Vai mēdzam pārspīlēt cilvēces attīstību/civilizācijas pakāpi?

Jautājums radās, izlasot arhibīskapa Jāņa Vanaga pārdomas -http://www.tvnet.lv/zinas/viedokli/601568-vanags_tiek_rikots_uzbrukums_pret_kristigo_pasauli_un_sek
ularo_dzivesveidu
Viņš tur saka - "Pie pirmās izdevības cilvēkos parādās tumšās dziņas, sadistiskās tieksmes, vēlme izjust varu pār otru cilvēku"...Ir tā vai nav?

afrodithe (2016-03-26 22:10)    11 neba tehnoloģijas vainīgas pie tupuma (c) Un kā vēl! ir starpība vai cilvēkam ir kaut kāda garīgā bagāža un tad nāk tehnoloģijas, vai arī pamperos sēžot pilsonis jau spaida kādu tehnoloģijas brīnumu. (Man 50 gadi, lai nav jākavē laiks ejot uz profilu)

merlina200 (2016-03-26 22:28)  1 1 Pašlaik ir jāsaasinās dažādiem reliģiskajiem uzskatiem, jāizvērtē kas tajos tomēr ir kopīgs, un pareizs, kas no tiem jāatmet, lai vietā nāktu jauni dauz vērtīgāki uzskati, jo neviena reliģija nav pilnīga...šīs pārmaiņas ir smagas, jo neviens nevēlas piekāpties...bet izeja ir kopromiss un diskusijas par reliģijās pieņemamo un nepieņemamo.Cik civilizēti notiks šīs pārmaiņas ir no mums atkarīgs, bet tās ir neizbēgamas.

VECA_PIEPE (2016-03-26 22:28)  2 4 Sen vairs cilveecei nav nosleepums, ka visu varenaakaas masveida manipulaacijas tiek riikotas zem tautiskaas piederiibas un patriotisma flanga, religjiskaas ticiibas aizsegaa, kaa arii seksuaalo aizspriedumu garaa.
Lielajaa karaa tiek izmantotas tieshi sveetaakaas, cilveeciskaas juutas...uz kuraam pasauliigaa Lielvara taisa savu biznesu,...bet Juus esat tikai siikas blusinjas taas Lielvaras priekshaa un kameer Juus te taisat savus siikos kashkjiishus,...tikmeer pasauliigaa Lielvara pelna ljimonus.
Ta kaada civilizaacija,...ta kaada cilveeces attiistiiba? Ta par ko Juus vispaar te runaajiet,...ja cilveeces smadzene ir paarzombeeta un to veiksmiigi turpina zombeet? Taksh atjeedzieties reiz ljautinji!

jasmina33 (2016-03-26 22:34)    3 Cilveeks piedzimst gaishs un miilestiibas pilns, smaida visiem, bet pieaugot un nostaajoties uz savaam kaajaam, vinsh paklaujas tai pasaulei un tiem likumiem, kas valda tajaa vietaa, kur vinsh atrodas... cilveekaa ir viss gan labais, gan sliktais, bet doma par to, ka muus virza tikai tumshaas dzinas, man nav pienemama...
...

jasmina33 (2016-03-26 22:38)  1 2 Tad nebuutu neviena, kas ziedo otram briidii, kad nodegusi maaja, vai arii taadaa situaacijaa, kuraa shobriid atrodas R.Uudris...
...

MrJones (2016-03-26 23:19)  1 1 merlina200 viedoklis

´´...jo neviens nevēlas piekāpties...bet izeja ir kopromiss un diskusijas par reliģijās pieņemamo un nepieņemamo..´´

Comoon...tas tipa, kaadas kraasas, fasona teerpaa salaveciiti izvest tautaas......????
Visa taa njemshanaas ap religjiskajaam sektaam,,pasha redzat, kas notiek...pati ideja par Dievu tiek izkropljota tiktaal..ka pat kljuust otrshkjiriiga....jo tas viss ir tikai CILVEEKU izdomaajumi, fantaazijas, manipulaaciju noluukos!!

marselis (2016-03-26 23:25)  2 3 21:43
runajot par formu daudzveidibu-,tad tas pieaugums paver jaunas izzinas iespejas!..vai nav ta?
viss balstas uz cilveka brivo gribu-,iet pa kreisa puses celu,vai pa labas!

ja apluko sakotnejo,kur iz miesiska pasaule,forma un rupjivieliska-,tad tai jaattistas,ti.javeido daudzformibu
ja apluko garigo,tad tiesi tada pasa veida vadosais ir daudzdabiba-,uz ko norada individa neatkartojama daudzveidiba.

kas attiecas uz parmeribam,nosliecem un privilegijam-,tas butu cits jautajums,kurs vairak saistits ar apzinas limeni

ka kads teicis,visas bedas pasauligas nek no nezinasanas
atkartosos velreiz,rinkis-spiralveidigs,vektoriali verst uz augsu-,norada uz formu neatkartojamibu un evoluciju.

Ar attistibu viss kartiba,nekur nekas nav pazudis-,galaktiski drizi ieiesim Gulbja plejada
Problema ir pasa cilveka,ta greciga daba,pieturesanas pie savam merkantilam sikumainam velmitem.

tas pats i-nets,un plansetnieks bernam paver jaunu pasauli-,bet vins no sis pasaules izvelas tikai spelites-,tada ir vina briva griba.

Klupsanas akments ir jedziena velos,tulit un tagad,bez piepules...apmierinat sevi un radst vielisko baudu,tas ari personibu degrade,jo iet pa iestaigatu tacinu un neizraujas no sava apburta loka.

ielukojies vesturiski-,fiziski cilveks sasniedzis pieaugumu-,gan speka,atruma,izturiba,dziv.ilguma
ja paskatas garigi-,tad cilveks ir guvis pieaugumu

ja ir argumenti apstridet,velos iepazities ar tiem.

jurks (2016-03-27 00:50)  2 3 Civilizācija..Cilvēce...Tehnoloģijas!!!! Kas kam pakārtots? Diemžēl cilvēks pielūdz tehnologiju! Bet uz kurieni tā mūs aizvedīs? Jāņem vērā to, ka tehnol. savas uzvaras gājienam izmanto mūsu vājumus!! Tā dod mums sajusties par dieviem!! Mani uzjautrina tagad populāro GPS navigātoru nepieciešamība- no galvas zināms ceļš, ar aizvērtām acīm varētu aizbraukt, bet obligāti jāizmato navigācija, jo kruta izklausās elektroniska balstiņa un info pīkstieni dzirdami! Atkārtošos- cilvēkam nav imunitātes pret tehno! Aiz vien jaunāki sasniegumi attālina cilvēku no Dieva un piedāvā viņam ar vien pilnvērtīgāku eksistenci virtuālajā realitātē!!

mieru_tikai_mieru (2016-03-27 08:32)    2 dažiem parādās, bet dažiem neparādās nekad. Un šo cilvēku attiecība pēc teorijas ir 50/50. Gluži tāpat kā diennaktī ir 12 stundas dienas gaismas un 12 stundas nakts tumsas. Bet pēc manas visdziļākās pārliecības (kuru līdz šim neviens nav spējis sagraut) 100% cilvēku savā būtībā ir labi.

av2 (2016-03-27 08:51)  2 5 religgijas vajadzeetu aizliegt ar likumu. Viss pasaules llaunums naak no taam, to pleessanas savaa starpaa, naida , slepkavossans utt. Un tiessaam, ja paskataas ilgu cilveeces veesturi, VISAS releggijas ir...cilveeces smagagaa, slimigaakaa bagaazza.Kaa taads..virusss velkaas mums liidzi. Kads tam visam sakars ar ...ar tehnaloggiju? Praatinn naac maajas.

marselis (2016-03-27 09:24)    1 dazi runa par tehnologijam,cits par cilveku launumu....
ja runa par tehnologijam-,tad nesaubigi tas attistas
ja runa par labklajibu , mantisko-,tad bez saubam ta attistas
ja runa par cilveka psihisko dabu,kulturizaciju , tad bez saubam ta attistas...
ta ka atbilde-,viss virzas , attistas -, nekas nestav uz vietas.

Ja jautajums bija akcentets uz brivas izveles aktu,kadel cilveka ir tendence izveleties(izveles briviba-,izveles pretmets-duala daba- "labajam)," slikto".
tad ta ir cita tema(ne attistibas)...,drizak par greka aktu.
Greka jedziens saistas ar individa lidzdalibu, tiesu nodarijumu savai dveselei,ka kludainas izveles akts,par ko pati ari cies-,ka dveseles slimiba.
Vai cilveks greko vairak-,atbide divejada-,..."ja" un "ne"."Ja" -,jo vairak kardinajuma-,kardinajuma pieaugums tiesi izsaka materialo un psihisko formu attistibu,tas daudzveidibas pieaugumu.
ka ari "ne"-,kur var saskatit cilveka(attistibu-izaugumu),ka atteiksanos no kardinajuma ta plasas izveles prieksa.
Nesaubigi,ka psihiski dzivot cilvekam klust aizvien sarezgitak-,jo tiesi seit to norada attistiba.
Greka fenomenu var redzet Adama un Ievas uzvediba-,budami dieviskas dabas pilniba-sagreko,izdara nepareizo izveli,krit kardinajuma.
Temu varetu izverst padzilinati,bet tad vajadzetu precizet par ko tiesi iet runa.

par laba un slikta klatbutni,domaju seit pat nav ko apspriest-,duala pasaule ir pretstatu pasaule-,kur ir forma tur ir sakotneji iegiglis pretejam,ta ka uzmanibu javelti " brivai gribai"-,izveles aktam , kardinajumumam.

AivarsN (2016-03-27 09:36)  1 3 Bez ticības Dievam,cilvēkiem nav nekāda pamatojuma būt cilvēkiem. Džungļu likumi,pēc kuriem jau tā dzīvo pietiekami daudzi. Vai spējat iedomāties kas notiks,ja tā sāks dzīvot visi? Kārtējās civilizācijas beigas un sāksim visu no sākuma. Iespējams, ka apokalipsei esam tik tuvu kā vēl nekad.
Priecīgas Lieldienas visiem!

marselis (2016-03-27 09:55)      ps.-, runajot par Ticibu-,tad ta ir vienmer bijusi pirmatnejais(bez ticibas nav dzivibas akta,dzives,liecinieka un ta ,kurs apliecina klatienes esamibu) . Neticiba dzims,kad uzrodas dualo jedzienu pietiekamiba titcibas pretstatisanai neticiba,ti.apsaubisanu.
Kads saka-,ateists...
cits dievibu redz mantisko,ka seksa un miesas kaisli,kads tehnokratija,religiju daudzveidiba,
ticibu tumsajiem spekiem utl.
no laika gala cilveki ir ticejusi kaut kam-,dodot prioritati sevis izveletai butibai(tam kam ticet,to ko pielugt).
katra no mums notiek muzigs ieksejs dialogs-,ticiba neticiba,tumsais gaisajs,in-jan,balts-melns utt.

Neesmu_Alise (2016-03-27 09:55)  1 2 Kad Senā Roma gulēja drupās zem barbaru kājām, arī daļai šķita, ka pienācis Pasaules gals. Viņu pasaulei pienāca....... Attīstītie Rietumi, kas savu labklājību iepriekšējos gadsimtos lielā mērā ir būvējuši uz citu tautu paverdzināšanā gūtiem labumiem, tagad vēlas tos demokrātiski baudīt. Tā nebūs - kamēr vien daļa dzīvos nabadzībā un atpalicībā. Mūsu pasaule sabruks, vietā nāks cita........

jurks (2016-03-27 10:07)  1 2 AivarsN!!! Paldies!!! Visiem Priecīgu šo dienu!!! Jo Kristus augšām cēlies!!! Un tas ir pierādījums tam cik ļoti Dievs mūs mīl!!! Arī mūsu civilizācijas sasniegumiem tehnoloģijās ir vērtība, ja tā ieņems savu īsto vietu: 1. ir Dievs; 2. ir cilvēks; 3. Tehnoloģija! Tad mūsu civilizācijai ir cerība!!
Lai Tev svētībām bagāta diena!!!

fargo (2016-03-27 10:08)  1 6 attīstītie rietumi savu labklājību ir būvējuši pateicoties savam cilvēciskajam resursam - čaklākajām tautām pasaules vēsturē. tā arī ir bijusi šo zemju labklājības pamats. vācija ir kļuvusi par vāciju tāpēc, ka tur dzīvoja likumpaklausīgi un ārkārtīgi strādīgi(varbūt visstrādīgākie) cilvēki.
asv labklājību ir kaldinājušas paudzes un paaudzes vīriešu sviedru, kuri lieti rūpnīcās, dokos un kopjot zemi.
un labklājībai ir viena īpašība - atbildīgās rokās tā uzkrājas. kad tā uzkrājas, neizbēgami rodas parazīti, kuri kāro svešu darbu pūliņus izmantot. tas ir tas, kas šobrīd notiek.
rietumi nav parādā nevienam un neko. bet sākuši izdāļāt iepriekšējo paaudžu uzkrājumus kā bezatbildīgi mantinieki. un mantojums drīz izputēs, ja eiropieši šobrīdējos pāravaldītājus nepatrieks ar slapju airi.

Samila (2016-03-27 10:37)  1 1 No ticīga cilvēka un arhibiskapa mutes tas skan nepieklājīgi. Vairākās nozīmēs.

Neesmu_Alise (2016-03-27 10:51)  1 5 fargo - Ieceļotāji ASV uzbūvēja uz indiāņu kauliem, viņi vēl tagad mīt rezervātos. Nevajag Vāciju izcelt - ziemeļu tautas, lai izdzīvotu, visas ir čaklas.
Ja vēlies vēsturisko patiesību - skaties tai acīs, nevis drumstalās (tajās, kas glaimo patmīlībai)

adamsone (2016-03-27 13:17)  1 1 Arhibīskapam varbūt parādās, ak naPadziņš, laikam vairāk jālūdzas. Cilvēks nokļuvis ne savā vietā un vēl joprojām to nesaprot.
Piekrītu domai, ka dzīvojam aizvien labākā pasaulē, arī personiskā pieredze tā saka. Cilvēki kļūst aizvien laipnāki, protams, daudz var vēlēties bet tomēr.
http://www.cluber.com.ua/lifestyle/samorazvitie-lifestyle/2016/03/5-samyih-rasprostranyonnyih-mental
nyih-oshibok-kotoryie-uvodyat-vas-ot-prinyatiya-pravilnyih-resheniy/

Līdzīgi jautājumi
Vai tas bija to verts un vai nav par daudz parspilets? (21 atbildes)Vai tiesam dala cilveces ir zveri? (72 atbildes)Japanas notikumi! (43 atbildes)Nirnberga 2 (100 atbildes)
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu