ja ņem vērā arī kaut kādu realitāti.
kāda tā ir? ja būs karš, tad pretinieks būs 76. gvardes gaisa desanta divīzija(jeb vienkārši "pleskavas divīzija"), pirmkārt.
lai būtu saprotams, tātad - tikai viena dīvīzija...tie ir -

a. divi desanta triecienpulki.
b. inžiniersapieru pulks.
c. artilērijas pulks.
d. atbalsta spēku pulki.

tas ir pamatspēks. funkcionāli, šie ir tīri uzbrukuma spēki, tā nav aizardzības vienība. viena no krievijas armijas da

fargo    4 tas ir pamatspēks. funkcionāli, šie ir tīri uzbrukuma spēki, tā nav aizardzības vienība. viena no krievijas armijas daļām, kura nav "aizmugurnieki",
bet ir piedalījušies konfliktos - oficiāli un neoficiāli, daļēji un pilnībā(čečenija, gruzija, ukraina, krimas okupācija).

jautājums, kas tiks likts priekšā motorizētām desanta vienībām, kuras piesedz tālā rādiusa artilērija un aviācija? steigā iesaukti dizaineri, šoferi, biroju darbinieki,
santehniķi, zemnieki, bruņoti ar strēlnieku ieročiem? jo nedaudzajai tehnikai tie nav treneti. tātad, kājnieki.

nu, lūk. un tā vietā, lai te bezjēgā bubinātos par drosmi vai gļēvulību laikā, kad nekas reāli vēl nenotiek, gribētos saprast vismaz reālu, racionālu stratēģiju,
kura varētu rādīt vismaz teorētisku iespēju efektīvai pretestībai. ja tāda ir, es labprāt to uzklausītu. gribētos zināt, kurās latvijas vietās
ir izveidotas taktiskās aizsardzības pozīcijas, kuras spētu aizsargāt iesaukuma karavīri pietiekami ilgi, lai iegūtu laiku līdz ierodas sabiedroto speki? cik ilgi?
pašreizejie nato ātrās reaģēšanas spēki varētu sākt pilnvērtīgas operācijas pēc vairāk kā mēneša.
ir vienošanās par "ļoti" ātrās reaģēšanas spēkiem, 2014. gada velsas nato samitā. tie būtu 5000 karavīri(no kuriem kaujas vienības atkal būs labi ja trešā daļa?).
nu, tad kā? ir stratēģija kā noturēt pleskavas divīziju, neļaujot tai nonākt rīgā divus mēnešus?
tāpēc, jau iepriekš rakstīju, ka ir nepieciešama viena asv gaisa militārā bāze reģionā. ar to pilnīgi pietiktu, lai noturētu ne tikai divīziju, bet pilna apmēra invāziju.
bet tas nozīmē jau reģionālu karu, kurš visdrīzāk kļūs par globālu.

gilis12    1 Manuprāt tas ir maldīgs iespaids, vienkārši tie, kam patīk čīkstēt par to cik viss slikti, parasti ir aktīvāki komentāru rakstītāji. Tapēc rodas iespaids, ka viņu ir daudz + kaut kāds skaits algoto darbinieku, kam tāds uzdevums :)

doktorrotkod      ""Vasilij""! Kas ir Tavi vecāki. Ko dari svešā zemē, kāpēc bēdz prom no savu senču grēkiem un neaizstāvi savu dzimteni, TIEŠI TĀ: KĀ ŠOBRĪD PATS PROKLAMĒ?????????????????
Ko īsti atbalsti un kas īsti precīzi ir pateikts priekš visiem "PRECĪZI"? Ja esi svēts, lūdzu apgaismo šo tumšo tautu!!!
"biežāk tā pat būtu jādara, lai skaļi neskan tikai tas, ko tukšā mucā kāds lētu surogātvērtību aizstāvis skaļi proklamē."

doktorrotkod      Vasilijs333, MŪS VAIRĀK INTERESĒ TAVAS ĪPAŠĀS SPĒJAS, KO VARI DARĪT TAUTAS UN CITU LABĀ, NEVIS TAS KĀ CITUS UN TAUTU PROTI INTERNETA VIDĒ NONIECINĀT! LŪDZU PIESAKIES ATTIECĪGĀS INSTANCĒS, SĀKOT AR ARMIJAS DAĻU, LIEKI NETĒRĒJOT SAVU DĀRGO LAIKU ŠEIT!

melnss    2 Man ir tikai viena problēma-kā mēs viņus tik daudz un visus apraksim!

furnitura    1 p_p (2015-03-09 13:28) viedoklis0 3 Bet protams, ka ir bail. Mandomāt, nebaidās tikai fanātiķi, bet normāls cilvēks baidās.
Arī man ir bail, ka manas ģimenes vīriešiem var nākties ņemt plinti rokās un aizstāvēt tādsu Torpēd-veidīgos, Furnitūr-veidīgos vai valsts-prezident-veidīgos. Tfu, un dusmas arī!

-----

Ak, šausmas! Pie kā tad es vainīga????

JurisK    1 Ja Krievija sadomātu uzbrukt, Latvijai un NATO nav speku, kas to atturetu no visas Latvijas teritorijas okupācijas. Cik saprotu - mūsu karavīru stratēģija ir partizānu karš - ar nelielām vienībām iekost pretiniekam. Trakakais - vai būs kāds, kas sauks palīgā NATO. Par aviācijas bāzi - pilna apjoma ASV uzbrukuma aviācijas sauszemes baze tikai pasliktinātu situāciju. Bet aviācijas bāzes kuģim Baltijas jura par mazu - ta darbības nodrosināšanai eskorts aizņem apm. 500jj diametra teritoriju - Baltijas jūrā bāzes kuģis būtu neaizsargāts. Jebkurā gadījumā Krievijas un Nato kara gadījumā Latvija ciestu drausmīgus zaudējumus. Bet tas nenozīmē, ka jāpadodas krievu pundurim. Vai Latvijas vīrieši ir gļēvuļi? Ne lielāki un ne mazāki kā vīrieši jebkurā citā zemē. Ja kas - ta pati Pleskavas divīzija vismaz par tresdaļu sastav no puišeļiem, atrautiem no mates pupa.

murmulis22      Kad kremlini līdīs pāri robežai, tad arī visi savāksies un vāļinkiem purnu izdauzīs. Mierīgi

jozolsen    1 Latvieši vienmēr ir karojuši un bijuši labi karotāji visās armijās.Pieminētais somu viedoklis ir balstīts uz Latvijas Prezidenta nodevību-bailēm.Tagad atkal tādu vēlas??Netīk, ka ir viena partija spēcīgāka KOALĪCIJĀ un gatavi atdot vienam cilvim!!
Zemgalieši 106 gadus karoja pret kristīgajiem okupantiem...1.Pasaules karā izcēlās latviešu nacionālie bataljoni,Ziemasvētku kaujas..Tāpat arī otraja Pasaules karā..Vācu 15.18,19 dīvīzijas un 43.sarkanā..
Šejienieši ar dzīves atsistajām olām un izteikto bābiskumu (spriežu balstoties uz komentiem),tīk slēpties arī aiz brunčiem,kurus jau vairs nenēsā, nav rādītājs patiesajam.Nesenā vēsture 20 gadus atpakaļ barikādēs
Esmu gājis un atkal iešu par saviem nedzimušajiem mazbērniem un arī par sievietēm,bez glupām lišķīgām tulpēm 8.martā..

AivarsN      Kamēr Latvija bija brīva un neatkarīga valsts,tikmēr arī bija patriotisms. Varbūt vispirms vajadzētu noskaidrot,kas ir mūsu zemes reālie saimnieki un kā interesēs notiek visa tā šūmēšanās,mūsu valsts iedzīvotāju sanaidošana un militāra konflikta provocēšana. Nepakļausimies provokācijām,būsim vienoti savas zemes iedzīvotāji,neatkarīgi no etniskās vai reliģiskās piederības,jo tās ir mūsu kopējās mājas un tikai kopīgiem spēkiem mēs varam tās nosargāt.

chaachaa      amerikāņi aizstāv savu valsti? ja nu vienīgi neatkarības karā, tad jā, bet citkārt, paši bēg no armijas. vislielākais dezertēšanas procents ir tieši amerikāņiem, plus vēl transseksuāļu tēma... brrr.
citu valstu armijās ir aprīkojums, ir loģika un ir spējas īstenot arī veiksmīgus uzbrukumus, bet LV armija, diemžēl ir nogremdēta valsts budžeta konsolidāciju un citu intrigu ap naudu, pēc.

te der anekdote: zaldāts pieiej pie komandiera un saka, man pazuda šautene, ko darīt? komandieris saka, nu redz, citas mums nav, bet tu dari tā, piezodzies pretiniekam tuvu klāt, izlec priekšā un saki: trataraaa tratataa,,, varbūt paveiksies, ne? tas saka, ok.
kaujas laukā piezogas pie ienaidnieka, izlec no krūmiem, un kliedz, trataraa, tratataa.... nekādas reakcijas. pretinieks to grasās jau šaut nost kā dzird, viens no krūmiem iznesās un kliedz.... viiiiiuuuu (lidmašīna)....

nesmuka    1 Cienījamais autors pāstāv 100 resnvēderu rindas???
Nu, var jau mēģināt kārtējo reizi zem skaļiem saukļiem par ´dzimteni jauko´ iedzīt abu pušu puikus tranšejās, lai apšauj cits citu. Neskaitāmas reizes jau tas ir darīts...
Un kāds ir sausais atlikums??? Šitā bumba kosmosā mijardiem gadu kā griezās, tā griezīsies. Ar vidējo cilvēka mūža garumu - kāda jēga kārtējai asinspirtij?!
Idiotu bars...
Paballējušies labāk būtu...

psychobitch      šādus provokatorus pirmos vajadzētu likvidēt, lai normāli cilvēki mierā dzīvotu..

Edgars37      Latviju - JA, rezimu - NE.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu