"Nēģeris"... tas kur š no Āfikas.

Ka viņus tagad pareizi jāsauc? Man te saka ka "nēģeris" esot rasistisks apzīmējums. Bet nevar taču par "afroamerikāni" saukt tādu, kas nekad Amkrikā pat bijis nav....

fargo  1 1 mani trīs mīļākie muziķi ir... nēģeri. atvainojiet, veči, bet... man pat nav visniecīgākā nodoma jūs aizvainot. mails deivis, džons koltreins un džimijs hendrikss. varbūt man vajadzētu domāt par manas rases pārstāvjiem, bet manā galvā skan jūsu, nevis viņu lietas.
es esmu baltais, jūs esat nēģeri un manā apziņā nav nievu par to, kas mēs esam, cilvēki.
kind of blue, viena no izcilākajām mūzikām, ko homo sapiensi ir radījuši, nēģeri...
https://www.youtube.com/watch?v=PoPL7BExSQU

joga  1 4 fargo - vai kāds nēģeris ir sarakstījis kādu operu vai baletu?
Arī starp šahistiem viņi nav manāmi.

Almerija    1 nu saki ekvatoriālās rases pārstāvji....būs atturīgi un labi

Torpedo    1 Jā, saki - _Labi iededzis baltais_. Tad būs pavisam politkorekti :D

derevnja10    14 Gadījums Šveices mazpilsētā.Piebraucu pie iekraušanās vietas,kā parasti papīri rokās uz ofisu.Nāku atpakaļ,pie auto stāv galīgi melns šveicietis un diez gan neapmierināti saka,ka kabīni vajagot aizslēgt,pie viņiem nēģeri vazājoties,varot apzagt. Man mute kā atvērās,tā ilgu laiku ciet nevarēju dabūt......:)))))

MrJones    1 braalis sauca par Snikeriem! :)

...nez..nekad nav ienaacis praataa noraadiit uz rasu atshkjiriibaam. Ir gan slinki gan straadiigi,..katrs ar savaam iipatniibaam, taapat kaa jebkurshs no mums. Jaaskataas, kaads cilveeks! Man gan nav naacies satikt nevienu mellno, pret kuru buutu baigaas antipaatijas, kaut gan nostaasti visaadi kliist...varbuut vnk neapgrozos taadaas vietaas (paarsvaraa darba ietvaros)..? Iespaids pat ir gluzhi otraadi - labs!! Normaali, gaishi, atsauciigi cilveeki....paarsvaraa no Ganas...vieniigais....daudzi no vinnjiem ar tai religijaa liidz auseem iekshaa, tad reizeem jau ZB to kristiigo radio cauru dienu klausiities...bet tas taads siikums, par cik tikai uz komandeejuma laika period.
Es ar piem., negribeetu, ka mani sauc par balto...katram ir savs vaards!!

JurisK  1 2 Kā saka mūsu kaimiņi - nēģeris arī Āfrikā ir nēģeris - negroīdās rases pārstāvis. Kāds tur rasisms? Jeb mūsdienās rases, antropoloģija, visādu gēnu salīdzināšana - ģenētika - atkal aizliegtas lietas?

elmurcis  4 1 Cilvēki.... Homo sapiens..
Visi esam radniecīgi, visi esam n-tās pakāpes brālēni un māsīcas.
Kā nu tālāk dabiskie apstākļi cilvēkus pielāgojuši, un likuši attīstīt dažādas prasmes, jau ir cits stāsts.
Baltais, piemēram, iemācījās izcili paverdzināt citas tautas, izmantojot šo tautu cilvēkus par savas ekonomikas dzinējspēku....

puuuka      Arī ASV tā nevar,jo var smagi atrauties,ja pateiksi niger,vai pat latviski sarunājoties,pateiksi nēģeris,viņiem jau ir skaidrs,var sanākt baigā klape....mēs teicām melnie.

Svece    2 Jā nēģeru rasims ASV ir stiprs. Baltie var atrauties ne par ko.

atspole19      Mans draugs no Madagaskaras pēc tautības ir malagasi, bet pilsonība Francijas. Ja ir runa par kaut kādiem zinātnes vai citiem sasniegumiem, tad viņš sevi uzskata par francūzi! :)))

Ronis26    1 Negro !
Tā arī sauc Viņus.
Un ja pretewnzijas tad iedod Spāņu val. vārdnīcu.

ps.nu Spānijai jau ar piederēja daudz Koloniju ,iepriekšējos gadsimtos, ;)

coldlands  4 3 Nabaga letini, ar kadam briesmam viniem tik nenakas saskarties, gan melnie, zilie, politiki un krievi, sliktie tantuki, kas precas ar citautiesiem, un tad vel sitadu nekrietnibu, nelauj cilveku par nigeru saukt, ne nu bezpridels kaut kads, tirasinu latvietim sitadus aizliegumus.

Drole      Politkorekti tagad skaitaas taadi eifeemismi kaa «issues de la diversité», «minorités visibles» :D

http://www.slate.fr/story/52115/noir

planerdelta  2   Nedaudz par citu teemu, bet saistiibaa buus ar jautaajumu: vai latvietim Latvijaa vispaar kaads ir O.K.?! Sievietes ir nedaudz elastiigaakas shai jautaajumaa. Jauni cilveeki, pats par sevi saprotams,ka ir atveerti visai pasaulei.
Bet pamataa popularizee uzskatu, ka visi ir sliktaaki. Var piekrist par dazju nacionalitaashu slinkumu vai ne augstajaam praata speejaam, bet tai pat laikaa nekur nelasu par paareejaam nacionalitaateem, kuras nav ne melnas, ne maslimi, ne neizgliitoti, ne vardarbiigi, u.t.t. Tad jau sanaak, ka latvieshi ir. pashi labaakie pasaulee? Buutu labi ja taa buutu augsta pashapzinja, bet taa latvietim ir viszemaakaa. Tad kas ir tas, kas liek nolik visas tautiibas. Varbuut nespeeja konkureet un ljoti zemaa pashapzinja, jo kam gan pashpietiekamam nonicinaat citus.

planerdelta  2   coldlands, labi pateikts!

puffff      ,,,,nekas nav rasistisks,,,,,,BANAN I AFRIKE BANAN,,,,nesaprotu,tava jautaajuma jegu,,laikam esi sapiipeejies,,

TestMe  1   Ekvatoriālās rases pārstāvis, bet kā jau minēja coldlands, katram cilvēkam ir vismaz vārds..

Spicis      Latviešiem ir sens, nezin kāpēc piemirsts, vārds: moris. Par to vēl nav dzirdēts, ka kāds apvainotos vai noliegtu lietot. Bet nigeri ir Nigērijas pilsoņi un iedzīvotāji, to nevar attiecināt uz visiem Āfrikas iedzīvotājiem vai cilvēkiem ar ļoti tumšu ādas (pigmentāciju) krāsu.

Lauminja21      Mūsu valstī taču ir demokrātija, līdz ar to kādēļ vispār būtu sevišķi jāatzīmē tumšādainie cilvēki? Viņi ir un tādi arī būs neskatoties ne uz ko...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu