Vai tagad atbalstat Saeimas atlaišanu referendumā? Vai Ābolitiņa var būt iemesls?

Internetā un sarunās ir dzirdams izmisums, par to, ka Aboltiņa varētu kļūt par premjeri. Var jau būt, ka viņai ir līderības un vienotājas spējas, taču ūjināšana un veids, ka viņa tika Saeima, to visu apgāža. Āboltiņai nav arī savs twitter konts, sava mājaslapa internetā (visiem populārākiem politķiem tāda ir), savulaik gudrasgalvas.lv viņa bija viena no visnaktīvākajam komunicētājām. Bet ja kaut kas Vienotības politika saiet greizi, tad visi saka, ka ar politiku un darbiem viss ir kārtībā, tikai komunikācija klibo. Man jau šķiet, ka Āboltiņai vispār nav vēlmes komunicēt un uzņemties atbildību.

Jautājums ir - kāpēc vēlētaji to visu pacieš? Latvijas Satversme paredz, ka vēlētaji var savākt parakstus un ierosināt referendumu par Saeimas atlaišanu. Prezidents to var daŗīt, bet tauta var iztikt arī bez prezidenta - pati ierosināt referendumu un pat referendumā arī atlaist Saeimu.

Tātad. Ja Āboltinu ievēl par premjeri, vai esat gatavi piedalīties parakstu vākšanā par referenduma ierosināšanu un pēc tam - vai esat gatavi referendumā balsot par šīs Saeimas atlaišanu?

Savākt parakstus ir vienkārši. 100 paraskti nepieciesami manabalss.lv petīcijai, tā savāc 10.000 parakstus un tad jau rīkojas notāri un Centrāla Vēlēšanu komisija.

Viss pašu rokās. Nav jātaisa nedz piketi, nedz skandāli, nedz demonstrācijas. Tikai paraksts un balsojums un viss notiekas!

Kontiki (2015-12-19 00:40)    3 Manuprāt, vispirms vajadzētu mainīt konstitūciju - ieviest jauktu saeimas ievēlēšanas sistēmu (50% pēc partiju sarakstiem un 50% no vienmandāta apgabaliem, kur var kandidēt arī bezpartejiskie), kā arī ieviest tautas vēlētu prezidentu. Tikai tad būtu jēga Saeimas atlaišanai un ārkārtas vēlēšanām.
Nu varbūt ir viens jautājums, kura dēļ gan vajadzētu prasīt Saeimas atlaišanu - ja tiks apstiprināta migrantu uzņemšana virs pirmējās ES noteiktās kvotas!
Āboltiņa, manuprāt, tomēr varētu būt stingrāka nekā Straujuma - pašlaik mums būtu vajadzīgs premjers ar Tečerienes tvērienu! Tā ka, ja Āboltiņa tāda varētu būt, tad nemaz tik traki nebūtu. Problēma esošajā politiskajā situācijā ir tā, ka neviena partija tā īsti neraujas izvirzīt savu ministru prezidenta kandidatūru - labi saprot ka tas var kaitēt ar reitingu kritumu!

siikaa16 (2015-12-19 01:03)  2 1 Es esmu par Āboltiņu. Lai pierāda sevi darbībā. Mums ir slikti masu mediji. Bieži notikumus nepatiesi pasniedz vai jau novēloti. Bieži rāda politologu, kurš runā kā maksā. Atbildību jau pieprasām tikai no augšas. Tie atkāpjas, bet apakšas paliek. Tie netiek nomainīti, turpinās darbības. Uzskatu, ka par politiķiem drīksts izteikties tikai, privāto uzņēmuma darbinieki, kuri maksā nodokļus. Pārējiem būtu jāpaklusē. Paši zog, bet bļaustās.
Sociāldemokrāti Rīgā ir pie varas. Skaisti jau taisa Barona ielu, bet.......... Tā iela taču vietām smird pēc kanalizācijas. Var būt vajadzēja arī to pie reizes sataisīt. Rīgai ir ļoti lieli parādi. Par nelikumībām nerunā, vai ātri tiek nolkusinātas. Nekādi pareizie tie nav.

Dzhaz (2015-12-19 01:51)    9 Te būs jāatgādina dažam labam,ka tā saucamā saskaņa ir 5.kolona -Latvijas valstij naidīga organizācija!!! Un tur no sociāldemokrātijas ir tikpat tālu,kā līdz mēnesim!Es te neuzskaitīšu ,bet daudzi saskaņas "biedri" paralēli darbojās arī dažādās krievu "pasaules" organizācijās un puslegālās biedrībās,kuru darbība ir vērsta pret valsts neatkarību un drošību!

Vaukskis (2015-12-19 02:23)  1   Nē ! Lai turpina strādāt, jo citi cilvēki, kuri tiktu ievēlēti ārkārtas Saeimas vēlēšanās, nav un nekļūs labāki par viņiem ! Tikai papildus tēriņi, kad varētu "noļurināt" tāpat līdz kārtējām vēlēšanām. Ja tagad atļautu Solvitai Āboltiņai kļūt par ministru prezidenti, tad viņai vairs nebūtu Latvijā kur īpaši augstāk tiekties un vēlāk varbūt varētu tikt no viņas vaļā, jo viņa būtu dabūjusi iespēju visus izdricelēt.. . Aizsūtītu izdricelēt Savienības mēroga politiķus un te, Latvijā, atkal būtu miers no viņas ! Ja tagad tā neizdarīs, tad taču Āboltiņas kundze turpinās "ņemties" tik ilgi, kamēr galugalā tāpat panāks savu, tikai tādēļ lai ātrāk pārņem vadības grožus no bijušās zemkopības ministres un beidzot parāda mums Kuzjas māti, acīmredzot mēs to esam nopelnījuši.. !

skarbaiskungs (2015-12-19 05:30)    5 Tā čista garāmejot... Āboltiņu par premjeru nevienc neliks. Vienotība kā politisks spēks ir pagātne. Punkc.

fandango7 (2015-12-19 07:08)  3 1 malacite aboltina..... uz prieksu... paradi kartejo reizi.... ka saj perkamajai un pardodamai valstij tikai ta jaiet uz savu merki.nepardzivo...suni rej ...karavana iet talak....

taizelis22 (2015-12-19 09:08)    2 komunistu mafija dažādās partijās,migrē no vienas uz otru.ZZS nu bīdīs Kučinski-
Šķēles rokaspuisi.

Chris1986 (2015-12-19 09:43)      Pēc manas saprašanas tā ir viena Varas partija, kas savu interešu dēļ, lai izpatiktu dažādiem vēlētājiem, ir sadalīta pēc interešu grupām - nacionāļiem, zemniekiem un vienotību. Šīs partijas būtiski ne ar ko neatšķiras, tikai ar dekorācijām. Un tā savu varu tur rokās (tiesa, nosaukumi pamanījās) visis šos 25 ""neatkarības gadus. Kreiso partiju nav vispār, nerunājot nemaz par kkādiem "eiropas parauga sociāldemokrātiem", jo priekš kam Varas partijai konkurentu? Tai pietiek nobļauties, ka visi sociķi ir Maskavas roka un mūsu "ļoti izcili gudrais vēlētājs" to norij neuzdzerot :D

Dzhaz (2015-12-19 10:36)    7 Vēl par referendumu un dažādām parakstu vākšanām,it kā tautas vārdā.Cik novērots,tad visas šīs,tā saucamās iniciatīvas nāk no 5.kolonas-saskaņas centra un tās satelītorganizācijām!
Jo 5.kolona (saskaņa) ir ieinteresēta Nestabilitātes veicināšanai un radīšanai! Kā arī,lai vēlētāji neuzticās saviem ievēlētajiem pārstāvjiem ! Faktiski lai Latvijas vēlētājs nostātos pret savas valsts neatkarību un drošību!
Un šobrīd 5.kolonas vadoņi ušakovs un urbanovičs apmierināti berzē rokas!
P.S.
Nelaime jau ir tā ,ka vēl pēc 25 neatkarības gadiem dažos letiņos vēl ir palikusi komunaļņiku un kolhozu domāšana!

laukroze (2015-12-19 10:50)      piekrītu viedoklim, ka jāmaina vēlēšanu sistēma, tik patijām jua tas nav izdevīgi, pie šāda varianta vnm. būs koalīcijas valdības un nestabila valdība..par āboltiņu, skaidrs, ka viņa jau pagātne, kaut ar ne,az pati to nevēlas atzīt, par SC kā soc. dem. partiju - uzskatu, ka SC ir prokrieviski orientēta partija un tā arī paliks... diemžāl LV netālredzīgi vai arī mērktiecīgi tika lividēta soc. dem partija bojāra vadībā....:(
un politiķi , tāpat kā tauta nav nobrieduši pilnasinīgai demokrātijai, to ari parāda vēlēšanu rezultāti, kuram smukāka reklāma, veiksmīgāks PR, tas arī uzvar..:(

Ellocka (2015-12-19 11:28)  7 2 Mūsu valsts ir īpaša caur to, ka valdību neveido partija, kas ir ieguvusi vairākumu! Turklāt, aptuveni 35% valsts iedzīvotāju ir liegtas balstiesības. Ko gan vēlas labot ANO - ka āzijas bēgļiem jādod jau tādas pašas tiesības, lai viņi (ne Latvijā vairākās paaudzēs dzimušie) justos labi ;D Es uzskatu, ka ja visiem Latvijas cilvēkiem būtu balstiesības, tad mēs nebūtu tur kur esam! Mana prognoze ir, ka Latvijā jau tuvākos 5 gados latviešu valoda vairs nebūs vienīgā.

kuks10 (2015-12-19 12:23)    4 ups,kas te ierunājās..pietiek ,ka aldarmane 5. kolonai iedeva Latvijas zilās pases ..vēl tagad daudzi musari ar zilām pasēm neprot latviešu valodu+grauj valsti no iekšienes..pietiek ,ka sadzīvē daudzās krievu firmās letiņi tur kā aborigēni skaitās+ spiesti runāt krieviski..nebūsim naivi.Mēs esam pārāk liberāli katram sūdam,kas šeit atnācis dzīvot uz haļavo..SC pašlaik priecājās,jo latviešiem daudz partijas un viegli saskaldīt pirms vēlēšanām,ka kādām daunim iedot naudu,lai taisa savu partiju kā bija ar šovmeni dūli..DDD.Valstī javadzētu vēlēt pēc personībām UN plus tad varētu to personu nopērt,jo zinātu no kā prasīt.Nesen 24tv Šadurskis glumiķis teica,nu jā k;a partija lika tā es balsoju..DDDKur ir tā politiskā atbildība..?!)))

fandango7 (2015-12-19 12:32)    2 palasu un pasmaidu..... ko jus brekulojat un dodat ieteikumus ...perkama un pardodama valsts..... bez komentariem

Torpedo (2015-12-19 13:22)  1 2 fandango, kāda vēl valsts??? Nesmīdi tak! :D PSRS laikos kā Latvijas PSR mums bija daudz lielākas cerības kko patstāvīgu izdarīt, bet tagad jādara vārds vārdā ko jaunā Savienība liek! Un nekādas pretimrunāšanas. Savienība saka, ka sīriešiem jādzīvo pie mums, mūsu "valdība" nostājas miera stājā un nobļaujas: "Tieši tā, kungi un pavēlnieki!" :D

Geisha (2015-12-19 14:02)  1 2 Cik tas izmaksās?

Ellocka (2015-12-19 15:25)  1 1 Procentus maksāsim visu laiku, kamēr pelēks,ka ne jau krievi ir mūsu tautas ienaidnieki. Bet, sakarā ar mazo skolu saglabāšanu un vispārēju izglītības līmeņa krišanos tas būs līdz mūsu nacionālās valsts sabrukumam, ko piedzīvos jau mana paaudze, diemžēl.

jadore (2015-12-19 15:48)    1 Neatbalstu. Tos par kuriem es balsoju neievēlēja, uz šo brīdi situācija nav mainījusies .

VECA_PIEPE (2015-12-19 15:58)  1 1 Ak ta Referendums?...nu ja taksh, valstiska meeroga pasaakums.

...un kaadas ir izmaksas, jaa gan: kursh par to maksaas...vai Sarkangalviite? Kaapeec, lai vinja to dariitu un vai vinjai no taada Referenduma kaads labums atkritiis? Ak ta ne?!!!
Ak taksh, ta vot es muljkja letinju babulis,... pareizi vien ir, lai tik taisa jaunu Referendumu, bagaata valsts var to atljauties, tautai ir jaaljauj izteikties! Tauta izteiksies un nomierinaasies, ...bet pa to laiku, kameer tauta izteiksies un mierinaasies, valdiiba pienjems leemumu. Leemums buus pashsaprotams- pashu augsto kungu izpraatots un izlemts.

Tauta grib Referendumu?
Nekaadu probleemu,...taada pasaakuma sariikoshanai tauta var taksh liidzekljus arii saziedot.
Tauta jau taksh ne pirmo reizi ar piipi uz jumta,...vajadzees un saziedos, pierasta,...tautai arii saveejaa pashsaprotamaa lieta.

riks086 (2015-12-19 17:51)  1 3 Nu jā, autors sociāldemokrāts.... tāpēc jau gribas jaunu Saeimu. Jaunlaiku sociāldemokrātu politikāņi vēl labā atmiņā - Zorgevics, Dinēvičs, Burvis, kurš maisiņus ar naudu nēsāja. Pēdējam gan tagad laikam ir iemesls pārvērtēt Latvijas politikas virtuvi ar tās rebēm - viņš Zolitūdes traģēdijā zaudēja dēlu. Sagruvušais veikals tiķa būvēts ar tām pašām metodēm kā mūsu valsts kopumā - paviršību, likumu ignorēšanu, izpalīdzēšanu savējiem, došanu-ņemšanu ķepā....
Tagad nav ko tērēt naudu vēlēšanām un nejēdzīgam referendumam, bet jāieslēdz smadzenes vismaz to vienu reizi dažos gados, kad katram no mums ir iespēja teikt to savu vārdu.... latviešiem kaut reizi mobilizēties (t.i.aiziet nobalsot !!!) vismaz Rīgā, lai beidzot to urlu bandas vairākumu no Domes laukā izdabūtu.

Svece (2015-12-19 18:02)    3 Nezinu kam janotiek lai varētu noticēt ka iespējamas reālas izmaiņas. Gan sistēma kopā sapuvusi , gan nav neviena līdera valstī.

jokapec (2015-12-19 21:15)    2 Un kas mainīsies ja mēs šeit bubināsim...? Vai tiešām esat gatavi tikt pazemoti ar šo kundzīti?

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu