Smēķēšana uz ielas

Kāpēc tik daudzi iet pa ielu un smēķē? Vai tad viņi nezina, ka par to pienākas tāds pats sods kā par sēdēšanu uz soliņa ar atvērtu alus pudeli vai ielas šķēršošanu pie sarkanās gaismas. Sods, liekas, bija 30 EUR. Bet, laikam, katra pašvaldība varēja pati noteikt apmēru.
Un dīvainākais ir, ka daudzi nemaz nezina, ka par to municipāļi liek sodus - kamēr pašiem neuzliek :D Tieši tas pats ir gājēju soļošana pa veloceliņu. Es viņiem šad tad apstājos un uzjautāju, kāpēc viņa nestumj savus bērnu ratiņus pa ielas braucamo daļu - teiksim pa centra ielām - tas būtu tieši tas pats :D

Edg (2015-04-26 11:50)      Aizliegts ir definētās vietās, ķipa tie 10 metri no durvīm, sabiedriskā transporta pieturās utt. Bet neesmu redzējis ka kādam pīpmanim kāds municipālis rakstītu pergamentu. Tāpēc jau laikam liek mīksto virsū visam. Esmu tikai ielas malā redzējis cirku kad ceļu poliči liek trubā pūst riteņbraucējam, acīmredzamam ka ir zem grādiem. Cirks par baltu velti :D

Es gan ieteiktu visu pīpmaņus uz laiku deportet uz Puertoriko, tur tiešām nu jau gadus trīs kā uz ielas zārka naglu izvilkt no paciņas nevar, tūlīt izraksta rēķinu tūlītējai bezierunu apmaksai. Tāds tur likums, pat sava mājas pagalmā nevar ja kaimiņs redz, tikai istabā un arī tad kaktiņā tā lai citi neredz :D

jokapec (2015-04-26 13:16)    2 Smēķēšana u.c. netikumi ir katra cilvēka personīgā izvēle. Tad dariet to tur un tad, kad citiem netraucē.

hashashiin (2015-04-26 14:23)      11. punkts.. http://likumi.lv/doc.php?id=41774
Uz ielas Cēsīs, visticamāk, arī nav aizliegts smēķēt, bet gan parkos un skvēros..

Lucy (2015-04-27 10:19)    2 Es par to,ka lai soda tos kuri pa ielu ejot smēķē,man piem,pretīgi,ja man paiet garām ar lētu tabakas smaku,smird pretīgi,ja vēl vējš tieši virsū.
Kad darīju es to šad tad,nekad neatminos,ka es esmu gājusi pa ielu smēķējot,man vnk bija kauns,to darīju privātajā teritorijā vai kur pie dabas kur netraucē citiem,a māmiņas stumjot ratus ar cigareti zobos,tas vispār ir ārprāts!!!

labriit (2015-04-28 22:17)    2 Es nezinaaju, ka uz ielas nedriikst smeekeet, pie pieturas nedriikst smeekeet, jaapaiet taalaak, lai nepuustu duumus virsuu staavoshajiem pieturaa.
Gruuti ir tagad piipmanjiem, bet agraak gruuti bija nesmeekjeetaajiem, it iipashi beerniem, kam bija jaaelpo pieaugusho duumi.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu