Migranti

Atceros, ka Atmodas laikā 80-to un 90-to gadu mijā latvieši visos mēdijos lamāju migrantus no PSRS, kas te atbraukuši materiālos labumus meklējot. Tagad latvieši paši nolaidušies līdz tam līmenim un pārpludinājuši bagātākas valstis lielāku materiālo labumu gūšanai. Tipa pēc Bībeles līdzības - pārdevuši savu pirmdzimtību par lēcas virumu. Un tad es atcerējos Čikāgas piecīšus un citus emigrantus no ASV un Austrālijas, kas izceļoja 2. pasaules kara laikā. Viņi tak visus PSRS gadus tā raudāja pēc "dzimtenes baltajiem bērziem" un tā, ka viņiem nav iespēju atgriezties Latvijā. Bet, kad radās iespēja, tad atklājās, ka materiālie labumi tur ir svarīgāki par dzimtenes mīlestību :D Atbrauca tikai Streips .. :D Ar ko tad latviešu migrants ir labāks par krievu migrantu, kas te atbraucis?

ederss (2015-06-23 22:28)  4 2 tracina..tailzel,a tagad kam dr...sā lienam,a?!:))))Nav kremļa teikšanas...ko teikt yagad,kalatviešu īpatsvars samazinājies apm.28.počiem?Tādi ciuuvēcuņi//Esam bijuši dažādādās savienībās...tagad Eiropas dibenā...Latvijai atņēma vienu no mūsu senču simboliem-LATU!
Labi,jautri līgot visiem!!

velneens16 (2015-06-24 00:39)  3 4 Torpedo (2015-06-23 15:19) jautājuma autora komentārs2 0 Neuzspiež tikai tāpēc, ka mūsu tur ir pavisam neliels procents no iedzīvotāju kopskaita un nevar daudz sprēgāt, nevis tāpēc, ka mēs tādi labiņi un kulturāli.

Aha, tad kāpēc mums jau bez maz vai ar varu spiež mācīties angļu valodu?....tātad, gatavojas kārtējai okupācijau kas būtībā jau notiek. Atliek tikai "nabaga" bēgļus vēl sagaidīt....

suns (2015-06-24 01:07)  1 2 velneens16, kāds sviests?? Tu vai iedomāties, ka Īrijā pēc sešdesmit gadiem, pieņemot, ka latvieši būs savairojušies pietiekoši referendumam, lai arī cik tur būtu vajadzīgi, pēkšņi uzstās uz latviešu valodu kā trešo valsts valodu?? Uzspiež valodu mācīties? Nemācies, ja Tev nevajag. Man patīk, ka varu arī ar citiem ļaužiem komunicēt. Krievu valodu arī no bērnības zinu - spiestā kārtā, bet zinu. Tas ir labāk kā angļu, vācu vai mongoļu valodu zināt? Valoda ir pluss jebkuram. Matemātiku arī uzspiež - grib mūs digitalizēt? Okupācijai gatavo? Laikam nesaproti, kas ir okupācija...

plikaaKAAJA (2015-06-24 01:30)  1 2 demagoģiski uzstādīts jautājums-- migranti un okupanti ir atšķirīgas lietas. GENOCĪDS. ! Ir zināms, kas tas tāds?
Rezultāts- turPēdiņš! Iznīcības šūna.

suns (2015-06-24 01:51)  2 1 jautājumu nevar uzstādīt demagoģiski. Demagoģiski var atbildēt. Jautājums var būt neprecīzs, nekorekts, retorisks, u.tt.
Demagoģiju pierāda tādi kā ederss, kas šusminās par latviešu īpatsvara kritumu, bet lepojas, ar to, ka meita Īrijā, atpakaļ nebraukšot, būšot bērniņš (iespējams, ka diezgan tumšs, bet tas taču nav svarīgi), šeit viss ir slikti, bet būt par vergu ārzemēs esot labāk, kā strādāt un dzīvot tepat - Latvijā. Nevar ieraudzīt neko labu, ja grib redzēt tikai sliktu.

Edgars37 (2015-06-24 02:17)  1 1 Pec butibas, ne ar ko neatskiras - un vislielaka problema, nespeja integreties vieteja sabiedriba, uzskatot, ka vinam vel joprojam apkart ir LV, tapat ka krievu migrants Riga uzskatija, ka vins vel joprojam dzivo Jevdokijas sadza...

Postremo (2015-06-24 07:04)  1 5 nezinu, kur juus dziivojat, bet veel nekur neesmu dzirdeejis, ka latviessus lamaatu. Tiessi otraadi, vienmeer slave, ka ccaklus , zinossus straadniekus. Un pat nemeeggini te argumenteet, jo absoluuti nerubii fishku !
Lamaat lamaa SLAISTUS un visaadus maxinaatorus , ja nezinaaji. Un tad ir vienalga , vai ir krievs, polis, latvietis, amerikaanis, iirs utt.
Un 100 % piekriitu, ka neviens latvietis aarzemes nekaccaa paravas , bet tiesi otraadi, censsaas integreeties, iemaaciities valodu utt.. Krievi Latvijaa gan uzskate sevi par pasaules nabu.

MJooun (2015-06-24 09:02)  1 1 Torpeedi vajadzeetu iestuteet valdiibaa, par padomnieku, migraacijas jautaajumos..izskataas, buus iistais cilveeks, kuru patiesi tas uztrauc! :)

Ar ko atshkjiras(?)...ar ko atshkjiras migrants no nemigranta. vaacu, itaalju, polju, krievu, ebreju vai meksikaanju migranta? Jautaajuma sasaapinaajums liek domaat, ka latvju tautinja ne ar ko neatshkjiras no chigaanu klejotaaj tautas. Jaa...principaa jaa, seezhot uz diivaana ar chipshu paku, alinju, tv pulti spaidot, lai atrastu savu iecieniitaako realitaates shovu vai porno filmu, apcerot jaukos, bet diemzhel, aizgaajushos, Sojuza laikus..atshkjiriibu nekaadu - visi, kaa viens vinji mats-mataa liidziigi!

sed (2015-06-24 10:35)    1 Par to valodas pieprasīšanu citās zemēs gan šaubos. Mēs pat savā zemē latviešu valodu nepieprasām, ar krieviem runājam krieviski, ar pārējiem angliski.

bitite27 (2015-06-24 13:03)  1 2 Neviena lielvara nenāk,lai mums palīdzētu!! Visi nāk SAVU labumu un izdevīgumu meklējot!

Edsunviens (2015-06-24 13:31)  2   Un kā gan mēs varam kur ko pieprasīt, ja mūs ņēma priekšā kā mauku un ja mēs ko mēģinājām iebilst vienkārši kāva? Tas mums jau gēnos.

Migrē visi, kas grib dzīvot uz gatavā. Latvijā atkal, lai nebūtu par vergu ir jādomā ar galvu.

psychobitch (2015-06-24 13:40)  1 1 un ar ko tu atšķiries no viņiem, šeit piedzimis?

Edsunviens (2015-06-24 18:13)  1   Nav svarīgi ar ko atšķiros es, svarīgi ir tas, ka ne latvieši sēž pie valsts stūres un ja atvērsi muti un mēģināsi ko mainīt, iespējams pievienosies pie saraksta "bezvēsts pazudušie"

Ir daudz iespēju kā mainīt situāciju valstī nieka 5 gados, lai pacelt minimālās algas, izvest no bezdarba un audzināt normālus bērnus, bet mums to neviens neļaus, jo nav izdevīgi.

Vispār migrācijas procesi ir atļauti, lai būtu lielāks bardaks, jauktos genofonds un katrs pieprasītu savas tiesības pēc savas nacionālās izcelsmes, pieprasītu ticību un vēl tur sazin ko... Kādreiz to darīji speciāli valsts apmācīti spiegi.

Andzus9 (2015-06-24 21:57)      Latviešu migrants par krievu migrantu ir labāks ar to, ka mītnes zemē nepieprasa, lai visi ar viņu runātu latviski!

adamsone (2015-06-25 11:33)      Lielos vilcienos ne ar ko. Tā atspēlējas latviešiem viņu lielā lepnība.;) Arīdzan pa lielam - nevienam nevar pārmest, ja viņš vēlas ar savu darbu uzlabot savus dzīves apstākļus un meklē, kur to var izdarīt, ja savās mājās nevar.
Padomju ideoloģija attiecībā pret materiālajiem labumiem bija tāda liekulīga, kā zināms. Jā, atbrauca tie, kas uzskatīja, ka visur jārunā krieviski, jo tā viņi bija audzināti un mācīti, bet viņi bija arī uzņēmīgi, enerģiski un darbīgi un pilnīgi bez nacionāla sentimenta. Tie, kas nebija uzņēmīgi, nodzērās savās sādžās.

usinjsh (2015-06-27 22:35)      Daudzi te par valodu raksta. Interesanti kā būtu ja mūs būtu vismaz 50.000000. Kā mēs tur Īrijā un Anglijā uzvestos.
Jā, tik tiešām gribu piekrist Torpedo par mūsu migrantiem. Vēl šodien par LR2 dzirdēju Čikāgas piecīšu dziesmu- sēžu svešā lidmašīnā un domāju kad atgriezties man būs lemts. Tie tikai ir vārdi. Un kas tad mums atgriezās. Kažociņš, Freiberga, Streips ? Un ja tā labi padomā, kas tad viņus te atsūtīja?
Bet kā zināms tad daba nemīl tukšumus, izbrauks mūsējie, iebrauks citi. Un kad tie citi būs pietiekamā daudzumā, nez vai tie latviski gribēs te runāt.

Chris1986 (2015-06-27 22:45)      Vai tad Freiberga atgriezās? Cik es lasu, tad dzīvo Kanādā

usinjsh (2015-06-27 22:55)    1 Savu misiju izpildīja, aizsūtīja atpakaļ:))

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu